Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Edward Joseph Snowden (born June 21, 1983) προσοχή μην πλανηθούμε είναι ο υπαριθμόν 1 ύποπτος.

Edward Joseph Snowden (born June 21, 1983) προσοχή μην πλανηθούμε είναι ο υπαριθμόν 1 ύποπτος.
26-02-2015
Όλη η υφήλιος όπως κάθε χρόνο, έτσι κι αυτές τις ημέρες στάθηκε καθηλωμένη για τα παγκόσμια βραβεία όσκαρ. Από την ημέρα που ο κύριος Snowden έπεσε ξαφνικά στο προσκήνιο της παγκόσμιας είδησης, μας απασχολεί διαρκώς και μας εκπλήσσει διαρκώς.
Εάν αυτό δεν είναι παγκόσμια διαφήμιση και εάν αυτό δεν επιβεβαιώνει την ύπουλη προσπάθεια του συστήματος να τον αναδείξει σε πρόσωπο παγκόσμιας αποδοχής και θαυμασμού τότε ποιο και τι είναι αυτό που θα μπορούσε να καθιερώσει και να εδραιώσει κάποιον στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα.
Ίσως κάποιοι δεν συμφωνούν, ίσως κάποιοι δεν το πιστεύουν, ίσως κάποιοι να περιμένουν το μεγάλο μπαμ για να πειστούν. Όμως τώρα τι άλλο θέλουμε, και απευθύνομαι σε όσους έχουν πιστέψει ότι είμαστε στα τελευταία μονοψήφια έτη αυτού του κόσμου, για να δούμε ότι το 2013, το 2014 και τώρα το 2015 συνεχώς απασχολεί παγκόσμια όλα τα μέσα.
Δύο είναι τα κυριότερα επιχειρήματα που εμποδίζουν να δεχτούμε τον Ιωσήφ Σνόουντεν ως τον Αντίχριστο. Το ένα είναι η προβολή ως Αντίχριστο του πρίγκηπα Ουίλιαμ και το δεύτερο ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Πριν αναπτύξω τις απόψεις περί αυτών θα ήθελα να ξαναθυμίσω εντελώς περιληπτικά το πως βγαίνει το 666 από το όνομά του και το πως το όνομα Ιωσήφ είναι για τους Εβραίους το ιερότερο προφητικό όνομα.( ποιο κάτω σε αυτό το blog αναφέρεται διεξοδικά το 666 και η σημαντικότητα του ονόματος Ιωσήφ)
Ας συνεχίσουμε για λίγο ακόμα του  να είμαστε Εβραίοι μελετητές και ας δούμε τι λέει η Καμπάλα για το θέμα του Μεσσία και γενικότερα περί «πνευματικών» θεμάτων. Και για να σας βοηθήσω δεν θα σας αναγκάσω να αγοράσετε την μετάφραση της Εβραϊκής Καμπάλας απλά δείτε ένα site http://kabbalahsecrets.com/.
Το φοβερό είναι ότι οι Καμπαλιστές δίνουν ως έτος της τελικής παρουσίας του Μεσσία τους, ποιο λέτε; το 2018! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτό που μετρά όμως είναι η εξήγηση που δίνουν για αυτό.
Πάμε λοιπόν και προσέξτε πολύ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Οι Εβραίοι έχουν το εξής πιστεύο και την εξής θεωρία ότι η ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια με την μορφή που την ζούμε τώρα, και αυτό γιατί ο Θεός έκανε 6 ημέρες να δημιουργήσει τον κόσμο, άρα και η επίγεια ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια, μετά θα έρθει η μεσσιανική περίοδο (=Μεσσίας, Γ΄ Ναός κ.λπ.). Όμως σύμφωνα με τους Καμπαλιστές δεν θα γίνει ακριβώς έτσι, αλλά η αυστηρή Μεσσιανική  περίοδος θα ξεκινήσει το 2018 (5778 με την δική τους αρίθμηση), δηλαδή 222 χρόνια πιο νωρίς.
Οι έξι πρώτοι στίχοι της εβραϊκής βίβλου ξεκινάνε με το γράμμα άλφα. Το άλφα στην Εβραϊκή γλώσσα συμβολίζει τον αριθμό 1000. Εξού και τα 6000 έτη πριν έρθει η Μεσσιανική περίοδος. Ο λεξάριθμος του άλφα στα Εβραϊκά είναι 111. Το νούμερο 111 έχει εσχατολογική αξία για τους Εβραίους διότι συμβολίζει την αρχή των πάντων και τον «Θεό» τους.
Έτσι λοιπόν στην Καμπάλα αναφέρουν πως το νούμερο 222 (=2 x111) είναι η αρχή όλης της ευλογίας όχι μόνο γιατί 222 =111x2, αλλά και γιατί ο λεξάριθμος της λέξης bechor= πρωτότοκος και εκλεκτός είναι επίσης 222. Όπως γνωρίζουμε για τους Εβραίους ο πρωτότοκος και τα πρωτοτόκια έχουν ύψιστη σημασία και σημαίνει ευλογία και η αρχή των πάντων, και δεν είναι τυχαίο που για αυτούς ο εκλεκτός έχει συνώνυμο του τον πρωτότοκο.
Έτσι  λοιπόν ο εκλεκτός που φέρει μαζί του την ευλογία των πρωτοτοκίων έχει λεξάριθμο 222. Δηλαδή ο εκλεκτός έχει διπλή υπόσταση, είναι ο εκλεκτός και έχει και τα πρωτοτόκια, άρα έχει δύο φορές της ευλογία της αρχής. Αρχή=111, δύο φορές η αρχή  = 2x111=222, επίσης εκλεκτός/πρωτότοτκος=222. Αυτό λοιπόν δεν το θεωρούν τυχαίο οι Εβραίοι και γι’ αυτό δηλώνουν πως το νούμερο 222 είναι η πηγή όλων των ευλογιών και το μέσο που θα τους οδηγήσει εκεί. 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'
Ας κάνουμε λοιπόν ότι μας λέει η Αποκάλυψη και ας δούμε πόσο μας κάνει σε αναλογία γραμμάτων, δηλαδή να βρούμε τον λεξάριθμο του πλήρους ονόματος του Αντίχριστου, έτσι όπως ο ίδιος γράφει το όνομά του:
Edward Joseph Snoeden = 222 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας δούμε τώρα πως προκύπτει το 666. Πρέπει να προσέξουμε πως ο Ιωάννης μας περιγράφει τον Αντίχριστο, αλλά και τον τρόπο που ο Θείος Παύλος ομιλεί περί αυτού. Πάμε πρώτα στην Αποκάλυψη κεφάλαιο ιγ΄ στίχο 17
 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγματὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ
 και στίχος 18
 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'
Και ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή κεφάλαιο β΄ στίχο 3
 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,
στίχο 6
καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· 
και στίχο 8
 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ· 

Βλέπουμε τον Ιωάννη τον Θεολόγο όταν ομιλεί για το χάραγμα να αναφέρεται σε αυτό με τρεις διαφορετικούς τρόπους; Χάραγμα, όνομα, αριθμός
Όταν ομιλεί για τον αριθμό του Αντίχριστου να αναφέρεται τρεις φορές σε αυτόν μέσα στον ίδιο στίχο.
Το ίδιο κάνει και ο Απόστολος, τρεις φορές αναφέρει την ίδια λέξη, που έχει να κάνει με την εμφάνιση του Αντίχριστου.
Γιατί άραγε;;;!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 222 καταλαβαίνουμε γιατί  αυτή η επιμονή στην τριαδική επανάληψη των λέξεων. ΔΙΟΤΙ
222+222+222=666    όπως καταλήγει και ο Ιωάννης ο Θεολόγος.

Δηλαδή, πρώτα μας λέει να βρούμε τον αριθμό του ονόματός του 222 και στην συνέχεια μας λέει τι να κάνουμε με αυτόν τον αριθμό. Να τον υπολογίσουμε τρεις φορές, δηλαδή 666 όπως μας επιβεβαιώνει και ο ίδιος. 
Αυτά όσον αφορά το πως με σοφία κι όχι με απλή πρόσθεση προκύπτει το 666.
 Edward = Εδουάρδος (βασιλικό όνομα) = προστάτης της ευημερίας
 Joseph = Ιωσήφ = αυτός που ο θεός τον έπλασε τέλειο
 Snowden = κρυψώνα χιονιού, σπίτι χιονιού, λευκότητα = αγνότητα
 Ένα πολύ ισχυρό και άκρα σημαδιακό και εννοιολογικό όνομα. Ένα όνομα που δείχνει βασιλική καταγωγή, θεϊκή εύνοια και την αγνότητα που όντος εκπέμπει αυτός ο άνθρωπος.  
Γένεσις μα΄ 46 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ἐτῶν τριάκοντα, ὅτε ἔστη ἐναντίον Φαραὼ βασιλέως Αἰγύπτου. ᾿Εξῆλθε δὲ ᾿Ιωσὴφ ἀπὸ προσώπου Φαραώ, καὶ διῆλθε πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου.
και ο Σνόουντεν το 2013 ήταν 30 ετών
Γένεσις μβ΄  6 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ὁ ἄρχων τῆς γῆς, οὗτος ἐπώλει παντὶ τῷ λαῷ τῆς γῆς· ἐλθόντες δὲ οἱ ἀδελφοὶ ᾿Ιωσὴφ προσεκύνησαν αὐτῷ ἐπὶ πρόσωπον ἐπὶ τὴν γῆν. 


Βλέπουμε με αποδείξεις από την Αγία Γραφή πως ο Ιωσήφ ήταν ο άρχων της γης εκείνη την εποχή και πως τον προσκύνησε όλο το Ισραήλ. Είναι το μόνο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που χαίρει της αποδοχής όλων των φυλών του Ισραήλ.  
Το όνομα Ιωσήφ είναι συμβολικό εννοιολογικά αλλά και σημαντικότατο στην Παλαιά Διαθήκη που είναι ιερό κείμενο και για τους Εβραίους.
Το φαινόμενο του πρίγκηπα Ουίλιαμ. Η θεωρία για το πρόσωπο του Αντιχρίστου να ταυτίζεται με τον πρίγκηπα Ουίλιαμ είναι πιο παλιά από όλες τις θεωρίες για την έλευση του Αντίχριστου και εάν δεν κάνω λάθος την πρωτοείδα το 1992 ή το 1993. ΕΙΝΑΙ ποτέ δυνατόν τον Αντίχριστο να τον βρήκαν και να τον υποδείξανε 20 χρόνια πριν ξεκινήσουν τα έσχατα χρόνια. Και εννοώ τα έσχατα χρόνια με την στενή έννοια. Τότε γιατί μας προειδοποιούν οι Άγιοι ότι θα ζήσουμε την μέγιστη πλάνη όλων των εποχών, γιατί λένε οι Γραφές ότι θα πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί, γιατί αναφέρει ο Κύριός μας (Ματθαίος ΚΔ΄ 33) να προσέξουμε τα σημάδια, και τότε θα είναι έξω από την πόρτα μας;;;;;; εάν γνωρίζαμε το πρόσωπο του Αντίχριστου 25 χρόνια πριν εμφανιστεί τότε δεν θα υπήρχε πλάνη, αλλά μωρία. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο λάθος που έκαναν και οι άνθρωποι που ζούσαν τα χρόνια της Πρώτης Παρουσίας, που περίμεναν τον Μεσσία ως επίγειο βασιλιά, έτσι κι εμείς τώρα δύο φορές μωροί, διότι υποπίπτουμε στο ίδιο λάθος. Δεν βάλαμε μυαλό να δούμε με πνευματικά μάτια, κι όχι με υλικά μάτια. ο Διάβολος θα κάνει αυτό ακριβώς με το οποίο την πάτησε ο ίδιος. Δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού θα εμφανιζόταν και θα ήταν ουσιαστικά ταπεινός, έτσι τώρα και αυτός θα εμφανίσει έναν ταπεινό ήρωα χωρίς υψηλή καταγωγή και πλούτο από πίσω. Ο διάβολος έμαθε από το πάθημά του, εμείς όμως δεν μπορούμε για μία φορά ακόμα να καταλάβουμε. Ο διάβολος χρησιμοποιεί την τακτική του Θεού, και προβάλει ως ύψιστα αγαθά την ταπεινότητα, την δικαιοσύνη, την αυταπάρνηση και το σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αυτά δεν τα διαθέτει ο Ουίλιαμ. Διότι από μονή της η βασιλική καταγωγή δεν είναι ταπεινή. Ένας βασιλιάς δεν μπορεί να έχει αυταπάρνηση, όταν ζει εντός ανακτόρων και με πολυτελείς παροχές. Αντίθετα ο Ιωσήφ Σνόουντεν θυσίασε τα πάντα (σταδιοδρομία, υψηλό μισθό, πολυτελή ζωή) για να ζει κυνηγημένος, για το κοινό καλό (την ελευθερία του ατόμου).
Λυπάμαι για αυτό, δυσκολεύομαι και έχω δίλημμα το πως να το διατυπώσω, αλλά θα συγκρατηθώ και θα πω ότι εξαιτίας των καλοσχηματισμένων οπισθίων της συζύγου του Ουίλιαμ έχει ασχοληθεί ο διεθνής τύπος μαζί του.
Και τώρα το θέμα των ημερομηνιών. Ο Θεός ΠΑΝΤΑ προειδοποιεί. Καθόλιν την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας ο Θεός που είναι Θεός αγάπης και δικαιοσύνης προειδοποιεί για οτιδήποτε κακό θα συμβεί. Ακόμα και μέσα στον Παράδεισο προειδοποίησε τους Πρωτόπλαστους. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όλη η Αγία Γραφή είναι γεμάτη προειδοποιήσεις για όλα τα κακά που θα συνέβαιναν στους ανθρώπους. Εάν κάποιος βρει κάτι κακό που συνέβει χωρίς προειδοποίηση να μας το δείξει κι εμάς. Όμως αυτό που είναι συγκλονιστικό και που κανείς έως τώρα δεν το έχει αναφέρει είναι ότι ενώ ο Θεός πάντα προειδοποιεί "κανείς" δεν τον ακούει. Έτσι και τώρα ο Θεός μίλησε και το θέμα μας είναι γιατί μίλησε σε εσάς κι όχι σε εμάς. Το ίδιο έγινε και στην Α' Παρουσία. Μίλησε και επέλεξε φτωχούς, αγράμματους και αμαρτωλούς για έχει πλάι Του. Δεν επέλεξε τον έναν και μοναδικό μεταξύ των ανθρώπων τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Όμως ο Πρόδρομος έκανε το σωστό, αποσύρθηκε και άφησε αυτούς που ο Θεός επέλεξε για να δουλέψουν μαζί Του. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς, να δεχτούμε την θεωρία 1983-2013-2018 και όποιος νομίζει (μετά από προσευχή) ότι μπορεί να ταχτεί σε αυτόν τον σκοπό να το κάνει με τις δυνάμεις που του έχει δώσει ο Θεός.
Οι περισσότεροι κάθονται με τον υπολογιστή και μετράνε ημέρες και μήνες, με την δικαιολογία ότι το γράφει η Αγία Γραφή και έτσι θα συμβεί. Πάλι κάνουμε το ίδιο λάθος με το λάθος που έκαναν οι θεολογημένοι στην Α' Παρουσία. Η Παλαιά Διαθήκη είναι "γεμάτη" εντολές για την αργία του Σαββάτου, και οι εγωιστές αντί να δουν τα σημάδια της Θεϊκότητας του Ιησού, τον κατέκριναν για την κατάλυση της αργίας. Έτσι κι εσείς τώρα μωροί εγωιστές κάνετε το ίδιο λάθος. Κοιτάτε τις ημερομηνίες και δεν βλέπετε, τα λόγια του ίδιου του Ιησού ότι εάν δεν συρρικνωθούν οι ημέρες δεν θα γλυτώσει κανείς.
Επίσης ο Κύριος αναφέρει Λουκάς ιζ' 28, ότι οι ημέρες των εσχάτων χρόνων θα ομοιάζουν και με τις ημέρες του Λωτ. Τότε ο Θεός ενημέρωσε λίγο πριν την καταστροφή με τους δύο αγγέλους που έστειλε, έτσι και τώρα θα στείλει τους δύο μάρτυρες, την τελευταία στιγμή όμως.
Είμαστε όλοι τόσο ηλίθιοι που ακουμπάμε την αχαριστία. Η δική μας εποχή δεν είναι όπως οι παλαιότερες γενιές. Δηλαδή οι παππούδες μας μεγάλωσαν χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς νερό, στα βουνά και στα λαγκάδια, μέσα στο κρύο, στην βροχή και στην ζέστη. Ξέρανε, γνωρίζανε να ζήσουν έτσι, για αυτούς ήταν ο φυσιολογικός τρόπος ζωής. Για εμάς τώρα είναι θάνατος να ζήσουμε χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς κεντρική θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και χωρίς ανέσεις. Σκέφτομαι όλους αυτούς που με ρωτάνε ή γράφουν σε διάφορα site και forum και βιάζονται να αποδείξουν ότι δεν βγαίνουν τα 3,5 έτη και επομένως κάνουμε λάθος, δεν σκέφτονται όχι μόνο τα προηγούμενα αλλά δεν σκέφτονται ότι σήμερα δεν μπορεί κανείς να αντέξει στο ύπαιθρο με τόσα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ευγνωμονούμε τον Κύριο που μακροθυμεί και που περιορίζει τα χρόνια της διακυβέρνησης του Αντίχριστου, διότι με τέτοιες συνθήκες στο εχθρικό περιβάλλον που πλέον είναι φτωχό σε βρώσιμα είδη (που υπήρχαν παλαιότερα) δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ούτε έξι μήνες όχι 3,5 χρόνια που θέλετε εσείς μωροί και παλιοεγωιστές. Ανοίξτε τα μάτιά σας και δείτε ξεκάθαρα πως ο Θεός μας ο δικός μας Θεός κι όχι ο δικός σας, μας αγαπά και φροντίζει με όσο η δικαιοσύνη το επιτρέπει να έχουμε ποιο ασφαλή είσοδο στον παράδεισο. Ευτυχώς που η διακυβέρνηση του Αντίχριστου θα κρατήσει λίγο διάστημα όσο ο Θεός ξέρει ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε μόνοι και άσχετοι στα βουνά και στα δάση ή στις ερήμους.
Αλίμονό μας, πρέπει να παρακαλάμε να μικρύνουν όσο περισσότερο γίνεται τα χρόνια της διακυβέρνησης του Αντίχριστου κι όχι να μας τυφλώνει ο εγωισμός να επιθυμούμε την σωματική μας καταδίκη.

        Α' και Β' Παρουσία πλήρης αντιστοίχηση γεγονότων.
Όπως στην πρώτη Παρουσία του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού, υπήρχε άκρα μυστικότητα και κάλυψη από την Θεία Οικονομία ώστε να μην γνωρίζει κανείς ότι έγινε η ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, έτσι ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την εμφάνιση του Αντιχρίστου. Όπως τότε υπήρχαν σημεία και προφητείες για την καταγωγή του Χριστού (από την φυλή του Ιούδα), όπως τότε υπήρχαν επαληθεύσεις που έδειχναν ότι γεννήθηκε ο αληθινός Μεσσίας (το άστρο της Βηθλεέμ, η σφαγή των νηπίων, η φυγή στην Αίγυπτο, τα ζώα στην φάτνη, ο προφήτης Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής κ.α.), έτσι ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Και τότε κάποια από αυτά τα σημεία, ήταν φυσικό να μην τα γνωρίζει κανείς, όπως π.χ. τα ζώα στην φάτνη, κι όμως παρά του ότι ο Χριστός μιλούσε στην καρδιά των ανθρώπων και ήταν σωτήρας κι όχι τιμωρός δεν μπορούσαν να τον διακρίνουν ως Μεσσία, και αυτό γιατί η καρδιά των ανθρώπων ήταν πολύ σκληρή και είχαν χάσει τον προορισμό τους που ήταν η λύτρωση και όχι το φαίνεστε όπως έκαναν οι Φαρισαίοι. Και παρά του ότι δύο φορές ήλθε φωνή από τον ουρανό που Τον μαρτυρούσε ως Υιό του Θεού και πάλι η τότε γενιά δεν μπορούσε να δει με καθαρά μάτια. Και επιπλέον ο Πρόδρομος που τον πίστευαν ως προφήτη, ούτε αυτός τους έπεισε, διότι και τότε περίμεναν τον Ηλία, όπως και τώρα, και τους το είπε ο Χριστός ότι αυτός (ο Ιωάννης) είναι ο Ηλίας που περιμένετε και σας μίλησε για 'μένα.
Ακριβώς και τώρα στο πρόσωπο του Σνόουντεν επαληθεύονται τα στοιχεία του Αντίχριστου τα οποία αυτήν την στιγμή (24-07-2014) δεν φαίνονται όμως θα φανούν και όταν φανούν για τους περισσότερους θα είναι αργά όπως έγινε και με τον Χριστό. Όμως τώρα υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Τότε ακόμα και όποιος δεν πίστεψε στην Ανάστασή Του, υπήρξε το Αποστολικό έργο και το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων ώστε να κριθούν και να έχουν έστω και μικρή ελπίδα να σωθούν. Τώρα όποιος δεν πιστέψει τον Σνόουντεν σαν τον Αντίχριστο τότε θα τον δεχτεί ως ήρωα γιατί έτσι τον παρουσιάζουν, και όταν αυτός έχει την εξουσία θα σφραγιστούν και με το σφράγισμα δεν υπάρχει σωτηρία, διότι σφράγισμα = άρνηση του Χριστού.
Και τότε έλεγε ο κόσμος ότι δεν υπήρχαν σημεία για την έλευση του Μεσσία, διότι ήταν ταπεινός και στην ιδιοσυγκρασία και στην καταγωγή κι όχι μόνον αυτό αλλά ζούσε σαν κυνηγημένος, τον χλεύαζαν και τον ειρωνεύονταν οι κρατούντες την εξουσία, εκκλησιαστική και πολιτική. Έτσι και τώρα λένε δεν είναι αυτός διότι είναι κατάσκοπος, προδότης, κυνηγημένος, επικηρυγμένος και δεν κάνει θαύματα και δεν δίνει λύσεις σε προβλήματα της κοινωνίας και του παγκόσμιου συνόλου. Δεν βλέπουν, είναι μωροί και τυφλοί ότι όλος ο πλανήτης τον θεωρεί ήρωα, δεν βλέπουν ότι θα πάρει νόμπελ ειρήνης, δεν βλέπουν τον μεγαλύτερο ειδησιογραφικό οίκο του κόσμου να του δίνει συνεχώς δημοσιότητα (οι gardians), δεν βλέπουν την βασίλισσα της Αγγλίας που επίσης του έδωσε παγκόσμιας εμβέλειας δημοσιότητα ανήμερα τα Χριστούγεννα και το κυριότερο δεν βλέπουν ότι όλος αυτός ο ντόρος για αυτόν γίνεται χωρίς κανένα ανδραγάθημα, τι το συγκλονιστικό έκανε ώστε να του δίνουν νόμπελ να τον καλούν σε ομιλίες και ο ΟΗΕ να του δίνει άφεση και να τον δείχνει σαν θιασώτη της ελευθερίας;;;;;; Δηλαδή κανείς σε αυτόν τον πλανήτη δεν γνώριζε ότι μας παρακολουθούν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όμως έχει κι ένα άλλο κοινό σημείο με τον Χριστό, διότι μην ξεχνάμε ότι Αντίχριστος σημαίνει ότι θα έλθει αντί του Χριστού. Μήπως ο Χριστός έδωσε λύσεις σε κάτι που απασχολούσε την κοινωνία;;; ΟΧΙ!!!!! δηλαδή οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό ή θέμα ειρήνης όχι και πάλι όχι, πώς λοιπόν επιμένουν μερικοί ότι δεν κάνει παγκόσμια ειρήνη, ότι δεν λύνει την φτώχεια κι άλλες μπούρδες. Και πώς θα τα κάνει αυτά χωρίς να έχει εξουσία; Αυτό δεν έχει λογική. Αυτά θα τα πραγματοποιήσει αφότου πάρει την εξουσία για να μας πείσει να σφραγιστούμε. Ο Χριστός ασχολήθηκε με τον άνθρωπο αποκλειστικά και εστίασε μόνον στον άνθρωπο, όπως κάνει και ο Σνόουντεν το αποκλειστικό του θέμα είναι η ατομική ελευθερία. Την ελευθερία την δίνει μόνον ο Χριστός δεν χρειαζόμαστε τον Σνόουντεν, αυτός θέλει να μας πάρει την ελευθερία που έδωσε ο Χριστός καταλύοντας τον θάνατο και να την δώσει πίσω στον διάβολο μέσω του σφραγίσματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ κάνει ότι έκανε και ο Χριστός ακριβώς. Ασχολείται μόνο με τον παράγοντα άνθρωπο και αρνείται κάθε εξουσία λέγοντας:"εμένα η αποστολή μου τελείωσε".
ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΗ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΝΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ  ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ. Φυσικά κάνει και ο διάβολος όμως μην ξεχνάτε, ο διάβολος είναι πιο έξυπνος και πιο ευφυής και από τον πιο ευφυή και από τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Τώρα δεν θα κάνει θαύματα για να μην τον καταλάβουμε και πούμε; Α ανάστησε νεκρό που μόνον ο Θεός το κάνει άρα είναι ο Αντίχριστος, α! γιάτρεψε παράλυτο επομένως να αυτός είναι ο Αντίχριστος. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι ο διάβολος είναι τόσο αφελής;! Η αφέλεια είναι ανθρώπινη ιδιότητα κι όχι αγγελική (μην ξεχνάμε ότι ο διάβολος ήταν άγγελος). Μόλις είναι σίγουρος ότι θα έχει την εξουσία και όλες τις τεχνολογίες στον απόλυτο έλεγχό του , τότε θα κάνει και θαύματα για να πείσει όλους μας ότι εκτός από χαρισματικός άνθρωπος είναι και θεός και θα ζητήσει να τον προσκυνήσουμε και να σφραγιστούμε.
Ένας υποτίθεται πνευματικός άνθρωπος μου είπε να μην του κάνω τον δάσκαλο, διότι ότι ξέρω το ξέρω από αυτόν. Λυπάμαι αλλά ότι ξέρω κι εγώ κι όλοι μας το οφείλουμε στον Θεό και σε κανέναν άλλον. Κι αν κάποιος μας έμαθε κάτι δεν πρέπει να καμαρώνει αλλά να δοξάζει τον Θεό που του έδωσε το χάρισμα της μετάδοσης (που δεν το έχει) και να ευχαριστεί αυτούς που τον εμπιστεύονται κι όχι να καμαρώνει επειδή έχει ακόλουθους.
Την Άγια περίοδο που ο Θεός επέλεξε να στείλει τον Μονογενή Υιό και Λόγο του, οι εκλεκτοί που ο ίδιος ο Χριστός κάλεσε κοντά Του δεν ήταν ούτε οι μορφωμένοι, ούτε οι υψηλά πνευματικοί άνθρωποι, ούτε οι υψηλά ιστάμενοι στην κοινωνία και στην πολιτική και στην ιερατική αξία, αλλά επέλεξε απλούς, ταπεινούς, αγράμματους, φοβισμένους και μη κοινωνικά αποδεκτούς (Ματθαίος).
Και τώρα ο Θεός θα κάνει το ίδιο, διότι πάντα αυτό έκανε. Γιατί δεν κράτησε κοντά Του τον Πρόδρομο, ή κάποιον άλλο σεβάσμιο που να τον αγαπούσαν και τον εκτιμήσουν ή κάποιον κοινωνικά αποδεκτό ή κάποιον εκλεκτό της τότε κοινωνίας, ώστε να έχει πιο πολλούς υποστηρικτές και πιο πολύ αποδοχή;;;;;
Μην ψάχνετε το λοιπόν διάσημους πνευματικούς, ή ιερείς με αξία, ή θεολόγους και σεβάσμιους κανένας από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ούτε θα φωνάξει ΟΤΙ ΗΡΘΕ ο Αντίχριστος, ψάξτε αντίθετα και τότε θα δείτε το πνεύμα του Θεού. Όλοι αυτοί θα λουφάξουν και ο Θεός δεν θα τους ανοίξει τα μάτια και ξέρετε γιατί: ΠΡΟΣΕΞΤΕ::::::::: Ο Θεός τους έδωσε ικανότητες και προσόντα ώστε να μπορούν από μόνοι τους να τον αναγνωρίσουν, εάν αυτό δεν γίνει σημαίνει ότι δεν θέλουν αυτοί να τον δουν, είτε γιατί θα πρέπει να ξεβολευτούν είτε από εγωισμό ότι δεν το βρήκαν αυτοί πρώτοι.
Όλοι εμείς οι απλοί, οι αθεολόγητοι, οι κοινωνικά τίποτα θα σηκώσουμε το βάρος των εσχάτων χρόνων, γι' αυτό μην φοβάστε και μην πτοείστε.
Θυμηθείτε τα λόγια που είπε ο Ναθαναήλ όταν άκουσε από που ήταν ο Ιησούς: «Μπορεί να βγει κάτι καλό από τη Ναζαρέτ» (Ιωα 1:46). Έτσι ακριβώς λένε τώρα και για τον Σνόουντεν, μα είναι ποτέ δυνατόν ένας καταζητούμενος, προδότης, ένας κατάσκοπος, να είναι ο Μεσσίας/Αντίχριστος.
Όμως ο Ναθαναήλ δεν γνώριζε ότι ο Κύριος είχε γεννηθεί στην Βηθλεέμ όπως λένε οι Γραφές (Μιχ. 5:2), έτσι κι εμείς δεν γνωρίζουμε τώρα πράγματα για τον Σνόουντεν που όμως αργότερα θα φανούν, αλλά όπως είπαμε και πάνω στην περίπτωση του Αντίχριστου είναι καταδικαστέο διότι θα επιβάλει το χάραγμα και από εκεί δεν υπάρχει επιστροφή. Κάποιοι λένε αν έλθει το χάραγμα θα πιστέψω, όμως ούτε τότε θα πιστέψουν, όπως δεν πίστεψαν και αυτοί που είδαν το Χριστό πάνω στο σταυρό, που είδαν την ημέρα να γίνεται νύχτα, και που είδαν το σεισμό και το καταπέτασμα του Ναού να γκρεμίζεται. Εάν κάποιος δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος πως θα πιστέψει ότι πρόκειται για το χάραγμα της Αποκάλυψης;;;;;
Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και με τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο Ιωάννης ήταν σεβάσμιος και τον πίστευαν ως Προφήτη και γνώριζαν όλα τα θαύματα που έχουν συμβεί στην ζωή του. Κι όμως δεν πίστεψαν όταν τους είπε ότι αυτός είναι ο Μεσσίας του οποίου εγώ δεν είμαι ικανός να δέσω τα κορδόνιά Του. Τώρα κάθε μέρα φωνάζουν όλα τα σημεία ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια, και πολλοί λένε ναι είμαστε είναι ολοφάνερο ότι είμαστε, αλλά δεν έχει έρθει ο Αντίχριστος. Έσχατα χρόνια χωρίς Αντίχριστο δεν είναι έσχατα χρόνια.
Τότε και τώρα γίνεται ακριβώς το ίδιο λάθος. Τότε οι Ισραηλίτες περίμεναν έναν επίγειο βασιλιά που θα τους απάλλασσε από τους κατακτητές Ρωμαίους και θα επανέφερε το βασίλειο του Ισραήλ στην προτέρα του αίγλη. Το βλέπουμε αυτό ακόμα και μεταξύ των μαθητών, αλλά και του κόσμου που φώναζε το ωσαννά την Κυριακή των  Βαΐων, αλλά και γενικότερα την πεποίθηση των Εβραίων ότι ο Μεσσίας θα είναι επίγειος βασιλέας όπως ο Δαβίδ. Και τώρα σχεδόν 2000 χρόνια μετά εξακολουθούν κάποιοι να κάνουν το ίδιο λάθος και προτείνουν ως Αντίχριστο τον πρίγκηπα της Αγγλίας Γουίλιαμ. Και λένε εκτός των άλλων ασυναρτησιών ότι το στέμμα της Αγγλίας ελέγχει παραπάνω από το 50% του πλανήτη. Ξανά μία από τα ίδια, βάλανε οι Εβραίοι μυαλό και το χάσανε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Οι Εβραίοι λένε ότι απλά θα κατάγεται από την φυλή του Δαβίδ και μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε αρκεί να πληρεί τα προσόντα που έχει θέσει ο Θεός, και ερχόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι σαν άλλοι Ισραηλίτες του 30 μ.Χ. και επιμένουμε ότι θα είναι βασιλιάς και προσπαθούν να ξεθάψουν παραμυθένια σενάρια για να αποδείξουν ότι η βασιλική οικογένεια έχει Εβραϊκές γονιδιακές προσμείξεις. Το σενάριο του ο πρίγκηπας Γουίλιαμ να είναι ο Αντίχριστος ξεκινά τουλάχιστον από το 1995 από ξένα μη ορθόδοξα χριστιανικά κέντρα και αντιτίθεται με την Αγία Γραφή που λέει ρητά ότι ο Αντίχριστος θα αποκαλύψει ο ίδιος τον εαυτό του και δεν αναφέρει πουθενά ότι θα τον βρεί κανείς πριν κάν γίνει γνωστός. Ούτε οι δύο μάρτυρες της Αποκαλύψεως δεν θα τον αποκαλύψουν, αλλά και αυτοί θα τον υποδείξουν αφού πρώτα αυτός έχει φανερωθεί, και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρόνο θα αποκαλύψει ο ίδιος τον εαυτό του (Β' προς Θεσσαλονικείς 2:6).
Επίσης έχουμε απόλυτη ταύτιση Ισραήλ και Ελλήνων. Τα χρόνια της Α' Παρουσίας ο αγαπημένος και ευνοούμενος λαός ήταν αδιαμφισβήτητα το Ισραήλ. Ήταν το μόνο έθνος που έβγαλε Προφήτες και το οποίο είχε την τιμή να κατάγεται από αυτό η Υπεραγία Θεοτόκος, στην αγνότητα της οποίας οφείλεται η σωτηρία όλων των ανθρώπων. Ήταν το έθνος που με την ολοφάνερη βοήθεια του Θεού νικούσε και κατατρόπωνε όλους τους εχθρούς, και που οι Προφήτες του έκαναν μέγιστα θαύματα, όπως αναστάσεις, μετακινήσεις θαλασσίων υδάτων, αντίκρισαν και συνομίλησαν με τον Θεό, ταΐστηκαν, γιατρεύτηκαν και εν γένη γινότανε ότι επιθυμούσαν. Κι όμως κατακτήθηκαν, ταπεινώθηκαν, υπέφεραν, πλήθος αλλότριων λαών εισέβαλαν στην χώρα τους και ήταν η χώρα του Ισραήλ ένα απέραντο συνονθύλευμα λαών και γλωσσών. Και όλα αυτά διότι οι ιερείς αλλά και ο λαός του Ισραήλ έχασε τον προσανατολισμό του, πρόδωσε με τις πράξεις του την εμπιστοσύνη του Θεού και δεν έδινε σημασία στα λόγια των Προφητών (= αυτός που μιλά εξ ονόματος του Θεού). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πρόδωσαν τον ίδιο τον Θεό και τον σταύρωσαν, και ξεστόμισαν το τρομερό: η κατάρα του αίματος αυτού επάνω σε 'μας και στα παιδιά μας. Ήρθε λοιπόν ο Υιός και Λόγος του Θεού και έδωσε την Χάρη Του στα έθνη και έγινε άλλο έθνος το ευλογημένο, οι Έλληνες. Ναι μάλιστα εμείς έχουμε την ευλογία να είναι Έλληνες το 90% των Πατέρων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας  και γενικά το 70% των Αγίων να είναι Έλληνες. Έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε στην μικρή μας χώρα άφθαρτα σκηνώματα Αγίων και να βλέπουμε καθημερινά θαύματα. 
Όμως εδώ έρχεται το κοινό με τον λαό του Ισραήλ. Έχουμε γίνει άπιστοι, προδότες μέσω του Οικουμενισμού, βλάσφημοι και οι ιερείς μας είναι όπως οι Φαρισαίοι υποκριτές και ΄λα τα κάνουν για το θεαθήναι. Και προσέξτε έχουμε την ίδια τιμωρία: οικονομική κατάκτηση, ταπείνωση και διασυρμός παγκοσμίως, όλοι τα καραβάνια των αλλοδαπών έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα που έχει γίνει χάβρα των Ιουδαίων, μας κυβερνάνε Έλληνες στρατολογημένοι από εχθρούς της Αγίας Πίστεώς μας, για να βρεις αληθινό αγωνιστή της Πίστεως που να ανήκει στον κλήρο πρέπει να γίνει θαύμα, έχουν καταντήσει οι ιερείς βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και αντί πιστού λαού έχουμε Σόδομα και Γόμορρα. 
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, φεύγει η Χάρη του Θεού από τον λαό του Θεού (όπως και το Ισραήλ μικρός λαός και μικρό κράτος που συγκέντρωνε την Θεία Χάρη) και αντί της κατάρας Του Αίματος Του Υιού και Λόγου Του Θεού, έρχεται ο Αντίχριστος ο οποίος θα γίνει υπεραγαπητός στην χώρα μας. Κανονικά θα έπρεπε κλήρος και λαός να έχουμε σηκώσει το λάβαρο των εσχάτων χρόνων και αντί αυτού η επίσημη Εκκλησία φωνάζει ότι κανείς δεν γνωρίζει.
ΠΡΟΣΟΧΗ και τότε λίγοι απλοϊκοί, αγράμματοι, χαμηλά στην τάξη της κοινωνίας ή μη αποδεκτοί κοινωνικά, γίνανε οι εκλεκτοί που διέδωσαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στα πέρατα της οικουμένης. ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι θα γίνει και τώρα, εμείς το τίποτα έχουμε το χρέος να υποδείξουμε τον Αντίχριστο, εφόσον αυτοί που πρέπει δεν το κάνουν κι όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά με την απραξία τους ευνοούν την ανάδειξή του.  
Ο Θεός πάντα χρησιμοποιεί ανθρώπους και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Ήρθε ο Υιός και Λόγος Του Θεού και όλοι θα περιμένανε ως συνεργάτες και μαθητές Του, φωτεινά μυαλά υψηλής πνευματικότητας και εν γένη ανθρώπους που να εκπέμπουν κύρος, με πνευματικό και κοινωνικό ανάστημα που να μετρά ο λόγος τους. Κι όμως όχι μόνο δεν έγινε έτσι, αλλά συναίβει το αντίθετο. Ο Χριστός επέλεξε απλούς, αγράμματους χωρίς βαρύτητα κοινωνική και χωρίς εκείνα τα προσόντα που θα τους καθιστούσαν άξιους να σταθούν δίπλα στον Μεσσία. Φανταστείτε και τότε περιμένανε τον Προφήτη Ηλία, όπως και τώρα άλλωστε. Και στις δύο των περιπτώσεων έκαναν και κάνουν λάθος. Πάλι ο Θεό θα στείλει ανθρώπους που δεν θα έχουν για εμάς καμία αξία.   

Προφήτης με τον ορισμό που προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη, διότι τότε γεννήθηκε ο όρος του Προφήτη, σημαίνει αυτόν που αναγγέλλει, μεταφέρει το θέλημα του Θεού στους ανθρώπους. Με αυτήν την έννοια σήμερα και γενικότερα μετά Χριστόν, δεν υπάρχουν Προφήτες. Υπάρχουν πνευματικά υψηλά που μπορούν να εκφράσουν το τι θέλει ο Θεός χωρίς όμως να υπάρχει η άμεση επικοινωνία Θεού - ανθρώπου όπως υπήρχε στην Παλαιά Διαθήκη. Δηλαδή ο Θεός συνομιλούσε με τους Προφήτες, κάτι τέτοιοι φυσικά δεν συμβαίνει σήμερα. Γι' αυτό και στην Αποκάλυψη αναφέρονται σαν μάρτυρες και όχι σαν προφήτες. Σε ένα σημείο ο Ιωάννης γράφει στις ημέρες της προφητείας τους, εννοώντας το χρονικό διάστημα που θα υποδεικνύουν τον Αντίχριστο και η συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη δεν θα τους πιστεύει, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.
Ο Θεός έστειλε με τους σύγχρονους "προφήτες" του το μήνυμα της γέννησης του Αντίχριστου: με τον άγιο πατέρα Αρσένιο Κουμπούγια (πού είχα την ευλογία να συναντήσω και να με ενημερώσει προσωπικά για την γέννηση του Αντίχριστου και με διαβεβαίωσε ότι θα ζήσω τα χρόνια του Αντίχριστου), ο οποίος ομολόγησε σε πολλούς ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 (τεκμηριωμένο και εξακριβωμένο), τον άγιο πατέρα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη ο οποίος πάλι ενημέρωσε τα πνευματικά του παιδιά για την γέννηση του Αντίχριστου και τέλος τον πατέρα Μάξιμο που έκανε ακόμα πιο γνωστή την συγκεκριμένη πληροφορία που ήδη είχε αποκαλύψει ο Θεός στους δύο προηγούμενους άγιους πατέρας, ότι δηλαδή ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983 και όπως είναι φυσικό θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του μόλις γίνει 30 ετών, δηλαδή το 2013.
Τώρα όποιος έχει τα μάτια του ανοικτά, καθαρά, χωρίς εγωισμό και πιστεύει με όλην την δύναμη της καρδιάς του, ότι το έτος 1983 και το έτος 2013 είναι θεόσταλτη ενημέρωση για την γέννηση και την εμφάνιση του Αντίχριστου, θα δει και θα αντιληφθεί ότι ο Αντίχριστος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Edward Josepe Snowden. Ο οποίος έγινε ήρωας παγκοσμίως χωρίς λόγο και αιτία επειδή μας φανέρωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ μας παρακολουθούν. Γελοίο τελείως λες και ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε, λες και οι gardians δεν το ήξεραν, ούτε η ευρωπαϊκή βουλή το ήξερε. Είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι θέλουν με υποχθόνιο τρόπο να τον αναδείξουν σε ήρωα και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, και καλό ο απονήρευτος και αυτός που δεν πιστεύει τα εσχατολογικά το καταλαβαίνω, αλλά όλοι αυτοί που πιστεύουν το 1983 και το 2013, μου είναι αδιανόητο. Το ότι δόθηκε σε κάποιους μέσω Θείας αποκαλύψεως το χρέος και η υποχρέωση να ομολογήσουν στον κόσμο αυτές τις πληροφορίες, δεν σημαίνει ότι διαθέτουν την αποκλειστικότητα ούτε το αλάθητο και φυσικά δεν είναι θεοί. Ο Θεός μπορεί να στείλει ένα 12χρονο παιδί και έναν 80χρονο άνδρα για να υποδείξουν και να διαδραματίσουν τον ρόλο αυτών των πολυσυζητημένων μαρτύρων της Αποκαλύψεως.
Στο μυαλό μας τόσα χρόνια είχαμε λανθασμένα δημιουργήσει το πρότυπο των μαρτύρων της Αποκαλύψεως ως δύο ισχυρών Προφητών που θα καθηλώνουν με την παρουσία τους και με τα θαύματά τους. Αυτό το πρότυπο είναι λάθος διότι ο Θεός ποτέ δεν έστειλε κάτι ανάλογο. Το μόνο ανάλογο με αυτό ήταν ο Μωυσής, ο οποίος άνοιξε την ερυθρά, ο οποίος έλαμπε ως αστήρ μετά την κατά πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλία του με τον ίδιο τον Θεό, και πάλι όμως οι άνθρωποι δεν τον σεβάστηκαν και τον αμφισβητούσαν με την πρώτη ευκαιρία. Ο πατέρας Αρσένιος ήταν από τους πιο σεβάσμιους και πνευματικούς ιερείς της Ελλάδας και όμως όταν είπε ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος δεν έγινε τίποτα. Δεν το είπε κάποιος τυχαίος κληρικός, αλλά μία από τις μεγάλες μορφές και όμως ακούσατε τίποτα;; Διότι το είπε την ίδια χρονιά, δηλαδή το 1983. Ακούσατε τίποτε λοιπόν, διαδόθηκε το συγκλονιστικό αυτό μήνυμα;;;; Όχι. Έπρεπε να έρθει το 2006 για να πουν κάποιοι, ναι όντως μας το είχε πει και το πατέρας Αρσένιος. Το ίδιο ακριβώς και με τον πατέρα Βησσαρίωνα, άθικτο και με ευωδία το σκήνωμά του, στοιχεία που δείχνουν αγιότητα. Πολλοί συνυπολογίζοντας και τον θαυμαστό βίο του τον θεώρησαν ως Άγιο του Θεού και πολύ καλά έκαναν. Που είναι λοιπόν όλοι αυτοί να διαδώσουν με αυταπάρνηση αυτό που η ίδια η Παναγία φανέρωσε στον Άγιό τους;;;;;;;; Πουθενά!!!!!!!!!!!!!!.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ δεν ζητάμε με αγνή καρδιά να μάθουμε την πληροφορία του Θεού, αλλά ζητάμε θαυματοποιούς και θεάματα. Ο Θεός δεν είναι star system, δεν κάνει θαύματα προς εντυπωσιασμούς  και για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά κάνει θαύματα ανεξήγητα πέρα από τους φυσικούς νόμους, με την διαφορά ότι μιλούν στην  καρδιά και όχι στα μάτια. Μήπως δεν ήταν ανεξήγητο θαύμα το άστρο της Βηθλεέμ, το οποίο δεν εκτελούσε κίνηση σύμφωνα με τα υπόλοιπα αστέρια του ουρανού, μήπως δεν ήταν φρικιαστικό θαύμα το σκοτείνιασμα του ουρανού την ώρα της σταυρώσεως του Σωτήρα, το οποίο δεν μπορούσε να εξηγηθεί με τους νόμους της αστρονομίας. Και όμως κανείς δεν έδωσε σημασία. Ξέρετε μόνον ποιος έδωσε σημασία ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης (ο οποίος δεν ήταν παρόν κάτω από τον Σταυρό), και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πίστεψε τον Παύλο.
Κι εμείς σήμερα για να  πιστέψουμε τον Αντίχριστο περιμένουμε δύο γέρους με μαγκούρες να δίνουν προσταγές στον ουρανό και στην γη και να συμβαίνουν θαύματα και αναταραχές. Έλα όμως που δεν θα γίνει έτσι ή τουλάχιστον όχι από την αρχή. Ο Θεός θέλει Πίστη όχι ανθρώπους να τρέχουν πίσω από θαυματοποιούς.
Ο Θεός στην Άγια Ορθόδοξη ιστορία, αλλά και στο παρελθόν έδειξε καθαρά ότι είναι δίκαιος, ταπεινός, και ΑΠΛΟΣ. Ο Θεός για να μας τα διδάξει αυτά έκανε το γάιδαρο να μιλήσει, έκανε τα παιδιά προφήτες και τους βοσκούς, μάρτυρες του συγκλονιστικότερου συμβάντος όλων των εποχών, της Θείας Γέννησης του Ιησού. Σκεφτείτε ότι στην Α' Οικουμενική Σύνοδο κάποιοι μετέπειτα Άγιοι είχαν αντίρρηση στο να μιλήσει ο Άγιος Σπυρίδωνας, διότι ήταν γέρος και αγράμματος.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ο Θεός δεν θέλει και δεν απαιτεί πτυχία, ούτε ψάχνει επιτυχημένους, ούτε διάσημους, αλλά καθαρούς στην καρδιά κι όχι απαραίτητα αναμάρτητους (μην ξεχνάμε ότι ο Μωυσής είχε διαπράξει φόνο, κι ο Δαβίδ μοιχεία και εν δυνάμει φόνο). Ψάχνει ανθρώπους ταπεινούς σε όλα κι όχι μόνο στον χαρακτήρα (δηλαδή στην καταγωγή, στην μόρφωση, στην εμφάνιση) αλλά κυρίως ανθρώπους να βάζουν την Πίστη πάνω από την προσωπική διάκριση και να μην επιζητούν τιμές και δικαίωση.
ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν και ειδικά όταν είναι σε υψηλά πνευματικά επίπεδα να θεωρεί ότι έχει την απόλυτη γνώση και την αποκλειστικότητα στα πνευματικά δρώμενα, αλλιώς όλα όσα έχει διαβάσει του είναι άχρηστα.
Όταν ο Θεός επιλέγει κάποιον για το οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο δεν σημαίνει ότι αυτός διαθέτει αγιότητα, αλλά ότι πληρεί τις προϋποθέσεις για την εκάστοτε αποστολή. Το μόνο που έχει ως πλεονέκτημα ο επιλεγμένος είναι ότι του δίνεται η δυνατότητα (ανάλογα και με την δυσκολία της "αποστολής") να σβήσει αμαρτίες. Ο Θείος Παύλος τι ήταν, διώκτης των χριστιανών. Αν έλεγαν σε κάποιον τότε το εξής: ο ίδιος ο Χριστός θα φανερωθεί στον Παύλο, θα του μιλήσει και θα του αναθέσει την πιο δύσκολη αποστολή. Ποιός θα το πίστευε πριν συμβεί;;;;
Το κυριότερο σε μια τέτοια περίπτωση δεν είναι το γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή, αλλά η πραγματοποίηση του Θελήματος του Θεού. Όσο μεγάλη και σπουδαία κι άν είναι η αποστολή δεν μετρά η δόξα και η δικαίωση του επιλεγμένου, αλλά η πραγμάτωση του Θείου θελήματος. Εάν επιθυμήσουμε να δικαιωθούμε ή να δοξαστούμε μέσω του Θεού, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να γκρεμιστούμε. Παράδειγμα ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, ο οποίος τότε ξεχάστηκε στην φυλακή και πέθανε, δεν βρήκε δικαίωση από τους σύγχρονους με αυτόν ανθρώπους, όμως εκπλήρωσε την προσταγή του Θεού και συγκαταλέγεται ως ο πρώτος μεταξύ των ανδρών.  
Ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Εφόσον το πιστεύουμε ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια και ότι ο Αντίχριστος έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να το ομολογούμε (ο καθένας με την κλίση του, τις δυνατότητές του και το κουράγιο που του έχει δώσει ο Θεός) και να ενημερώνουμε όσους μπορούμε ότι ο Σνόουντεν είναι ο Αντίχριστος. Δεν έχει καμία σημασία ποιος το βρήκε πρώτος ή δεύτερος, αλλά ποιος θα κάνει όσο το δυνατόν καλύτερα (ανάλογα με τις δυνάμεις του) το έργο του Θεού.
Είναι πλάνη να λέμε: έλα μωρέ εμένα ποιος θα με πιστέψει ένα δύο άτομα το πολύ. Ο Θεός δίνει δυνατότητες και θα πει: Νίκο σου έδωσα προσόντα για να ενημερώσεις 2000 ανθρώπους και το είπες μόνο σε 50, παίρνεις αρνητική βαθμολογία. Γιάννη σου έδωσα προσόντα  να ενημερώσεις 3 ανθρώπους και εσύ ενημέρωσες 4, παίρνεις άριστα και κάτι παραπάνω.
Καλό αγώνα.





   

 Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή πριν την πλήρη αποκάλυψη του προσώπου του Αντίχριστου. Μέχρι τώρα τον αντιληφθήκαμε από τα θεόσταλτα μηνύματα για την γέννησή του το 1983 (θεωρία πατρός Μαξίμου, αληθινές μαρτυρίες προσώπων που είχαν επαφές με τον πατέρα Αρσένιο Κομπούγια αλλά και από την προσωπική επαφή που είχα κι εγώ μαζί του το 1995, καθώς και από τον πατέρα Βησσαρίωνα με επίσημη μαρτυρία του μόνου εν ζωή πνευματικού παιδιού του πως ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1983), αλλά και την εμφάνισή του το 2013. Μόνο ένας άνθρωπος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 και έγινε παγκοσμίως γνωστός και ήρωας ταυτόχρονα και εξελίχθηκε ως το δεύτερο πιο διάσημο άτομο του 2013 σε όλο το διαδίκτυο και μάλιστα αυτό μέσα σε μισό χρόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Κι όμως η δόξα του και η φήμη του δεν σταματά εδώ αλλά προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων με την παγκόσμια εμφάνισή του και την ομιλία του μετά την βασίλισσα της Αγγλίας, και το κορυφαίο, ότι προτάθηκε για το Νόμπελ ειρήνης. Όλα αυτά έγιναν μέχρι σήμερα Φεβρουάριος του 2014, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο από την πρώτη εμφάνισή του. Εάν αυτό δεν είναι φοβερό τότε τι είναι!!!! Και μην ξεχνάμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τον καλέσουν να μιλήσει τον Απρίλιο του 2014, φανταστείτε την φήμη και την τηλεθέαση που θα έχει αυτή η αναμετάδοση και το πόσο ακόμα θα απογειωθεί η δημοτικότητά του και ο ηρωισμός του. Φυσικά μιλάμε για τον Edward Joseph Snowden 
Edward = Εδουάρδος (βασιλικό όνομα) = προστάτης της ευημερίας
 Joseph = Ιωσήφ = αυτός που ο θεός τον έπλασε τέλειο
 Snowden = κρυψώνα χιονιού, σπίτι χιονιού, λευκότητα = αγνότητα
 Ένα πολύ ισχυρό και άκρα σημαδιακό και εννοιολογικό όνομα. Ένα όνομα που δείχνει βασιλική καταγωγή, θεϊκή εύνοια και την αγνότητα που όντος εκπέμπει αυτός ο άνθρωπος. Ο Αντίχριστος ως γνωστό υποτίθεται ότι θα κατάγεται από την βασιλική γενιά του Δαβίδ θα είναι αυτός που θα συγκεντρώνει όλα τα προσόντα του Μεσσία αλλά και την καθαρότητα της ψυχής. Βλέπουμε πως το όνομά του που αποτελείται από τρία μέρη και όχι από δύο όπως γίνεται συνήθως, συγκεντρώνει την βασιλική καταγωγή, την θεϊκότητα και την αγνότητα. ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΩΣΗΦ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ONOMA ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ. Ας δούμε λίγο στην Αγία Γραφή περί των ονομάτων και το πώς ο Θεός αποκαλύπτει και με ποιον τρόπο τα μέλλοντα. Όπως όλοι γνωρίζουμε στον Ησαΐα ζ΄ 14 αναφέρεται τον τρόπο της ενσάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού και το όνομά Του (Εμμανουήλ). Όμως στα Ευαγγέλια βλέπουμε πως ο άγγελος διέταξε τον Ιωσήφ κάτι διαφορετικό Ματθαίος α΄ 21, δηλαδή να ονομάσει τον Υιό και Λόγου του Θεού Ιησού. Τι συμπέρασμα βγάζουμε από αυτά. Φυσικά όχι ότι ο Θεός λέει ψέματα ή ότι προσπαθεί να μας αποπροσανατολίσει ή ότι ο θεός μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά Του. Αυτό που πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας και στην διάνοιά μας είναι να διακρίνουμε το πνεύμα και το τι θέλει να πει ο θεός κι όχι το αυτό καθαυτό νόημα των λέξεων. «Εστί μέν άλογον, φησι και σκαιόν τό μή τή δυνάμει του σκοπού προσέχειν αλλά ταίς λέξεσιν.» (Άγιος Αναστάσιος Σιναΐτης). Δηλαδή ο θεός ενημερώνει μέσω του Ησαΐα για την γέννηση του Θεανθρώπου δίνοντας πραγματικά στοιχεία την Παρθένα Μαρία και για το παιδί ότι θα είναι αυτό που σημαίνει το όνομα Εμμανουήλ = ο Θεός μαζί μας. Δηλαδή το θείο βρέφος θα είναι ο ίδιος ο Θεός που θα ζει κάτω στη γη σωματικός μαζί μας. Το παιδί αυτό θα είναι το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που θα είναι δια παντός μαζί μας σαν Θεάνθρωπος. Ο Θεός δεν αποκάλυψε το όνομα του Θεανθρώπου για λόγους που γνωρίζει η άπειρος σοφία Του και που εμείς δεν μπορούμε να τους καταλάβουμε. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα φανέρωσε το όνομα στον Ιωσήφ τον Μνήστωρ, ούτε καν στην υπεραγία μητέρα του Ιησού. Έτσι τελικά σε όλην την Καινή Διαθήκη ο Υιός και Λόγος του Θεού αναφέρεται σαν Ιησούς και όχι σαν Εμμανουήλ. "ἐγὼ ἐλήλυθα ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ πατρός μου, καὶ οὐ λαμβάνετέ με· ἐὰν ἄλλος ἔλθῃ ἐν τῷ ὀνόματι τῷ ἰδίῳ, ἐκεῖνον λήψεσθε" Στο πασίγνωστο αυτό χωρίο ο Χριστός μας λέει: Εγώ ήρθα και σας μιλώ εξ ονόματος και κατ' εντολή του Πατρός Μου, δηλαδή του Θεού που είναι στον ουρανό. Όταν όμως έρθει ο άλλος ο οποίος θα ενεργεί και θα μιλά αφεαυτού αυτόν θα πιστέψετε. Δηλαδή ο Χριστός ήρθε κατ’ εντολή του επουράνιου Πατέρα αυτό σημαίνει το: ἐν τῷ ὀνόματι. Όπως και εμείς σήμερα λέμε: «εν ονόματι του νόμου συλλαμβάνεσαι». Έτσι λοιπόν όταν ο άλλος (Αντίχριστος) θα έλθει εν ονόματι = δηλαδή κατ’ εντολή ποιανού; Μας το λέει ευθύς αμέσως ο Χριστός «εν τω ονόματι» δηλαδή κατ’ εντολή του εαυτού του. Και πιο καθαρά ο Χριστός πάντα έλεγε μην δοξάζεται εμένα αλλά τον Πατέρα που με έστειλε, ενώ ο Αντίχριστος δεν θα αναφέρει πέμψαντα, αλλά τον εαυτό του πάντα. Έτσι κάνει και ο Snowden: «δεν αντέχω να ζω σε έναν κόσμο που όλοι και όλα παρακολουθούνται». Δεν λέει ότι τον έστειλε κάποιος να μιλήσει αλλά ότι αυτός ο ίδιος δεν αντέχει αυτό που συμβαίνει και νιώθει την ανάγκη να αντιδράσει. Δηλαδή στο συγκεκριμένο χωρίο το πνεύμα είναι από πού προέρχεται η ενέργεια της εντολή, που στην περίπτωση του Ιησού Χριστού είναι το Θείο Θέλημα και Σχέδιο, ενώ στην περίπτωση του Αντίχριστου θα είναι προσωπικό. Αλλά ακόμα και εάν το πάρουμε κυριολεκτικά στην νεοελληνική γλώσσα και όχι στην γραμματικής της εποχής που γράφτηκαν τα Ευαγγέλια, διότι η σωστή γραμματική είναι στο όνομα του ίδιου δηλαδή του Αντίχριστου, ακόμα κι αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι αναφέρει στο ίδιο όνομα με τον Χριστό τότε το σωστό είναι το όνομα Ιησούς διότι αυτό ήταν τελικά το όνομά του κι όχι το Εμμανουήλ.
Η Αγίας Γραφή μας ενημερώνει απόλυτα για την εμφάνιση του Αντίχριστου, όμως δεν δίνει το όνομά του, και αυτό είναι φυσικό. Φανταστείτε να γνωρίζαμε το όνομά του δηλαδή το Ιωσήφ στην προκειμένη περίπτωση. Τότε σε όλο το διάβα της Ιστορίας, το συγκεκριμένο όνομα θα ήταν μισητό και όσοι λέγονταν Ιωσήφ θα τους κοιτούσαμε ύποπτα μήπως και είναι ο Αντίχριστος, κάτι που δεν θα ήταν δίκαιο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα επέτρεπε ο Αντίχριστος να έχει  ίδιο όνομα με τον Υιό και Λόγο Του. Και δεν πιστεύω ότι και διάβολος θα ήθελε κάτι τέτοιο. Ο διάβολος επιθυμεί κάτι πιο μεγαλειώδες που να παραπέμπει σε εξουσία και δύναμη. 
Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε σαφώς τον Αντίχριστο δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε σαν χριστιανοί, γιατί τότε υπάρχει προκατάληψη κι όχι αντικειμενικότητα ως προς το τι θα εκπροσωπεί για κάποιους, και συγκεκριμένα για τους Εβραίους. Ο Αντίχριστος για τους Εβραίους είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Δηλαδή είναι ένας τέλειος άνθρωπος, με σοφία, καθαρότητα απέναντι στον Θεό, ηγετικά προσόντα, ένας που θα συγκεντρώνει όλα τα χαρίσματα των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, που θα γνωρίζει απέξω όλους τους νόμους του Ισραήλ θρησκευτικούς και μη, αλλά το κυριότερο και αυτό που κάνει τον Μεσσία των Εβραίων να ξεχωρίζει από τους Μεσσίες άλλων λαών είναι και η πολιτική του ταυτότητα. Δηλαδή συνήθως οι Μεσσίας έχουν κυρίως θρησκευτική υπόσταση κι όχι πολιτική. Οι Μεσσίες συνήθως αναφέρονται σε πνευματική υπόσταση ως ανώτεροι άνθρωποι πνευματικά που καθοδηγούν με γνώμονα το δίκαιο, και κυρίως την σωτηρία της ψυχής και της ψυχικής ανάτασης γενικότερα. Οι Εβραίοι διαφέρουν και σε αυτό. Για τους Εβραίους ο Μεσσίας θα έχει κυρίως πολιτικά ηγετικά προσόντα, στρατιωτικά και λιγότερο θρησκευτικά. Οι Εβραίοι περιμένουν έναν απελευθερωτή, έναν άνθρωποι που θα συγκεντρώνει πολιτική δύναμη, στρατιωτική εξουσία και όλα αυτά συνοδευόμενα από τέλεια θρησκευτική πειθαρχία. Δεν περιμένουν δηλαδή ένα θρησκευτικό ηγέτη αλλά έναν επίγειο ηγέτη που θα τους ανυψώσει σαν έθνος που αν χρειαστεί θα πολεμήσει. Δηλαδή στους Εβραίους ταιριάζει σαν Μεσσίας ένας άνθρωπος σαν τον Μέγα Αλέξανδρο κι όχι ένας άνθρωπος σαν τον Δαλάι Λάμα ή τον Κομφούκιο.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και στους Ευαγγελιστές που ακόμα και οι αυτοί είχαν την ίδια αντίληψη για τον Μεσσία. Ας μην ξεχνάμε ότι ζήτησαν από τον Ιησού πρωτοκαθεδρίες, γιατί νόμιζαν ότι θα μπει στα Ιεροσόλυμα και θα κάτσει βασιλιάς υποτάσσοντας τους Ρωμαίους. Όμως η προσδοκία τους για τον Μεσσία τους δεν σταματά εδώ, αλλά επεκτείνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή δεν τους αρκεί να ιδρύσουν ένα δικό τους αυτόνομο βασίλειο αλλά επιθυμούν ο Μεσσίας τους να γίνει κυρίαρχος όλου του κόσμου και αυτοί να απολαύσουν του να είναι το ανώτερο και το αγαπημένο έθνος του «Θεού».

Έχει πολύ ενδιαφέρον να ψάξουμε πιο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που απαιτούν οι Εβραίοι να συγκεντρώνει ο Μεσσίας τους. Κάποιος από τους Προφήτες δεν είναι διότι αυτοί είχαν μόνο θρησκευτική αποστολή και δεν ανακατευόντουσαν με την πολιτική και την εξουσία. Μεγάλες προσωπικότητες που είχαν ρόλο αρχηγού και ηγέτη του λαού, βασιλιά, θρησκευτικού ηγέτη και με στρατιωτικές ικανότητες είναι λίγοι και είναι οι έξης. Ο Μωυσής, ο Δαβίδ, ο Σολομώντας, ο Αβραάμ. Όμως κανένας από αυτούς δεν είχε εμβέλεια επιρροής μεγαλύτερη από τα διοικητικά όρια του Ισραήλ και των γύρω από αυτό χωρών. Λείπει δηλαδή από τα πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης η παγκοσμιότητα της εξουσίας τους.
Μόνο ένα πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα προσόντα που έχουν προτάξει οι Εβραίοι σαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο Μεσσίας. Μόνο ένας είχε παγκόσμια εξουσία, μόνο ένας συγκέντρωσε τα πλούτη όλου του κόσμου, μόνο ένας είχε επίσης και σοφία και ηθική, μόνο ένας διάθετε επίσης το προσόν να τον έχουν προσκυνήσει όλες οι φυλές του Ισραήλ, μόνο ένας επίσης είχε το προσόν να θεωρείται ο σωτήρας του Ισραήλ και μόνο ένας είναι αυτός που διαθέτει όλα αυτά συν το όνομά του να δηλώνει την τελειότητά του. Και κάτι ακόμα είναι ο μόνος στα μάτια των Εβραίων και το τονίζω αυτό στα μάτια των Εβραίων και στα δικά μας μάτια, που είναι προφητευμένο για αυτόν στα έσχατα χρόνια ότι θα είναι ισχυρός, ότι θα συντριβούν οι εχθροί του, ότι ο Θεός θα του δώσει ευλογία και για τον ουρανό και για όλη την γη, μια ευλογία που θα είναι παντοτινή. Αυτός λοιπόν δεν είναι άλλος από τον Πάγκαλο Ιωσήφ που τιμά η Εκκλησία μας την Μεγάλη Δευτέρα.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά. Σύμφωνα με τον Εβραϊκό νόμο για να μπορεί να διδάξει κάποιος σε θρησκευτικό και σε πολιτικό επίπεδο πρέπει να κλείσει το τριακοστό έτος κάτι που σεβάστηκε και ο Ιησούς Χριστός. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που λέμε εξαρχής ότι ο Αντίχριστος εφόσον γεννήθηκε το 1983 θα ξεκινήσει την επίσημη παγκόσμια πορεία του όταν κλείσει τριάντα έτη ζωής δηλαδή το 2013, όπως και πράγματι έγινε με τον Snowden, ο οποίος έκλεισε τριάντα έτη τον Ιούνιο του 2013. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο τον έναν εκ τους 12 υιούς του Ιακώβ (ο Ιακώβ ονομάστηκε από τον Θεό Ισραήλ κάτι πολύ σημαντικό για την μελέτη μας). Ζούσε φυλακισμένος του Φαραώ και μόλις συμπλήρωσε 30 έτη παρουσιάστηκε  μπροστά του κ αι του ερμήνευσε το όνειρο, γεγονός που τον ανέδειξε και μεγάλο και τρανό.
Γένεσις μα΄ 46 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ἐτῶν τριάκοντα, ὅτε ἔστη ἐναντίον Φαραὼ βασιλέως Αἰγύπτου. ᾿Εξῆλθε δὲ ᾿Ιωσὴφ ἀπὸ προσώπου Φαραώ, καὶ διῆλθε πᾶσαν γῆν Αἰγύπτου.
Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά από αυτό ο Φαραώ κατέστησε τον Ιωσήφ αρχηγό σε ότι βρώσιμο διέθετε η Αίγυπτος, η πιο πλούσια, η πιο μεγάλη και πιο δυνατή χώρα του τότε κόσμου. Ο Ιωσήφ έγινε ο πιο δυνατός άνθρωπος μετά τον Φαραώ και όλος ο κόσμος στην κυριολεξία πήγαινε στην Αίγυπτο για να αγοράσει σιτάρι και τα υπόλοιπα αγαθά που διέθετε. Και ο λόγος που η Αίγυπτος διέθετε απόθεμα ήταν η ερμηνεία του ονείρου του Φαραώ από τον Ιωσήφ και φυσικά η καλή  και  άριστη διαχείριση που έκανε τα 7 έτη της αφθονίας. Έτσι ο Ιωσήφ έγινε ο παγκόσμιος διαχειριστής των βρώσιμων αγαθών.
Γένεσις μα΄  57 καὶ πᾶσαι αἱ χῶραι ἦλθον εἰς Αἴγυπτον ἀγοράζειν πρὸς ᾿Ιωσήφ· ἐπεκράτησε γὰρ ὁ λιμὸς ἐν πάσῃ τῇ γῇ.
Γένεσις μβ΄  6 ᾿Ιωσὴφ δὲ ἦν ὁ ἄρχων τῆς γῆς, οὗτος ἐπώλει παντὶ τῷ λαῷ τῆς γῆς· ἐλθόντες δὲ οἱ ἀδελφοὶ ᾿Ιωσὴφ προσεκύνησαν αὐτῷ ἐπὶ πρόσωπον ἐπὶ τὴν γῆν. 

Βλέπουμε με αποδείξεις από την Αγία Γραφή πως ο Ιωσήφ ήταν ο άρχων της γης εκείνη την εποχή και πως τον προσκύνησε όλο το Ισραήλ. Είναι το μόνο πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που χαίρει της αποδοχής όλων των φυλών του Ισραήλ.  
Πριν συνεχίσω θέλω να πω για να μην παρεξηγηθώ ότι με αυτά που γράφουμε δεν μειώνουμε τον μεγάλο αυτόν Προφήτη και γενάρχη της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος θεωρείτε Άγιος και μεγάλη προσωπικότητα από την Εκκλησία μας, διότι ήταν δίκαιος, σοφός και με αγάπη προς τον Θεό και σύμφωνα με τους Αγίους λειτουργεί και σαν προτύπωση του Ιησού. Όμως είπαμε και πιο πάνω πρέπει να σκεφτούμε σαν Εβραίοι και όχι σαν χριστιανοί για να αντιληφθούμε ποιος από τους πρωταγωνιστές της Παλαιάς Διαθήκης συγκεντρώνει τα προσόντα του Μεσσία των Εβραίων.

Στο κεφάλαιο μζ΄ της Γένεσις στους στίχους 13-25 φαίνεται ότι ο Ιωσήφ συγκέντρωσε τον πλούτο «όλου» του κόσμου. Στην αρχή όλο το χρήμα διότι πήγαιναν από παντού και αγόραζαν με χρήματα. Στην συνέχεια όταν τελείωσαν τα χρήματα αγόραζαν εις είδος, δηλαδή πούλαγαν τα ζώα τους και αγόραζαν αγαθά και ψωμί. Κάποτε τελείωσαν και τα ζώα και τότε ο Ιωσήφ τους είπε να δώσουν τα χωράφια τους. Στο τέλος συγκέντρωσε όλο τον πλούτο της Αιγύπτου στον Φαραώ και  τότε έδωσε στον κόσμο σπόρο να φυτέψει και τους ζήτησε το ένα πέμπτο και τα υπόλοιπα τα χάρισε στον κόσμο. Και μετά φυσικά ο κόσμος τον ευχαριστούσε. Έτσι ακριβώς θα γίνει και με τον Αντίχριστο, θα συγκεντρώσει όλο τον πλούτο. Φυσικά δεν θα τον συγκεντρώσει όπως ο δίκαιος και σοφός Ιωσήφ, αλλά θα του τον συγκεντρώσει το αντίχριστο σύστημα και θα του τον προσφέρει και μετά ο κόσμος θα τον ευχαριστεί για τις παροχές που θα του  δίνει. 
Επίσης ο Ιωσήφ έσωσε το Ισραήλ μιας ακόμα και μεταφορικά εφόσον ο Ιακώβ είναι ο Ισραήλ σώθηκε από τον Ιωσήφ με την κάθοδό του στην Αίγυπτο όπου έζησε υπό την προστασία του Ιωσήφ. Έτσι έστω και τυπικά ο Ιωσήφ έσωσε όλο το Ισραήλ. Διότι εάν δεν ήταν ο ευνοούμενος του Φαραώ ίσως το γένος των Εβραίων να είχε άλλη κατάληξη, μετά την επταετή περίοδο των παγκοσμίων στερήσεων.
Και τώρα το πιο συγκλονιστικό σημάδι που δείχνει την σπουδαιότητα αυτού του ονόματος όπου σαφέστατα έχει Μεσσιανική αξία ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.  Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ισραήλ, δηλαδή ο Ιακώβ, πριν πεθάνει φώναξε και τα 12 παιδιά του, τις επερχόμενες 12 φυλές του Ισραήλ, ώστε να τους αναγγείλει τι θα συμβεί σε αυτούς και γενικά ποια θα είναι η  κατάληξή τους, του καθένας χωριστά.
Γένεσις μθ΄  ΕΚΑΛΕΣΕ δὲ ᾿Ιακὼβ τοὺς υἱοὺς αὐτοῦ καὶ εἶπεν αὐτοῖς· συνάχθητε, ἵνα ἀναγγείλω ὑμῖν, τί ἀπαντήσει ὑμῖν ἐπ᾿ ἐσχάτων τῶν ἡμερῶν· 2 ἀθροίσθητε καὶ ἀκούσατέ μου, υἱοὶ ᾿Ιακώβ, ἀκούσατε ᾿Ισραὴλ τοῦ πατρὸς ὑμῶν.
Εδώ λοιπόν μιλώντας στον Ιούδα προφητεύει ότι από την γενιά του θα προέλθει ο Υιός και Λόγος του Θεού. Μιλώντας στον Δαν ξέρουμε όλοι ότι προφητεύει πως απόγονός του θα είναι ο Αντίχριστος. Πιο συγκεκριμένα από τα 12 παιδιά στα έξι αναφέρεται με χείριστα λόγια (Ρουβήν, Συμεών, Λευΐ, Δαν, Γαδ, Βενιαμήν). Σε τέσσερα από αυτά κάνει απλή αναφορά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο (Ζαβουλών, Ισσάχαρ, Νεφθαλείμ, Ασήρ). Και περισσεύουν δύο ο Ιούδας και ο Ιωσήφ. Στον Ιούδας αφιερώνονται πέντε στίχοι (8-12) και προφητεύεται η καταγωγή του Θεανθρώπου Ιησού. Ακριβώς με το ίδιο μεγαλείο και με 5 στίχους επίσης (22-26) αναφέρεται με φοβερή ευλογία και υπέροχα λόγια για την κατάληξη της φυλής του Ιωσήφ. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΙΟΥΔΑ-ΙΩΣΗΦ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ, ΕΙΠΑΜΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΡΑ=ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΣ=ΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ=ΤΑ ΙΕΡΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ). Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Ιωσήφ θα είναι αυξημένος  και ανίκητος ενώπιων των εχθρών του, όσοι του επιτεθούν θα κατατροπωθούν. Ο Θεός θα τον βοηθήσει και θα τον ευλογήσει σε όλα και στον ουρανό και στην γη, και η ευλογία αυτή θα είναι παντοτινή.  Και κάτι πολύ σημαντικό ότι η ευλογία του Ιωσήφ θα μεταδίδεται και όσους τον ακολουθούν. Πραγματικά φοβερά λόγια που ταιριάζουν απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του Μεσσία.
Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με του τι σημαίνει το όνομα
Ιωσήφ = αυτός που ο Θεός τον έπλασε τέλειο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΩΣΗΦ.

Ας συνεχίσουμε για λίγο ακόμα του  να είμαστε Εβραίοι μελετητές και ας δούμε τι λέει η Καμπάλα για το θέμα του Μεσσία και γενικότερα περί «πνευματικών» θεμάτων. Και για να σας βοηθήσω δεν θα σας αναγκάσω να αγοράσετε την μετάφραση της Εβραϊκής Καμπάλας απλά δείτε ένα site http://kabbalahsecrets.com/.
Το φοβερό είναι ότι οι Καμπαλιστές δίνουν ως έτος της τελικής παρουσίας του Μεσσία τους, ποιο λέτε; το 2018! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτό που μετρά όμως είναι η εξήγηση που δίνουν για αυτό.
Πάμε λοιπόν και προσέξτε πολύ σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Οι Εβραίοι έχουν το εξής πιστεύο και την εξής θεωρία ότι η ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια με την μορφή που την ζούμε τώρα, και αυτό γιατί ο Θεός έκανε 6 ημέρες να δημιουργήσει τον κόσμο, άρα και η επίγεια ζωή θα κρατήσει 6000 χρόνια, μετά θα έρθει η μεσσιανική περίοδο (=Μεσσίας, Γ΄ Ναός κ.λπ.). Όμως σύμφωνα με τους Καμπαλιστές δεν θα γίνει ακριβώς έτσι, αλλά η αυστηρή Μεσσιανική  περίοδος θα ξεκινήσει το 2018 (5778 με την δική τους αρίθμηση), δηλαδή 222 χρόνια πιο νωρίς.
Οι έξι πρώτοι στίχοι της εβραϊκής βίβλου ξεκινάνε με το γράμμα άλφα. Το άλφα στην Εβραϊκή γλώσσα συμβολίζει τον αριθμό 1000. Εξού και τα 6000 έτη πριν έρθει η Μεσσιανική περίοδος. Ο λεξάριθμος του άλφα στα Εβραϊκά είναι 111. Το νούμερο 111 έχει εσχατολογική αξία για τους Εβραίους διότι συμβολίζει την αρχή των πάντων και τον «Θεό» τους.
Έτσι λοιπόν στην Καμπάλα αναφέρουν πως το νούμερο 222 (=2 x111) είναι η αρχή όλης της ευλογίας όχι μόνο γιατί 222 =111x2, αλλά και γιατί ο λεξάριθμος της λέξης bechor= πρωτότοκος και εκλεκτός είναι επίσης 222. Όπως γνωρίζουμε για τους Εβραίους ο πρωτότοκος και τα πρωτοτόκια έχουν ύψιστη σημασία και σημαίνει ευλογία και η αρχή των πάντων, και δεν είναι τυχαίο που για αυτούς ο εκλεκτός έχει συνώνυμο του τον πρωτότοκο.
Έτσι  λοιπόν ο εκλεκτός που φέρει μαζί του την ευλογία των πρωτοτοκίων έχει λεξάριθμο 222. Δηλαδή ο εκλεκτός έχει διπλή υπόσταση, είναι ο εκλεκτός και έχει και τα πρωτοτόκια, άρα έχει δύο φορές της ευλογία της αρχής. Αρχή=111, δύο φορές η αρχή  = 2x111=222, επίσης εκλεκτός/πρωτότοτκος=222. Αυτό λοιπόν δεν το θεωρούν τυχαίο οι Εβραίοι και γι’ αυτό δηλώνουν πως το νούμερο 222 είναι η πηγή όλων των ευλογιών και το μέσο που θα τους οδηγήσει εκεί.
 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'
Ας κάνουμε λοιπόν ότι μας λέει η Αποκάλυψη και ας δούμε πόσο μας κάνει σε αναλογία γραμμάτων, δηλαδή να βρούμε τον λεξάριθμο του πλήρους ονόματος του Αντίχριστου, έτσι όπως ο ίδιος γράφει το όνομά του:
Edward Joseph Snoeden = 222 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα αν κάποιος επιμένει ακόμα στις συμπτώσεις, δικαίωμά του, εγώ πάντως θα διαφωνήσω και νομίζω ότι είναι ολοφάνερο ότι ένας μελετημένος Εβραίος καταλαβαίνει αμέσως ότι ο Snowden είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας τους. Ας έρθουμε όμως και στο περίφημο 666. Πριν όμως το αναλύσουμε ας δούμε για πιο λόγο ο Ιωάννης ο Θεολόγος αναφέρει ότι χρειάζεται σοφία για να βρεις τον αριθμό 666.
Σύμφωνα με τους Πατέρες ο Διάβολος είναι πιο έξυπνος από τον πιο έξυπνο άνθρωπο, πιο πονηρός και πιο πανούργος από όσο είναι όλοι οι άνθρωποι μαζί. Φανταστείτε ότι έχει τόσο πανουργία και πονηριά που την στιγμή που ήταν στον σταυρό ο Ιησούς έκανε τους στρατιώτες να πουν: εάν όντως είσαι  ο Υιός του Θεού κατέβα από τον σταυρό και τον εαυτό σου να σώσεις και όλους εμάς να κάνεις να σε πιστέψουμε…». Ένα πολύ καλό και πιστικό επιχείρημα για να πιστέψουν όντως οι πάντες, παρευρισκόμενοι και μη. Εάν όμως ο Χριστός κατέβαινε από τον σταυρό δεν θα ολοκληρωνόταν η αποστολή του που ήταν να κατέβει στον Άδη και να νικήσει τον θάνατο και να χαρίσει σε όλους την αιώνια ζωή και την Ανάσταση. Άλλο παράδειγμα: Εάν έχετε προσέξει στην αγιογραφία της Γεννήσεως δείχνει πιο πέρα από την φάτνη τον Ιωσήφ να συνομιλεί με έναν γέρο. Ο γέρος αυτός είναι ο Διάβολος ο οποίος προσπαθεί να σπείρει την αμφιβολία στον Ιωσήφ για την αγνότητα της Μαρίας ώστε να την διώξει με όλες τις συνέπειες. Βλέπουμε πως ο Διάβολος δεν το βάζει ποτέ κάτω και πάντα προσπαθεί με όλην την εξυπνάδα, την πανουργία και τους υποχθόνιους τρόπους που καλά γνωρίζει, να καταστρέψει το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν ο Ιωάννης προσπαθεί να μας τον δείξει με σοφό τρόπο χωρίς να αποκαλύπτει το όνομά του, διότι τότε ο Διάβολος θα του άλλαζε το όνομα. Προσπαθεί να μας τον δείξει με αριθμό, αλλά όχι με τον πραγματικό αριθμό του διότι και τότε ο Διάβολος θα τον άλλαζε. Θεωρείται ποτέ δυνατόν ο διαβολές τώρα που παίζει το τελευταίο χαρτί του να μην βάλει όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει τον Αντίχριστο και το σχέδιο του να πλανήσει ει δυνατόν όλες τις ψυχές του κόσμου και να τις παρασύρει μαζί του;;; 
Ας δούμε τώρα πως προκύπτει το 666. Πρέπει να προσέξουμε πως ο Ιωάννης μας περιγράφει τον Αντίχριστο, αλλά και τον τρόπο που ο Θείος Παύλος ομιλεί περί αυτού. Πάμε πρώτα στην Αποκάλυψη κεφάλαιο ιγ΄ στίχο 17
 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγματὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ
 και στίχος 18
 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'
Και ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή κεφάλαιο β΄ στίχο 3
 μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον· ὅτι ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας,
στίχο 6
καὶ νῦν τὸ κατέχον οἴδατε, εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· 
και στίχο 8
 καὶ τότε ἀποκαλυφθήσεται ὁ ἄνομος, ὃν ὁ Κύριος ἀναλώσει τῷ πνεύματι τοῦ στόματος αὐτοῦ καὶ καταργήσει τῇ ἐπιφανείᾳ τῆς παρουσίας αὐτοῦ· 


Βλέπουμε τον Ιωάννη τον Θεολόγο όταν ομιλεί για το χάραγμα να αναφέρεται σε αυτό με τρεις διαφορετικούς τρόπους; Χάραγμα, όνομα, αριθμός
Όταν ομιλεί για τον αριθμό του Αντίχριστου να αναφέρεται τρεις φορές σε αυτόν μέσα στον ίδιο στίχο.
Το ίδιο κάνει και ο Απόστολος, τρεις φορές αναφέρει την ίδια λέξη, που έχει να κάνει με την εμφάνιση του Αντίχριστου.
Γιατί άραγε;;;!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 222 καταλαβαίνουμε γιατί  αυτή η επιμονή στην τριαδική επανάληψη των λέξεων. ΔΙΟΤΙ
222+222+222=666    όπως καταλήγει και ο Ιωάννης ο Θεολόγος.

Δηλαδή, πρώτα μας λέει να βρούμε τον αριθμό του ονόματός του 222 και στην συνέχεια μας λέει τι να κάνουμε με αυτόν τον αριθμό. Να τον υπολογίσουμε τρεις φορές, δηλαδή 666 όπως μας επιβεβαιώνει και ο ίδιος. 

Και κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Απόστολος Παύλος όταν ομιλεί περί την εμφάνιση του Αντίχριστου αναφέρει καθαρά πιο καθαρά δεν γίνεται. Ο Αντίχριστος θα αποκαλυφθεί δεν θα ανακαλυφθεί και μάλιστα όπως λέει στον στίχο 6 θα αποκαλύψει τον εαυτό του σε αυστηρά προκαθορισμένο χρόνο. Σε αυτό συμφωνούν και οι Άγιοι οι οποίοι αναφέρουν κατηγορηματικά ότι η ανάδειξή του θα επιτελείται με απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν θα ξέρει τίποτα. Δεν είναι λογικό να γνωρίζει κάποιος, ο διάβολος τον προφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού και θα τον εμφανίσει από το πουθενά ώστε να μην μπορεί να τον ενοχλήσει και να τον εμποδίσει κανείς. Εάν τον γνωρίζαμε από πριν δεν θα υπήρξε νόημα της έγκαιρης ενημέρωσης από τον Θεό. Εξάλλου και στην Αποκάλυψη στο ιγ΄ κεφάλαιο ο Θεός αναφέρει μέσω του Ιωάννη ότι θα τον καταλάβουμε μετά τα θαύματα που θα επιτελέσει ο Ψευδοπροφήτης και όταν έρθει το σφράγισμα. Ακόμα και στα Ευαγγέλια ο Ιησούς μας "διατάζει" να προσέξουμε τα σημάδια δηλαδή να επαγρυπνούμε και να έχουμε το νους μας όταν τα δούμε. Δηλαδή θα προσέξουμε τα σημεία των καιρών κι όχι το πρόσωπό του. Είναι πολύ σημαντικό. Αλλιώς ο Ιησούς θα έλεγε όταν τον δείτε να ξέρετε ότι εγγύς εστί επί θύρας. Όμως το εγγύς εστί επί θύρας αναφέρεται στα σημεία των καιρών κι όχι σε πρόσωπο.
Εάν γνωρίζαμε το πρόσωπο του Αντίχριστου συγκεκριμένα από το 1995 που διάφοροι κυρίως ξένοι {καθολικοί και προτεστάντες} ομιλούν για τον γιο του Ρότσιλ και τον πρίγκηπα της Αγγλίας τον Ουίλιαμ εάν επαναλαμβάνω γνωρίζαμε τον Αντίχριστο 18 χρόνια πριν αρχίσει το έργο του τότε προς τι αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφεί και οι Άγιοί μας για την μεγαλύτερη πλάνη όλων των εποχών. Τότε δεν θα υπήρχε πλάνη αλλά όλα θα ήταν εύκολα. Βλέπετε δεν συνάδει η γνώση του προσώπου του Αντίχριστου με την μεγαλύτερη πλάνη και με το να πλανηθούν και οι εκλεκτοί, τότε θα ταίριαζε να πλανηθούν οι χαζοί και οι ανυπάκουοι.
Κάποιοι από αυτούς που στηρίζουν την άποψη του Ουίλιαμ και του Ρότσιλ είναι βαλτοί από τα όργανα του Αντίχριστου να μας πλανήσουν. Εάν γνωρίζανε το πρόσωπο του Αντίχριστου τότε θα γνωρίζανε και τον χρόνο εμφάνισής του ως παγκόσμιου ηγέτη αλλά και τον χρόνο της Β΄Παρουσίας και δεν θα λένε αυτό που λένε, ότι δεν ξέρουμε ακριβώς. Δεν θα σιωπούσαν και το κυριότερο δεν θα επέμεναν στο να μην μιλάνε και να μην φωνάζουν για την ιδιότητά του αλλά να περιμένουμε να κάνει την κίνησή του. 
ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΙΛΙΑΜ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΟ ΚΑΚΟ. ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. 
ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΜΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.
Ο λόγος που είμαι επιθετικός και αγενής είναι ο εξής. Έχω δεχτεί επίθεση και πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Έχω μία γνώμη, είναι δικαίωμά μου να το πω και όπως βλέπεται το στηρίζω με επιχειρήματα. Τώρα εάν κάνω λάθος σε λίγο χρόνο θα φανεί, δεν χρειάζεται να βιάζεστε. Εάν όντως ο Οιίλιαμ ή κάπποιος άλλος είναι ο Αντίχριστος θα ταχθώ στο πλάι αυτού, όποιος κι αν είναι αυτός που θα τον δείξει, θα του ζητήσω συγνώμη για το λάθος μου που τον κατηγόρησα. Έτσι ενεργεί κάποιος ο οποίος θέλει να αντιδράσει στο σχέδιο του Διαβόλου.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο SNOWDEN ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ, ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ.


Αποκάλυψη κεφάλαιο ια΄ στίχος 8
 καὶ τὸ πτῶμα αὐτῶν ἐπὶ τῆς πλατείας τῆς πόλεως τῆς μεγάλης, ἥτις καλεῖται πνευματικῶς Σόδομα καὶ Αἴγυπτος, ὅπου καὶ ὁ Κύριος αὐτῶν ἐσταυρώθη. 
Λουκάς κεφάλαιο 17
  20 Ἐπερωτηθεὶς δὲ ὑπὸ τῶν Φαρισαίων πότε ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ἀπεκρίθη αὐτοῖς καὶ εἶπεν· Οὐκ ἔρχεται ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ μετὰ παρατηρήσεως, ............ 28 ὁμοίως καὶ ὡς ἐγένετο ἐν ταῖς ἡμέραις Λώτ· ἤσθιον, ἔπινον, ἠγόραζον, ἐπώλουν, ἐφύτευον, ᾠκοδόμουν· 29 ᾗ δὲ ἡμέρᾳ ἐξῆλθε Λὼτ ἀπὸ Σοδόμων, ἔβρεξε πῦρ καὶ θεῖον ἀπ' οὐρανοῦ καὶ ἀπώλεσεν ἅπαντας. 30 κατὰ τὰ αὐτὰ ἔσται ᾗ ἡμέρᾳ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἀποκαλύπτεται.  
Στο συγκεκριμένο χωρίο της Αποκαλύψεως ο Ιωάννης αναφέρεται στον θάνατο των δύο μαρτύρων που θα στείλει ο Θεός στα χρόνια του Αντίχριστου. Συγκεκριμένα στον τόπο που θα επιτελεστεί ο θάνατός τους, και αυτός θα είναι η πλατεία μιας πόλης. Αυτή η πόλη πνευματικά καλείται Σόδομα και Αίγυπτος και επειδή αυτό είναι μπερδεμένο ο Ιωάννης το αποσαφηνίζει και μας λέει ότι θα γίνει στην πόλη που ο Κύριός μας σταυρώθηκε, δηλαδή στα Ιεροσόλυμα. Για ποιο λόγο όμως ο Ιωάννης να αναφέρει τα Σόδομα;
Στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο καταλαβαίνουμε τον λόγο. Όταν ο Ιησούς ρωτάτε από τους Φαρισαίους για την Βασιλεία των ουρανών, αναφέρεται ξεκάθαρα στον Λώτ και στον τρόπο που έφυγε από την πόλη του τα Σόδομα. Μόλις έφυγε ο Λωτ από την πόλη ήρθε η οργή του Θεού. Όμως ο Λωτ δεν έφυγε μόνος και κυρίως δεν έφυγε αβοήθητος !!!! Έφυγε με την βοήθεια δύο αγγέλων που του έστειλε ο Θεός. Γι’ αυτό λοιπόν ο Ιωάννης αναφέρει τα Σόδομα, αυτοί οι δύο μάρτυρες που θα στείλει ο Θεός τα χρονιά του Αντίχριστου θα παίξουν τον ρόλο αυτό. Θα βοηθήσουν τους ανθρώπους κυρίως υποδεικνύοντας τον Αντίχριστο και λιγότερο με το τι πρέπει να κάνουν. Διότι αδέλφιά μου γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, από τον Ιωάννη τον Θεολόγο και από τους Αγίους μας, δεν πρέπει να σφραγιστούμε και να φύγουμε στα όρη (ή όπου  έχει ταχθεί στον καθένα από εμάς να πάει) και να κρυφτούμε μέχρι να έρθει η στιγμή της Δευτέρας Παρουσίας, και να είμαστε σίγουροι ότι ο Θεός δεν θα μας αφήσει αβοήθητους.

Τώρα έρχεται το ερώτημα της Αιγύπτου. Ο Λωτ αναφέρεται διότι είχε την βοήθεια δύο αντρών. Και εμείς στα έσχατα χρόνια όμοιος θα έχουμε την βοήθεια των δύο μαρτύρων του Θεού. Η Αίγυπτος που κολλάει όμως;;!! ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ;;; Διότι ο Ιωάννης το λέει, θα σας μιλήσω πνευματικά: τα Σόδομα τα αναφέρω για να συσχετίσω τους δύο μάρτυρες του Θεού που θα σκοτώσει ο Αντίχριστος με την βοήθεια που είχε ο Λωτ. Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος των δύο αυτών ανθρώπων;; Θα υποδεικνύουν τον Αντίχριστο. Μήπως ο Αντίχριστος θα έχει σχέση με την Αίγυπτο;;  ΠΑΝΤΩΣ το Εβραϊκό όνομα του Αντίχριστου, ΙΩΣΗΦ έχει σχέση με την Αίγυπτο. 


  01-02-2014 και η παγκόσμισ συνωμοσία για την ανάδειξη του Snowden συνεχίζεται. Προτάθηκε για το Νόμπελ ειρήνης διότι με τις ενέργειες του έκανε τον κόσμο πιο ασφαλή. Δηλαδή αδέλφια μου εκτός όλων των άλλων μας λένε στα μούτρα "είστε χαζοί". Από την σύγχρονη ιστορία έχουν περάσει τόσοι πραγματικά σωστοί άνθρωποι οι οποίοι δολοφονήθηκαν επειδή τόλμησαν να τα βάλουν με το κατεστημένο. Και τώρα προσπαθούν να πείσουν όλον τον κόσμο ότι υπάρχει ένας παγκόσμιος ήρωας ο οποίος έχει ήδη αλλάξει το ρουν των γεγονότων και η παγκόσμια παρακολούθηση έχει περιοριστεί και ότι όλοι ζούμε με περισσότερη ασφάλεια χάρη σε αυτόν. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένας που να πιστεύει αυτό το παραμύθι. Αυτή η ύποπτη ανάδειξη ενός ψεύτικου και φτιαχτού ήρωα συνεχίζεται καθημερινά και επαναλαμβάνω κάθε τι που αναφέρεται σε αυτόν είναι παγκόσμιας εμβέλειας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται πλέον να ψάχνουμε για να βρούμε κάτι, σε λίγο θα έρχεται μόνος του και θα μας χτυπά την πόρτα. Η ώρα του έρχεται και είναι ο Οκτώβρης του 2014. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Η ώρα του αγώνα είναι πολύ κοντά, τα γεγονότα θα τρέξουν τόσο γρήγορα που θα βρεθούμε στο σφράγισμα χωρίς να το καταλάβουμε. Πρέπει να ξυπνήσουμε ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

  Αδέλφια μου, βρισκόμαστε στην πρώτη βδομάδα του 2014 και ο Edward Joseph Snowden έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2013 ημέρα Τετάρτη. Βγήκε στο κανάλι 4 της Βρετανίας και έστειλε μήνυμα προσωπικής ελευθερίας προς τον Βρετανικό λαό και κατ' επέκταση σε όλον τον κόσμο, μιας και το ολιγόλεπτο αυτό video μεταδόθηκε από το CCN και τις περισσότερες τηλεοράσεις του κόσμου, μέσε σε αυτές φυσικά και από τα δικά μας Ελληνικά κανάλια. Ο "κύριος" αυτός προβάλλεται ήδη σαν ο θιασώτης της ατομικής, προσωπικής και ιδιωτικής ελευθερίας όλων μας. Έρχεται ως σαν μετά Χριστό προφήτης να μας πει ότι όλοι μας παρακολουθούμαστε, λες και δεν το γνωρίζαμε. Έρχεται να κατηγορήσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ότι παρακολουθούν όλον τον κόσμο, λες και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το κάνει, λες και είναι η μοναδική κυβέρνηση του κόσμου που παρακολουθεί τους πολίτες της. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του διαβόλου, του πνευματικού του πατέρα δηλαδή. Και επειδή τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν γίνεται τυχαία, η πρώτη του επίσημη πλέον εμφάνιση κι όχι σαν κυνηγημένου και επικηρυγμένου που ήταν τους έξι προηγούμενους μήνες, έγινε ημέρα Τετάρτη και Χριστούγεννα. Ήρθε ο τέλειος συνεργάτης του διαβόλου την ημέρα της Θείας Γέννησης να αμαυρώσει την ενσάρκωση του Θείου Λόγου, και συμβολικά ημέρα Τετάρτη που είναι η μέρα που προδόθηκε ο Κύριός μας από τον Ιούδα και γι' αυτό άλλωστε κάνουμε νηστεία αυτήν την ημέρα. Θυμηθείτε ότι από εδώ και στο εξής θα κάνει όλο και περισσότερες παγκοσμίου πάντα εμβέλειας εμφανίσεις και θα προβάλλεται ως το καλό παιδί που μιλά για την ατομική ελευθερία. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι τυχαίο που το θέμα που επέλεξε ο ίδιος ο διάβολος μέσω του Αντιχρίστου αφορά στην ατομική ελευθερία. Θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί με την παγκόσμια οικονομική κρίση και μέσω προτάσεων να οδηγήσει στην έξοδο από αυτήν και αυτόματα θα γινόταν ήρωας όλων των λαών, θα μπορούσε να μιλήσει για την ειρήνη και λύσει χρόνια προβλήματα, όπως το Μεσανατολικό, το Κυπριακό κ.α. και πάλι θα αναγνωριζόταν ως σπουδαίο πρόσωπο. Όμως θίγει το θέμα της ατομικής ελευθερίας όπως πάντα κάνει ο διάβολος για να ρίξει τα δίχτυα του στον άνθρωπο. ΑΝ έχετε προσέξει όλοι οι σατανιστές λένε πάντα το ίδιο: ο Διάβολος δεν είναι σαν τον Θεό, αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο χωρίς να του δημιουργεί τύψεις, χωρίς να τον ελέγχει για τις πράξεις του, χωρίς να του βάζει περιορισμούς και απαγορευτικά, ο διάβολος αφήνει τους "πιστούς" του ελεύθερους να ζουν όπως θέλουν αυτοί χωρίς νηστείες, προσευχές και υποδείξεις στον τρόπο ζωής τους και πάνω από όλα χωρίς να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι σε βλέπει πάντα το "μάτι" του Θεού σε κάθε σου κίνηση και να σε υποβάλλει σε φόβο μην κάνεις κάτι και σε κρίνει με την αυστηρότητά Του. Αυτό λοιπόν έρχεται τώρα ο Snowden-Αντίχριστος να μας διδάξει ότι πρέπει να είμαστε ελεύθερη στην καθημερινή μας ζωή. Το επόμενο βήμα του θα είναι να παραστεί και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και μετά από αυτό θα του συμβεί αυτό που αναφέρεται στην Αποκάλυψη για την πληγή της μάχαιρας και την υποτιθέμενη "ανάσταση-γιατρειά". Αδέλφια σας προτρέπω να διαδίδεται το γεγονός της πρώτης επίσημης παρουσίας του Αντίχριστου στις 25 Δεκεμβρίου του 2013 και να μην φοβάστε, ήδη ο Θεός κολόβωσε τα χρόνια και δεν θα έχουμε εφταετία όπως αναφέρουμε αρκετοί από τους Αγίους μας. Άρχισε η ώρα του αγώνα, όσο πιο νωρίς το φωνάξουμε ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος τόσο πιο πιστευτή θα γίνουμε. Τώρα πρέπει να φωνάξουμε που ακόμα δεν έχει γίνει αγαπητός και αποδεκτός από όλους, τώρα πρέπει να τον υποδείξουμε, γιατί όταν θα είναι ο πιο διάσημος άνθρωπος θα νομίζουν ότι το κάνουμε από ζήλια, επαναλαμβάνω ΤΩΡΑ που ακόμα είναι νωρίς θα πρέπει να φωνάζουμε για το μέλλον του. Πρέπει να λέμε ότι αυτός που τώρα βλέπεται θα γίνει παγκόσμιος κυβερνήτης θα κάνει θαύματα και όταν τον δείτε στον παγκόσμιο θρόνο, θυμηθείτε ότι θα θελήσει να τον προσκυνήσετε σαν θεός σας, κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να κάνουμε. Καλό αγώνα, ήρθε η ώρα αδέλφια μου να σβήσουμε αμαρτίες, ήρθε η ώρα να ξεπληρώσουμε το χρέος μας, προς τον Σωτήρα μας και να αγωνιστούμε εμείς γι' αυτόν. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά δύο αδελφούς μας που με στήριξαν όταν άλλοι με αμφισβήτησαν, που με πίστεψαν όταν άλλοι με υποτίμησαν και που με ενημερώνουν διαρκώς για τα τεκταινόμενα, τα τρέχοντα νέα που μας αφορούν όλους και που παίζουν σημαντικό ρόλο στην σωτηρία της ψυχής μας. Αδελφέ Παναγιώτη και αδελφέ Ιωάννη σας ευχαριστώ βαθύτατα και εύχομαι όλοι μας να έχουμε καλό παράδεισο.

  Αδέλφιά μου η ώρα έφτασε είναι Ιούλιος του 2013 και ο Αντίχριστος ο υιός της απωλείας έκανε την δειλή και ταπεινή εμφάνισή του. Ο Edward Joseph Snowden ο υποτιθέμενος εραστής της παγκόσμιας ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος της ιδιωτικότητας δεν είναι άλλος από τον τέλειο συνεργάτου του διαβόλου, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει αρκετή φήμη και σε μερικά μέρη της υδρογείου κάνουν διαδηλώσεις υπέρ του. Προσέχτε μην πλανηθούμε από το αθώο, ταπεινό και δίκαιο παρουσιαστικό του. Θυμηθείτε σύντομα θα γίνει όλο και πιο γνωστό. Προς το παρόν οι ΗΠΑ τον έχουν επικηρύξει και προσπαθεί να βρει πολιτικό άσυλο, ενώ τα κράτη δεν του δίνουν. Μην εκπλαγείτε εάν του το δώσει τελικά το Βατικανό ή το Φανάρι. Οπότε και θα φανεί ποιος θα είναι και ο ψευδοπροφήτης. Σύντομα θα τον κυνηγήσουν και ή θα τον σκοτώσουν και θα "αναστηθεί" ή θα πληγωθεί και θα επιβιώσει. Τα μάτια μας ανοιχτά και να παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Γεννήθηκε το 1983 και τώρα τον Ιούνιο που έγινε 30 ετών άρχισε να γίνεται γνωστός σε όλον τον κόσμο. Από το Χονγκ-Κονγκ μέχρι την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη-Ρωσία. Επαναλαμβάνω τα μάτια μας ανοιχτά η ώρα έφτασε. Τελευταία πνευματική προσπάθεια διότι ο πόλεμος έφτασε. Διαδώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε, έχουμε χρέος να τους ενημερώσουμε όλους και να τον έχουμε σε στενή παρακολούθηση. ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ!!!!! Θέλω να συνεχίσω και να σας πω, σχετικά με την ένσταση αρκετών που επικοινώνησαν μαζί μου. Πρώτον πως κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα και δεύτερον γιατί το όνομά του δεν βγάζει 666. Πρώτα θα απαντήσω στο δύσκολο. Το συμπέρασμα στο πως κατέξα σε αυτό το πρόσωπο εκτός από προσωπικό που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο με βρήκε η πληροφορία, είναι κυρίως ο χρόνος εμφάνισής του στο μέσο του 2013, η ηλικία του (γεννημένος 2013) που συμφωνεί με την θεωρία του πατρός Μαξίμου, ο τρόπος εμφάνισής του, η ιδιότητά του, το ταπεινό του φρόνιμα, οι θυσίες που έκανε και η σιγουριά και η τόλμη του στις συνεντεύξεις που έδωσε. Όλοι περιμέναμε με αγωνία το 2013 για να εμφανιστεί ο Αντίχριστος, εμφανίστηκε λοιπόν ένας άνθρωπος 30άρης γεννημένος το 1983 όπως έχουμε υποστηρίξει και έχουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα θα είναι το κυριότερο κριτήριο για την αναγνώρισή του. Θα είναι τίμιος, σωστός, συμπαθητικός, ενάρετος, δίκαιος και θα αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά ανιδιοτελώς και με γνώμονα το κοινό καλό και τον Θεό! Αυτα ακριβώς συγκεντρώνει ο άνθρωπός μας. Άφησε μια επιτυχημένη καριέρα σε μια δουλειά που πολύ θα ζήλευαν, στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, άφησε μια πλούσια ζωή (με σπίτι στην Χαβάη), άφησε μια όμορφη αρραβωνιαστικιά και όλα αυτά για να υποστηρίξει τον κάθε απλό άνθρωπο που κινδυνεύει από το πανίσχυρο σύστημα παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Λες κι εμείς δεν γνωρίζουμε ότι όλα παρακολουθούνται, από κινητά, σταθερά, e-mail, συνομιλίες εντός των οικιών μας κ.λπ. Άφησε τον επίγειο παράδεισο στον οποίο ζούσε κι επικυρήχτηκε και ζει σαν κυνηγημένος και ψάχνει απεγνωσμένα πολιτικό άσυλο, γιατί προτιμά να έχει την συνείδησή του καθαρή και τα ματιά του επίσης καθαρά για να κοιτά τον Θεό!!!! Κι όλα αυτά σχετικά ταπεινά χωρίς να προκαλεί τον πρώτο τίτλο στα ΜΜΕ, αλλά "ταπεινά" σαν όλες τις άλλες ειδήσεις κι όχι σαν κάτι εξαιρετικό, στην αρχή βέβαια διότι έπεται και συνέχεια. Η οποία θα συνεχίσει ταπεινά μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ με την δολοφονία του ή την απόπειρα σύλληψης ή φόνου του. Όλα αυτά τον καθιστούν ως τον νούμερο ένα ύποπτο και πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και να τον παρακολουθούμε ώστε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά του. Δηλαδή να γνωρίζουμε το άμεσο μέλλον του. Ότι δεν θα αποτελέσει κι αυτός μια είδηση που θα περάσει και θα ξεχαστεί, αλλά σταδιακά θα αυξάνει χωρίς να είναι το πρώτο και μεγάλο θέμα, μέχρι όπως είπαμε το μεγάλο μπαμ. Και τώρα το εύκολο. Ο Διάβολος ή Σατανάς ή Πονηρός ή Απατεώνας είναι σύμφωνα με τον Κύριό μας και τους Αγίους μας, όνομα και πράγμα. Είναι πονηρός απατεώνας ο οποίος έχει εξαπατήσει μοναχούς, λαϊκούς, Αγίους, πνευματικούς μετασχηματιζόμενος σε άγγελο φωτός, στην μορφή της Παναγίας μας κ.λπ. Τώρα που όλοι περιμένουμε με την αριθμομηχανή στο χέρι είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίσει τον άνθρωπό του και το όνομά του να κάνει 666;;;;!!!! Τότε δεν θα ήταν πονηρός και απατεώνας, αλλά βλάκας και αγαθός. Όμως μόνο αγαθός δεν είναι, ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν φανερώθηκε με την ιδιότητά του ούτε με τον πραγματικό σκοπό του. ΠΑΝΤΑ και επαναλαμβάνω ΠΑΝΤΑ εξαπατά με ψέμα, πλάνη και φαινομενική καλοσύνη για να πετύχει αυτό που θέλει. Είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίσει τον τέλειο συνεργάτη του και το όνομά του να κάνει 666!!! Είναι σαν να θέλει να αποτύχει. Τότε τα χρόνια του Αντιχρίστου δεν θα ήταν η πιο μεγάλη πλάνη, αλλά η πιο ολοφάνερη αλήθεια. Το πραγματικό του πρόσωπο δεν το δείχνει ακόμα όπως δεν φανερώνει και το πραγματικό του όνομα, αυτό θα γίνει αργότερα. Εξάλλου ο Ιωάννης ο Θεολόγος το λέει ξεκάθαρα Αποκάλυψη κεφ. 13 στ. 18 Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´ Δηλαδή χρειάζεται σοφία και νου για να αποκρυπτογραφήσεις το 666. Κι αν αυτό το λέει ένας Ιωάννης Θεολόγος φανταστείτε τι σοφία και μυαλό απαιτείτε.
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------αντίχριστος θα έχει δαιμονική μορφή, μας έχουν περάσει την ιδέα ότι τα χρόνια του αντιχρίστου θα είναι φρικτά και απαίσια. Αυτό όμως είναι μέγα πλάνη που θα μας εμποδίσει να δούμε την αλήθεια. Όπως είπαμε ο αντίχριστος δεν θα είναι άσχημος ούτε κακός, αντιθέτως θα είναι πολύ όμορφος, ευχάριστως στην συνομιλία ηθικός και δίκαιος, όλα αυτά μέχρι να καταλάβει την εξουσία, οπότε και θα φανερώσει τον πραγματικό του εαυτό. Επίσης τα χρόνια του αντιχρίστου δεν θα είναι όλα δυστυχή και δυσάρεστα. Συνολικά η επίσημη παρουσία του θα είναι επτά έτη. Από αυτά τα πρώτα 3,5 θα είναι γεμάτα αβρότητα, ειρηνικά και ευτυχισμένα χωρίς προβλήματα, διότι αυτός θα λύσει όλα τα "άλυτα" προβλήματα, για να παραπλανήσει τον κόσμο. Διότι πώς θα πιστεύσει κάποιος ότι ο αντίχριστος θα λύσει την ανεργία, την πείνα, πώς θα είναι δυνατόν ο αντίχριστος να είναι ο μόνος που θα φέρει παγκόσμια ειρήνη; Κι όμως γίνεται! Γι' αυτό και οι πατέρες μας είναι τόσο επίμονοι στο θέμα αυτό. Μόνο τα τελευταία 3,5 χρόνια του αντιχρίστου θα είναι αβάσταχτα και μάλιστα τόσο πολύ όσο αναφέρει ο Κύριος μας, δηλαδή τα χειρότερα όλων των εποχών. Εδώ έρχεται η Θεία Πρόνοια μας προειδοποιεί και μας ενημερώνει πως θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Πρώτα από όλα πρέπει να το πιστεύσουμε, δεύτερον δεν πρέπει να σφραγιστούμε και τρίτον να έχουμε εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού, ο οποίος στην Αποκάλυψη μας πληροφορεί ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια, όσοι σταθούν κοντά του, διαφοροποιηθούν από τον υπόλοιπο κόσμο και τον αντίχριστο, θα τους καλύψει με την προστασία του και δεν θα επιτρέψει να ζήσουν τα δεινά και τα πάθη εις τα οποία θα υποβληθούν όσοι θα έχουν επιλέξει ως σωτήρα και θεός τους τον αντίχριστο. Πραγματικά ο άνομος θα μας αναγκάσει να τον παραδεχτούμε ως θεός και λυτρωτή όλου του κόσμου. Γι' αυτό αγαπητοί συνάνθρωποι μπορεί τα πρώτα 3,5 έτη που θα περιφέρεται ο αντίχριστος στη Γή, ως σωτήρας εμείς να υποφέρουμε λίγο, διότι θα πρέπει να στερηθούμε αγαθά εάν επιλέξουμε να μην σφραγιστούμε, όμως όταν όλος ο κόσμος θα υποφέρει όσο ποτέ άλλοτε, εμείς θα ζούμε το θαύμα της παρουσίας της Θείας Πρόνοιας γύρω μας. Προσοχή πιστοί χριστιανοί, μην σας φαίνονται αυτά παραμύθια διότι οι Άγιοι, μας τα επισημάνανε πάρα πολλά έτη πριν. Εφόσον τους λειτουργούμε, τους πιστεύουμε, τους παρακαλούμε, τους προσκυνάμε και βλέπουμε ότι ανταποδίδουν την αγάπη τους με τα θαύματα που καθημερινά πραγματοποιούν για μας, πως είναι δυνατόν σε αυτό το ζήτημα να κάνουν λάθος. Ή είναι Άγιοι ή δεν είναι. Όχι όπου μας συμφέρει είναι Άγιοι και έχουν δίκιο κι όπου δεν μας βολεύει να μην δεχόμαστε τα λόγια τους. Και μην πιστεύεται ότι όλα αυτά δεν τα αναφέρουν οι Άγιοι μας. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Η Αποκάλυψη γράφτηκε από τον αγαπημένο μαθητή του Χριστού, ο ίδιος ο Χριστός μας συμβουλεύει να διαβάσουμε τις προφητείες του Δανιήλ, ο Μέγας Βασίλειος, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Απόστολος Παύλος, ο Άγιος Ιππόλυτος, ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, ο Άγιος Νείλος ο μυροβλύτης και πάρα πολλοί άλλοι δεν μας φτάνουν για να πιστεύσουμε, προσέχτε διότι δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία. Καθημερινά ακούμε πλήθος τρελών και ανυπόστατων θεωριών για εξωγήινη κυβέρνηση επί της Γής, ότι ο άνθρωπος έχει πολιτισμό μόνο και μόνο επειδή έχει αντίχειρα και τόσα άλλα. Την ώρα της κρίσης πώς θα απολογηθούμε γιατί δεχτήκαμε αυτές τις θεωρίες κι όχι των Αγίων της εκκλησίας μας;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα τίθεται το ερώτημα, πως γνωρίζουμε ότι ο αντίχριστος γεννήθηκε το έτος 1983. Όπως είπαμε και στην αρχή, η παραδοχή αυτή τεκμηριώνεται θεολογικά και πατερικά από τον πατέρα Μάξιμο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται εις την ορεινή Κορινθία. Όποιος θέλει μπορεί να μελετήσει το σοβαρότατο αυτό θέμα που αναλύεται διεξοδικά στο βιβλίο που έγραψε ο ίδιος. Εγώ προσωπικά το διάβασα και το μελέτησα προσεκτικά επί τρεις μήνες και μέσα από προσευχή πράγματι διαπίστωσα πως δυστυχώς ή ευτυχώς έχει δίκιο. Το ερώτημα που εύλογα θέτουν πολλοί, είναι γιατί αυτό να το "βρει" ο πατέρας Μάξιμος κι όχι κάποιος άλλος ιεράρχης μας. Σίγουρα υπάρχουν πιο ενάρετοι, πιο πνευματικοί, πιο ασκητικοί και πιο θεολογικά καταρτισμένοι. Όμως μην ξεχνάμε ότι την γέννηση του Χριστού την πληροφορηθήκαμε από τρεις ειδωλολάτρες, που δεν ήταν άλλοι από τους γνωστούς τρεις μάγους με τα δώρα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Θεός ήθελε κάποιον που να έχει το θάρρος της γνώμης του, χωρίς να φοβάται την λογοκρισία, την ειρωνεία, τον χλευασμό και το κυνήγι από τις σκοτεινές δυνάμεις. Όμως η Αγία Γραφή μας δίνει και άλλη μία χρήσιμη εσχατολογική πληροφορία. Στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον ε΄ 43, ο Χριστός ομιλεί στους Ιουδαίους και τους λέει, ότι αυτός ήρθε ως απεσταλμένος του ουράνιου Πατέρα και δεν τον δέχτηκαν, όταν όμως έλθει ο άλλος και δεν ομιλεί για τον Θεό των πατέρων τους, αλλά για τον εαυτό του αυτόν θα πιστέψουν. Ο Χριστός ως τι ήλθε στην γη; Μα φυσικά ως ο Υιός και Λόγος του Θεού, ως το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ως Θεάνθρωπος και ως Σωτήρας όλου του ανθρώπινου γένους και όμως δεν τον δέχτηκαν. Ποιον τους λέει ότι θα δεχτούν ως Μεσσίας τους; Έναν άλλο που δεν θα αναφέρεται στον επουράνιο πατέρα μας, αλλά μόνο στον εαυτό του. Ποιος θα είναι αυτός; Μα φυσικά ο αντίχριστος. Και ποιος θα είναι ο αντίχριστος; Αυτός που θα δεχτούν οι Εβραίοι ως Μεσσίας τους. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Θα σας απαντήσουμε αμέσως. Διότι οι ίδιοι οι Εβραίοι μας πληροφορούν για την άφιξη του Μεσσία τους, δηλαδή του αντίχριστου. Εάν ανατρέξετε στην επίσημη ιστοσελίδα τους "www.chabad.gr" και επιλέξετε "Ελληνικά" και μετά το "ποιοι είμαστε", μετά επιλέξτε το "περισσότερα για το τι πιστεύουμε", διαβάστε μόνοι σας τι είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Εάν επιστρέψετε στην Αγγλική θα δείτε ένα εικονίδιο που δείχνει ένα λεοντάρι με ένα πρόβατο με τίτλο Μεσσίας, μπείτε σε αυτό και θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Όμως δεν σταματάνε εδώ, έχουν και μια άλλη ιστοσελίδα η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά και μόνο στον Μεσσία τους "www.moshiach.com", σας παρακαλώ περιηγηθείτε σε αυτήν και θα μείνετε έκπληκτοι. Θα δείτε ότι προσπαθούν να πείσουν όλους τους Εβραίους, όχι μόνο για την έλευση του Μεσσίας τους αλλά ότι θα είναι και σύντομη, επίσης έχουν όλα τα σχέδια του νέου ναού του σολομώντα, τραγούδια για τον ναό και τόν Μεσσία τους, αλλά ακόμα και μπλουζάκια, κούπες, καπέλα κ.α. διαφημιστικά του Μεσσία τους. Και τώρα το τρίτο και συγκλονιστικότερο στοιχείο, και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που δημόσια και παγκόσμια παραδέχονται ότι ο Μεσσίας τους έρχεται πολύ σύντομα. Την Μεγάλη Παρασκευή (του έτους 2008) το βράδυ στο γνωστό τηλεοπτικό κανάλι Σκάι, έδειξε ένα ντοκιμαντέρ για την Κιβωτό της Διαθήκης. Εκεί ένας Εβραίος ονόματι Σόλωμον Γκέρσον, είπε με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, διότι ο Μεσσίας τους έρχεται και πρέπει το Τέμενος του Ομάρ να γκρεμιστεί και μάλιστα γρήγορα για να προλάβουν την σύντομη έλευσή του. Το Τέμενος του Ομάρ είναι χτισμένο στην θέση που ήταν ο ναός του Σολομώντα και κατά το πιστεύω τους, πρέπει να γκρεμιστεί για να χτιστεί ο ναός τους στο ίδιο ακριβώς μέρος έτσι ώστε μέσα σε αυτόν να τον ενθρονίσουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και τώρα έφτασε η κρίσιμη ώρα να τοποθετηθούμε και στην συχνότερη απορία, παρατήρηση και αντιδικία εις την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι όταν αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα. "... ωραία λοιπόν και τώρα τί κάνουμε; Πώς ζούμε; Συνεχίζουμε να ζούμε όπως και πριν; Παίρνουμε δάνειο, εφόσον δεν προλαβαίνουμε να το εξοφλήσουμε; Δουλεύουμε; Ζούμε κανονικά; Φεύγουμε ή μένουμε;...κ.α.". Πρώτον θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι πουθενά η πίστη μας δεν είναι υπέρ του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οι χριστιανοί είναι πάνω από όλα τίμιοι και ηθικοί. Δεν σημαίνει ότι επειδή πλησιάζει ο αντίχριστος θα πρέπει κι εμείς να γίνουμε σαν κι αυτόν. Συνεχίζουμε να ζούμε κανονικά και τίμια όπως πάντα πρέπει να πορεύονται οι Ορθόδοξοι. Το ξαναλέμε η ζωή μας συνεχίζει κανονικά. Ευτυχώς η Θεία Πρόνοια προνόησε για μας, και πληροφορηθήκαμε αρκετά χρόνια νωρίτερα για τον ερχομό του αντιχρίστου και τα δεινά που θα ακολουθήσουν, που όπως είπαμε και παραπάνω θα είναι τα χειρότερα όλων των εποχών. Αυτό έγινε όχι για να τρομοκρατηθούμε, διότι ένας χριστιανός δεν πρέπει να φοβάται, αλλά να έχει εμπιστοσύνη στον Θεό, αλλά έγινε για να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε ψυχολογικά, σωματικά, αλλά κυρίως πνευματικά. Αυτό θέλει ο Κύριος μας, αλλά αυτό μας πληροφορούν και οι Πατέρες ότι πρέπει να κάνουμε. Έφτασε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι πάνω από όλα είναι η πνευματική διαύγεια, διότι όσο πιο καθαροί είμαστε και όσο πιο κοντά στον Θεό πορευόμαστε, τόσο πιο καθαρά θα βλέπουμε τα πράγματα και τόσο πιο πολύ θα έλκουμε την Θεία Χάρη, η οποία πάντα είναι έτοιμη να προσφέρει άπειρη θαλπωρή σε όσους τής την ζητούν. Η πίστη, ο εκκλησιασμός, η εξομολόγηση, η μετάνοια, η Θεία Κοινωνία, είναι απαραίτητα εφόδια για να καθαρίσουμε την ψυχή μας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, διότι σε εσάς απευθυνόμαστε κι όχι σε όλους τους άλλους που μας χλευάζουν και μας λένε οπισθοδρομικούς, επειδή ζούμε κοντά στην εκκλησία, επειδή εκκλησιαζόμαστε, επειδή νηστεύουμε, επειδή πιστεύουμε στην εξομολόγηση και στην Θεία Κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμά μας, όχι πανικός και εκφοβισμός, ούτε απατεωνιές και λαμογίες, αλλά προετοιμασία πνευματική και η ζωή μας να συνεχίσει κανονικά, τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστεί ο αντίχριστος. Το ξαναλέμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί, δεν σας ζητάμε παράλογα πράγματα, σας παρακαλούμε να ζείτε πνευματικά, κανονικά όπως και πρώτα, απλά να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι ο αντίχριστος θα εμφανιστεί περίπου το 2012.
Όλα αυτά φυσικά μέχρι να εμφανιστεί ο αντίχριστος, οπότε είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να ξεκινήσουμε τον αγώνα για τον οποίο είναι ταγμένος ο καθένας από εμάς. Όταν λέμε αγώνα δεν εννοούμε απαραίτητα κάτι το δύσκολο ή το επαναστατικό, αλλά αυτό που μπορεί ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του, και το οποίο θα εκτιμηθεί από τον Θεό σαν την μέγιστη προσφορά στην Πίστη μας. Τώρα το πότε θα εμφανιστεί ο αντίχριστος, το αναφέραμε και πιο πάνω. Πιθανότατα διακριτικά τέλος του 2011, το 2012 πιο δυναμικά και κυριαρχικά, ενώ σίγουρα το 2013 θα είναι παγκόσμια γνωστός και ο δημοφιλέστερος άνθρωπος εις την Γη. Το 2014 θα κάνει θαύματα και το 2015 όταν πάρει την εξουσία θα παρουσιάσει τον εαυτό του ως θεό. Μετά φυσικά θα αρχίσουν τα δεινά και αυτός θα παρουσιάσει τον πραγματικό του εαυτό. Πώς όμως θα αναγνωρίσουμε τον αντίχριστο; Είπαμε ότι θα είναι ένας νέος άνδρας, ωραίος, πράος, ηθικός, δίκαιος, σωτήρας σε ότι θα αφορά τα μεγάλα προβλήματα της οικουμένης και όπως μας ενημερώνει και ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού μας, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ο μόνος πραγματικός Θεολόγος, τα ψηφία των γραμμάτων του ονόματός του θα έχουν άθροισμα 666. Δεν παίζει ρόλο για την σωτηρία μας ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε, διότι όλα τα χρόνια θα υπήρχε προκατάληψη έναντι του ονόματος αυτού χωρίς λόγω, για αυτό άλλωστε και ο Ιωάννης δεν μας το αποκάλυψε. Φανταστείτε να μας είχε πει για παράδειγμα ότι ο αντίχριστος θα λέγεται Γιάαχαν. Όσοι άνθρωποι ανά τους αιώνες θα λέγονταν Γιάαχαν θα ήταν πάντα δακτυλοδεικτούμενοι και μισητοί, γεγονός που δεν θα ήταν δίκαιο. Όταν έρθει αυτή η ώρα θα φανερωθεί μόνος του, και όποιος έχει ενημερωθεί και προετοιμαστεί πνευματικά θα τον αντιληφθεί χωρίς δυσκολία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα τί θα γίνει στην περίπτωση που κάνουμε λάθος και τίποτα από αυτά δεν επαληθευτεί. Φυσικά και η ευθύνη θα είναι τεράστια, την οποία όμως διακινδυνεύουμε να επωμισθούμε, στο κάτω-κάτω δεν σας λέμε ούτε να πάρετε τα βουνά, ούτε τις περιουσίες σας να πουλήσετε, σας λέμε να ζείτε πιο πνευματικά και να είσαστε σε ετοιμότητα. Ειλικρινά σας λέω δεν ξέρω εάν προτιμώ να έχω λάθος ή όχι. Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από πουθενά. Από που να ξεκινήσω, από την ηθική της κοινωνίας; από την οικονομική κατάσταση του πλανήτη; ή από τα οικολογικά θέματα;
Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, τί πρότυπα προβάλει η σημερινή κοινωνία στα παιδιά μας; Η σεξολαγνεία και ο καταναλωτισμός κυριαρχούν παντού, ακόμα και οι σταθερές αξίες έχουν καταρρεύσει. Ο αθλητισμός από άμιλλα έγινε βιομηχανία φαρμάκων που ντοπάρει τους αθλητές, η τέχνη έχει εξελιχθεί στο starsystem, που αναδεικνύει κορμιά, αντί για φωνές και υποκριτική ικανότητα. Έχει γεμίσει η μικρή οθόνη με ομοφυλόφιλους και εκπομπές που υποτιμούν την έννοια της ανθρώπινης διάνοιας. Εάν κάποιος καλεσμένος ακόμα και στις υποτιθέμενες σοβαρές εκπομπές, αναφερθεί στις έννοιες πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, παρατηρείστε σας παρακαλώ πολύ, ότι δέχεται επίθεση πριν προλάβει να ολοκληρώσει την θέση του. Οι Άγιοι της εκκλησίας μας, οι ήρωες της πατρίδας μας, αλλά ακόμα και οι ένδοξοι και αθάνατοι αρχαίοι Έλληνες δεν γλύτωσαν από την καταστρεπτική μανία τους. Για τους Αγίους μας δεν χρειάζεται να συζητήσουμε την γνώμη τους, ούτε και για τους ήρωες του 1821. Τον Κολοκοτρώνη
τον ονομάζουν κατάσκοπο, τον Καραϊσκάκη υιό της καλόγριας, ξεχνώντας την τεράστια προσφορά των ηρώων αυτών στην πατρίδα μας και στην πίστη μας. Όμως η ανθελληνική υστερία τους δεν σταματά ούτε στους αρχαίους προγόνους μας. Προσέξτε δεν θα αναφερθώ στον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά στην παγίδα που μόνοι τους πέσανε μέσα. Εάν μιλήσουμε για την ομοφυλοφιλία, αμέσως δεχόμαστε σκληρή επίθεση για ρατσισμό, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τόσα άλλα γνωστά επιχειρήματά τους. Αυτοί όμως για να υποτιμήσουνε την αρχαία Αθήνα και τους Σπαρτιάτες αμέσως πετάνε ειρωνικά το γνωστό: "σιγά μωρέ αδελφές ήτανε". Συγνώμη για την γλώσσα που χρησιμοποιώ, αλλά θέλω να το γράψω ακριβώς όπως το λένε, διότι από την μία η ομοφυλοφιλία είναι η ελεύθερη επιλογή του καθενός αλλά για τους αρχαίους προγόνους μας είναι μομφή. Για τα οικονομικά του πλανήτη δεν χρειάζεται να αναφερθώ τα ζείτε καθημερινά όλοι και βλέπετε που μας οδηγούν. Χρεωμένοι όλοι οι Έλληνες σε κάρτες και δάνεια χωρίς να φαίνεται οικονομική ανάκαμψη πουθενά.
Και τώρα το αγαπημένο μου θέμα, η οικολογία. Η κατάσταση του πλανήτη έχει φτάσει σε οριακές ισορροπίες. Κι όμως παρά τα όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι που επιμένουν ότι τα ακραία φαινόμενα πάντα υπήρχαν απλά δεν τα μαθαίναμε. Δεν βλέπουν ότι αυτό που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια τώρα συμβαίνει τρεις φορές το χρόνο. Λιώνουν οι πάγοι στον βόρειο πόλο και αντί να προβληματισθούν τσακώνονται τέσσερα κράτη (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Δανία), για τα εδάφη που αποκαλύπτονται. Οι ρύποι αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνουν. Και αυτό δεν επιχείρημα καταστροφολογίας, αλλά δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν δύο μεγάλες αναπτυσσόμενες βιομηχανικές δυνάμεις η Κίνα και η Ινδία, που και οι δυο μαζί έχουν περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτές λοιπόν αναπτύσσονται οικονομικά με βιομηχανικές μονάδες που ρυπαίνουν περισσότερο από την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Όλοι είναι ευαίσθητοι με το περιβάλλον αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα. Και πάλι αντί να επωμισθούν τις ευθύνες τους, τις ρίχνουν σε εμάς. Εμείς φταίμε που δεν περπατάμε, που δεν κλείνουμε τις τηλεοράσεις, που ξεχνάμε τα φώτα ανοιχτά, εμείς φταίμε που ζούμε αυτόν τρόπο ζωής, που χρειάζεται όλο και περισσότερη ενέργεια κι όχι αυτοί που μας παροτρύνουν να ζούμε έτσι. Είναι τελείως τραγικό να σου λένε για την παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο, να γίνονται εκδηλώσεις για αυτό και την ίδια ημέρα όλα τα κανάλια να δείχνουν διαφημίσεις με αυτοκίνητα και μάλιστα όχι υβριδικά. Είναι τελείως τραγικό να καθιερώνουν ημέρες που θα πρέπει να σβήνουμε τα φώτα, αλλά να μην πρέπει να χάσουμε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των εννέα. Είναι τελείως τραγικό να μας επιβάλλουν να μην ανοίγουμε τα κλιματιστικά, και η Ελλάδα να μην τροφοδοτείται κατά 50% από την ηλιακή ενέργεια.
Κι όμως επιμένουνε ότι ο άνθρωπος είναι ανίκητος, ότι ο πολιτισμένος κόσμος δεν κινδυνεύει κι ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Ξεχνάμε ότι το 2003 πεθάνανε δεκά πέντε χιλιάδες δυτικοευρωπαίοι από τον φονικό καύσωνα που έπληξε παρακαλώ πολύ την κεντρική και βόρεια Ευρώπη; Ξεχνάμε τον τυφώνα που έπνιξε στην κυριολεξία τις ΗΠΑ και είχε νεκρούς και χιλιάδες άστεγους με δεινές οικονομικές επιπτώσεις στην ισχυρότερη χώρα του πλανήτη μας; Ξεχνάμε το καλοκαίρι του 2007 που έβρεχε σαράντα ημέρες στην Αγγλία και 500.000 άνθρωποι έμειναν για 10 ημέρες χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς νερό, με κατεστραμένο αποχετευτικό σύστημα που είχε αποτέλεσμα να εμφανιστούν κρούσματα χολέρες στην Αγγλία του 21ου αιώνα; Ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς χιόνισε Αύγουστο στην Ισπανία; Ξεχνλαμε ότι το χειμώνα του 2007/2008 από την υψηλή θερμοκρασία δεν πέσανε σε χειμερία νάρκη οι αρκούδες των βαλκανίων; Δυστυχώς νομίζω ότι τα ξεχνάμε, αλλά αυτό δεν εξαφανίζει το υπαρκτό πρόβλημα της καταστροφής του οικοσυστήματος που λέγεται πλανήτης Γη. Το οικοσύστημά μας ομοιάζει με ένα πολύ γερό και υγιή άνθρωπο, ο οποίος αντέχει, αντέχει και ξαφνικά τί παθαίνει; Καταρρέει! Αυτό θα συμβεί και στον πλανήτη μας. Όλοι οι επιστήμονες φωνάζουν και επισημαίνουν ότι εάν δεν κάνουμε κάτι τώρα, οδεύουμε πραγματικά με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή του οικοσυστήματος
, η οποία θα ξεκινήσει από το 2020. Όμως όπως είδαμε ο άνθρωπος είναι τόσο ανήμπορος μπροστά στην φύση, που δεν χρειάζεται την κατάρρευση του παγκόσμιου οικοσυστήματος για να καταστραφεί. Πάλι ξεχνάμε, για θυμηθείτε στην χώρα μας όταν είχαμε το έτος 2006-2007 την λειψυδρία, όταν στα 3/4 της Ελλάδας έκανε δέκα και έντεκα μήνες να βρέξει! Οι αρχές μας ενημέρωσαν ότι εάν δεν βρέξει και το έτος 2007-2008, το καλοκαίρι του 2008 οι Κυκλάδες θα έμεναν χωρίς τροφοδοσία νερού. Φανταστείτε να μην έβρεχε το 2008 τι θα γινότανε ή τι θα γίνει εάν δύο συνεχόμενα χρόνια δεν ρίξει βροχή. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς νερό δεν έχουμε και ηλεκτροδότηση, η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία των κλιματιστικών, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τους καύσωνες, που τώρα πια είναι καθεστώς για σαράντα συνεχόμενες μέρες κάθε καλοκαίρι. Βλέπουμε ότι είμαστε ένας πολιτισμός που δεν ξέρει και δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ηλεκτρισμό. Όμως ο ηλεκτρισμός δεν είναι άφθονος και εξαρτάται από παράγοντες που είναι πέραν των δυνατοτήτων του ανθρώπου, επομένως η θέση μας δεν είναι εξασφαλισμένη. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε γιατί ο Χριστός (Μάρκος ιγ΄ 20) αναφέρει ότι εάν δεν συντομεύσει τις ημέρες εκείνες δεν θα σωθεί κανείς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------

Αγαπητοί αδελφοί στα χρόνια που έρχονται, δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο Θεός μας πληροφορεί στην Αποκάλυψη και το επιβεβαιώνουν οι Άγιοι Πατέρας μας, ότι στα χρόνια του Αντιχρίστου θα στείλει δύο "Προφήτες", οι οποίοι θα μας υποδείξουν τον αντίχριστο και θα επιτελέσουν τρομερά θαύματα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο να πιστέψει έστω και την τελευταία στιγμή. Δεν θα δυσκολευτούμε να τους αναγνωρίσουμε, διότι κι αυτοί όπως και ο αντίχριστος θα είναι παγκόσμια γνωστοί. Μην ξεχνάμε ότι όταν ο πονηρός τους συλλάβει και τους θανατώσει, όλος ο κόσμος θα βλέπει τα πτώματά τους, και τα όργανα του αντιχρίστου σε όλον τον κόσμο από την χαρά τους που τους "ξεφορτώθηκαν" θα στέλνουν δώρα ο ένας στον άλλον.
Πολλοί πιστεύουν πως οι δύο αυτοί "Προφήτες" θα είναι ο Ηλίας και ο Ενώχ, άλλοι ότι θα είναι ο Ηλίας και ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, άλλοι ότι θα είναι και οι τρεις, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι σύγχρονοι άνθρωποι που θα ενεργούν με το πνεύμα που ενεργούσαν και οι Προφήτες στην Παλαιά Διαθήκη όπως ο Ηλίας και ο Μωυσής. Και σε αυτήν την περίπτωση όπως και με το όνομα του αντιχρίστου, δεν παίζει κανέναν ρόλο στην σωτηρία μας το ποιοι θα είναι οι "Προφήτες", αυτό που πραγματικά μετράει είναι ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας. Όπως εξηγήσαμε πιο πάνω και για το όνομα του αντιχρίστου και σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν άτοπο να γνωρίζαμε ποιοι θα είναι οι "Προφήτες". Διότι εάν γνωρίζαμε τα ονόματά τους, πρώτον θα τους απονείμαμε μεγάλη τιμή σε σχέση με τους υπόλοιπους Αγίους της πίστεώς μας, κάτι που θα ήταν άδικο και δεύτερον θα τους γνώριζε ο πονηρός και θα τους πολεμούσε με όλην την δύναμίν του, έτσι ο Θεός για να τους προστατεύσει δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω πολύ να μελετήσετε καλά τα γραφόμενά μας πριν τα απορρίψετε. Εάν τα δεχτείτε να προετοιμαστείτε πνευματικά με όλην σας την δύναμη και να ξέρετε ότι μπορεί να ζήσουμε τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών, αλλά θα βιώσουμε πολύ έντονα την παρουσία του Θεού κι αυτό θα μας κάνει πολύ δυνατούς. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Αγαπητοί αδελφοί, πραγματικά δεν ήθελα να γράψω άλλα. Όμως τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια σχεδόν κάθε μέρα, και θεωρώ χρέος μου να σας πληροφορήσω, τουλάχιστον για ορισμένα ακόμα στοιχεία, που μας κάνουν ακόμα πιο σαφές ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια του κόσμου. Όπως εμείς θεωρούμε κάποιους σύγχρονους πατέρες εν δυνάμει αγίους, έτσι και οι Εβραίοι έχουν κάποιους ραβίνους τους, ως γνήσιους εκφραστές του Θείου σχεδίου επί της γής. Δηλαδή όπως εμείς θεωρούμε τον πατέρα Παΐσιο, τον πατέρα Πορφύριο και τον πατέρα Ιάκωβο Τσαλίκη, ως σύγχρονους αγίους και υψηλά πνευματικά και σεβάσμια πρόσωπα, έτσι και οι Εβραίοι έχουν κάποιους ραβίνους τους. Ένας τέτοιος είναι και ο Κάντουρι-Kaduri. Ο συγκεκριμένος ραβίνος πέθανε σε ηλικία 108 ετών το έτος 2006, και στην κηδεία του παρευρέθησαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Ο Κάντουρι είχε σκιαγραφήσει το προφίλ του Μεσσία, ως ανθρώπου χαμηλών τόνων, που δεν επιδιώκει τιμές, εξουσία ή δόξα. Όμως κάποια στιγμή αναπόφευκτα όλη η γη θα του παραδώσει την εξουσία, διότι όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι είναι ένας χαρισματικός ηγέτης. Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτό δεν είναι κάτι το τρομερό, ούτε το απίστευτα αποκαλυπτικό. Περιμένετε όμως, μην βιάζεσθε, διότι ο ίδιος λίγους μήνες πριν πεθάνει, τί δήλωσε στους πιο κοντινούς μαθητές του; τί νομίζετε ότι δήλωσε; Τους είπε ότι συνάντησε τον Μεσσία στις 4 Νοεμβρίου του 2003. Επίσης οι μελετητές των "ιερών γραφών" των Εβραίων, (κάτι σαν τους δικούς μας θεολόγους και φωτισμένους ερμηνευτές της Αγίας Γραφής και των Θείων Πατέρων μας), κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως οι έξι ημέρες της δημιουργίας αντιστοιχούν σε έξι χιλιετηρίδες επί της γης. Ενώ το Σάββατο, η έβδομη ημέρα, αντιστοιχεί σε μια έβδομη χιλιετηρίδα, την χιλιετηρίδα της Μεσσιανικής βασιλείας επί της γης. Συνεχίζουν όμως τις μελέτες τους, οι οποίες καταλήγουν μετά από προσεκτικούς και επίπονους ανά τους αιώνες ημερολογιακούς υπολογισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν όλα τα σφάλματα των ημερολογίων (Γρηγοριανό και Ιουλιανό), καθώς και υψηλούς θεολογικούς συνυπολογισμούς, όπως π.χ. πόσα χρόνια έζησε ο Αδάμ στον Παράδεισο χωρίς την Εύα, πόσα χρόνια περάσανε μέχρι να δαγκώσει η Εύα τον απαγορευμένο καρπό κ.α. Και τελικά καταλήγουν ότι η συμπλήρωση των έξι χιλιάδων χρόνων από Αδάμ είναι πότε λέτε; Το έτος 2012! http://www.diagnosis2012.co.uk/new3.htm#juda
Βλέπουμε δηλαδή αγαπητοί αδελφοί, ότι οι ίδιοι μας μαρτυρούν τον ερχομό του. Ο μεγάλος και σύγχρονος ραβίνος τους, τούς διαβεβαιώνει ότι γεννήθηκε ο Μεσσίας τους, εφόσον ο ίδιος τον συνάντησε. Ενώ οι εγκυρότεροι μελετητές των ιερών κειμένων τους, τους ενημερώνουν ότι η Μεσσιανική περίοδος αρχίζει το έτος 2012! Τι άλλο περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε για να πιστεύσουμε; Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να μας κατηγορήσει ότι έχουμε μια εμμονή, και ασχολούμαστε με το τι λένε και κάνουνε οι Εβραίοι, και ότι καλύτερο θα ήτανε να ασχολούμασταν με το τι γράφουνε οι Άγιοι Πατέρες μας. Προσέχτε αδελφοί διότι αυτό είναι μεγάλη παραπλάνηση του εχθρού, ο οποίος επιθυμεί να μας αποπροσανατολίσει. Είναι σαν να λένε στον ετοιμοπόλεμο στρατό να μην παρακολουθεί τις κινήσεις του αντιπάλου μας. Να μην δίνει σημασία στον εχθρό ο οποίος μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά μας, και να μην μας νοιάζει εάν ο αντίπαλος στρατός ετοιμάζει θέσεις μάχης.
Εάν εμφανιστεί ο Αντίχριστος, ποιοι θα τον πιστέψουν ως Μεσσία τους; Μα φυσικά οι Εβραίοι. Ποιοί θα προετοιμάζουν το έδαφος ώστε όλος ο κόσμος να τον λατρέψει; Μήπως οι Κινέζοι; Όχι. Μήπως οι Μουσουλμάνοι; Σε καμία περίπτωση. Αυτοί που τον περιμένουν, αυτοί θα κάνουν και τις προετοιμασίες. Εάν περιμένω τον Πρωθυπουργού στο σπίτι μου. Οι γείτονες, πώς θα καταλάβουν ότι πλησιάζει ο ερχομός του; Θα το καταλάβουν διότι θα με δουν να κάνω προετοιμασίες. Θα κοιτάζουν καθημερινά τις κινήσεις μου, για να ξέρουν κι αυτοί πότε να περιμένουν τον Πρωθυπουργό στην γειτονιά τους. Είναι δυνατόν να πάνε σε άλλη συνοικία για να εξακριβώσουν το πότε θα έλθει; Όχι βέβαια. Τότε λοιπόν πώς μάς συμβουλεύουν, να μην δίνουμε σημασία στις προετοιμασίες των Εβραίων; Ποιόν να κοιτάμε; Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι όσοι υποστηρίζουν, πως πρέπει να ασχολούμαστε με τον Χριστό κι όχι μα τον Αντίχριστο, πως πρέπει να μελετάμε τους Άγιους Πατέρες μας κι όχι τις κινήσεις των Εβραίων, είναι είτε άσχετοι με τα εσχατολογικά, είτε το κάνουν επίτηδες για να μας παραπλανήσουν. Εξάλλου δεν μπορούν να σου θέτουν εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. Είπαμε εμείς να μην μελετάμε τους Άγιους Πατέρες μας; Είπαμε να ξεχάσουμε τον Κύριό μας; Φυσικά κι όχι. Εμείς είπαμε πως εάν μελετήσουμε σωστά και προσεχτικά τους Αγίους της εκκλησίας, θα διαπιστώσουμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι βρισκόμαστε προ των πυλών. Εμείς πιο πάνω δεν παρακινούμε για μια πιο πνευματική ζωή; Δεν αναφέρουμε ότι όλοι μας χρειαζόμαστε την Θεία Κοινωνία, την εξομολόγηση, τον εκκλησιασμό και την νηστεία; Η μελέτη των εσχατολογικών δεν αποκλείει την πατερική μελέτη, αλλά την ενισχύει, δεν υποβαθμίζει την πνευματική ζωή, αλλά αντιθέτως την κάνει επιτακτική ανάγκη. Γι' αυτό λοιπόν, όποιος ειρωνεύεται το θέμα, καλύτερα είναι να πει την αλήθεια. Να πει ότι δεν πιστεύει πως ζούμε στα έσχατα χρόνια ή να πει ευθέως, μην ασχολείστε σας παρακαλώ και μην ενημερώνεται τον κόσμο διότι μας χαλάτε το έργο μας, που είναι η προετοιμασία του κόσμου να δεχτεί τον Αντίχριστο.

Και τώρα κάτι που εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση. Το χειμώνα του 2004 εστάλη, από επίσημο κίνημα του Ισραήλ, στον Πάπα της Ρώμης επιστολή με την οποία απαιτούν την επιστροφή των ιερών σκευών του Ναού του Σολομώντα, που κατάστρεψε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Τίτος το 70 μ.Χ. κατέστρεψε τον ναό του Σολομώντα, και έφερε στην Ρώμη τα ιερά του σκεύη και τους κρυμμένους θησαυρούς του. Με την επιστολή τους αυτή απαιτούν από τον Ποντίφικα την επιστροφή των κλεμμένων από τον ναό αντικειμένων. Λένε όμως και γιατί αποφάσισαν την συγκεκριμένη στιγμή να τα ζητήσουν, διότι ο Μεσσίας τους πρόκειται να εμφανιστεί σύντομα και τα χρειάζονται για τον Τρίτο Ναό που κι αυτός σύντομα θα επανοικοδομηθεί. Σας παρακαλώ δείτε και μόνοι σας στο
http://www.templemountfaithful.org/News/20040209.htm
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
α) Και τώρα κάτι πολύ σημαντικό. Ο Θεόπτης Μωυσής όταν κατέβη από το όρος του Σινά, κρατώντας τις Δέκα Εντολές, βρήκε τους ομοεθνείς του, να προσκυνούν είδωλα. Όπως ήταν φυσικό, έφυγε η Χάρη του Θεού που τους σκέπαζε μέχρι τότε στο ταξίδι τους στην έρημο. Η Θεία Πρόνοια επανήλθε μόνο όταν τήρησαν τον Λόγο του Θεού και τις οδηγίες του Μωυσή. Οι Εβραίοι για να θυμούνται το γεγονός αυτό, της επανένωσής τους με τον Θεό και την σαραντάχρονη πορεία τους στην έρημο, εορτάζουν την Σκηνοπηγία ή Σουκότ όπως οι ίδιοι το ονομάζουν. Η συγκεκριμένη γιορτή συμβολίζει δια αυτούς και την Μεσσιανική βασιλεία επί της γης, την εποχή δηλαδή που ο Μεσσίας τους θα είναι ο βασιλέας όλου του κόσμου.
http://www.hebrew4christians.com/Holidays/Fall_Holidays/Sukkot/sukkot.html
http://www.chabad.gr/templates/articlecco_cdo/aid/88676/jewish/931959965954972964.htm


Το κίνημα που αναφέρουμε πιο πάνω, το οποίο έστειλε και την επιστολή στον Πάπα, τον Οκτώβριο του 2003 κουβάλησε τους ακρογωνιαίους λίθους του τρίτου ναού του Σολομώντα. Ναι καλά διαβάσατε, οι ακρογωνιαίοι λίθοι είναι έτοιμοι και ζυγίζουν 6,5 τόνους ο κάθε ένας. Και όχι απλά τους περίφερε εν είδη παρελάσεως, αλλά επιχείρησε να τους τοποθετήσει στον λόφο που είναι το τέμενος του Ομάρ, επιχείρησε δηλαδή να θεμελιώσει τον τρίτο ναό. Φυσικά οι Ισραηλινές αρχές δεν το επέτρεψαν. Εκτός όλων των άλλων το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε στην εορτή του Σουκότ.

http://www.templemountfaithful.org/Newsletters/5767-2007.pdf
http://www.templemountfaithful.org/News/20031027.htm
http://www.templemountfaithful.org/Events/sukkot2002b.htm
Βλέπουμε δηλαδή πως και στην πράξη, η εορτή αυτή συμβολίζει για αυτούς την παρουσία του Μεσσίας τους επί της γης. Μην ξεχνάτε ότι πιο πάνω είδαμε, και σας παραπέμψαμε για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ακριβείς ημερολογιακές και χρονολογικές αναλύσεις τους, η μεσσιανική χιλιετία ξεκινά το έτος 2012.

β) Τώρα πάμε και σε κάτι άλλο. Οι Εβραίοι δεν έχουν πρώτη του χρόνου στην 1η Ιανουαρίου. Όπως κι εμείς άλλωστε πρώτη του εκκλησιαστικού μας έτους θεωρούμε την 1η Σεπτεμβρίου. Οι Εβραίοι έχουν πρωτοχρονιά, που την ονομάζουν Rosh Hashana, το Φθινόπωρο και συγκεκριμένα Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη, ανάλογα με το έτος, διότι οι μήνες τους δεν συμπίπτουν με τους δικούς μας και η 1η του Τισρή που γι΄ αυτούς είναι η πρωτοχρονιά τους, κυμαίνεται μέσα στους δύο πρώτους μήνες του Φθινοπώρου. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Το αναφέρουμε διότι το έτος 2012, για τους Εβραίους ξεκινά λίγο νωρίτερα, και θα δούμε παρακάτω γιατί αυτό έχει τόσο σημασία. Τον μήνα Τισρή τον πρώτο μήνα του Εβραϊκού έτους γιορτάζεται και η Σκηνοπηγία ή Σουκότ, και συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 23 του Τισρή.

Που έχουμε καταλήξει έως τώρα. Υπάρχει μια εορτή που συμβολίζει την Μεσσιανική βασιλεία επί της γης, και η οποία εορτάζεται τον πρώτο μήνα του Εβραϊκού έτους. Το Εβραϊκό έτος ξεκινά νωρίτερα από το πολιτικό έτος, το Φθινόπωρο κι όχι το Χειμώνα.

γ) Ας έρθουμε τώρα πάλι στην θεωρία του Πατρός Μαξίμου, που αναφέρει ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το έτος 2018. Όλοι γνωρίζουμε ότι η παρουσία του Αντιχρίστου θα είναι 7 έτη, επομένως θα πρέπει να εμφανιστεί το 2011. Να λοιπόν τώρα που εξηγείται και βγαίνει και στην πράξη η επταετία του, επί της γης. Διότι ενώ θα εμφανιστεί τέλος του 2011, για τους Εβραίους είναι ήδη 2012, επομένως ικανοποιούνται και οι δύο συνθήκες, και η επταετής παρουσία του, και το μεσσιανικό έτους 2012 που για τους Εβραίους ξεκινά από τα τέλη του 2011. Δηλαδή ενώ θα έχουμε 11ο μήνα του 2011 για αυτούς θα είναι 1ος ή 2ος του 2012.

δ) Ας γίνουμε ακόμα πιο τολμηροί. Εφόσον υποθέσαμε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το έτος 2018, ας προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε και πότε ακριβώς. Το έτος αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα που από μόνη της μας φωνάζει. Ξέρουμε ότι οι Άγιοι Πατέρες μας, προσδιορίζουν ημέρα που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία και αυτή δεν είναι άλλη από την Κυριακή. Υπάρχουν κι άλλοι που αναφέρουν ότι θα γίνει Μάρτιο, διότι Μάρτιο δημιούργησε ο Θεός τον κόσμο, 25η Μαρτίου έγινε η άσπορη σύλληψη, Μάρτιο έγινε η έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο, 23η Μαρτίου Σταυρώθηκε και 25η Αναστήθηκε ο Χριστός μας, Μάρτιο έγινε ο Κατακλυσμός του Νώε. Βλέπουμε ότι όλα τα μεγάλα γεγονότα της Πίστεως μας, όλα τα σημαντικά της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, έγιναν τον μήνα αυτό. Το συγκεκριμένο έτος του 2018 έχουμε το λεγόμενο "Διπλό Πάσχα". Διότι 8 Απριλίου είναι το Πάσχα και 7 Απριλίου(25η Μαρτίου με το Παλαιό Ημερολόγιο) ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το Παλαιό Ημερολόγιο. Αυτό ονόμαζαν οι Άγιοι Πατέρες μας Διπλό Πάσχα. Αυτό αναφέρει και η προφητεία του Αγίου Κοσμά ότι το ποθούμενο θα έρθει όταν έχουμε δύο Πασχαλιές μαζί. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν ζούσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός επικρατούσε το Παλαιό Ημερολόγιο σε όλο τα Πατριαρχεία. Βλέπουμε δηλαδή πως μπορούμε να υποθέσουμε εύλογα ως ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας την 25η Μαρτίου του 2018.Εάν συνοψίσουμε τα α), β), γ), δ), έχουμε τα εξής: Υπάρχει μια πολύ σημαντική εορτή των Ιουδαίων που συμβολίζει την Μεσσιανική Βασιλεία και η οποία εορτάζεται τον πρώτο μήνα του Εβραϊκού έτους. Ο πρώτος μήνας των Εβραίων είναι το Φθινόπωρο κι όχι τον Χειμώνα, επομένως για τους Εβραίους τα χρονολογικά έτη ξεκινάνε λίγο πιο νωρίς. Τέλος έχουμε το έτος 2018, που σύμφωνα με την θεωρία του Πατρός Μαξίμου είναι καταληκτικό έτος, γεγονός που συνάδει με την "θεολογική άποψη" των Ραβίνων ότι η Μεσσιανική χιλιετία ξεκινά το έτος 2012 (δηλαδή για τους Εβραίους ξεκινά το Φθινόπωρο του 2011). Βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι Εβραίοι επιβεβαιώνουν την θεωρία του 2018. Διότι σύμφωνα με τους Άγιους Πατέρες μας, η παρουσία του αντιχρίστου θα είναι επταετής, επομένως λογικά θα πρέπει να εμφανιστεί το έτος 2011. Έρχονται λοιπόν οι μελετητές τους και μας δηλώνουν ότι η Μεσσιανική Περίοδος άρχεται το 2012 και πιο συγκεκριμένα γι' αυτούς ξεκινά από το τέλος του έτους 2011. Το μόνο που δεν "δένει" με όλα αυτά είναι η εορτή του Σουκότ. Κι όμως έρχεται κι αυτό να επιβεβαιώσει, την όπως αποδεικνύεται Θεόσταλτη αυτή θεωρία. Παρακολουθείστε παρακαλώ πολύ αυτό που ακολουθεί.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 1: Θα ήθελα λίγο να απαντήσω στο σχόλιο του φίλου. Το ότι στην Αγία Γραφή δεν αναφέρεται καθαρά το πότε θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, δεν σημαίνει ότι αυτά που γράφουμε είναι ανακρίβειες. Διότι για κανένα μα για κανένα σημαντικό γεγονός η Αγία Γραφή δεν αναφέρει χρόνο. Από ποιο θέλετε να ξεκινήσουμε; Από το κατακλυσμό του Νώε; Μήπως είπε στους τότε ανθρώπους το πότε θα γίνει; Όχι! Μήπως είπε πότε θα γίνει η φυγή από την Αίγυπτο; Όχι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Εβραίοι δεν ξέρανε τίποτε. Ο θεός τους ειδοποίησε μέσω του Μωυσή στην κυριολεξία λίγες μόνο μέρες πριν. Και το σημαντικότερο από όλα δεν αναφέρεται πουθενά με σαφήνεια το πότε θα λάμβανε χώρα η γέννηση του Θεανθρώπου. Αυτό τι σημαίνει ότι δεν θα γεννιόταν ο Χριστός ή ότι κανείς δεν ήξερε το πότε; Αρκετά χρόνια μετά την γέννηση του Χριστού μας οι Άγιοι Πατέρες ανακάλυψαν ότι στην Προφητεία του Δανιήλ κεκαλυμμένα αναφέρεται ακριβώς η ημερομηνία γέννησής Του. Δηλαδή ο Θεός ποτέ δεν προειδοποιούσε τους ανθρώπους για το πότε ακριβώς θα συμβεί κάτι, αλλά πάντοτε μέσω των Προφητών του, τους ενημέρωνε όταν αυτός σύμφωνα με το πάνσοφό του σχέδιο έκρινε απαραίτητο. Εξάλλου δεν χρειάζεται να ξέρουμε ακριβώς το πότε, αλλά να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για το όταν θα συμβεί. Στην περίπτωση του Κατακλυσμού είπε στον Νώε να φτιάξει την Κιβωτό και να ειδοποιήσει τους ανθρώπους. Αυτό κράτησε 100 χρόνια παρακαλώ. Κι όμως οι άνθρωποι δεν πίστευαν, ακόμα κι όταν 7 μέρες πριν τον Κατακλυσμό ο Νώε μπήκε μέσα στην Κιβωτό πάλι δεν πίστευαν, δηλαδή τι άλλο έπρεπε να κάνει ο Θεός να εμφανιστεί σε έναν έναν προσωπικά και να του αναγγείλει πότε θα ξεκινήσει ο Κατακλυσμός; Οι Εβραίοι πόσα χρόνια παρακαλούσαν το Θεό να τους απαλλάξει από την σκλαβιά των Αιγυπτίων; Μέχρι που εμφανίστηκε ο Μωυσής και τους είπε το σχέδιο του Θεού για να γυρίσουν στην Παλαιστίνη. Όμως κανείς δεν ήξερε το πότε ακριβώς θα γινότανε η Έξοδος από την Αίγυπτο, όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Θεός μόνο λίγες ημέρες πριν τους ενημέρωσε για τον ακριβή χρόνο. Μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί αλλά θα το ξαναπώ, ούτε για την επί της Γης Γέννηση του Υιού και Λόγου Του Θεού, που είναι το σημαντικότερο γεγονός για την ανθρωπότητα δεν αναφέρει η Αγία Γραφή φανερά χρόνο. Κι όμως το αναφέρει εν κρυπτό στην προφητεία του Δανιήλ. Αυτό είναι θεολογικά και πατερικά αποδεδειγμένο και πασίγνωστο και παραδεκτό από όλους τους απανταχού ορθοδόξους. Σύμφωνα με όλα αυτά και άλλα άπειρα παραδείγματα έχουμε εμείς την απαίτηση για να πιστέψουμε ότι ζούμε στα χρόνια του αντιχρίστου να το αναφέρει ρητά η Αγία Γραφή; Προσέχτε αυτό είναι εγωιστικό και απείθεια στις Θείες Γραφές. Όπως λοιπόν έπραξε ο Θεός για όλους τους ανθρώπους της ιστορίας ακριβώς έτσι πράττει και για εμάς. Από πού ο πατέρας Μάξιμος έβγαλε τις ημερομηνίες; Από το μυαλό του; Φυσικά όχι. Όταν οι μαθητές ερωτούν τον Κύριο για τα έσχατα χρόνια, τί τους απαντά; Τους παραπέμπει να διαβάσουν τον προφήτη Δανιήλ, ο ίδιος ο Κύριος μας ανοίγει τα μάτια και μας λέει διαβάστε τον Δανιήλ! Από τις προφητείες του Δανιήλ προκύπτει το 1983 και το 2018. Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί δεν διαβάζουμε τους Αγίους μας. Υπάρχουν άγιοι που αναφέρουν ημερομηνίες, κι όχι Άγιοι υπό αμφισβήτηση αλλά κανονικότατα αναγνωρισμένοι άγιοι της ορθοδόξου εκκλησίας μας. Και θα αναφέρω το τρανότερο παράδειγμα του Αγίου Νείλου του μυροβλύτη, ο οποίος αναφέρει ότι τα έσχατα χρόνια θα αρχίσουν μετά το έτος 1992. Τώρα τί πρέπει να πούμε, ότι ο άγιος Νείλος δεν ξέρει τί λέει επειδή η Αγία Γραφή δεν αναφέρει ημερομηνίες περί αντιχρίστου; Φυσικά και όχι. Προσέχτε διότι όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν το παίζουμε προφήτες, απλά αναφέρουμε περιεκτικά όλα αυτά που έχουν γράψει οι επίσημοι άγιοι της εκκλησίας μας για τα έσχατα χρόνια. Διότι ο Θεός μέσω των Αγίων του μας έχει προειδοποιήσει για τον Αντίχριστο και για τα έσχατα χρόνια. Σύμφωνα με λοιπόν με τους άγιου της ορθοδόξου εκκλησίας μας τα έσχατα χρόνια έχουν ήδη ξεκινήσει από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Διότι σύμφωνα πάντα με τους πατέρες μας κι όχι σύμφωνα με τις δικές μας θεωρίες, η συκή του Ευαγγελίου συμβολίζει το έθνος του Ισραήλ. Όταν λοιπόν αναφέρει ο Κύριος ότι η συκή θα βγάλει φύλλα εννοεί (σύμφωνα με τους Αγίους της εκκλησίας) την επανύδριση του κράτους του Ισραήλ, η οποία έγινε το 1948. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε τα ίδια τα λόγια του Χριστού, ότι τα έσχατα χρόνια θα είναι όπως και τα χρόνια του Νώε που φώναζε αλλά κανείς δεν τον άκουγε, ακριβώς αυτό γίνεται και τώρα. Δεν πιστεύει ο κόσμος ότι θα έρθει ο αντίχριστος και όταν θα το καταλάβει θα είναι πολύ αργά, διότι θα έχουν ήδη σφραγιστεί και θα ζούνε στα χειρότερα δεινά όλων των εποχών, πάλι σύμφωνα με τα λόγια, όχι των αγίων αυτήν την φορά, αλλά του Κυρίου μας.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 2: "Αν μπορεις γραψε σε παρακαλω κι αλλα στοιχεια για την ελευση του ανομου,γιατι πρεπει ολοι να γνωριζουν την αληθεια... Η εποχη μας εχει αναγκη απο πολλους Νωε... που προειδοποιουν για το βδελυγμα της ανομιας...που δυστυχως ερχεται σε λιγα χρονια... Ο κοσμος εχει βυθιστει μεσα στην πλανη και τις ηδονες... αλλα ομως οταν περασουν ολα αυτα ερχεται ο ΚΥΡΙΟΣ... ως κλεπτης εν νυκτι...πριν περασουν δεκα χρονια... ιδου η Ζωη του Μελλοντος αιωνος..." Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αλλά θέλω να σας υπενθυμίσω, ότι δεν διεκδικούμε τον τίτλο του προφήτη, απλά ώς συνειδητοί ορθόδοξοι που έχουμε δεχτεί ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια, νιώθουμε το χρέος να ενημερώσουμε και άλλους αδελφούς μας. Γράψαμε και πιο πάνω ότι απευθυνόμαστε σε ενεργούς και εν συνειδήση ορθοδόξους που πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό και προσπαθούν να ζουν πνευματική ζωή, με εκκλησιασμό εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία. Από τα γραφόμενά σου πιστεύω ότι κι εσύ αγαπάς την εκκλησία του Θεανθρώπου. Χαίρομαι που πιστεύεις ότι ζούμε σε αποκαλυπτικά χρόνια, εξ' άλλου όποιος έχει λίγο καθαρό μυαλό δεν είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσει και σε παροτρύνω να ενημερώσεις κι εσύ όσο περισσότερους μπορείς με διάκριση και αγάπη κι όχι επιβλητικά και με προστακτικότητα, αυτό θα πρέπει να γίνει όταν εμφανιστεί ο άνομος που τότε όλοι μας θα πρέπει να επιλέξουμε με ποιον επιθυμούμε να ταχτούμε με τον Χριστό ή με τον Αντίχριστο. Ότι γνωρίζω για την έλευσή του τα έγραψα πιο πάνω, και νομίζω ότι πολλοί περιμένουν να με κρίνουν το 2012, κι όχι μόνο ανώνυμοι μέσω αυτής της ιστοσελίδας, αλλά από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό μου περιβάλλον. Όπως είπαμε εάν κάνουμε λάθος θα επωμισθούμε την ευθύνη, εάν όμως υπάρχει έστω και μία μικρή περίπτωση να έχουμε δίκιο, εάν όντως ο Αντίχριστος έρθει το 2013 φανερά πλέον, δεν οφείλουμε στους συνανθρώπους μας την ενημέρωση; Εάν υπάρχει έστω και μια μικρή περίπτωση να ζήσουμε τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών, σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού μας, εσείς τί λέτε δεν έχουμε χρέος να ενημερώσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του όσο περισσότερους μπορούμε; Νομίζω πως ναι! Πρέπει να σου πω ότι ο πρώτος που μίλησε για το 1983 ως ημερομηνία γέννησης του Αντιχρίστου δεν είναι ο πατέρας Μάξιμος αλλά ο πατέρας Βησσαρίωνας. Το λείψανό του με θαυματουργικό τρόπο έμεινε άθικτο και με ευωδία, το οποίο δεν έχει λειώσει, μην πιστεύεται την προπαγάνδα των δημοσιογράφων, παραμένει αναλλοίωτο και με άρρητη ευωδία. Στο βιβλίο λοιπόν με τίτλο "Ο Γέρων Βησσαρίων και η θαυμαστή πορεία του" του 2008 εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε., το οποίο συγγράφτηκε από τα πνευματικά του παιδιά, αναφέρεται ότι ο γέροντας προς το τέλος του 1982 τους είπε, ότι η σύλληψη του Αντιχρίστου έγινε το καλοκαίρι του 1982. Πραγματικά είναι προς τιμήν τους και είναι άξιοι επαίνων πολλών, οι συγγραφείς του βιβλίου, διότι θεώρησαν κι αυτοί χρέος τους να γράψουν, αυτό που τους είπε ο πνευματικός τους πατέρας και μάλιστα να το φανερώσουν στον κατάλληλο χρόνο που πάλι αυτός τους καθόρισε. Εάν διαβάσετε το βιβλίο θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο μεγάλο πνευματικά κολοσσό της πίστεώς μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 3. :"ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ" Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου. Πραγματικά όλοι μας έχουμε ανάγκη από πνευματικό αγώνα, διότι θα έλθουν πολύ δύσκολα χρόνια, και δεν εννοώ μόνο σωματικά ή υλικά, αλλά και πνευματικά δύσκολα. Βλέπουμε όλοι μας, πως χάνονται όλα τα ιδανικά. Δεν υπάρχει πατρίδα, η παγκοσμιοποίηση εισβάλει σθεναρά και προσβάλει την έννοια της πατρίδας, δεν είμαστε πλέον Έλληνες αλλά ευρωπαίοι. Πρόσφατα μας πληροφόρησαν ότι μόνο το 1/3 των αποφάσεων της Ελληνικής βουλής καθορίζει την ζωή μας, τα υπόλοιπα 2/3 κρίνονται από αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν μας δημιουργεί μόνο ανασφάλεια, αλλά και αδιαφορία για το τί συμβαίνει στην χώρα μας. Μας περνάνε σιγά-σιγά το νόημα, ότι δεν πρέπει να δίνουμε και τόσο σημασία στα εσωτερικά μας τεκταινόμενα, αλλά ότι πρέπει να αποκτήσουμε ευρύτερη συνείδηση μη Ελληνοκεντρική. Ο θεσμός της οικογένειας έχει χαλαρώσει, η σύγχρονη κοινωνία δεν την προβάλει ως πρότυπο. Παρακολουθήστε όλες τις καινούργιες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές. Δεν δείχνουν οικογένεια, αλλά ανύπανδρους νέους ανθρώπους, που περνάνε καλά την ζωή τους κι έχουν ανάγκη μόνο τους φίλους τους. Δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη τους γονείς τους, ούτε τα αδέλφιά τους. Οι έφηβοι σήμερα θεωρούν φυσιολογικό τρόπο ζωής την ομοφυλοφιλία, τις εφήμερες σχέσεις, ενώ γελάνε με τις ιερές λέξεις πατρίδα και θρησκεία. Προσοχή δεν τα έχουμε με τους εφήβους, αλλά με αυτούς που τους νουθετούν και τους καθοδηγούν. Δυστυχώς όμως ούτε η εκκλησία μας, μας παρέχει αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Βλέπουμε την χώρα μας και την πίστη μας να βάλλεται από παντού κι Αυτή ζει στον κόσμο της. Εθελοτυφλεί στους κινδύνους που παραμονεύουν και δεν ασχολείται με τον μέλλον της, αλλά φαίνεται σαν κι αυτή να συμμετέχει στο σχέδιο εξόντωσής της. Πηγαίνουμε στην εκκλησία και βλέπουμε τα μυστήρια να έχουν ..., δεν θέλω και δεν τολμώ να γράψω που τα έχουν καταντήσει. Ο Οικουμενισμός μας έχει περικυκλώσει, είναι στην πραγματικότητα έξω από την πόρτα μας, και οι ταγοί της εκκλησίας μας, ασχολούνται με άλλα άσχετα θέματα και μας λένε, μή φοβάσθαι ακόμα δεν μας χτύπησαν το κουδούνι. Ο αντίχριστος είναι προ των πυλών και υπάρχουν Δεσπότες που κυρήσουν να μην πιστεύουμε στο 666, ότι κανείς δεν ξέρει, μην ασχολείστε με το θέμα, σοβαρευτείτε και μην γίνεστε γραφικοί και τόσα άλλα. Προσέχτε η εποχή που θα πρέπει να ταξιδεύουμε μέρες για να βρούμε πνευματικό άνθρωπο είναι ήδη εδώ!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 4. "A μπορεις σε παρακαλω προσπαθησε να βρεις κι αλλα αποκαλυπτικα στοιχεια να εκθεσεις γιατι πραγματικα προκειται να γινουν συνταρακτικα γεγονοτα,οσο κι αν τηρουν σιωπη οι ηγητορες του κοσμου τουτου... ο κ.Χαρδαβελλας αποκαλυψε οτι προκειται να γινει η παρουσιαση του νεου Μεσσια στον ουρανο με ολογραμματα που θα κοβουν την ανασα... ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ..." Με μεγάλη μου χαρά, βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πίστη έστω κι από λιγοστούς συνανθρώπους μας. Ξεκινώντας αυτήν την μικρή ιστοσελίδα, έτρεφα μία ελπίδα να την διαβάσουνε αρκετοί αδελφοί μας, για να προβληματιστούν, ώστε τελικά να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς γίνεται. Τα χρόνια που ζούμε είναι πολύ δύσκολα, διότι η τεχνολογία και η πληροφόρηση έχει φτάσει σε τόσο υψηλό βαθμό που ανά πάσα στιγμή μπορούμε να μάθουμε το οτιδήποτε. Καθημερινά από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το διαδίκτυο, την τηλεφωνία, τις ηλεκτρονικές πινακίδες στους δρόμους και στα μέσα μεταφοράς, βομβαρδιζόμαστε με κάθε είδους πληροφορία και είδηση. Αυτό βέβαια είναι πολύ καλό, όμως κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους. Σκεφτείτε μόνο πόσο δυνατό όπλο μπορεί να γίνει από κάποιους η καθοδήγηση των πληροφοριών. Εκτός όμως από αυτό υπάρχει ένας ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος, που είναι η εξοικείωσή μας, με τον μεγάλο όγκο των πληροφοριών και η αδυναμία μας να αναγνωρίσουμε τις αληθινές πληροφορίες και την σωστή ενημέρωση από την παραπληροφόρηση. Κάθε μέρα ακούμε τρομερές πληροφορίες και τελικά παθαίνουμε ανοσία και δεν μας κάνουν εντύπωση. Δηλαδή μαθαίνουμε κάτι πολύ συγκλονιστικό που πριν από είκοσι χρόνια θα το συζητούσαμε για πολύ καιρό, και τώρα επειδή το ακούμε μέρα παρά μέρα δεν του δίνουμε σημασία. Παράδειγμα, το φονικό τσουνάμι. Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο και εάν πούμε ότι είναι σημείο των καιρών όλοι θα γελάσουν. Πέρυσι χιόνισε τον Αύγουστο στην Ισπανία και μας είπαν ότι αυτό συμβαίνει κάθε 200 χρόνια, έπληξαν για πρώτη φορά ολόκληρη την Ιαπωνία 20 τυφώνες αλλά και αυτό είχε συμβεί πριν 100 χρόνια. Προσέχτε όμως, κανείς δεν μας είπε ότι όταν κάτι που γίνεται κάθε 200 χρόνια και κάτι άλλο που γίνεται κάθε 100 χρόνια, είναι αδύνατον να συμβούν και τα δύο μέσα σε μια χρονιά. Όλα δηλαδή τα τρομερά πλέον μας φαίνονται φυσιολογικά. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της σύγχρονης τεχνολογίας και πληροφόρησης. Σε μερικά χρόνια θα κτιστεί ο ναός του Σολομώντα και θα δείτε, να είστε σίγουροι, ότι θα μας το παρουσιάσουν σαν φυσιολογικό γεγονός. Και το χειρότερο, ο κόσμος δεν θα το θεωρήσει σημείο της παρουσίας του αντιχρίστου, παρά του ότι όλοι οι πατέρες μας, μας το λένε σαν το αλάνθαστο σημάδι των εσχάτων χρόνων. Σε τρία χρόνια θα εμφανιστεί ένας νέος άντρας ωραίος, τίμιος και συνετός όπως έχουμε πει και κανείς δεν θα δώσει σημασία. Ξέρετε γιατί, διότι κάθε μέρα ακούμε τόσες ασυναρτησίες που δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος, και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος, γιατί είμαστε μακριά από το Θεό. Μην σας φαίνεται παράλογο ότι θα χτιστεί ο ναός και ότι θα εμφανιστεί ο αντίχριστος και δεν θα μπορούμε να το καταλάβουμε, διότι έχει γίνει κάτι πιο συνταραχτικό ακόμα, και εμείς κοιμόμαστε κανονικά. Έχει επεκταθεί το 666 σε όλον τον κόσμο; Υπάρχει σε όλα τα αγαθά ο γραμμωτός κώδικας που λειτουργεί αποδεδειγμένα πλέον με το 666; Ναι και στα δύο!! Κι όμως η προφητεία του Ιωάννη έγινε πραγματικότητα λέξη προς λέξη και εμείς έχουμε τυφλωθεί σαν τους Εβραίους που θέλανε να σκοτώσουν τον Λάζαρο, και δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Τί έγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος; Ότι ο αριθμός του θηρίου θα είναι το 666. Και πώς έγραψε ότι θα είναι ο αριθμός αυτός; Χάραγμα τον έγραψε. Είναι ο γραμμωτός κώδικας χαραγές ή δεν είναι; Είναι, αλλά πάλι δεν το συνειδητοποιούμε!! Βλέπεται οι Άγιοι Πατέρες μας δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι το χάραγμα του αντιχρίστου με το 666. Φυσικά και δεν μπορούσαν διότι τότε δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ανάγνωσης κωδικών!! Παρ' όλα αυτά όμως μας είπαν ότι το 666 είναι το νούμερο του αντιχρίστου και ότι όλοι θα υποστούμε το χάραγμά του. Λοιπόν ήρθε και το νούμερο ήρθε και το χάραγμα!! Βέβαια θα πει κάποιος ότι είναι στα άψυχα. Βέβαια, πρώτα θα είναι στα άψυχα, διότι με αυτόν τον τρόπο το έχουμε συνηθίσει και δεν μας κάνει εντύπωση, δεν μας φαίνεται ύποπτο. Καταλαβαίνεται τώρα γιατί είπαμε πιο πάνω ότι αυτή η πληθώρα των πληροφοριών μας κάνει κακό. Ας δούμε όμως και ένα άλλο συγκλονιστικότερο παράδειγμα. Το 2006 ο πατέρας Μάξιμος ανάπτυξη την θεωρία για το 2013. Προσέχτε καλά αυτό που θα γράψουμε στην συνέχεια, διότι είναι η απόδειξη ότι η θεωρία αυτή είναι σωστή. Επειδή το παρακολούθησα από κοντά βήμα προς βήμα, την άνοιξη του 2006 έγινε γνωστή η θεωρία του πατρός Μαξίμου και μετά από αρκετό καιρό ξεφύτρωσε η θεωρία των Μάγιας με το 2012. Μήπως είναι σύμπτωση; Ξέρετε τί θα γίνει τελικά; Επειδή αυτοί έχουν δύναμη και την προβάλανε παγκοσμίως, και έχει γίνει πολύ μεγάλη ενημέρωση και εκφοβισμός με την ημερομηνία αυτή του Δεκεμβρίου του 2012, όταν τελικά δεν θα συμβεί τίποτα θα πούνε: μην πιστεύεται καμία θεωρία, όλες είναι ψεύτικες και δεν αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους, και θα πνιγεί ο ερχομός του αντιχρίστου που τότε ήδη θα βρίσκεται σε εξέλιξη!! Αυτό λοιπόν που είπε ο κ. Χαρδαβέλας για την εμφάνιση του Μεσσία με ολόγραμμα στον ουρανό είναι κατά την άποψή μου παραπληροφόρηση. Διότι θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι ο αντίχριστος θα έρθει σαν τρομερός και δυνατός, σαν σωτήρας με εντυπωσιακούς τρόπους. Όμως δεν θα γίνει καθόλου έτσι. Στην αρχή θα εμφανιστεί ταπεινός, χωρίς διακριτικά στοιχεία χαρισματικού ηγέτη. Η άνοδός του θα είναι σταδιακή, και θα κρατήσει όσο μας είπαν οι άγιοι πατέρες μας. 3,5 έτη. 3,5 χρόνια που θα είναι καλός, τίμιος, υπερασπιστής των αδυνάτων. Έτσι θα μας πουν: μα είστε στα καλά σας; είναι αυτός ο άνθρωπος Μεσσίας; Αφού είναι ταπεινός, του δίνουμε εξουσία και δεν την θέλει, του λέμε να ανέβει ψηλά να μιλήσει κι αυτός μιλάει προσγειωμένα. Ήρθε ένας άνθρωπος να πει την αλήθεια, κι εσείς λέτε ότι είναι ο αντίχριστος. Και φυσικά θα μπούμε στο περιθώριο και θα φανούμε γελοίοι. Προετοιμαστείτε για όλα αυτά, ενδυναμωθείτε πνευματικά για την ομολογία και τον αγώνα. Εάν τώρα αντιμετωπίζουμε χλευασμό που μιλάμε για τον αντίχριστο, φανταστείτε τι θα γίνεται σε δύο ή τρία χρόνια που θα έλθει στα αλήθεια.
ΑΠΑΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 5. "Συμφωνω πως ειναι παραπληροφορηση η φημη για τα ολογραμματα.Ισως βεβαια και να ειναι τα ψευτοθαυματα του ανομου οπως γραφουν οι αγιοι πατερες.. Διαβασα το βιβλιο του π.Μαξιμου και συγλονιστηκα απο το πληθος των αποδειξεων για τα εσχατα χρονια. τα οποια τελικα ζουμε τωρα.. ειναι απιστευτο πως ο Κυριος φωτισε εναν ασημαντο κατα κοσμον ανθρωπο να μας πληροφορησει για το τι ερχεται σε πολυ λιγα χρονια.. Πιστευω ακραδαντα πως εχει εντελως δικιο σε οσα γραφει..δυστυχως οι συνανθρωποι μας και πολλοι αδελφοι μας χριστιανοι τον χλευαζουν για ολα αυτα.. πιστευω πως οι καλοπροαιρετοι θα συνατιστουν σε λιγο καιρο που θα εμφανιστουν ο Προφητης Ηλιας και ο Ευαγγελιστης Ιωαννης...ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ να μας ενδυναμωσει να αντεξουμε τα εσχατα βασανα που καταφθανουν..."
Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν τόσο καταρτισμένοι αδελφοί. Συμφωνώ κι εγώ ότι θα χρησιμοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία για να επιτελέσει τα θαύματά του, με την βοήθεια των ολογραμμάτων, αλλά και του σφραγίσματος. Διότι ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος έγραψε ότι στους σφραγισμένους θα σκοτιστεί η διάνοιά τους και θα βλέπουν πράγματα που δεν υπάρχουν. Πράγματι όπως είπαμε και πιο πάνω, το μικροτσίπ που θα μας εμφυτεύσουν μπορεί να προκαλεί νευρική σύγχυση και να διαταράσσει τις αισθήσεις μας. Εδώ όμως θα διαφωνήσω λίγο. Δυστυχώς στα χρόνια που θα έρθουν δεν φτάνει μόνο να είμαστε καλοπροαίρετοι, αλλά
και ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι. Προσέχτε διότι όλοι οι Άγιοι Πατέρες επιμένουν πάρα πολύ σε αυτό, και μας επισημαίνουν ότι τα έσχατα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα. Μήπως τα πρωτοχριστιανικά χρόνια δεν ήταν δύσκολα; Σφάζανε τους χριστιανούς στους δρόμους και στις πλατείες για πλάκα. Δημεύανε τις περιουσίες τους, σκοτώνανε και βιάζανε τα παιδιά τους. Ήταν όχι μόνο δύσκολα αλλά φρικτά χρόνια. Όμως είχαν μια μεγάλη ευκολία την οποία εμείς δεν θα έχουμε, και γι' αυτό θα είναι τα τρομερότερα χρόνια. Τότε ήταν ολοφάνερο ποια είναι η αλήθεια και πιο το ψέμα, ήταν πεντακάθαρος ο διαχωρισμός του σκότους από το φως. Βλέπανε αγίους και μάρτυρες και τρομερά θαύματα μπροστά στα μάτια τους και παίρνανε δύναμη και κουράγιο και ενδυναμωνότανε η πίστη τους. Εμείς όμως δεν τα έχουμε αυτά, και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Τότε πολλοί στρατιώτες και δήμιοι που ήταν καλοπροαίρετοι, βλέπανε την δύναμη και την πίστη των αγίων, βλέπανε τους αγγέλους, που τους ενδυνάμωναν και πίστευαν κι αυτοί. Τώρα αυτά δεν υπάρχουν, και όσο καλοπροαίρετος και να είσαι δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις την αλήθεια. Τότε υπήρχε η ειδωλολατρία και από την άλλη πλευρά ο Αναστημένος Χριστός, τότε υπήρχαν οι μάρτυρες και οι άγιοι και απέναντί τους οι σκληρόκαρδοι και διεφθαρμένοι βασιλείς και έπαρχοι. Η διαφορά στην ηθική, στην λογική, στην ανθρωπιά και στην ζωντανή πίστη έκανε τα πράγματα εύκολα για τους καλόπιστους. Διότι δεν μπορεί τα είδωλα να εξουσιάζουν την φύση, δεν συγκρίνονται οι Μαξιμιανός, Νέρωνας κ.α, με τους Αποστόλους μας και τους πρώτους Αποστολικούς Πατέρες και μάρτυρές μας. Τώρα τί να δούμε για να πιστεύσουμε; Υπάρχει κάτι; Αντίθετα βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από χιλιάδες πληροφορίες αντίχριστες. Η επιστήμη, η εκπαίδευση, οι πολιτικοί, η τηλεόραση καθημερινά εξαπολύουν σκληρή επίθεση στην πίστη μας. Όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, αν σου λένε οι ανθρωπολόγοι και οι βιολόγοι ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τους πιθήκους, πώς μπορείς να πιστεύσεις τον αντίχριστό; Όταν αυτοί καθημερινοί συνειδητά και ασυνείδητα σου λένε ότι δεν υπήρξε ο Χριστός; Όταν προβάλουν αποδείξεις στα παιδιά μας ότι η ζωή στην γη ήρθε από το διάστημα και ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι παραμύθια, πώς τα παιδια αυτά μεγαλώνοντας θα πιστέψουν το ακόμα μεγαλύτερο παραμύθι του αντιχρίστου, θα το ακούνε και θα γελάνε. Τα παιδιά των πρωτοχριστιανικών χρόνων βλέπανε θαύματα, βλέπανε αγγέλους να παραλαμβάνουν τις ψυχές των μαρτύρων. Τα δικά μας παιδιά βλέπουνε σκάνδαλα ερωτικά μέσα στην εκκλησία, βλέπουνε ηγουμένους να είναι επιχειρηματίες και ιερείς να σε κοιτάνε μετά τα μυστήρια στην τσέπη. Λυπάμαι αλλά όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, είναι πραγματικά πολύ δύσκολα να πιστέψεις, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι Άγιοί μας, μας τονίζουν τόσο πολύ να προσέξουμε τα έσχατα χρόνια. Εξάλλου λέει ότι και οι εκλεκτοί θα πλανηθούν, φανταστείτε δηλαδή τι θα πάθουν οι καλοπροαίρετοι άπιστοι ή χλιαροί. Όταν ο κολοσσός της πίστεώς μας ο Μέγας Βασίλειος ευχαριστεί τον Θεό που δεν θα ζήσει τα έσχατα χρόνια, γιατί νομίζεται ότι το λέει, επειδή φοβάται τα βασανιστήρια; ή επειδή θα σκοτώνουνε τους χριστιανούς; Και στα δικά του χρόνια βασανίζανε τους χριστιανούς, και στα δικά του χρόνια τους σκοτώνανε. Όμως τα χρόνια εκείνα υπήρχε ζωντανή πίστη χειροπιαστή, με λαϊκούς που ζούσαν σαν αγγέλους και ιερείς που όταν λειτουργούσαν βλέπανε την μετουσίωση με τα μάτια τους. Τώρα οι λαϊκοί ζούνε σαν τους δαίμονες και οι κληρικοί είναι επαγγελματίες, που βλέπουν τους ναούς σαν τις επιχειρήσεις τους. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, η επιστήμη, τα τηλεοπτικά μέσα, η εκπαίδευση, προβάλλουν έναν κόσμο υλικό χωρίς Χριστό, δεν υπάρχουν γύρω μας παραδείγματα σωτηριολογικά, υπάρχουν όμως άφθονα που είναι ενάντια στην πίστη μας. Δεν είμαι κατά της επιστήμης, κι εγώ επιστήμονας είμαι, και μέσα από τις σπουδές μου πίστευσα, αλλά εγώ μεγάλωσε πριν 20 χρόνια όχι τώρα. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, η δυνατή πίστη των ανθρώπων και η θυσία των μαρτύρων, έφερνε την Χάρη του Θεού κοντά μας, το Άγιο Πνεύμα τριγυρνούσε στις ενορίες. Τώρα ο τρόπος ζωής μας διώχνει την Χάρη του Θεού και το Άγιο Πνεύμα είναι απών από την ζωή μας. Επομένως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να έχουμε ορθόδοξη ενημέρωση και προετοιμασία, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθούμε τα γεγονότα. Κοίταξε το επόμενο σχόλιο από το δικό σου και θα καταλάβεις τι εννοώ, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι ζούμε σε ελεύθερο κόσμο κι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κυβερνά τον κόσμο. Οι αντίχριστες δυνάμεις δεν διαβάσανε το βιβλίο του πατρός Μαξίμου; δεν παρακολουθούν τις συζητήσεις μας; Μήπως είναι χαζοί και θα ενεργήσουν όπως εμείς θέλουμε; Σίγουρα όχι. Όλα θα γίνουν τόσο φυσικά και ήσυχα που δεν θα το προσέξει κανείς, και σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Εδώ και αρκετά χρόνια, όλο και νεαρότερα άτομα γίνονται ηγέτες κρατών, κομμάτων, μεγιστάνες. Όταν το 2012-2013 εμφανιστεί ένας τριαντάρης, δεν θα είναι παράξενο, ούτε πρωτοφανές, αλλά ένα φυσιολογικότατο γεγονός. Όταν κάποιος, ειδικά όσο θα πλησιάζουμε στο 2015, μιλήσει σωστά, ταρακουνήσει τα ύδατα και όλα τα μέσα των προβάλουν, δεν θα είναι παράλογο να τον θεωρήσουμε σωτήρα μας. Εξάλλου ακόμα και τώρα εάν εμφανιστεί κάποιος, που μας βγάλει από την οικονομική κρίση πολύ εύκολα θα ανακηρυχθεί σωτήρας από τις λαϊκές μάζες, κι όλοι θα πίνουν νερό στο όνομά του. Μην σας φαίνεται παράξενο, διότι λίγες μόνο δεκαετίες πριν, στην χώρα μας, ένας άνθρωπος ο οποίος ανέβασε με την πολιτική του το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, έκανε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Φανταστείτε τώρα, να ερχόταν ένας, και να έλυνε το παγκόσμιο οικονομικό αδιέξοδο, πολύ εύκολα θα γινότανε ο δημοφιλέστερος και αγαπητότερος άνθρωπος του πλανήτη. Γι' αυτό λοιπόν αδερφοί, ο Θεός, μας τα φανέρωσε επτά χρόνια πριν, διότι όσο περνούν τα χρόνια και οι μήνες, θα αυξάνεται η σύγχυση και η ταλαιπωρία μας, και δεν θα μας αφήσει να αντιληφθούμε τίποτα, παρά μόνον ΤΩΡΑ, που ακόμα υπάρχει πίστη και τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα και υλικά και πνευματικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους δύο "προφήτες". Μην νομίσετε ότι ο κόσμος θα συγκλονιστεί και θα πιστέψει επειδή θα εμφανιστούν δύο άνθρωποι, οι οποίοι θα κρίνουν και θα υποδείξουν τον αντίχριστο. Όπως χλευάζουν τον πατέρα Μάξιμο, έτσι ακριβώς θα εκφράζονται και για αυτούς τους δύο ανθρώπους. Θα θεωρούνται γραφικοί, τρελοί και περιθωριακοί. Ακόμα κι αν είναι στα αλήθεια ο Προφήτης Ηλίας ή ο Προφήτης Ενώχ, ή ο Ιωάννης κανείς δεν θα μπορεί να το αποδείξει και όποιος το πιστεύει θα θεωρείται παλαβός και οπισθοδρομικός. Ή μήπως πιστεύεται, ότι στην τηλεόραση και στα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης θα λένε: "πάλι και σήμερα θα παρακολουθήσουμε την δράση του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Ιωάννη του επιστήθιου μαθητή";!! Νομίζω ότι θα λένε: "οι δύο ταραχοποιοί συνεχίζουν τις απαράδεχτες ενέργειές τους". Εάν ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει τον Αντίχριστο, τα έσχατα χρόνια και την επικείμενη Δευτέρα Παρουσία, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να καταλάβει και να διακρίνει τους δύο απεσταλμένους του Θεού, που θα υποδεικνύουν τον Αντίχριστο.
Βέβαια εγώ προσωπικά διατηρώ μια μεγάλη επιφύλαξη για την ταυτότητα των δύο προφητών που αναμένουμε όλοι εμείς οι λιγοστοί αμαρτωλοί, αλλά πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί των εσχάτων χρόνων. Εάν διαβάσετε προσεχτικά στην Αποκάλυψη ια΄ 3, θα δείτε ότι δεν αναφέρονται ως προφήτες αλλά ως μάρτυρες. Πάντως για ένα πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας. Ο Θεός θα στείλει δύο ανθρώπους να μας τον υποδείξουν, οι οποίοι ακόμα και εάν δεν είναι οι προφήτες που περιμένουμε, θα έχουν όμως τα χαρίσματα των προφητών, που ο Θεός θα τους παραχωρήσει, για το δικό μας καλό.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 6: Αγαπητέ αδελφέ, έχεις δίκιο να σκέφτεσαι έτσι. Έχεις δίκιο που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι δεν θα υπάρχει ελευθερία. Έχεις δίκιο που δεν βλέπεις να γίνονται ύποπτες κινήσεις 2,5 μόλις έτη πριν την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Και γιατί έχεις δίκιο; Διότι όταν ζεις μέσα στο νερό, όλα τα βλέπεις υγρά, όταν ζεις μέσα σε ένα δωμάτιο, βλέπεις μόνο τείχους. Έτσι κι εμάς μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι ζούμε ελεύθεροι, μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι ζούμε με τον τρόπο που εμείς έχουμε επιλέξει κι ότι είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ότι θέλουμε εμείς. Όμως βάλε το χέρι σου στην καρδιά, και απάντησε με ειλικρίνεια, στον εαυτό σου, κι όχι σε εμένα. Πραγματικά πιστεύεις ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής μας είναι η ελευθερία των λαών; Πραγματικά πιστεύεις ότι ζούμε, όπως εμείς επιθυμούμε, κι όχι όπως μας επιβάλλουν να ζούμε; Είσαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη απολαμβάνουν θρησκευτικής ελευθερίας; Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει εσωτερική κρίση και εκσυγχρονισμός. Το Ισλάμ δέχεται την παγκόσμια κατακραυγή, και απαγορεύουν στους μουσουλμάνους να φορούν τα παραδοσιακά τους ρούχα. Κατακρίνουν τους χριστιανούς ως οπισθοδρομικούς. Σε κατακρίνουν όλοι όταν λες ότι νηστεύεις. Προσβάλουν την πίστη σου, όταν δημόσια ξευτελίζουν τον Κύριό μας, στερώντας σου το δικαίωμα να την υπερασπιστείς. Διότι λένε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να λέει την γνώμη του, ακόμα κι όταν σε προσβάλει. Μήπως τελικά δεν ζούμε την εποχή της ελευθερίας αλλά της ασυδοσίας; Και σε ρωτώ, μήπως έχεις ακουστά το παγκόσμιο συμβούλιο των εκκλησιών; Έχεις πληροφορηθεί για τον οικουμενισμό; Έχεις ακούσει ποτέ την βούληση της μίας πανθρησκείας με θρησκευτικό ηγέτη τον Πάπα; Εάν όχι, έχεις δίκιο!! Διότι αυτά δεν τα διαφημίζουν, δεν τα αποκαλύπτουν, αλλά καθημερινά μας τα παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο. Ότι ο Θεός είναι ένας, και δεν παίζει σημασία εάν λέγεται Θεός, Αλλάχ, Βούδας, Κρίσνα, Νιρβάνα. Ότι ο Θεός είναι αγάπη και δεν διαχωρίζει θρησκείες αλλά αγνές ψυχές κ.λ.π. Μην μου πεις ότι αυτά δεν τα έχεις ακούσει, διότι τώρα δεν θα σε πιστέψω! Όπως λοιπόν αποφάσισαν να μας κάνουν Ευρωπαίους χωρίς να μας ρωτήσουν, όπως αποφάσισαν να μας βάλουν στο ΝΑΤΟ και να πολεμάμε τους ομόδοξούς μας Σέρβους χωρίς να μας ρωτήσουνε, έτσι ακριβώς θα διαλύσουν και τις θρησκείες πάλι χωρίς να μας ρωτήσουνε. Στο άλλο θέμα τώρα. Είσαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφασίζει μόνη της για την εξωτερική της πολιτική; Μόνο ένας αφελής θα το πίστευε αυτό. Πρόσφατα με τους βορβαδισμούς στην λωρίδα της Γάζας, αλλά και λίγο παλαιότερα, όταν οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν τα Παλαιστινιακά ορφανοτροφεία, που ήταν η ΗΠΑ; Μήπως τους κατέκρινε; Μήπως τους εμπόδισε; Σε όλον τον κόσμο οι πολιτικοί περνάνε από τις Μασονικές στοές, όλοι πάνε στο τείχος των δακρύων με το Εβραϊκό καπελάκι, και μετά γίνονται πρωθυπουργοί και Πρόεδροι. Μήπως είναι ψέματα; Όταν ο Σιωνισμός και η Μασονία έχει διεισδύσει παντού, όταν θα έρθει η ώρα να αντιδράσουμε δεν θα μπορούμε, όλοι οι μηχανισμοί θα είναι μπλοκαρισμένοι. Εξάλλου ποιος σου είπε ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις. Θα υπάρξουν, το λέει και στην Αποκάλυψη ιζ΄ 10, πέντε βασιλείς θα πέσουν και ο ένας που θα μείνει θα πέσει κι αυτός. Όμως τελικά ο αντίχριστος θα επικρατήσει, γιατί εμείς οι ίδιοι θα τον θέλουμε. Ο Πονηρός θέλει μόνοι μας να πάμε σε αυτόν, κι όχι με το ζόρι. Στο άλλο θέμα που θέτεις για τα όρια της απελπισίας, σε αυτήν την ιστοσελίδα, εάν την διαβάσεις προσεχτικά θα διαπιστώσεις ότι η πίστη μας, έχει απαντήσει σε αυτήν την απορία σου. Σύμφωνα λοιπόν με τα λόγια του Ευαγγελίου και των Αγίων Πατέρων μας, τα χρόνια της μέγιστης απελπισίας, δεν θα είναι ούτε τα χρόνια πριν τον Αντίχριστο, ούτε τα πρώτα 3,5 έτη του Αντιχρίστου, αλλά τα τελευταία χρόνια που θα έχει την παγκόσμια διακυβέρνηση. Και μάλιστα θα είναι τόσο αφόρητα όσο ποτέ άλλοτε, και αυτό το είπε ο ίδιος ο Κύριός μας και δεν σηκώνει αμφισβήτησης. Δηλαδή μην περιμένεις να δεις δεινά για να πειστείς ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια, όταν θα έρθουν τα δεινά θα είναι αργά. Διάβασε προσεχτικά πιο πάνω, τα πρώτα χρόνια του αντιχρίστου θα είναι καλά και με λυμένα όλα τα προβλήματα. Μόνον τα τελευταία θα είναι αφόρητα και αυτό το είπε ο Κυριός μας κι όχι εγώ. Πρόσεχε διότι όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει ότι η θλίψη των ημερών εκείνων θα είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών, σημαίνει ότι κανένας μας δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, παρά μόνο όσοι προετοιμαστούν από τώρα, και δεν ακολουθήσουν τον Αντίχριστο και το κυριότερο δεν σφραγιστούν. Και το τελευταίο θέμα, του γιατί ακόμα ενώ είμαστε τόσο κοντά επικρατεί σιγή, και δεν συμβαίνουν συγκλονιστικά γεγονότα. Και πάλι η Αγία Γραφή δίνει την απάντηση και μας λέει να μην εφησυχαζόμαστε ακόμα κι όταν παντού επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια. Βέβαια τώρα δεν επικρατεί ειρήνη ούτε ασφάλεια, αυτό θα γίνει λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο αντίχριστος φανερά θα περιφέρεται στην γη. Α΄ Θεσσαλονικείς ε΄ 1-3, διάβασε σε παρακαλώ μόνος σου το χωρίο, δεν χρειάζεται εγώ να σου πω τίποτε άλλο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 7-8: Αγαπητέ αδελφέ το ερώτημα αυτό το έχω απαντήσει ποιο πάνω, κοίτα σε παρακαλώ τι γράφω παραπάνω και μετά διάβασε αυτά που ακολουθούν. .....................
Λοιπόν εάν τα διάβασες έχω να πω επίσης τα εξής: πριν παραδεχτούμε τις ημερομηνίες, πρέπει να δεχτούμε κάτι άλλο πρώτα. Πρέπει να αποφασίσουμε εάν πιστεύουμε ότι ο Θεός θα μας ενημερώσει για τα έσχατα χρόνια ή θα επιτρέψει να πέσει κεραυνός εν αιθρία. Δηλαδή τί πιστεύουμε ότι θα έρθουν τα έσχατα χρόνια ξαφνικά χωρίς να ξέρουμε τίποτα ή ότι η πρόνοια του Θεού θα μας έχει προετοιμάσει όποτε αυτή κρίνει με την πανσοφία της; Νομίζω ότι η απάντηση είναι σαφής και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Ας ξεκινήσουμε από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου κεφάλαιο κδ΄ στίχοι 32-35. Τί λέει λοιπόν εκεί ο Χριστός στην ερώτηση των μαθητών του; (Η ερώτηση είναι στο ίδιο κεφάλαιο στον στίχο 3, και δεν σηκώνει καμία αμφιβολία ότι ερωτούν για την συντέλεια του κόσμου και την Δευτέρα Παρουσία, διαβάστε και μόνοι σας). Λοιπόν στους στίχους 32-35 ο Χριστός αναφέρει ότι όταν η συκιά αρχίζει να βγάζει φύλλα καταλαβαίνουμε ότι πλησιάζει το καλοκαίρι, όταν δείτε όλα τα σημάδια να ξέρετε ότι θα είναι έξω από την πόρτα. Δηλαδή τί ακριβώς θέλει να μας πει εδώ; Χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε; Νομίζω πως όχι! Είναι ολοφάνερο ότι όταν δούμε τα σημάδια όχι απλά θα είναι κοντά, αλλά έξω από την πόρτα, δηλαδή πάρα πολύ κοντά χρονικά. Μήπως λέει κάπου μην ασχολείστε και μην σας νοιάζει; Δεν το λέει, αντιθέτως σε όλο αυτό το κεφάλαιο αναφέρει συνεχώς στοιχεία για τα έσχατα χρόνια. Γιατί το κάνει αυτό; και αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτήν την ερώτηση των μαθητών του; Επομένως είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο πρέπει να μας ενδιαφέρει. Προσέξτε ότι όχι μόνο εξωεκκλησιαστικοί, αλλά και κληρικοί και μάλιστα υψηλόβαθμοι ειρωνεύονται το θέμα και μας λένε να μην ασχολούμαστε, όταν ο Κύριός μας, μας προτρέπει να κοιτάμε τα Σημάδια Του. Παράδειγμα για τα βιοτικά αναφέρει μην μεριμνάτε και μην σας γίνεται καθημερινό άγχος, δεν θα μπορούσε κάλλιστα να μας πει ο Κύριος μας και ο Θεός μας, μην ασχολείστε με αυτό το θέμα αλλά αφήστε το, στα χέρια του Ουράνιου Πατέρα σας; Όμως δεν το λέει! Πώς λοιπόν μας το λένε κάποιοι άλλοι; Με ποιο δικαίωμα; Όταν μάλιστα ο Κύριός μας, δίνει την αντίθετη εντολή! Και λέει κοιτάτε τα Σημάδια για να μπορέσετε να καταλάβετε πότε θα πλησιάζει ο καιρός! Εσείς λοιπόν ύστερα από όλα αυτά τί λέτε; Θα μας ενημερώσει ο Θεός ή όχι; Ποιος από εσάς τολμά να πει όχι! Νομίζω ότι κανένας λογικός και πιστός ορθόδοξος χριστιανός δεν τολμά να πει όχι, διότι στο ίδιο κεφάλαιο και στον στίχο 35 λέει ό Χριστός, ότι όλα μπορεί να μεταβληθούν αλλά όχι τα λόγια μου. Και εφόσον οι Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη, και τίποτα δεν είναι γραμμένο στην τύχη αλλά μέχρι και το κόμμα έχει σημασία, προσέξτε σε ποιο σημείο γράφετε, αμέσως μετά από το έχετε το νου σας στα σημάδια, μήπως είναι τυχαίο; Αποκλείεται!!! Τί πρέπει τώρα να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που μας παροτρύνουν να μην ασχολούμαστε με τα Σημεία των Καιρών; Να μετανοήσουν γρήγορα, διότι σε αυτές τις γραμμές του Ευαγγελίου θα βρουν ένα από τα σημεία των καιρών, στο πρόσωπό τους. Η Αποκάλυψη του Ιωάννη του ηγαπημένου μαθητή του Χριστού, του ποιο συνετού από τους μαθητές, αναφέρεται χωρίς καμία αμφιβολία και στα έσχατα χρόνια, στον Αντίχριστο και στην Δευτέρα Παρουσία. Ποιοι αποφάσισαν να την βάλουν στην Αγία Γραφή; Οι Άγιοι Πατέρες μας, που τους λειτουργούμε, τους κάνουμε λιτανείες, βγάζουμε μεγάλους λόγους και τους εκθειάζουμε στις εορτές τους. Εάν δεν έπρεπε να ασχολούμαστε με τα εσχατολογικά, γιατί μας βάλανε την Αποκάλυψη στην Αγία Γραφή και μάλιστα τελευταία από όλα τα άλλα; Παρά του ότι, όλοι σχεδόν οι Μεγάλοι Πατέρες συμφωνούν, ότι είναι δυσνόητη, και χρειάζεται πολύ προσοχή όταν την μελετάει κανείς για να μην πλανηθή, παρ' όλα αυτά τοποθετήθηκε στον κανόνα της Αγίας Γραφής; Γιατί;! Δεν τόλμησαν να την αφήσουν έξω. Γιατί; Μπορεί κάποιος από όλους αυτούς τους κυρίους που θέλουν συνειδητά ή ασυνείδητα να μας αποκοιμίσουν, να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα; Ας μας απαντήσουν! Θα περιμένουμε.
Πάμε τώρα και στην Παλαιά Διαθήκη, στην οποία ο Θεός είναι "τιμωρός". Πότε έγινε μια καταστροφή και δεν ειδοποίησε τους ανθρώπους του; Στον κατακλυσμό του Νώε τους ειδοποίησε, στα Σόδομα και στα Γόμορρα τους ειδοποίησε, στα επτά έτη πείνας που έγινε όταν ο Ιωσήφ ήτανε στην Αίγυπτο, ακόμα όταν επρόκειτο να αιχμαλωτιστούν για 70 έτη στην Βαβυλώνα τους ειδοποίησε, όπως και σε πολλά άλλα παραδείγματα ακόμα. Πότε λοιπόν ο Θεός άφησε τους ανθρώπους του απροστάτευτους; Σίγουρα ΠΟΤΕ. Πιστεύετε ότι τώρα που θα έλθουν τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών (Ματθαίος κδ΄ 21), ο Θεός της αγάπης θα μας αφήσει χωρίς προειδοποίηση; Δεν νομίζω να το πιστεύει κανένας αυτό. Είναι αδύνατον να μας εγκαταλείψει τώρα.
Ας γυρίσουμε λίγο πάλι στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου κδ΄ στους στίχους 7,32, και 34. Στον στίχο 7 ο Κύριος μας αναφέρει ότι θα εγερθεί έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλεία, ομιλεί δηλαδή επί παγκοσμίου πολέμου. Στον στίχο 32 αναφέρεται στην παραβολή της συκής. Είπαμε και πιο πάνω, ότι σύμφωνα με τους Άγιους Πατέρες μας, η ξηρανθείσα συκή συμβολίζει το γένος των Εβραίων, το οποίο θα τα χάσει όλα, και την εύνοια του Θεού, και την χώρα του και τον Ναό του. Στο στίχο αυτό μας λέει καθαρά για την ξηρανθείσα συκή της παραβολής του κεφαλαίου κα΄, διότι αναφέρει τον κλάδο αυτής, το κάνει συγκεκριμένο δηλαδή, δεν λέει όταν δείτε τα κλαδιά της, αλλά τα κλαδιά της συκιάς αυτής που ξήρανα πριν λίγες μέρες μπροστά στα μάτια σας. Όταν δηλαδή το γένος των Εβραίων αρχίσει να αποκτά πάλι αυτά που έχασε, και αυτό έγινε με την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Προσέξτε ότι η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ έγινε μετά από παγκόσμιο πόλεμο που αναφέρεται στον στίχο 7. Τώρα στον στίχο 34 λέει ότι η γενιά που θα το δει αυτό, δεν θα παρέλθει και όλα αυτά θα συμβούν. Η γενιά που θα δει την επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Για δείτε λίγο κάτι ακόμα, 1948 και 70 πόσο κάνει; κάνει 2018. Γιατί προσθέτουμε όμως 70 έτη ως μια γενιά, διότι κι άλλη φορά εις την Αγία Γραφή μια γενιά Εβραίων που τιμωρείται, διαρκεί η τιμωρία της γενιάς αυτής 70 έτη. Χρησιμοποιούνται δηλαδή τα 70 έτη ως γενιά στην Αγία Γραφή. Αυτό αναφέρεται στο κεφάλαιο κε΄του Ιερεμία. Εάν ανατρέξετε στην σελίδα αυτή θα δείτε ότι στο προηγούμενο κεφάλαιο κδ΄ στον στίχο 8 μιλά για τον βασιλιά Σεδεκία, τον βασιλιά του Ισραήλ την στιγμή που άρχισε η 70 ετής αιχμαλωσία. Το εκπληκτικό είναι ότι στον στίχο αυτό αναφέρει κάτι φρούτα που συμβολίζουν τα πονηρά έργα της γενιάς αυτής, και φυσικά τα φρούτα αυτά είναι σύκα!!!!! Και κάτι ποιο εκπληκτικό ακόμα, Ποιος είναι ο στίχος που αναφέρονται τα σύκα, που συμβολίζουν την συκή του Ευαγγελίου, που συμβολίζει το γένος των Εβραίων, που σύμφωνα με τον στίχο 34 του Ματθαίου θα δει, τί θα δει; Μα φυσικά αυτό που ρωτάνε οι μαθητές στον στίχο 3. Δηλαδή την Δευτέρα Παρουσία, που θα γίνει όπως ξέρουμε ημέρα Κυριακή. Είναι ο στίχος 8, που το οκτώ είναι η όγδοη ημέρα η παντοτινή ημέρα της Κυριακής που εύχομαι να ζήσουμε όλοι μας.
Βλέπουμε δηλαδή πως εκτός από την θεόσταλτη, κατά την γνώμη μου, θεωρία του πατρός Μαξίμου, πολύ απλά τώρα μαζί αποδείξαμε με άλλο δρόμο το καταληκτικό έτος 2018.
Για να δούμε λίγο και τον πατέρα Βησσαρίωνα, που όπως είπαμε πρώτος έδωσε την πληροφορία για την χρονολογία γέννησης του Αντιχρίστου. Είπε στους πολύ δικούς του ανθρώπους ότι τώρα στις 9 Αυγούστου γεννήθηκε ο αντίχριστος. Προσέχτε λίγο, για τους Εβραίους υπάρχει ο μήνας Av που ανάλογα την χρονιά πέφτει Ιούλιο και Αύγουστο, δηλαδή στο μέσο του καλοκαιριού. Στις 9 του μήνα αυτού καταστράφηκε την πρώτη φορά ο ναός του Σολομώντα, αλλά επίσης και το 70 μ.Χ. πάλι στις 9 του Av καταστράφηκε, τρομερή "σύμπτωση". Για τους Εβραίους δηλαδή η ημέρα αυτή αποτελεί ημέρα σπαραγμού και λύπης, όμως σύμφωνα με τα λόγια τους, αποτελεί και ημέρα ελπίδας, διότι η 9 του Av σύμφωνα με το Ταλμούδ θα είναι και η μέρα γέννησης του Μεσσία τους (http://www.chabad.gr/calendar/view/day.asp?tDate=7/30/2009). Σε αυτήν την σελίδα επιλέξτε την γραμμή που αναφέρεται στην καταστροφή του ναού και θα τα διαβάσετε όλα αυτά. Επομένως είναι σωστό το 9 ως ημερομηνία γέννησης του, διότι ίσως αυτό να ήθελε να πει ο παππούλης, αλλά μέσα στην απλοϊκότητά του, δεν μπόρεσε να διαχωρίσει τον μήνα Av και τον εξέλαβε ως Αύγουστο, διότι Αύγουστο του ήρθε η θεόσταλτη πληροφορία. Όπως κι εμείς γιορτάζουμε την άσπορη σύλληψη, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, έτσι κι αυτοί θεωρούν ως 9 του Av, την σύλληψη του Μεσσία τους. Εάν δηλαδή η σύλληψη του αντιχρίστου έγινε στα μέσα του καλοκαιριού του 1982, τότε θα γεννήθηκε, στα μέσα της Άνοιξης του 1983. Ερχόμαστε πάλι δηλαδή στην θεωρία του πατρός Μαξίμου. Όμως στην θεωρία του πατρός Μαξίμου ερχόμαστε και δια άλλης οδού, πάλι από τον πατέρα Βησσαρίωνα. Όταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσουν όλα αυτά με τον Αντίχριστο απάντησε σε 15 έτη. Μετά από λίγους μήνες πέθανε. Πέθανε στις αρχές του 1991, δηλαδή 1991 και 15 κάνει 2006. Το έτος 2006 στις αρχές της Άνοιξης κυκλοφόρησε το βιβλίο του πατρός Μαξίμου, ακριβώς 15 έτη μετά την κοίμησή του.
Σκέψου όλα αυτά, συν του ότι σε αυτήν ιστοσελίδα είδαμε ότι οι "θεολογημένοι" Εβραίοι δίνουν ως ημερομηνία έναρξης της Μεσσιανικής εποχής το έτος 2012. Επίσης μάθαμε ότι ο σπουδαιότερος ραβίνος τους, τους ενημέρωσε λίγο πριν πεθάνει ότι είδε και μίλησε με τον Μεσσία το έτος 2003. Λυπάμαι αλλά οι ίδιοι οι Εβραίοι σου έχουν απαντήσει πριν από εμένα, για το εάν είναι αληθινές οι ημερομηνίες, απλά εγώ "'έτυχε" και τις βρήκα. Σε ευχαριστώ πολύ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Και κάτι για τους βιαστικούς ή τους αδελφούς που δεν γνωρίζουν και τους απαντάνε συνέχεια με τον στίχο 36 του αυτού κεφαλαίου. Ότι δηλαδή κανείς δεν γνωρίζει αλλά μόνο ο Ουράνιος Πατέρας. Το θέμα αυτό το έχει επιλύσει ο πατέρας Μάξιμος στο βιβλίο του, και για να πω την αμαρτία μου και εγώ από εκεί το πληροφορήθηκα, διότι όπως οι περισσότεροι από εμάς δεν διαβάζουμε πατερικά κείμενα, αλλά διάφορες άλλες αηδίες και ανούσια βιβλία και περιοδικά. Και όταν λέμε ότι το έχει λύσει ο πατέρας Μάξιμος εννοούμε μέσω πατερικών αποδείξεων. Δηλαδή ο Μέγας Βασίλειος, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και πολλοί άλλοι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας στα συγγράμματα των οποίων στηρίζεται η πίστη μας, ερμηνεύουν το χωρίο αυτό και συμφωνούν ότι ο Χριστός εκεί δεν εννοεί αυτό που κατά γράμμα λέει, αλλά εννοεί κάτι άλλο. Πρώτον και κυριότερων, η Αγία Τριάδα είναι ομοούσιος και αχώριστος, είναι δυνατόν να ξέρει μόνο ο Πατέρας κι όχι ο Υιός ή το Άγιο Πνεύμα; Αποκλείεται. Δεύτερον εφόσον στον στίχο αυτό λέει ότι κανείς δεν ξέρει την ημέρα που θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, γιατί όλοι οι πατέρες μας, μας λένε ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει ημέρα Κυριακή; Είναι όλοι οι Άγιοι μας πλανεμένοι; Φυσικά όχι. Και τρίτον γιατί στον επόμενο στίχο 37, ομοιάζει τα έσχατα χρόνια με τα χρόνια του Νώε; Αυτός ο στίχος είναι ίσως ο αποκαλυπτικότερος στίχος αυτού του κεφαλαίου. Τί γινότανε στα χρόνια του Νώε; Για θυμηθείτε παρακαλώ!! Οι άνθρωποι τότε είχαν την πληροφορία ότι θα γίνει ο κατακλυσμός και τί κάνανε; Κοροϊδεύανε τον Νώε. Δηλαδή μας λέει ο Κύριος ότι το ίδιο θα συμβεί και στα έσχατα χρόνια. Ποιό όμως; Δεν λέει ότι θα έρθει ο Νώε, γιατί μας κατηγορούν ότι το παίζουμε Νώε, αλλά λέει θα είναι όπως στα χρόνια του Νώε. Δηλαδή θα υπάρχει η πληροφορία ότι έρχεται ο αντίχριστος και ο κόσμος θα κάνει, ότι έκανε και τότε, δηλαδή θα κοροϊδεύει και θα χλευάζει την πληροφορία αυτή. Τώρα για πείτε μου έρχεται σε συμφωνία ο στίχος 36 με τον στίχο 37; Δεν έρχεται! Από τι μία λέει κανείς δεν γνωρίζει και από την άλλη λέει, ότι θα υπάρχει η πληροφορία για τον αντίχριστο και την Δευτέρα Παρουσία και ο κόσμος δεν θα το πιστεύει! Βλέπεται είναι πολύ απλό! Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι ο Χριστός στον στίχο αυτό, δεν εννοεί ότι κανείς δεν γνωρίζει, αλλά προφανώς δεν θέλει να το αποκαλύψει, διότι η σοφία του δεν το κρίνει σωστό. Πείτε λοιπόν σε όλους αυτούς, που επικαλούνται τον στίχο 36, να σας εξηγήσουν και τον επόμενο στίχο, τον 37 και πώς δένει με τον προηγούμενο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 9: Πράγματι ο Άγιος Κοσμάς, αναφέρει κάποιες προφητείες που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας. Όπως γνωρίζουμε ο Άγιος αυτός, που υπήρξε και αναμορφωτής του Ελληνισμού, έγραψε και είπε πολλές προφητείες, όπως ότι ο διάβολος θα έχει τις κεραίες του στις σκεπές μας και θα ζει στα σπίτια μας (τηλεόραση), ότι η γη θα τυλιχτεί με ένα καλώδιο και θα ακουγόμαστε ο ένας με τον άλλον (τηλεφωνικές επικοινωνίες) και άλλες πολλές. Κάποιες από αυτές τις είπε ο ίδιες, κάποιες απ΄ αυτές τις έγραψε και ο ίδιος, κάποιες όμως τις είπε και τις γράψανε άλλοι. Μετά το μαρτύριό του, κάποιοι άλλοι που γράψανε τον βίο ή /και τις προφητείες του, προσθέσανε και κάποιες άλλες προφητείες που δεν τις είπε ο Άγιος ή που δεν είμαστε σίγουροι ότι τις είπε ο ίδιος, αλλά ήταν διάχυτες προφητείες που ακολουθούσαν το πνεύμα της εποχής εκείνης. Δηλαδή μετά τον θάνατό του και πριν την Ελληνική επανάσταση, το έθνος δεν άντεχε άλλο και επιθυμούσε, να συμβεί ένα θαύμα εντός εισαγωγικών και κάτι να αλλάξει. Στο γενικό αυτό πνεύμα με έντονη την μυρωδιά της επαναστάσεως και της ανάγκης για απελευθέρωση, σπάρεισαν στην κοινωνία προφητείες εναντίων της Τουρκίας και υπέρ του Ελληνισμού. Κάποιες από αυτές σίγουρα θα τις είπε ο Άγιος, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ποιες είναι αυτές. Και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι διότι ο κάθε συγγραφέας αναφέρει και διαφορετικές προφητείες του Αγίου Κοσμά, που ορισμένες φορές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Όμως ακόμα κι εάν οι προφητείες αυτές, ειπώθηκαν πράγματι από τον Άγιο Κοσμά, ποτέ δεν τις σύνδεσε με τα έσχατα χρόνια. Για τα έσχατα χρόνια συμφωνούσε με όλους τους Άγιους Πατέρες της εκκλησίας μας, ότι τα σίγουρα σημάδια είναι η εμφάνιση του αριθμού του αντιχρίστου, δηλαδή του 666, το κτίσιμο του ναού του Σολομώντα και η εμφάνιση των δύο "Προφητών". Η μόνη προφητεία που φαίνεται να συνδέεται με τα έσχατα χρόνια και την δευτέρα παρουσία, είναι όταν είπε ότι το ποθούμενο θα έρθει όταν θα έχουμε τις δύο πασχαλιές μαζί. Δηλαδή ο ίδιος πουθενά δεν συνέδεσε τα Ελληνοτουρκικά με την έλευση του αντιχρίστου, αυτή η σύνδεση έγινε από άλλους και διατηρώ μεγάλη επιφύλαξη για το αν είναι καλοπροαίρετη. Εδώ θα εκφράσω προσωπική άποψη: είναι πιθανόν ο Άγιος βλέποντας την αγωνία των Ελλήνων, στις ομιλίες του να έδινε ελπιδοφόρα μηνύματα, μιας και με το χάρισμα που είχε έβλεπε ότι σύντομα θα απελευθερωνότανε το σκλαεβωμένο γένος. Αυτά τα ελπιδοφόρα μηνύματα περάσανε από στόμα σε στόμα σαν προφητείες. Επαναλαμβάνω σίγουρα έδωσε προφητείες για τις σχέσεις των δύο χωρών, όμως δεν είμαστε σίγουροι ποιες και με ποιο τρόπο ειπώθηκαν. Όσον αφορά για την διάλυση της Τουρκίας, είναι ένα ζήτημα το οποίο πιστεύω κι εγώ. Για να μπει το Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να μπει κι άλλο Ασιατικό κράτος για να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Έτσι είναι πάρα πολύ πιθανόν οι Τουρκία να χωριστεί στα τρία. Η ευρωπαϊκή με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη η οποία θα γίνει μέλος κράτος της Ε.Ο.Κ., η ισλαμική με πρωτεύουσα την Άγκυρα και πιθανότατα να δημιουργηθεί και κράτος του Κουρδιστάν παίρνοντας ένα τμήμα της Τουρκίας. Όμως προσοχή, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τα έσχατα χρόνια, και δεν πρέπει να τα συνδέουμε με την έλευση του αντιχρίστου, διότι ούτε ο Άγιος Κοσμάς έκανε την σύνδεση ελληνοτουρκικού πολέμου με τα έσχατα χρόνια. Εξάλλου κι αυτός ο διπλωματικός πόλεμος για την κυριαρχία του Αιγαίου, την προσπάθεια της Τουρκίας να μπει ανεπιτυχώς έως τώρα στην Ε.Ο.Κ. και εάν τα καταφέρει μετά από διάλυσή της, ίσως να είναι ένας σύγχρονος πόλεμος.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 10: Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και το ίδιο ισχύει και για εσάς, όποιος μάθει κάτι μας ενημερώνει όλους. Πρέπει να ξέρεις ότι το μισό μου DNA είναι Κρητικό, και τον χειμώνα θα κατέβω στην Κρήτη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 11: Αγαπητέ Μιχάλη δεν υπάρχει επίσημη προφητεία που να αναφέρεται στην παράδοση της Πόλης στους Έλληνες, παρά μόνο αυτό το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι, που απευθύνεται στην Παναγία (σώπασε κυρά Δέσποινα,...,πάλι με χρόνια με καιρός πάλι δικιά μας θα 'ναι). Από αυτόν τον πόθο των Ελλήνων ξεκίνησαν σαν θρύλοι πολλές ιστορίες, για την επιστροφή της Κωνσταντινούπολης στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Όμως ας είμαστε αντικειμενικοί και ορθολογιστές. Πρώτον εμείς δεν είμαστε σαν τους Εβραίους, δηλαδή ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας και η Κωνσταντινούπολη δεν αποτελεί για την πίστη μας, θεμελιώδη βάση και μοναδικότητα του κόσμου, όπως για τους Εβραίους ο ναός του Σολομώντα και η Ιερουσαλήμ. Δηλαδή η πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών βασίζεται στην Εκκλησία με κορυφή τον Αναστημένο Χριστό, την Αγία Γραφή, τις ιερές Οικουμενικές Συνόδους και στην διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας. Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να καταστραφεί και να αποτελέσει καταστροφή για την πίστη μας. Δηλαδή για τους ορθοδόξους χριστιανούς πέραν των συναισθηματικών και ιστορικών δεσμών, δεν υπάρχει λόγος να θρηνούμε που χάθηκε η Αγιά Σοφιά και η Κωνσταντινούπολη. Όταν δεν υπήρχαν μεγαλοπρεπείς ναοί, αλλά κατακόμβες, όταν δεν υπήρχε ελευθερία πίστεως, η εκκλησία του Χριστού ήταν εκεί και μάλιστα με την μέγιστη μεγαλοπρέπεια. Θρήνος πρέπει να αποτελεί η προδοσία της πίστεώς μας, και της πατρίδας μας, από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς μας ηγέτες. Εξάλλου όποιος γνωρίζει καλά τα εκκλησιαστικά ξέρει για ποιο λόγω χάθηκε και η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά, διότι η γλυκιά μας Ορθοδοξία ήταν έτοιμη να παραδοθεί στους Φράγκους και στον Παπισμό. Εάν γινόταν αυτό θα ήταν μεγαλύτερη καταστροφή όχι μόνο για την πίστη μας, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Φανταστείτε να ζούσαμε τον Μεσαίωνα της Παπικής εκκλησίας, της υποτιθέμενης εκκλησίας του Χριστού η οποία έκαιγε ανθρώπους διότι ήταν μάγισσες!! Από τις αμαρτίες μας και μόνο χάσαμε την Αγιά Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη. Τώρα ας σκεφτούμε λογικά και πνευματικά. Ζητάμε από τον Θεό να λειτουργήσουμε την Αγία του Θεού Σοφία και να επανακτήσουμε τα χαμένα εδάφη και την Κωνσταντινούπολη, και μάλιστα όχι μόνο μας, αλλά να μας τα χαρίσουν οι Ρώσοι. Έχετε δει ποτέ κανέναν να κατακτά εδάφη και να χαρίζει σε άλλους;! Εάν έχετε ένα τέτοιο παράδειγμα στην ιστορία της ανθρωπότητας να μου το πείτε σας παρακαλώ. Είναι ποτέ δυνατόν η υπερδύναμη που λέγεται Ρωσία, να κατακτήσει τα στενά του Βοσπόρου και να χαρίσει στην μικρή Ελλάδα; Είναι δυνατόν μια υπερδύναμη να αποκτήσει το κομβικό σημείο τριών ηπείρων και να το χαρίσει σε άλλη χώρα; Οποίος το πιστεύει αυτό είναι πολύ μα πάρα πολύ αφελής. Έχει φάει το χάπι και έχει ήδη τις παρενέργειες. Ξυπνήστε, (αυτό το ξυπνήστε δεν απευθύνεται προσωπικά σε εσένα Μιχάλη, αλλά σε όλους μας, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) μας ποτίζουν καθημερινά παραμύθια και σωτηριολογικά ατοπήματα, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη μας για τον Χριστό και την πατρίδα μας. Έρχεται το τέλος και εμείς ζούμε στον κόσμο μας, που προσμένει την αναλαμπή της Ελλάδας και την κυριαρχία του Χριστού. Όλες οι αυτοκρατορίες είχαν την άνοδο και την πτώση τους. Όπως ξέρουμε πολύ καλά από την ιστορία που είναι ο αλάνθαστος σύμβουλος, ποτέ κάτι που παρήκμασε δεν ξανάγινε κοσμοκρατορία, ψάχτε πάλι και αν βρείτε παράδειγμα θα ζητήσω συγνώμη που σας αποκάλεσα αφελείς. Επίσης, ζητάμε από τον Θεό κάτι που μας το αφαίρεσε για τις αμαρτίες μας. Μετανοήσαμε γι' αυτό; Αλλάξαμε κατεύθυνση; Ακολουθούμε το δρόμο της Εκκλησίας του Χριστού; Δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει, αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι κάνουμε χειρότερα. Ποιό Πατριαρχείο ξεκίνησε το κίνημα και την παναίρεση του Οικουμενισμού; Μήπως το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως; ΝΑΙ!!!!. Ποιό Πατριαρχείο συνεχίζει τον Οικουμενισμό και διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με το Βατικανό. Μα φυσικά ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος. Σκεφτείτε τώρα το εφιαλτικό σενάριο να μας παραχωρηθεί η Αγιά Σοφιά και στο παγκοσμίως αυτό ιστορικό γεγονός ο Πατριάρχης να καλέσει στην πρώτη λειτουργία τον Πάπα!!!!. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Νομίζεται ότι είναι υπερβολή; Πόσες φορές έχει πάει ο Βαρθολομαίος στην Ρώμη και έχει κάνει συλλείτουργο με τον Πάπα; Με όποιο τρόπο κι αν έχει γίνει αυτό, είτε με κανονική λειτουργία είτε ως παρατηρητής, είτε ως συνπροσευχή; Πολλές φορές. Ο Πάπας της Ρώμης έχει πάει στην Κωνσταντινούπολη; Όχι ακόμα, φανταστείτε τώρα να παραχωρηθεί η Αγιά Σοφιά στο Πατριαρχείο και ο Βαρθολομαίος ως δείγμα καλής θελήσεως και γεφυρώσεως των εκκλησιών (που ο ίδιος δημόσια πρεσβεύει), να προσκαλέσει τον Πάπα. Λοιπόν μην ζητάμε από τον Θεό πράγματα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, και που δεν ευσταθούν με την λογική, την ιστορία, αλλά κυρίως με την πνευματική κατάντια των πνευματικών ηγετών μας, αλλά και εμάς των ιδίων. Το ίδιο θέλω να σου απαντήσω και για τον πόλεμο που αναφέρεις. Ο πόλεμος μόνο κακό και καταστροφή μπορεί να επιφέρει. Είναι ποτέ δυνατόν ένας πόλεμος να φέρει ευημερία. Και ειδικά ένας πόλεμος σαν κι αυτόν που περιγράφουν, παγκόσμιως με πυρηνικά και εκατομμύρια νεκρούς, για σκεφτείτε λίγο λογικά; Πως θα είναι η κοινωνία μετά από μια ολοκληρωτική καταστροφή θα μπορέσει να ορθοποδήσει; Πώς; Με ποια υποδομή; Ήδη σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια που πεθαίνουν από έλλειψη νερού και φαγητού. Μετά από έναν παγκόσμιο όλεθρο και μια ολική καταστροφή, θα είναι σε θέση η γη να προσφέρει αγαθά, ή θα είναι ο άνθρωπος σε θέση να λειτουργήσει μια τέλεια κοινωνία; Εδώ τώρα που τα σημάδια βοούν και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάποιοι χαίρονται που λιώνουν οι πάγοι διότι θα αυξήσουν τα εδάφη τους. Εκτός εάν μετά τον πόλεμο αυτό σκοτωθούν όλοι οι κακοί, όλοι οι άπληστοι και όλοι οι αντίχριστοι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 12: Το θεωρώ ένα πολύ πιθανό σενάριο. Καλή συνέχεια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 13: Αγαπητέ αδελφέ. Είπαμε και παραπάνω ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την πληθώρα των πληροφοριών, η οποία είναι άναρχη, μπερδεμένη και ότι αυτοί που χειρίζονται τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο και τις τηλεφωνίες, δεν χαρακτηρίζονται από την αγάπη τους για τον Χριστό και το καλό της Ελλάδας. Με άλλα λόγια όταν είμαστε απέναντι από μια πληροφορία, πρέπει να έχουμε την παιδεία, την κατάρτιση και την κρίση να μπορέσουμε, να πάρουμε το χρήσιμο και να πετάξουμε το περιττό και ενίοτε το επικίνδυνο. Όμως στα χρόνια που ζούμε, ποιός είναι αυτός που διαθέτει αυτά τα προσόντα; Δυστυχώς ελάχιστοι. Γι' αυτό πρέπει κι εμείς από μόνοι μας, να φροντίσουμε να αποκτήσουμε ορθόδοξη χριστιανική παιδεία, και για ότι δεν είμαστε σίγουροι να συμβουλευόμαστε ανθρώπους και πνευματικούς που εμπιστευόμαστε. Φανταστείτε ότι ο Απόστολος Παύλος εκείνα τα χρόνια είπε, ότι εάν έρθω και σας πω άλλα από αυτά που σας είπα τώρα, να με διώξετε. Σκεφτείτε τί θα έλεγε τώρα, που ο καθένας το παίζει πνευματικός κολοσσός, σούπερ θεολόγος, μελετητής και τόσα άλλα. Θα μας έλεγε να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας, γιατί με τόσα που ακούμε και βλέπουμε κάθε μέρα, θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Και κάτι πολύ σημαντικό όταν ένας λέει χίλια σωστά πράγματα, αλλά σε ένα σημείο κάνει λάθος πνευματικό, δογματικό, τότε δεν σημαίνει ότι επειδή στα χίλια είναι σωστός και θα είναι και στα χίλια ένα. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά οι Άγιοι Πατέρες μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι αιρετικοί της εκκλησίας μας, ήταν υψηλόβαθμοί (δες Άρειος), μορφωμένοι και άριστοι ομιλητές, και οι διδασκαλίες τους, ήταν άψογες και θεολογικά ορθές. Σε ένα μόνο πράγμα ξεφεύγανε, ένα όμως σφάλμα όταν είναι δογματικό ακόμα κι αν είναι λεπτομέρεια επιφέρει βλάβη στην εκκλησία μας, πάντα σύμφωνα με τους πατέρες μας. Δηλαδή ακόμα και η λεπτομέρεια μπορεί να επιφέρει πνευματική καταστροφή και να οδηγήσει σε αίρεση ή πλάνη. Από το κείμενο αυτό έχω να κρατήσω ορισμένες καλές πληροφορίες. Όπως ότι οι Μουσουλμάνοι περιμένουν τον Μεσσία τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι την κατάλληλη στιγμή ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί ως ο αναμενόμενος από πολλές θρησκευτικές και μεταφυσικές ομάδες. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να γίνει πιο εύκολα αποδεκτός και με λιγότερες αντιδράσεις. Επίσης ή πληροφορία ότι το 2012 περίπου θα καταργηθεί το χρήμα. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι μόλις καταργηθεί το χρήμα θα είμαστε ένα μόνο βήμα πριν το σφράγισμα. Επομένως εάν γύρω στο 2012-2013, καταργηθεί το χρήμα, πότε λέτε ότι θα μας πλασάρουν το τσιπάκι; Μετά από διακόσια χρόνια; Αποκλείεται το πολύ μετά από 2-3 χρόνια, για να μην πω ότι ειδικά στις ΗΠΑ, αυτά θα γίνουν ταυτόχρονα. Δηλαδή καταργείται το χρήμα και διασφαλίζεται ο καθένας μας, από τον κίνδυνο της κλοπής και της απώλειας. Επίσης κατατοπιστική πληροφορία για τους αγαπητούς αδελφούς μας, είναι η πληροφορία ότι οι Σιωνιστές, δεν είναι μελετητές και πιστοί στην πεντάτευχο και την Παλαιά Διαθήκη, όπως οι περισσότεροι των Εβραίων. Αλλά οπαδοί του Ταλμούδ και της Καμπάλα, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ιουδαϊσμό, διότι έχουν αποκρυφιστικές και σατανικές παρεισδύσεις.
Εμείς η πιο νέα γενιά, που είναι μορφωμένη σε διάφορους τομείς και γνωρίζει επιστημονικά κάτι παραπάνω, πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μην λέμε και γράφουμε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τους φυσικούς νόμους. Υπάρχουν πολλοί ακαδημαϊκοί και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τον Θεό, την ορθοδοξία και τα εσχατολογικά. Όταν τέτοιοι άνθρωποι ακούνε και διαβάζουνε σχόλια του τύπου, ότι το τσουνάμι έγινε από μυστική υπόγεια πυρηνική έκρηξη ή ότι ο σεισμός στην Κίνα συνέβη από μυστικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο, ένα είναι το σίγουρο, ότι θα μας αγνοήσουν, θα απογοητευθούν και δεν θα ξανασχοληθούν μαζί μας. Στην συγκεκριμένη σελίδα αναφέρεται ότι ο σεισμός στην Κίνα οφείλεται σε μυστικό όπλο. Το φαινόμενο του σεισμού και ειδικά σεισμών μεγάλων που δημιουργούνται από ρηγμάντων που διαχωρίζουν ηπείρους και έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των 6,5 ρίχτερ, συμβαίνουν γιατί τεράστια κομμάτια της λιθόσφαιρας κινούνται λόγω πιέσεων που ασκούνται στο εσωτερικό της γης. Παράδειγμα για να δώσει σεισμό το πολύ γνωστό μας ρήγμα της Ανατολίας, πρέπει ολόκληρη η Μικρά Ασία να κουνηθεί σε σχέση με τις γειτονικές της λιθοσφαιρικές πλάκες. Όσο ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και να ρίξουμε δεν πρόκειται να προκληθεί κίνηση της λιθόσφαιρας. Η λιθόσφαιρα κινείται από μηχανικά αίτια κι όχι από ακτινοβολίες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Το ίδιο ισχύει και για την 100.000 ετών περίοδο παγετώνων. Αυτός που διάβασε την μελέτη δεν την κατανόησε σωστά, διότι η μελέτη αυτή δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα έρθει τέτοια περίοδος παγετώνων, απλά μελετά τα αίτια δημιουργίας τέτοιων εποχών.
Και τέλος το πιο σημαντικό, που κάποια στιγμή το ήξερα ότι θα έφτανε η στιγμή να το αντιμετωπίσω. Διότι από μικρό παιδί ακούω αυτό το παραμύθι, διότι περί παραμυθιού πρόκειται.
Στα χρόνια πριν την γέννηση του Θεανθρώπου, υπήρχε μια πολύ μεγάλη πλάνη και μια πολύ καταστρεπτική άποψη, η οποία ακόμα ακολουθεί τους Ιουδαίους. Πίστευαν και πιστεύουν ότι ο Μεσσίας που έχουν προφητεύσει οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, θα είναι Μεσσίας υλικός κι όχι πνευματικός, θα είναι ένας επίγειος σωτήρας κι όχι επουράνιος ελευθερωτής από τα δεσμά του θανάτου και του Άδη. Ότι θα είναι ένα είδος χαρισματικού ηγέτη που θα επικρατήσει με παγκόσμια εμβέλεια και ότι ο Ιουδαϊσμός είναι το κέντρο του κόσμου, διότι οι υπόλοιποι λαοί δεν είναι σαν κι αυτούς. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο, δεν έπλασε τον Ιουδαίο, όλοι είμαστε τέκνα του Θεού, δεν υπάρχουν άνθρωποι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Γι' αυτούς τους λόγους, όλοι εμείς κοροϊδεύουμε τους Εβραίους, τους λέμε ρατσιστές, επειδή θεωρούν τον εαυτού τους τον εκλεκτό λαό. Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες είμαστε χειρότεροι από τους Εβραίους για δύο λόγους. Πρώτον, όταν κοροϊδεύεις κάτι και μετά εσύ το ακολουθείς, είσαι χειρότερος από αυτόν που το κάνει. Και δεύτερον οι Εβραίοι έχουν αλληλεγγύη και αγαπάνε την πατρίδα τους, ενώ εμείς οι Έλληνες δεν θέλουμε να προοδεύουν οι άλλοι και καθημερινά εκλέγουμε ανθρώπους που έχουν ξεπουλήσει όλα τα ιδανικά αυτού του τόπου.
Ο Χριστός είπε στο Ευαγγέλιο, ότι θα πάρει την χάρη του από τον λαό αυτό, του Ισραήλ δηλαδή, και θα τον δώσει στα έθνη. Στα έθνη είπε κι όχι στους Έλληνες. Οι πρωτοκορυφαίοι των Αποστόλων Πέτρος και Παύλος, δημιούργησαν την εκκλησία των εθνών κι όχι των Ελλήνων. Η άποψη ότι το Ισραήλ τώρα δεν είναι οι Εβραίοι αλλά οι Έλληνες, είναι το ίδιο ρατσιστική με την γνώμη που έχουν οι Εβραίοι για τον εαυτό τους. Η εκκλησία είναι του Χριστού και έγινε για τα έθνη, για όλον τον κόσμο δηλαδή, δεν παίζει ρόλο εάν είσαι Έλληνας ή Άγγλος ή Καναδός ή Πακιστανός ή Κινέζος. Το μόνο που μετράει είναι η πίστη στον Αναστημένο Χριστό και του να είσαι κάτω από την σκέπη της εκκλησίας Του. Ο Χριστός στο Ευαγγέλιο αναφέρει ότι όποιος είναι βαπτισμένος και πιστεύει θα σωθεί οι υπόλοιποι θα κριθούν. Δεν είπε όποιος είναι Έλληνας προηγείται. Η άποψη δηλαδή ότι ο Θεός περιμένει την αναλαμπή της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας, διότι όταν μιλάνε για τον μαρμαρωμένο βασιλιά του Βυζαντίου, ότι οι Έλληνες θα πάρουν ξανά την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά, ουσιαστικά δεν μιλάνε για αναλαμπή της Ορθοδοξίας, αλλά του Ελληνισμού. Η άποψη δηλαδή ότι το τέλος δεν θα έρθει αν πρώτα δεν λάμψη η Ορθοδοξία μέσω του Ελληνισμού, είναι ο άκρατος εγωισμός και ξεπερνά κατά πολύ τον ρατσισμό και την αυταρέσκεια των Εβραίων. Όποιος Έλληνας το πιστεύει αυτό με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Και πάλι να δεχτώ ότι ο Θεός μπορεί να επιτρέψει να ζήσουμε την δόξα Του, πριν το τέλος. Όμως το αξίζουμε; Τί έχουμε κάνει οι Έλληνες, ώστε ο Θεός να μας δοξάσει τόσο; Μα θα πει κάποιος το 80% των Αγίων της Εκκλησίας του Χριστού είναι Έλληνες. Συμφωνώ, Ιουδαίοι ήταν και οι Προφήτες. Τί σημαίνει όμως αυτό, ότι πρέπει να συγχωρεθούν οι Εβραίοι που φώναζαν το άρον άρον σταύρωσων αυτόν; Για την κατάντια της ορθοδοξίας ο Ελληνισμός δεν φέρει ευθύνη; Προσωπικά νομίζω ότι φέρει την μέγιστη ευθύνη. Τώρα που η εκκλησία μας βάλετε από παντού, τί κάνει ο Ελληνισμός γι' αυτήν; Νομίζω πως τίποτα. Αντίθετα κάνει το παν για να την καταστρέψει. Εκλέγει αντίχριστες κυβερνήσεις, και η εκκλησία της Ελλάδος πείτε εσείς τί κάνει για να της αξίζει να δοξαστεί. Εάν βρείτε κάτι για το οποίο η εκκλησία της Ελλάδας είναι άξια μπροστά στο Θεό για να την δοξάσει, να μου το πείτε σας παρακαλώ πολύ.
Όταν ο Κύριός μας αναλήφθηκε, πού πήγε; Το λέει το Πιστεύω μας. Μετά την ανάληψή του κάθισε δεξιά του Πατρός στον επουράνιο θρόνο. Αυτή είναι η μέγιστη αξία όλες οι άλλες μπροστά της είναι σαν σκουπίδι. Επομένως ο Χριστός δεν έχει ανάγκη την αναλαμπή της Ορθοδοξίας, διότι έχει την Άκτιστη Δόξα της Αγίας Τριάδας, κι εφόσον την έχει ο Θεάνθρωπος Χριστός η Κεφαλή της Εκκλησίας μας, κι εμείς δεν έχουμε καμία ανάγκη τις επίγειες δόξες. Η εκκλησίας μας δοξάζεται καθημερινά στον ουρανό, η δόξα επί της γης περιττεύει. Εξάλλου στις Πράξεις των Αποστόλων α΄ 10-11, τί λένε οι Άγγελοι στους μαθητές; Ότι θα έρθει με την Δόξα την οποία τώρα βλέπεται. Δηλαδή επουράνια Δόξα, όχι γήινη φθαρτή. Όλοι οι Άγιοι μας λένε ότι θα έρθει να κρίνει τον κόσμο κι όχι να βασιλεύσει επί της γης. Αυτά είναι Ταλμουδικές απόψεις και πιστεύω, και δεν πρέπει να υιοθετούνται από ορθοδόξους Έλληνες.
Θέλω λίγο να σταθώ κάπου, στις τελευταίες λέξεις του σχολίου σου, και να θίξω ένα θέμα, που το ακούω συχνά γύρω μου, όχι τώρα αλλά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Το 80% των ορθοδόξων μόλις ακούσουνε για την Δευτέρα Παρουσία κάνουν λες και είδανε το τέρας που έρχεται να τους κατασπαράξει. Λένε: μη, σας παρακαλώ πολύ, δεν θέλω να το σκέφτομαι, με πιάνει φόβος, θα έρθει η συντέλεια και τέτοια πολλά. Οι ίδιοι κάθε Κυριακή, στην Θεία Λειτουργία, την ώρα του Πιστεύω, μαζί με τους ψάλτες λένε δυνατά, το Πιστεύω της πίστεώς μας και πάντα στην τελευταία του πρόταση κάνουν τον σταυρό τους. Για να θυμηθούμε όλοι μαζί ποιά είναι αυτή η τελευταία πρόταση; "...προσδοκώ ανάστασιν νεκρών. Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος. Αμήν." Αυτοί λοιπόν που με πάθος, πίστη και που καυχόνται ότι ξέρουν το Πιστεύω απ' έξω, δεν προσδοκούν την ανάσταση των νεκρών αλλά την φοβούνται. Δεν θέλουν να σκέφτονται την Δευτέρα Παρουσία, θέλουν όμως την αιώνια ζωή. Αυτά δεν γίνονται, ξέρουμε πολύ καλά ότι στην ανθρώπινη ιστορία κάποιοι θα ζούσαν στα έσχατα χρόνια, ο Θεός έταξε να είμαστε εμείς, αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει, ούτε να μας κάνει να μην το πιστεύουμε ότι ζούμε αυτά τα χρόνια. Πρέπει να σταθούμε αντάξιοι στην υποχρέωσή μας αυτή, και να τιμήσουμε τον Σωτήρα μας και την πίστη μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 14: Αγαπητοί αδελφοί όσο πλησιάζουν τα χρόνια η σύγχυση θα είναι ολοένα και μεγαλύτερη, εξάλλου όπως λέει και η Αγία Γραφή "... του αλλοιώσε καιρούς και νόμους, ...". Δηλαδή έχουμε φτάσει σε εποχές που έχουμε μπερδευτεί τόσο που η θεολογία και η πατρολογία έχει ανακατευθεί με την δεισιδαιμονία, τους θρύλους, αλλά και τα πλάνα λόγια του πονηρού, που προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Όταν γεννήθηκε ο Θεάνθρωπος, ο διάολος την πάτησε, διότι δεν πίστεψε πως ο Θεός θα μπορούσε να είναι τόσο ταπεινός, ώστε να γεννηθεί σε στάβλο, να περπατά ως ο τελευταίος ανάμεσα στους ανθρώπους και κυρίως να υποστεί τόσο ταπεινωτικό θάνατο. Τώρα που η αποστασία έφτασε εις το πλήρες και έρχεται η ώρα να επικρατήσει στην γη έστω και προσωρινά, θα αφήσει να του ξεφύγει η ευκαιρία; Με τίποτα, γι' αυτό και δεν ξανακάνει λάθη. Με το πέρασμα του χρόνου και με την δική μας ευθύνη, έχει σπείρει τόσες πλάνες κι έχει διαστρεβλώσει τόσο πολύ την αλήθεια, ώστε πραγματικά έχουμε μπερδευτεί τόσο πολύ, που δεν μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια. Αυτό εννοεί όταν λέει, ίνα να πλανηθούν ακόμα και οι εκλεκτοί. Όχι δηλαδή ότι δεν θα είναι άξιοι ή ότι θα είναι αμαρτωλοί, απλά δεν θα έχουν τα εφόδια να δουν και να διαχωρίσουν την πλάνη και το ψέμα από τα λόγια των πατέρων μας. Γι' αυτό κι εμείς πρέπει τώρα να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, και να προσευχηθούμε να μας φωτίσει ο Θεός να διακρίνουμε την αλήθεια. Δεν γνωρίζω τον πατέρα Λεόντιο, και δεν γνωρίζουμε εάν πράγματι υπάρχει ή κι άν ακόμα είναι δικά του τα λόγια της ιστοσελίδας. Γνωρίζουμε όμως τι ακριβώς είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας. Αγαπητοί ορθόδοξοι αδελφοί, ο Αντίχριστος θα είναι μόνο ένας, δεν θα υπάρξει προ Αντίχριστος ή πρόβα Αντιχρίστου, σε αυτό συμφωνούν όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Το βιβλίο που αναφέρεται στην ζωή του πατέρα Βησσαρίωνα, είναι άκρως αποκαλυπτικό και σαφές. Το διάβασα προσεκτικά τρεις φορές, όχι μόνο εγώ αλλά κι άλλοι αδελφοί και δεν χωρά καμία αμφιβολία, ότι ομιλεί για την γέννηση του Αντιχρίστου, η οποία συμφωνεί με τα λεγόμενα του πατρός Μαξίμου. Σας παροτρύνω να το διαβάσετε κι εσείς για να πειστείτε. Επειδή ο πατέρας Μάξιμος είναι ζωντανός τον πολεμούν όσο δεν φαντάζεστε, όμως ο πατέρας Βησσαρίωνας κοιμήθηκε και δεν τολμούν να τον διαψεύσουν ή να τον συκοφαντήσουν, γι' αυτό προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να σπείρουν αμφιβολίες. Ήμουνα σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό, και εφόσον συνέβη σημαίνει ότι ο παππούλης είχε δίκιο. Βλέπετε οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου και τα όργανά του, δουλεύουν μεθοδικά και με πολλά μέσα. Είτε κτυπούν άμεσα, βλέπε πατέρας Μάξιμος, είτε κτυπούν δήθεν για επεξήγηση και αποσαφήνιση ενώ στην πραγματικότητα φοβούνται την πληροφορία και θέλουν να την κάνουν πιο αδύναμη. Προσωπικά σας παρακαλώ από τα βάθη της ψυχής μου, να μην πιστεύεται σε πρόβα Αντιχρίστου, αλλά κυρίως μην πιστεύεται την αναλαμπή της Ορθοδοξίας. Είναι πολύ απλό και μόνο η φράση αναλαμπή της ορθοδοξίας, θα έλεγα πως είναι προσβολή για την κεφαλή της εκκλησίας μας τον Κύριό μας. Δηλαδή τί σημαίνει αυτό; Ότι η ορθοδοξία τώρα δεν λάμπει; Ότι είναι υποβαθμισμένη; Εάν είναι ποτέ δυνατόν κάτι τέτοιο. Όλοι οι Άγιοι μας λένε ότι από την ίδρυσή Της μέχρι την Δευτέρα Παρουσία θα είναι παρούσα και το μόνο φως του κόσμου. Δηλαδή όχι μόνο δεν χρειάζεται αναλαμπή, αλλά είναι το μόνο φως του κόσμου. Μην μπερδεύουμε την πνευματική μας κατάντια με την εκκλησία του Ιησού Χριστού. Εμείς χρειαζόμαστε φως όχι η εκκλησία μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 15: Σε ευχαριστούμε πολύ για το κατατοπιστικό σου σχόλιο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 16: Αγαπητέ αδελφέ σε ευχαριστώ για το σχόλιο που μας έστειλες, διότι πραγματικά πολύς κόσμος δεν γνώριζε αυτήν την κριτική. ή εάν την γνώριζε είναι με τέτοιο τρόπο διατυπωμένη που ειδικά εάν δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του πατρός Μαξίμου, σου δημιουργείται πολύ αρνητική εντύπωση.

Ας δούμε μερικά από τα κατηγορώ κατά της θεωρίας του πατρός Μαξίμου, που οι κύριοι αυτοί προβάλλουν, για τους οποίους θέλω να τονίσω ότι αυτοαποκαλούνται Ορθόθοξοι και μάλιστα ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα δόγματα και τις αλήθειες της πίστεώς μας, αφού αυτοί οι ίδιοι λένε ότι ανήκουν σε ομάδα δογματικής έρευνας (Ο.Ο.Δ.Ε.).
Επιχειρήμα πρώτο. Οι κύριοι αυτοί αναφέρουν ότι είναι αυθαιρεσία να θεωρούμε ότι αυτό που αναφέρει η Αγία Γραφή ως επτά καιρούς είναι επτά έτη. Δηλαδή κατά την γνώμη τους δεν είναι σίγουρο ότι οι επτά καιροί αντιστοιχούν σε επτά έτη, και ότι η παραδοχή αυτή είναι εσφαλμένη σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία και σύμφωνα με τον Καρλ Όλοφ Γιόνσον, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη αυθεντία για το εν λόγω ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στον ίδιο προφήτη όμως τον Δανιήλ, αναφέρεται μια άλλη προφητεία, σύμφωνα με την οποία οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, καταλήγουν στο πασίγνωστο συμπέρασμα για τα 3,5 χρόνια του Αντιχρίστου. Συγκεκριμένα ο προφήητης Δανιήλ αναφέρει : "ότι εις καιρόν καιρών καί ήμισυ καιρού..." (ιβ΄7). Το συγκεκριμένο χωρίο έχει εξηγηθεί από πολλούς αναγνωρισμένους και επίσημους πατέρες της εκκλησίας μας ( Άγιος Ιππόλυτος, Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων κ.α.), ότι αναφερεται στα χρόνια της βασιλείας του Αντιχρίστου και ότι τα χρόνια αυτά θα είναι 3,5. Διότι λένε οι Άγιοι Πατέρες μας (κι όχι ο πατέρας Μάξιμος) ότι ο καιρός είναι ένα έτος, οι καιροί δύο έτη και το ήμισυ καιρού μισό έτος. Έτσι το επαναλμαβάνω οι Άγιοι Πατέρες μας κατέληξαν στο συμπέρασμα που κανείς δεν αμφισβητεί, για τα τριάμισι χρόνια της επίγειας βασιλείας του Αντιχρίστου. Στον ίδιο Προφήτη λοιπόν που αναφέρεται ότι ο Ναβουχοδονόσορας τρελάθηκε για επτά καιρούς, οι Άγιοι της εκκλησίας μας ερμηνεύουν ότι ο "καιρός" ισούται με ένα έτος.
Οι κύριοι αυτοί που είναι "δογματικοί" και ορθόδοξοι φαίνεται ότι δεν θεωρούν τους Πατέρες μας αξιόπιστους, αλλά τον κύριο Κάρλ Όλοφ Γιόνσον, ο οποίος σίγουρα θα είναι αιρετικός και γι' αυτούς είναι μεγαλύτερη αυθεντία από τον Άγιο Κύριλλο Ιεροσολύμων, Άγιο Εφραίμ τον Σύρο, Ανδρέα Καισαρείας και Άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό και πολλούς άλλους. Οι κύριοι αυτοί θέλουν να στηρίξουν την πίστη μας σε ιστορικά στοιχεία κι όχι στα λεγόμενα της Αγίας Γραφής και των επίσημων Αγίων της εκκλησίας μας. Μήπως οι κύριοι ξεχνάνε ότι για πολλούς ιστορικούς, ο Μωυσής και ο Αβραάμ είναι μυθολογικά πρόσωπα; Μήπως ξεχνάνε ότι πάρα πολλοί ιστορικοί αμφισβητούν ακόμα την ύπαρξη του Κυρίου μας;
Επιχείρημα τρίτο : Μας λένε ότι είναι αυθαιρεσία να χρησιμοποιήσουμε την μία ημέρα ως ένα έτος. Πράγματι κάτι τέτοιο φαίνεται παράδοξο, όχι όμως για κάποιον που έχει μελετήσει την Παλαιά Διαθήκη, διότι σε αυτήν σε αρκετά σημεία, η μία ημέρα ταυτίζεται με το ένα έτος. Αναφέρουμε δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα, Ιεζεκιήλ δ΄6 και Αριθμοί ιδ΄ 34. Προσέχτε σας παραθέτουμε αυτά τα δύο, διότι σε αυτά τον παραλληλισμό ημέρας και έτους δεν τον κάνουν οι Προφήτες, αλλά ο ίδιος ο Θεός που τους καθοδηγεί. Μπορείτε να ανατρέξετε στην Παλαιά Διαθήκη, σε αυτά τα κεφάλαια, να το διαπιστώσετε μόνοι σας.
Επιχείρημα τέταρτο : Μας λένε οι κύριοι αυτοί που είναι "δογματικοί", ότι δεν τεκμηριώνεται πουθενά το είδος των ετών. Δηλαδή κατά την γνώμη τους, στην Αγία Γραφή τα έτη δεν ξέρουμε εάν είναι ηλιακά, σεληνιακά ή με άλλου είδους μονάδα μετρήσεως του χρόνου. Δηλαδή σύμφωνα με την λογική τους αυτή, όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, οι Οικουμενικές Σύνοδοι, οι σύγχρονοι μελετητές της Αγίας Γραφής, που μας λένε ότι είμαστε σήμερα (2009) στο σωτήριο έτος 7.517 από Αδάμ, αφού ο Κύριός μας σύμφωνα με όλους τους Αγίος μας γεννήθηκε το έτος 5508 από Αδάμ, δεν ξέρουνε τι λένε και τι γράφουνε. Τί να πω! Δεν μπορώ να πω τίποτα. Σε όλη την Αγία Γραφή όταν αναγράφονται έτη πρόκειται για τα κανονικά ηλιακά 12μηνα έτη. Εάν δεν ήταν έτσι τότε όλοι όσοι γράφουνε και υπολογίζουνε τα έτη του Αδάμ, του Νώε, του Αβραάμ κ.λπ. δεν ξέρουν τι κάνουν. Δεν σχολιάζω άλλο το επιχείρημά τους αυτό, αφήνω να το κρίνεται εσείς.
Επιχείρημα πέμπτο : Σε αυτό αμφισβητούν το έτος 605 π.Χ. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να πάρουμε το έτος αυτό σαν αφετηρία του υπολογισμού των καιρών των εθνών κι όχι κάποιο άλλο έτος. Τί το σημαντικό έχει αυτό το έτος, σε σχέση με τα άλλα; Και πριν από αυτό και μετά από αυτό γίνανε συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, σε τί διαφέρει το έτος αυτό; ρωτάνε. Εδώ δεν τους αδικώ. Για να το βρει αυτό κάποιος, και να καταλάβει, γιατί πρέπει να πάρουμε το έτος αυτό ως αφετηρία, πρέπει πρώτον να έχει μελετήσει σε βάθος την Παλαιά Διαθήκη (που από ότι φαίνεται αυτοί δεν το κάνουν, αλλά αντίθετα μελετάνε μη ορθόδοξους ιστορικούς) και δεύτερον να έχει μυαλό. Έχουν δίκιο, από κάπου πρέπει να πιαστούμε και να θέσουμε αφετηρία τους καιρούς των εθνών. Από που όμως; Ο Προφήτης Δανιήλ μας το λέει στο κεφάλαιο δ΄ και στο κεφάλαιο β΄. Σε αυτά δύο φορές ο Δανιήλ εξηγεί τα όνειρα του Ναβουχοδονόσορα και τις δύο φορές τοποθετεί τον συγκεκριμένο βασιλέα ως αρχή όλων των βασιλειών (β΄ 37-38 και δ΄ 17-19). Ο Δανιήλ καλείται ως θεόπνευστος από τον Ναβουχοδονόσορα για να του εξηγήσει τα όνειρα (δ΄ 15 και β΄ 28). Επομένως ο Θεός μας πληροφορεί ότι ο βασιλιάς αυτός δεν είναι σαν τους άλλους, αλλά τον έχει επιλέξει χωρίς να ξέρουμε το γιατί, σαν σημάδι μέσα στην ιστορία, εφόσον δύο φορές ο Αγιότατος αυτός Προφήτης Δανιήλ τον τοποθετεί ως αρχή όλων των βασιλειών επί της γης μέχρι τα έσχατα χρόνια (β΄ 28). Επομένως λοιπόν
μετά από όλα αυτά και αφού ακόμη ως αναφέρει η Αγία Γραφή και η ιστορία, το 605 π.Χ. ξεκίνησε η Βαβυλώνιος αιχμαλωσία των Εβραίων, τί θα επιλέξουμε ως αφετηρία των καιρών των εθνών; Φυσικά το έτος 605 π.Χ. διότι τότε ο Ναβουχοδονόσορας έγινε βασιλιάς, ημερομηνία με την οποία σε αυτήν την περίπτωση συμφωνούν και οι ιστορικοί.
Επιχείρημα έκτο : Για τους κυρίους αυτούς το έτος 1948 δεν σημαίνει τίποτα. Είπαμε και πιο πάνω (απάντηση στο σχόλιο 7-8), ότι η συκή συμβολίζει το έθνος των Εβραίων σύμφωνα με τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Όταν δηλαδή η συκή ξαναβλαστήσει, όταν δηλαδή ξανασυσταθεί το εβραϊκό κράτος, θα είμαστε στα έσχατα χρόνια. Δηλαδή το έτος 1948 είναι από μόνο του ορόσημο για το τέλος του κόσμου, πόσο μάλλον που η ημερομηνία αυτή συμπίπτει ακριβώς και με την θεωρία του πατρός Μαξίμου. Αυτό είναι συγκλονιστικό και αυτή η χρονιά δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη. Οι κύριοι αυτοί μας λένε όμως να μην της δίνουμε σημασία. Γιατί άραγε;!
Επιχείρημα επτά και οκτώ : Σε αυτά τα δύο επιχειρήματά τους, και κατά την γνώμη τους, και σύμφωνα με χρονολογικό πίνακα που αυτοί συνέταξαν, ο Ναβουχοδονόσορας δεν έκανε 19 έτη να καταλάβει την Ιερουσαλήμ, διότι την κατέλαβε από το πρώτο έτος ενθρόνισής του, αλλά 19 έτη έκανε να την καταστρέψει. Και δεύτερον τα έτη δεν είναι 19 αλλά 18, πάλι σύμφωνα με τον χρονολογικό τους πίνακα. Ας ξεκινήσουμε με το πιο εύκολο το δεύτερο, ότι δηλαδή τα έτη δεν είναι 19 αλλά 18. Πραγματικά δεν ξέρω αυτοί οι ορθόδοξοι και "δογματικοί", από που αντλούν τις πληροφορίες τους!; Πάντως σίγουρα όχι από την Αγία Γραφή, αλλά ούτε και από τους Αγίους Πατέρες μας. Δηλαδή αυτά τα 19 έτη είναι τόσο φανερά και καθαρά, που και ένας άσχετος να τα διαβάσει θα καταλάβει αμέσως ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή 19 έτη έκανε ο Ναβουχοδονόσορας να καταλάβει πλήρως και να κατστρέψει ολοκληρωτικά την Ιερουσαλήμ. Σας παρακαλώ διαβάστε την Αγία Γραφή Βασιλειών Δ΄ κεφάλαιο κε΄ στίχο 8. Δηλαδή εμείς σας παραπέμπουμε στην Αγία Γραφή, κι όχι σε πίνακες ή δικές μας απόψεις, αλλά στο θεόπνευστο κείμενο της πίστεώς μας. Τώρα όσον αφορά το πρώτο, ότι δηλαδή η Ιερουσαλήμ κατελήφθη από τον Ναβουχοδονόσορα από το πρώτο έτος της βασιλείας του, στο
Βασιλειών Δ΄ κεφάλαιο κε΄στίχος 1-3 (στο ίδιο κεφάλαιο δηλαδή που αναφέρει κατά γράμμα ότι στο 19ο έτος της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα κατελήφθη η Ιερουσαλήμ) αναφέρει ότι τα στρατεύματα του Ναβουχοδονόσορα περικύκλωσαν την Ιερουσαλήμ και λόγω αυτού έγινε λιμός δηλαδή πείνα στους κατοίκους της. Τώρα πώς κάποιος που έχει καταλάβει μια πόλη, πρέπει να την περικυκλώσει για να εισέλθει σε αυτήν δεν ξέρω πώς γίνεται; Αλλά ακόμα κι εάν κοιτάξουμε τον πίνακα που οι ίδιοι έχουν συντάξει και που οι ίδιοι μας παραπέμπουν, για να δούμε ότι από το πρώτο έτος του Ναβουχοδονόσορα κατελήφθη η Ιερουσαλήμ, κοιτάξτε τι γράφουν σε αυτόν. Πρώτον είναι κακογραμμένος και δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αλλά περισσότερο μπερδεύεσαι. Τέλος πάντων, μάλλον δίνουν πρώτος έτος του Ναβουχοδονόσορα το 604 με 603 κι όχι το 605 που δίνουν και οι ιστορικοί και εκεί δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο Ναβουχοδονόσορας κατέλαβε τα Ιεροσόλυμα, αλλά σαν μην φτάνει αυτό παρακάτω στον ίδιο πίνακα και συγκεκριμένα το έτος 597 αναφέρουν ότι πολιορκήθηκε η Ιερουσαλήμ!;; Δηλαδή δεν ξέρουν ούτε τί γράφουν αλλά ούτε και τί λένε. Δηλαδή τι μία επιμένουν ότι ο Ναβουχοδονόσορας κατέλαβε την Ιερουσαλήμ το 604 αλλά το 597 την πολιόρκησε!; Τώρα πώς γίνεται να έχεις καταλάβει μια πόλη σήμερα και αύριο να την πολιορκείς μόνο αυτοί οι τόσο "ορθόδοξοι" και "δογματικοί" το καταλαβαίνουν αυτό.
Επιχείρημα ένατο: Πάλι εδώ υποβαθμίζουν το έτος 1948 και λένε ότι δεν βγαίνει με τίποτα. Μα είναι δυνατόν το έτος που επανασυστάθηκε το κράτος του Ισραήλ και που η γενιά που θα δει αυτό θα ζήσει και τα έσχατα χρόνια (απάντηση στο σχόλιο 7-8) δεν παίζει κανένα ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας; Ακόμα και οι Άγιοι μας να μην είχαν μιλήσει γ' αυτό, μόνο ότι οι Εβραίοι έκαναν κράτος, είναι προϋπόθεση για να κτιστεί ο Ναός του Σολομόντα. Πώς δηλαδή θα κτιστεί ο ναός, χωρίς Εβραϊκό κράτος ή θα τον κτίσουν άλλοι λαοί για τους Εβραίους;
Επιχείρημα δέκατο: Εδώ γράφουν κάτι που είναι να σχίζεις τα ρούχα σου και να τραβάς τα μαλλιά σου. Προσέχτε τί γράφουν, η γέννηση του Αντιχρίστου δεν έχει την παραμικρή ιστορική αξία. Πρόκειται δηλαδή για γεγονός ασήμαντο το ότι γεννήθηκε ο αντίχριστος, αλλά σημαντικό είναι να εμφανιστεί. Δηλαδή μιλάμε για ανόητη λογική.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό τους ότι παρόμοιο σκεπτικό δεν έχει ξαναγίνει με βάση την Αγία Γραφή είναι κι αυτό ανακριβές, αφού έχει εφαρμοστεί και στον υπολογισμό της γέννησης του Χριστού όπως είδαμε και πιο πάνω. Κι αυτό δεν το λέω εγώ ή κάποιος άλλος αλλά μεγάλοι Άγιοι της πίστεώς μας. Το ξαναείπαμε στον Δανιήλ αναφέρεται μια προφητεία, την οποία αργότερα οι Άγιοι Πατέρες μας κατάλαβαν ότι έβγαζε χρονολογικά ακριβώς την γέννηση και την σταύρωση του Χριστού. Φαίνεται λοιπόν ότι οι κύριοι αυτοί ή δεν γνωρίζουν (;!) την προφητεία αυτή ή ότι την αποκρύπτουν εσκεμμένα για ευνόητους λόγους.
Και θα τελειώσω με το δέκατο τρίτο επιχείρημά τους: Και σε αυτήν την περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί υποπίπτουν σε ολοφάνερο αντιπατερικό σφάλμα. Και πιο είναι αυτό. Λένε ότι δεν τίθεται σχέση Χριστού και Αντιχρίστου. Δηλαδή θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ένα και ένα κάνουν δύο. Εάν δεν υπάρχει σχέση Χριστού και Αντίχριστου, για ποιό λόγο οι Άγιοι Πατέρες μας τον ονόμασαν Αντίχριστο; Όλη η σωρεία των Αγίων, μας διδάσκει ότι ο Αντίχριστος θα προσπαθήσει σε όλα να μιμηθεί το Χριστό. Θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι αυτός είναι ο αναμενόμενος μεσσίας και ότι δεν ήταν ο Χριστός. Όλη του η ζωή θα είναι αντιγραφή του Κυρίου μας, και τώρα έρχονται αυτοί οι κύριοι και μας περνάνε το μήνυμα ότι δεν τίθεται σχέση Χριστού και Αντιχρίστου. Προσέξτε, μέχρι εδώ να δεχτούμε ότι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, και ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι κάποιος άλλος ανακάλυψε κάτι μεγάλο από εγωισμό και υπερηφάνεια, που όλοι μας ως άνθρωποι έχουμε λίγο ή πολύ. Όμως να λένε ότι δεν υπάρχει σχέση Χριστού και Αντιχρίστου, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ ως εγωιστικό, αλλά ως ύποπτο και ότι κάποιος ή και οι ίδιοι επίτηδες θέλουν να μας πλανήσουν και να μας βγάλουν από τον σωστό δρόμο. Γι' αυτό εγώ προσωπικά προτείνω να μην ασχολείστε με τέτοιους ανθρώπους που το παίζουν ορθόδοξοι, ενώ όπως είδαμε από την ανάλυση της επιχειρηματολογίας τους, δεν δέχονται την Αγία Γραφή ούτε στηρίζονται σε Πατέρες της Πίστεώς μας, αλλά σε ξένες και ύποπτες πηγές. Και κάτι τελευταίο επειδή το αναφέρουν συνέχεια, για τα εβδομήντα έτη. Σε όλη την Αγία Γραφή το έθνος του Ισραήλ, ο ναός του Σολομόντα, η τιμωρίες που δέχεται ο λαός αυτός και τα 70 χρόνια συνδέονται "τυχαία" σχεδόν υπό τις ίδιες συνθήκες, κάτι που εμείς που δεχόμαστε την Αγία Γραφή δεν πρέπει να μας αφήνει απροβλημάτιστους. Προσκυνούσαν οι Εβραίοι τα είδωλα αντί του Αληθινού Θεού, τους τιμωρεί ο Θεός με 70 χρόνια σκλαβιάς και εξορίας στην Βαβυλώνα, ενώ στο ίδιο διάστημα καταστρέφεται και ο ναός του Σολομόντα. Προδίδουν και σταυρώνουν τον Υιό και Λόγο τού Θεού, και πάλι σε 70 χρόνια έρχεται η τιμωρία, διασκορπισμός του Εβραϊκού λαού σε όλην την οικουμένη και πάλι καταστροφή του Ναού. Ας μην ξεχνάμε ότι το 70 μ.Χ. ο Τίτος κατέστρεψε ολοσχερώς τα Ιεροσόλυμα και όργωσε στην κυριολεξία τον ναό του Σολομόντα για να βγάλει ως και τα θεμέλιά του. Δυο τόσες πολλές και σημαντικές συμπτώσεις παύουν να είναι σύμπτωση, αλλά έχω την προσωπική γνώμη ότι είναι ΣΗΜΑΔΙ, ΜΗΝΥΜΑ, όπως θέλετε πέστε το από τον Θεό. Τώρα τί έχουμε; Έχουμε την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ θα φέρει τον Αντίχριστο, τρίτη τρομερή αμαρτία για την ανθρωπότητα*, ο οποίος θα χτίσει πάλι τον Ναό του Σολομόντα. Εσείς λοιπόν τί λέτε, δεν θα τιμωρηθούν κι αυτή την φορά; Θα τιμωρηθούν. Πότε; Είμαι σίγουρος ότι μόνοι σας θα έχετε ήδη απαντήσει σε αυτό. Σε 70 χρόνια, δηλαδή το 1948+70=2018.
* Λέμε ότι είναι τρεις οι αμαρτίες, διότι τότε π.Χ. το έθνος αυτό είχε το χρέος να διδάξει τον ένα και αληθινό Θεό κι όχι να παραστρατήσει κι αυτό. Δεύτερον σκότωσε με μαρτυρικό και ατιμωτικό θάνατο τον ίδιο τον Θεό τους, και τρίτον θα φέρει στην γη να μας κυβερνήσει τον Αντίχριστο, ο οποίος θα μας οδηγήσει να προσκυνήσουμε τον Σατανά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 17: Αγαπητέ αδελφέ, πραγματικά με φέρνεις σε δύσκολη θέση. Από την απάντηση του προηγούμενου σχολίου, συμπεραίνει ο οποιοσδήποτε, ότι η γνώμη μου για τους κυρίους αυτούς δεν είναι και η καλύτερη. Όμως η γνώμη μου δεν είναι ίδια με την δική σας και των μετά από εσάς σχολιαστών, που βλέπω πως δεν τους κρίνουν ευμενώς. Δεν τους κρίνω για το αυστηρό του ύφους τους, ούτε και για το ακλόνητο των απόψεών τους. Διότι κι εγώ δεν είμαι καλύτερος. Κι εγώ μιλάω επικριτικά λες κι είμαι ο καλύτερος και λες κι είμαι ο μόνος σωστός ή μόνος που ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Όμως στην αρχή αυτής της μικρής ιστοσελίδας, αναφέρω ότι πρόκειται για τις προσωπικές μου απόψεις και δεν αναφέρω ότι είμαι ορθόδοξος δογματικός μελετητής. Προσέχτε αυτό δεν το λέω για να αποδείξω ότι είμαι ταπεινώς, αλλά για να αποδείξω ότι δεν θέλω να παραπλανήσω αυτούς που τυχών θα διαβάσουν αυτήν την ιστοσελίδα. Αυτοί οι κύριοι όμως γράφοντας ως επικεφαλίδα Ορθόδοξοι Δογματικοί, πιστεύω προσωπικά ότι θέλουν να παραπλανήσουν, διότι όποιος διαβάσει ορθόδοξο δόγμα, αμέσως νομίζει πως πρόκειται για αυστηρούς και άκρως πατερικούς μελετητές, και το βασικότερο ότι πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι Θεόπνευστη. Όπως αποδείξαμε και στο προηγούμενο σχόλιο, φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Επομένως ή έχουν πλανηθεί και νομίζουν ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τους Αγίους της εκκλησίας και μπορούν να διορθώσουν την Αγία Γραφή ή το κάνουν επείτηδες για να παραπλανήσουν όσους περισσότερους μπορούνε. Εγώ επαναλαμβάνω, προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι πλανεμένοι ή εγωιστές, αλλά όργανα του εχθρού. Και μπορώ να το αποδείξω με δύο επιχειρήματα. 1ον: Εάν η θεωρία του Πατρός Μαξίμου είναι αληθινή, ο Αντίχριστος και τα όργανά του σίγουρα θα αντιδράσουν, έστω και διακριτικά στην αρχή, αποκλείεται να μην υπάρξει αντίδραση, εάν δεν υπάρξει, σημαίνει ότι η θεωρία αυτή είναι εσφαλμένη. Δύο ήταν αυτοί που προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον πατέρα Μάξιμο ο Δεσπότης Κορινθίας και οι κύριοι αυτοί που γέμισαν το διαδίκτυο με τις δήθεν πλάνες του βιβλίου, και τον καλούν σε απολογία και μετάνοια. Δεν θέλω να προσβάλω κληρικούς και ειδικά υψηλόβαθμους, αλλά σίγουρα όλοι σας θα γνωρίζεται κάποιους , που είναι πολύ χειρότεροι από τον πατέρα Μάξιμο εάν υποθέσουμε ότι έχει πλανηθεί. Υπήρξαν ιερείς που τους πιάσανε επ' αυτοφώρω να κλέβουν, να κάνουν ανήθικες πράξεις κ.α. Κι όμως δεν τους κυνήγησε κανείς, αντιθέτως θα έλεγα τους προστασεύσανε. Δηλαδή ο πατέρας Μάξιμος χαλάει την εικόνα της εκκλησίας, εάν είναι δυνατόν! Επομένως και το κυνήγι του και η μομφή του αποδίδουν αυτοί οι κύριοι, το επαναλαμβάνω είναι προσωπική μου άποψη ότι προέρχεται απ' ευθείας από τον εχθρό. Και δείτε ποιοι είναι αυτοί που τον κρίνουν, όχι ενάρετοι κι όχι ορθόδοξοι όπως είδαμε και στην απάντηση του σχολίου 16. 2ον: Εάν διαβάσετε τα 14 κατά του πατρός Μαξίμου, που γράφουν στην ιστοσελίδα τους, θα δείτε ότι όχι μόνο έχουν διαβάσει το βιβλίο του πατρός Μαξίμου αλλά το έχουν μελετήσει σε βάθος. Δηλαδή η μομφή 3 ότι η μία ημέρα δεν σημαίνει ένα έτος, κρύβουν από όλους εμάς, την απόδειξη που αναφέρει ο πατέρας Μάξιμος στο βιβλίο του, για να τεκμηριώσει την άποψή του αυτή και η οποία όπως είδαμε προέρχεται από την Αγία Γραφή. Αυτό δεν σημαίνει πλάνη και εγωισμό αλλά κακία και συκοφαντία, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση βλάβη κατά της αλήθειας, η οποία είναι ότι ο αντίχριστος γεννήθηκε το 1983, δηλαδή εξυπηρέτηση των σκοπών του αντιχρίστου, ώστε να μην ενημερωθεί ο κόσμος για την σύντομη έλευσή του. Επίσης το ίδιο συμβαίνει με τα επιχειρήματά τους 7 και 8, ότι δηλαδή ο Ναβουχοδονόσορας δεν έκανε 19 έτη να καταλάβει τα Ιεροσόλυμα. Ξανά στο βιβλίο του πατρός Μαξίμου αναφέρεται η απόδειξη δια αυτό, που πάλι όπως αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο, η απόδειξη προέρχεται από την Αγία Γραφή. Όμως αυτοί που τόσο διεξοδικά μελέτησαν τον πατέρα Μάξιμο, ξανά κρύβουν την απόδειξή του γι' αυτό. Τώρα τί λέτε εσείς το κάνουν ή δεν το κάνουν επίτηδες; Φυσικά και το κάνουν επίτηδες.Όποιος λοιπόν συνειδητά και με απατεωνιά προσπαθεί να μας κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή ο αντίχριστος σε πολύ λίγα χρόνια θα εμφανιστεί, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι όργανό του.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 18: Πραγματικά εύχομαι κι εγώ αυτοί που θα έρθουν να είναι ο προφήτης Ηλίας και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 19: Αβέρωφ 2 τηλ. 210-5238305, περίπου απέναντι από το Πολυτεχνείο και στον Πειραιά Καραολή & Δημητρίου 87 τηλ. 210-4227504
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 20: Αγαπητέ αδελφέ για το αν είναι αλήθεια όλα αυτά, ότι δηλαδή θα εμφανιστεί ο αντίχριστος, ο οποίος θα πλανήσει όλον τον κόσμο ακόμα και τους εκλεκτούς, και ότι οι ημέρες της βασιλείας του, τα τελευταία 3,5 έτη του κόσμου δηλαδή, θα είναι τα χειρότερα όλων των εποχών, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία αληθινά. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι παρακάτω μεγάλοι Άγιοι της εκκλησίας μας: Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, Ιππόλυτος πάπας Ρώμης, Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Εφραίμ ο Σύρος, Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Μάξιμος ο Ομολογητής, Ιωάννης ο Δαμασκηνός, Θεόδωρος ο Στουδίτης, ο Μέγας Φώτιος, Γρηγόριος Παλαμάς, Μάρκος Ευγενικός, Δοσίθεος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Κοσμάς ο Αιτωλός, Νικόδημος ο Αγιορείτης, Άνθιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πραγματικά πάρα πολλοί άλλοι. Δεν έχει περάσει ούτε ένας Άγιος της εκκλησίας μας, ο οποίος να έχει εκφέρει διαφορετική γνώμη για τα έσχατα χρόνια, και να μην συμφωνεί ότι πριν την Δευτέρα Παρουσία Του Κυρίου μας, θα έλθει ο αντίχριστος. Και μη νομίζετε ότι, όταν ένας μεγάλος Άγιος έγραφε κάτι δεν τολμούσε κανένας να τον κρίνει. Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα για να δείτε πως, όταν ένας πατέρας της εκκλησίας μας διαφωνούσε με έναν προγενέστερό του Άγιο, ελεύθερα και γραπτά εξέφραζε την διαφωνία του. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος κολοσσός και ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους της εκκλησίας μας, έγραψε πως οι τρεις μάγοι με τα δώρα επισκέφτηκαν τον Χριστό, όταν ήταν ακόμα βρέφος στην φάτνη. Αιώνες αργότερα κάποιοι Πατέρες της εκκλησίας μας διαφώνησαν, και "διόρθωσαν" τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αποδεικνύοντας ότι οι τρεις μάγοι προσκύνησαν τον Χριστό δύο έτη αργότερα από την γέννησή του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος δεν είναι μεγάλος Άγιος, διότι η προσκύνηση των τριών μάγων δεν είναι δογματικό ούτε σωτηριολογικό θέμα. Όταν λοιπόν πατέρες της εκκλησίας μας, διαφωνούσαν με ήδη καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επίσημα Αγίους, για μη δογματικές και σωτηριολογικές λεπτομέρειες, δεν θα εξέφραζαν την διαφωνία τους, απέναντι σε ένα σημαντικό δογματικό ή σωτηριολογικό λάθος; Φυσικά και θα το έκαναν, και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στην εκκλησιαστική μας ιστορία. Τους παραπάνω αγίους λοιπόν που έγραψαν για τα έσχατα χρόνια και τον αντίχριστο, κανένας μα κανένας πατέρας και Άγιος δεν τους έκρινε και δεν διαφώνησε ούτε προφορικά, ούτε και γραπτά για το θέμα αυτό. Επομένως κανένας μας, δεν μπορεί να πει ότι η θεωρία περί αντιχρίστου είναι παραμύθι και ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Τώρα το γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα, νομίζω το έχουμε απαντήσει σε αυτήν την ιστοσελίδα, την οποία σου προτείνω να διαβάσεις προσεκτικά από την αρχή. Εξάλλου ζούμε στα χρόνια της αποστασίας, πώς είναι δυνατόν να μας πληροφορήσουν για την αλήθεια, όταν δεν υπάρχει παιδεία, και όταν η εκκλησία μας ασχολείται με όλα τα άλλα θέματα, εκτός από τού νά μορφώσει Πατερικά το ποίμνιό της; Τώρα για το εάν θα εμφανιστεί το 2013, σε παρακαλώ να διαβάσεις από την αρχή την ιστοσελίδα και θα βρεις την προσωπική μου γνώμη για το θέμα αυτό. Επαναλαμβάνω προσωπικά πιστεύω ότι διακριτικά θα εμφανιστεί στο τέλος του 2011, φανερά πλέον το 2012, ενώ το 2013 θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή άτομα του κόσμου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 21: Αγαπητέ αδελφέ η ιεροσύνη είναι ένα από τα επτά μυστήρια της εκκλησίας μας, και είναι μεγάλη ευλογία να είσαι ιερέας όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για την οικογένειά σου. Όμως το κάθε πράγμα έχει και το τίμημά του, ειδικά όταν εκτός από ιερέας είσαι και πνευματικός, καθοδηγείς δηλαδή ψυχές στον πνευματικό αγώνα της ζωής. Διότι τότε δεν λογοδοτείς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τις ψυχές που έχεις γαλουχήσει και που συμβουλεύεις πνευματικά κι όχι μόνο. Δυστυχώς όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά σημεία αυτής της ιστοσελίδας, η πνευματικότητα του ορθόδοξου πληρώματος είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Η πίστη έχει γίνει τυπικό καθεστώς κι όχι συνειδητή υπόθεση. Γι' αυτό φταίμε όλοι μας, κι όχι μόνο η εκκλησία. Φταίμε που δεν έχουμε μάθει τα παιδιά μας να λειτουργούνται τακτικά, φταίμε που δεν δίνουμε στα παιδιά μας αρχές χριστιανικές και ηθικές και σύμφωνα με τα πρότυπα των ηρωικών προγόνων μας, αλλά να επιζητούν στην ζωή τους μόνο το συμφέρων. Δυστυχώς πολύ γονείς σήμερα λένε στα παιδιά τους, να κοιτάξουν το μέλλον τους και να μη νομίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία. Φταίνε οι πολιτικοί μας που συνειδητά κάνουν κακό στην χώρα μας και στον πολιτισμό της. Φταίνε οι εκκλησιαστικοί παράγοντες που έχουν γίνει χειρότεροι από τους πολιτικούς, διότι ενεργούν με γνώμονα το συμφέρον κι όχι την πνευματικότητα. Φταίμε όλοι μαζί για την πνευματική κατρακύλα του σημερινού κόσμου. Όμως πιο πολύ από όλους φταίει αυτός που ξέρει την αλήθεια και την αποκρύπτει. Όποιος συνειδητά κρύβει την αλήθεια θα δώσει μεγάλο λόγω γι' αυτό. Δεν είμαι σίγουρος, εάν οι διάσημοι ανά την Ελλάδα πνευματικοί και οι Δεσπότες μας, έχουν συνειδητοποιήσει ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια, διότι δεν χρειάζεται ο πατέρας Μάξιμος γι' αυτό. Η φύση έχει τρελαθεί και κτυπάει συνέχεια καμπανάκια, οι επιστήμονες φωνάζουν καθημερινά ότι πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι διότι ήδη είναι πολύ αργά. Παντού γύρω μας είναι ο σατανάς, στην τηλεόραση, στους δρόμους, στην ηγεσία την πολιτική αλλά και την πνευματική. Δεν είναι δύσκολο να προβληματιστεί κανείς για όλα αυτά. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν τυφλωθεί, αλλά και έχουν βολευτεί. Φανταστείτε έναν δεσπότη ή έναν διάσημο πνευματικό να βγει και να πει, ναι πιστεύω ότι είμαστε στα έσχατα χρόνια και ότι σύντομα θα εμφανιστεί ο αντίχριστος. Αμέσως η ιερά σύνοδος, τα κανάλια, τα πνευματικά του παιδιά θα τον κατακρίνουν και θα αρχίσει κι αυτός να θεωρείται περιθωριακός, πλανημένος και σιγά-σιγά θα μπει στο περιθώριο από το προσκήνιο που τώρα βρίσκεται. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δεν έχουν το πνευματικό ανάστημα να εκφράσουν δημόσια την γνώμη τους, και δυστυχώς προτιμούν να είναι με το κατεστημένο, παρά με την γνώμη του ίδιου τους, του εαυτού. Δεν ξέρω πόσο αυστηρά θα κριθούν για όλα αυτά, ελπίζω ο Θεός να δείξει επιείκεια για όλους μας, διότι ζούμε στα έσχατα χρόνια και είναι δύσκολο για όλους μας να διακρίνουμε την πλάνη από την αλήθεια. Εξάλλου είναι γραμμένο ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Κι όταν λέει οι εκλεκτοί, εννοεί εκλεκτοί, δεν το λέει μεταφορικά. Δεν μηδενίζουμε τους πνευματικούς, διότι υπάρχουν άξιοι πραγματικά πνευματικά που μένουν σταθεροί και κρατούν την πίστη μας ψηλά, στα δύσκολα αυτά πνευματικά χρόνια. Όμως δυστυχώς στα έσχατα χρόνια δεν φτάνει μόνο αυτό, θέλει και ομολογία και αγώνα κοινωνικό εκτός από πνευματικό. Θέλει ρίξει με την οικογένεια, τους γνωστούς, τους φίλους, τους συγγενείς. Διότι εάν κριθούν αυστηρά αυτοί το ίδιο θα κριθούμε κι εμείς που πιστεύουμε ότι σύντομα θα έρθει ο αντίχριστος και δεν ενημερώνουμε τον κόσμο με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας. Διακριτικά στη αρχή αλλά δυστυχώς όσο πλησιάζει ο καιρός πιο έντονα. Ο Θεός απαιτεί από εμάς να κάνουμε το καλύτερο, σύμφωνα με τα προσόντα που έχει προικίσει τον καθένα μας. Γι' αυτό να μην σκεφτόμαστε τί θα κάνει ο Θεός με τους άλλους, αλλά τι θα κάνει και με εμάς που ξέρουμε την αλήθεια και την κρατάμε για τον εαυτό μας. Από συζητήσεις που κάνω με λαϊκούς, αλλά και με κληρικούς, οι περισσότεροι μου λένε ότι θα κάνουν κάτι όταν εμφανιστεί ο αντίχριστος, ή όταν θα γίνει ο ναός του Σολομόντα, ή όταν έρθουν οι δύο προφήτες. Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό, είναι σαν οι μετεωρολόγοι να μην μας λένε ότι έρχεται τυφώνας, αλλά να περιμένουν να ξεσπάσει πρώτα και μετά να μας το πουν. Μήπως όμως τότε θα είναι αργά; Όταν έρχεται τυφώνας ο άνεμος προκαλεί καταστροφές και κόβονται το ρεύμα, το τηλέφωνο και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με κανέναν, ρίχνει καταρρακτώδη βροχή και δεν μπορείς να πας σε ασφαλές μέρος για να προστατευθείς. Μήπως όταν έρθει ο αντίχριστος είναι αργά; μήπως τότε θα αλλάξει κάτι; Μήπως εάν τότε πεις να αντίχριστος δεν θα υποστείς τις συνέπειες που τώρα συμβαίνουν σε όσους λένε ότι σύντομα θα έρθει; Όσο περνάνε τα χρόνια θα είναι πιο δύσκολη η αντίδραση και τότε θα μπορούν να αντιδράσουν μόνο όσοι έχουν επιλεγεί από το Θεό για τον λόγω αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι εμείς θα είμαστε από αυτούς; δεν το νομίζω! Τότε ο καθένας θα πρέπει να κάνει τον προσωπικό του αγώνα, θα πρέπει να παρατήσει δουλειά, σπίτι, οικογένεια, παιδιά, ασφάλεια και ανέσεις, δεν θα προλάβει να κάνει τον ήρωα, ούτε θα έχει την δύναμη να τα βάλει με τον αντίχριστο. Αδελφοί ότι κάνουμε θα το κάνουμε τώρα, τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα και την ομολογία, τότε ο αφέτης θα σημάνει την έναρξη του αγώνα και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε κι να κοιτάμε τους άλλους που τρέχουν. Οι αθλητές ξεκινάνε προετοιμασία χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς, δεν περιμένουν την ημέρα έναρξης των αγώνων για να κάνουν προπόνηση, τότε είναι αργά και θα μείνουν εκτός τερματισμού. Εμείς δεν επιθυμούμε μετάλλια, αλλά τον τερματισμό, να καταφέρουμε να μπούμε στην επουράνια βασιλεία δηλαδή. Τώρα αρχίζει ο αγώνας για εμάς κι όχι όταν θα εμφανιστεί ο αντίχριστος, τότε θα είναι αργά, για λίγες εξαιρέσεις θα υπάρχει τότε χρόνος, ποιος από εμάς νομίζει ότι ανήκει στις εξαιρέσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 22: Στο τέλος της απάντησής μου στο σχόλιο 7-8, αναφέρω την γνώμη μου για την παρομοίωση των εσχάτων χρόνων με τα χρόνια του Νώε. Δηλαδή αυτά τα χρόνια που ζούμε τώρα είναι σαν τα χρόνια του Νώε. Διότι και τότε οι άνθρωποι κορόιδευαν τον Νώε που τους έλεγε ότι έρχεται το τέλος, όπως και τώρα κοροϊδεύουν όλους εμάς που πιστεύουμε ότι θα έρθει σύντομα ο αντίχριστος. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να δεχτείς κάποιος ότι έρχεται το τέλος κι ότι πρόκειται να ζήσουμε τα χρόνια του αντιχρίστου. Όμως κάθε μέρα ακούμε τόσες άλλες τρελές και αιρετικές θεωρίες τις οποίες δεν τις κοροϊδεύουμε, όπως την θεωρία περί αντιχρίστου. Όμως και πάλι ο κόσμος δεν έχει άδικο, διότι έχουμε τρελαθεί από την πολύ πληροφόρηση, από την ανυπόστατη και διεφθαρμένη πληροφορία που καθημερινά μας αποπροσανατολίζει. Γι' αυτόν τον λόγω πιστεύω ότι ο Θεός μας, δεν θα μας άφηνε χωρίς να μας ειδοποιήσει όπως είδαμε και στην αρχή της απάντησης του σχολίου 7-8. Σας ευχαριστώ όλους που στέλνετε τα σχόλια σας, διότι έτσι βοηθάτε κι εμένα και μου δίνεται κουράγιο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 23: Αγαπητέ συνάνθρωπε, θα δεχτώ με αγάπη το σχόλιο σου, και θα σου απαντήσω μήπως και συνειδητοποιήσεις την αλήθεια. Νομίζω οι λιγοστοί αδελφοί που με αγάπη διαβάσανε προσεκτικά αυτήν την ιστοσελίδα, θα μπορούν να σου δώσουν ικανοποιητική απάντηση. Αυτό που μας γράφεις, ότι κανένας Προφήτης ακόμα ούτε και ο Χριστός δεν απάντησε με ημερομηνίες, το λένε πολλοί. Αυτοί που το λένε ή είναι άσχετοι ή θέλουν να μας στρέψουν μακριά από την αλήθεια. Ξεκινάμε με τους Προφήτες. Ο Νώε προειδοποιούσε τους συνανθρώπους του, για τον επικείμενο κατακλυσμό. Τους έλεγε φτιάχνω την κιβωτό διότι θα ρίξει ο Θεός καταστροφική βροχή. Βέβαια δεν τους έλεγε πότε θα ξεκινήσει η βροχή, όμως τους έλεγε φτιάχνω την κιβωτό για να σωθώ. Εφόσον δούλευε ασταμάτητα για την ολοκλήρωσή της, σήμαινε ότι βιαζότανε, επομένως η βροχή δεν θα αργούσε να πέσει. Άρα ήταν σαν τους έλεγε ότι ο κατακλυσμός θα γίνει στις μέρες μας, τους προσδιόριζε δηλαδή συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Ο Πάγκαλος Ιωσήφ έδωσε ακριβή χρονικό προσδιορισμό για τα επτά έτη αφθονίας και για τα επόμενα επτά έτη στέρησης των αγαθών.
Ο Μωυσής προειδοποίησε τους συμπατριώτες του, μόνο λίγες μέρες πριν, για την φυγή τους από την Αίγυπτο. Ο Προφήτης Ηλίας προειδοποίησε για την τρίχρονη ανομβρία, τους συμπατριώτες του. Ο Προφήτης Ιερεμίας όπως είδαμε στο κεφάλαιο κε΄11, αναφέρει με χρόνια και συγκεκριμένα 70 έτη σκλαβιάς και δουλείας στην Βαβυλώνα. Για να μην πάμε στον Προφήτη Δανιήλ ο οποίος δίνει ακριβή αριθμό ημερών 1290 (ιβ΄11), δηλαδή τα 3,5 έτη του Αντίχριστου, καθώς και 2300 (η΄14), δηλαδή τα 7 χρόνια του Αντίχριστου. Στην Αποκάλυψη ια΄3 1260 ημέρες και ιγ΄5 42 μήνες. Πώς λοιπόν αυτοί οι κύριοι μας λένε ότι κανένας Προφήτης δεν μίλησε ποτέ με ημερομηνίες; Όταν όλη η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτοι από συγκεκριμένες χρονικές πληροφορίες από τα στόματα των Προφητών; Ας έλθουμε όμως και στον Κύριό μας. Τα είπαμε, αλλά θα τα ξαναπούμε, δεν θα κουραστούμε να τα επαναλαμβάνουμε, όταν όλοι οι εχθροί της αλήθειας δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο, να επαναλαμβάνουν διαρκώς τις ίδιες και τις ίδιες ανακρίβειες και συκοφαντίες, κατά των μηνυμάτων των Ιερών μας Γραφών. Στην απάντηση των σχολίων 7-8, σας παραθέσαμε την εξήγηση που δίνουν οι κολοσσοί της Πίστεώς μας πάνω σε αυτό το θέμα. Δηλαδή ο Χριστός δεν θέλει να αποκαλύψει στους μαθητές του την χρονική στιγμή των εσχάτων χρόνων. Διότι δεν είναι ακόμα έτοιμοι, είναι πριν την Επιφοίτηση, είναι αυτοί που ζητούσαν επίγειες δόξες, που τον αρνήθηκαν πριν λαλήσει ο πετεινός και που τον εγκατέλειψαν επάνω στον σταυρό. Πώς λοιπόν θα τους φανέρωνε το μεγαλύτερο μυστικό όλων των εποχών; Αλλά ακόμα και έτσι πάλι στο κεφάλαιο αυτό που είναι άκρως εσχατολογικό (Ματθαίου κδ΄), τους δίνει ακριβή ημερολογιακή πρόβλεψη και μάλιστα διπλή. Τους λέει ότι η γενιά αυτή (70 έτη) δεν θα παρέλθει και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν. Δηλαδή η καταστροφή του Ναού του Σολομόντα και η Δευτέρα Παρουσία, από την στιγμή που η συκή θα βγάλει φύλλα, δηλαδή από την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Ξαναδιαβάστε παρακαλώ την απάντηση για τα σχόλια 7 και 8, κι εσύ αδελφέ μου, και θα δείτε πως όχι μόνο υπονοεί ημερομηνίες, αλλά μας παροτρύνει να κοιτάμε τα σημεία των καιρών, για να καταλάβουμε πότε θα είναι έξω από την πόρτα. Και τώρα κάτι το τελευταίο, κάτι που όποιος το ζητά είναι ή χαζός ή τελείως αφελής ή πιόνι των αντίχριστων δυνάμεων, που θέλουν να σπείρουν αμφιβολίες στις ψυχές μας. Είναι λογικό να απαιτούμε για να πιστέψουμε, να γράφει το Ευαγγέλιο ή να το λέει ο ίδιος ο Χριστός, ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει το 2018;!!! Είναι ποτέ δυνατόν να επέτρεπε η Σοφία του Θεού, να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι πότε ακριβώς θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία; Θα ήταν τίμιο και δίκαιο κάτι τέτοιο; Φανταστείτε να ξέραμε όλοι ότι το 2018 όλα τα τελείωναν. Ποιός λογικός άνθρωπος από το 1950 και μετά θα έκανε παιδιά, όταν θα ήξερε ότι τα παιδιά του και τα εγγόνια του θα ζούσαν τα χειρότερα και εφιαλτικότερα χρόνια όλων των εποχών; Ποιός θα δούλευε όταν θα γνώριζε ότι ποτέ δεν θα έπαιρνε σύνταξη; Ποιός θα εξοφλούσε τα χρέη του, όταν ήξερε ότι γύρω στο 2014 θα ερχόταν το σφράγισμα και θα έπρεπε να φύγει για τα βουνά; Μια τέτοια πληροφορία θα έφερνες χάος στον εγωιστή και αμαρτωλό άνθρωπο, δηλαδή στο 99% όλου του πληθυσμού της γης. Όσο για την τελευταία πρόταση του σχολίου σου, πραγματικά δεν την καταλαβαίνω. Προς τί το έλεος; Μήπως σε έχουμε ζαλίσει, μήπως σε έχουμε κουράσει, ή μήπως σε ενοχλούμε; Εμείς οι απλοί πιστοί, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχουμε τα μέσα να εκφράσουμε την γνώμη μας, ούτε μας αφήνουν δημόσια να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Μήπως μπαίνω κρυφά στον υπολογιστή κανενός και προσπαθώ να του κάνω πλύση εγκεφάλου;;;;; Εγώ απλά και ταπεινά έκανα μια ελάχιστη προσπάθεια με ένα ελάχιστο blog, με πιθανότητα να μην την διαβάσει ποτέ κανείς, και δεν ενοχλώ κανέναν. Ευχαριστώ τον Θεό που έστω και λιγοστοί πραγματικοί αδελφοί μου, σημερίζονται τις απόψεις μου και εάν βοηθήθηκαν έστω και στο παραμικρό, με βοηθάνε κι εμένα να σβήσω μερικές από τις πολλές αμαρτίες μου. Βέβαια ήμουν προετοιμασμένος για τέτοιου είδους σχόλια και χειρότερα ακόμα, όπως το μεθεπόμενο, και δεν με κάνουν να χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά αντιθέτως με βοηθάνε να συνεχίσω, διότι όσο υπάρχει αντίδραση σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 24: Είναι ευχάριστο που έχουμε γίνει ενεργητικοί και ανήσυχοι και ψάχνουμε στοιχεία. Το έχω δει κι εγώ για τον πρίγκιπα William, δεν νομίζω όμως ότι είναι αυτός, διότι ο Αντίχριστος πρέπει να είναι Εβραίος, δεν νομίζω ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει Εβραϊκή καταγωγή. Γράψτε στο
google David Mayer de Rothschild, καθώς και στο google που ψάχνει για εικόνες γράψτε επίσης το ίδιο όνομα. Όταν το πρωτοείδα νόμιζα ότι είναι αυτός ο Αντίχριστος, όμως δεν συμπίπτει η ηλικία του. Αυτός είναι από Εβραϊκή οικογένεια μεγάλης επιφανείας, είναι όμορφος, δείχνει πολύ καλός και η φυσιογνωμία του ομοιάζει με αυτήν του Χριστού. Όμως γεννήθηκε το 1978, επομένως 30 ετών έγινε το 2008. Σύμφωνα με τους Εβραϊκούς κανόνες, για να γίνεις δημόσιο πρόσωπο ή να διδάξεις, πρέπει να κλείσεις το τριακοστό έτος. Γι' αυτόν τον λόγω και ο Κύριός μας άρχισε την δράση του μόλις έγινε τριάντα ετών. Μέχρι και στους επίγειους νόμους έδειξε υπακοή. Ο βασιλέας των ουρανών είχε την υπομονή και την υπακοή στους ανθρώπινους νόμους. Ο Αντίχριστος θα θέλει σε όλα να μιμηθεί τον Χριστό και σαν Εβραίους, πρέπει να υπακούσει σε αυτόν τον κανόνα. Δεν νομίζω ότι θα αφήσει να περάσει η ηλικία των τριάντα και να ξεκινήσει αργοπορημένα. Αντίθετα επειδή θα είναι συνεργός του διαβόλου και θα έχει υιοθετήσει στοιχεία τού χαρακτήρα του, όχι μόνο δεν θα έχει την υπομονή και την υπακοή, αλλά ανυπομονεί και θα ξεκινήσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, πριν κλείσει το τριακοστό έτος της ηλικίας του. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που πιστεύω ότι θα εμφανιστεί το τέλος του 2011. Διότι σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες μας, 7 έτη θα είναι η συνολική δημόσια παρουσία του, επομένως 2018-7=2011.
ΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 25-26: Θα ήθελα να πω κάτι, το οποίο μου προέκυψε όταν αυτή η ιστοσελίδα, ήταν περίπου στο μέσο του όγκου της. Σας το λέω με πολύ ειλικρίνεια, είχα πάρα πολλούς ενδοιασμούς στο να ξεκινήσω να γράψω τις απόψεις μου. Στο μυαλό μου τριγυρνούσε πολλούς μήνες η ιδέα του να δημιουργήσω το δικό μου blog, και μέσα από εσωτερικό αγώνα και βλέποντας πόσοι άλλοι άσχετοι και εχθροί της πίστης μας, έχουν κατακλύσει το διαδύκτιο και πολεμούν φανερά ή πονηρά την πίστη μας και την εθνική μας συνείδηση, τελικά θεώρησα χρέος μου να αρχίσω. Θα ήμουν κι εγώ ένας άσχετος μαζί με τους υπολοίπους, κι ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Όταν τελικά άρχισα να γράφω τις πρώτες παραγράφους, μετά σκεφτόμουνα πως κανείς δεν θα ασχοληθεί με έναν άσχετο και περιθωριακό και με έτρωγε ή ιδέα, ότι όλα αυτά τα γράφω μάταια και κανείς δεν πρόκειται να τα διαβάσει ποτέ. Όμως καθώς προχωρούσε η ιστοσελίδα μια γαλήνη και μια τεράστια ευχαρίστηση με πλημμύριζε καθώς πληκτρολογούσα. Όλην την ημέρα ανυπομονούσα να γυρίσω στο σπίτι μου, και να συμπληρώσω έστω και μία λέξη σε αυτόν τον ιστότοπο. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος θα τον διαβάσει, διότι κάτι μέσα μου με παρότρυνε να γράφω και αυτό με ηρεμούσε. Έλεγα ότι μόλις περάσει ένας χρόνος, θα τα εκτυπώσω και θα τα μοιράζω στην εθνική οδό. Όμως αργότερα ήρθαν τα πρώτα σχόλια και τότε συνέβη κάτι συναρπαστικό, που είχα να το νιώσω από την παιδική μου ηλικία. Όταν μου ήρθε το πρώτο μήνυμα ότι έχω ένα σχόλιο, από το τρακ και την αγωνία που ένιωσα έκανα μια εβδομάδα να το διαβάσω. Έβλεπα τον υπολογιστή και με έπιανε ταχυκαρδία. Τελικά είπα Νίκο, προχώρα μισή ντροπή δικιά σου και μισή σε όποιον σε κατακρίνει. Απάντηση στον πρώτο φίλο, ο οποίος μάλιστα ήταν και αρνητικός στα γραφόμενα, και ένιωσα πολύ καλύτερα. Όταν ήρθαν και τα επόμενα σχόλια και οι απαντήσεις τους, ένιωθα απερίγραπτα συναισθήματα και αυτοπεποίθηση ανεβασμένη. Όταν πληκτρολογούσα τις απαντήσεις τα δάκτυλα και το μυαλό πήγαιναν τηλεκατευθυνόμενα. Τώρα για να συνεχίσω από εκεί που άρχισα, από εκείνο το σημείο και μετά, κατάλαβα ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο. Η βοήθεια που βίωσα προσωπικά μέσα από τις παραγράφους αυτού του blog, διαπίστωσα ότι άγγιξε κι άλλους συνανθρώπους μου. Όλους εσάς φυσικά, αλλά και γνωστούς και φίλους που την διάβασαν. Μάλιστα έτυχε και το εξής, κάποιος γνωστούς ενός φίλου μου, του μίλησε για την ιστοσελίδα χωρίς να γνωρίζει ότι με ξέρει και μάλιστα πολύ καλά. Τότε διαισθάνθηκα ότι η ιστοσελίδα αυτή θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα από την απλοϊκή σχέση δημοσίευσης και ανάγνωσης. Γι ' αυτό πήρα το ρίσκο και στο προφίλ μου έβαλα και το e-mail μου, ώστε εάν θελήσει κάποιος να μου στείλει μήνυμα προσωπικά χωρίς να το δουν οι αναγνώστες του blog. Πρέπει να ξέρετε ότι έχω δεχτεί αυστηρή κριτική, από τους γονείς μου, την αδελφή μου, τους συναδέλφους μου, και από γνωστούς, ακόμα και από κληρικούς και μορφωμένους ανθρώπους, διότι ασχολούμαι με τέτοιες ασυναρτησίες. Γι' αυτό και διατηρώ σχετικά μια ανωνυμία, αν και το όνομά μου είναι πράγματι Νικόλαος Βλάχος, γι' αυτό και δεν δίνω περαιτέρω προσωπικά στοιχεία, για να μην δύναται κάποιος εύκολα να σκιαγραφήσει το προφίλ μου, είναι μια άμυνα, που φυσικά μπορεί να είναι μόνον δικιά μου φοβία και να μην υπάρχει λόγος να την αισθάνομαι. Όμως για να μην αντιμετωπίσω περισσότερη ειρωνία και κοροϊδία από αυτήν που αντέχω, αρκούμε προς το παρόν με τα σχόλια σας και την αγάπη σας και σας ευχαριστώ πραγματικά γι' αυτό.
Από τα βάθη της ψυχής μου και σου μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια δεν ήθελα να σε προσβάλω, ούτε να σε θίξω. Εξ' άλλου δεν γνωριζόμαστε, για να σε προσβάλω προσωπικά, απλά θεώρησα αυτό το ενδιαφέρον σου ύποπτο, και τις πληροφορίες που ζητάς σαν ψάρεμα για να αντλήσεις στοιχεία. Και μάλιστα δεν ήταν μόνον δικιά μου γνώμη, αλλά και πολλών φίλων, οι οποίοι με συμβούλεψαν όχι μόνο μα μην απαντήσω αλλά και να σβήσω το σχόλιο σου. Φαίνεται διατύπωσες τόσο καλλιτεχνικά τις επιθυμίες σου, που σε παρεξήγησα. Πραγματικά εάν πικράθηκες σου ζητώ συγνώμη, διότι δεν είμαι άγιος ούτε προφήτης, και δεν διαθέτω την διάκριση να μπορώ να αντιληφθώ την προαίρεση του καθενός και ίσως να έσφαλα στην κρίση μου αυτή.
Είμαστε μαζί σε αυτό το ιστολόγιο 1,5 έτος, άσχετα με το πότε το ανακάλυψε ο καθένας σας. Δεν είμαι κάποιος διάσημος ούτε έχω βλέψεις ηγετικές, και ούτε ανήκω σε μυστικές οργανώσεις ή σε ομάδες που θέλουν να υποκινήσουν επανάσταση. Πραγματικά σας λέω μια φωνή μέσα μου, με παρότρυνε να αρχίσω να γράφω. Δεν είμαι παρά ένας αμαρτωλός και δεν το λέω για να ταπεινωλογήσω, διότι δυστυχώς εάν ο άνθρωπος δεν υποφέρει από τις αμαρτίες του δεν βάζει μυαλό. Εάν είχα βλέψεις ή ήθελα να σας παρασύρω σε οργανώσεις θα το είχα κάνει πιστέψτε με. Εγώ το μόνο που σας έχω συμβουλεύσει, δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο ζητήσει, διότι δεν είμαι ο πνευματικός σας για να σας ζητήσω να κάνετε κάτι, εάν θυμάστε καλά από τα λόγια μου στο blog, σας έχω παρακαλέσει να συνεχίσετε να ζείτε κανονικά, με περισσότερη ευλάβεια και πνευματική άσκηση διότι μόνο αυτό θα μας σώσει στις μέρες που έρχονται. Εάν το θέλετε τώρα, σας το ζητάω, συνεχίστε κανονικά την ζωή σας και εντείνεται την πνευματική σας πρόοδο. Φαντάζομαι ότι αυτό δεν είναι παράλογο, ούτε κακό. Αυτό που σας συμβουλεύω είναι να έχετε την προσοχή σας το 2011, ιδιαίτερα όμως το 2012 και σίγουρα το 2013, διότι θα εμφανιστεί ένας νέος και καλός άντρας που σιγά-σιγά θα αναδειχτεί σε παγκόσμιο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Προσέχτε όταν λένε ότι και οι εκλεκτοί θα πλανηθούν, δεν είναι μεταφορικό, ούτε σημαίνει ότι αυτοί που θα πλανηθούν δεν είναι καλοί και άξιοι. Όσοι πνευματικοί και ενάρετοι που ζουν σήμερα δεν παραδέχονται ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια, στα μάτια του Θεού είναι πλανεμένοι. Υπάρχει η περίπτωση όταν εμφανιστεί ο Αντίχριστος να το πιστέψουν. Όμως θυμηθείτε τι είπαμε πιο πάνω, για να επιμένουν όλοι οι Άγιοι και οι Ευαγγελιστές, σημαίνει ότι στα χρόνια αυτά δεν θα είναι εύκολο να διαπιστώσουμε την αλήθεια. Δείτε και μόνοι σας, η φύση φωνάζει, ο κόσμος κυβερνάται από τον πονηρό και όλοι κοιμόμαστε. Ήρθε το 666 στην ζωή μας (απάντηση στο σχόλιο 4) και πάλι δεν δίνουμε σημασία, πώς λοιπόν θα αντιληφθούμε τον Αντίχριστο; Ήδη τώρα νέοι άνθρωποι έρχονται σε υψηλές θέσεις και αρχίζει να θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, τότε θα μας πούν ότι είμαστε αναχρονιστικοί δεν θέλουμε νέους ανθρώπους και ότι προτιμάνε το κατεστημένο. Εδώ λοιπόν έρχεται το χρέος των υψηλά πνευματικών ανθρώπων. Μπορεί αυτοί να έχουν τα προσόντα και τα πνευματικά μάτια να δουν τον Αντίχριστο όταν θα εμφανιστεί, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει τα προσόντα, ξαφνικά από τον ύπνο που βρισκόμαστε να ανοίξουν τα μάτι μας και να διαπιστώσουμε ότι οι σκοτεινές δυνάμεις κινούν τα νήματα και μας τα παρουσιάζουν όλα λογικά και ευχάριστα. Διότι όταν θα κάνουμε το χρέος μας και θα φωνάζουμε προσέχτε αυτός είναι ο Αντίχριστος, θα μας χλευάσουν και δεν θα μας πιστέψουν, διότι με το μυαλό τους δεν είναι ποτέ δυνατόν ο Αντίχριστος να είναι καλός και όμορφος, να βοηθά τους αβοήθητους και να λύσει τα χρόνια προβλήματα της ανθρωπότητας (πείνα και πόλεμος), διότι θα φέρει την ειρήνη και θα λύσει όλα τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Σκεφτείτε τώρα εάν ένας έλυνε την παγκόσμια οικονομική κρίση, αμέσως θα γινόταν ήρωας και σωτήρας και αγαπητός από όλους και όλος ο κόσμος θα φώναζε, αυτόν θέλουμε να κυβερνήσει τον κόσμο που είναι δίκαιος και λογικός. Εδώ λοιπόν έρχεται η ευθύνη όλων αυτών που μπορούν να επηρεάσουν πολύ κόσμο, οφείλουν να τον ενημερώσουν και να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι έρχεται η επταετής παρουσία του Αντίχριστου. Οι διάσημοι πνευματικοί, οι σπουδαίοι θεολόγοι και οι πρόεδροι χριστιανικών συλλόγων, όχι μόνο δεν προετοιμάζουν τον κόσμο για τα χρόνια που έρχονται αντίθετα τον κοιμίζουν και του λένε κανείς δεν ξέρει, να κοιτάτε τον Χριστό κι όχι τον Αντίχριστο, μην φοβάστε όλοι αυτοί είναι πλανεμένοι και τόσα άλλα.
Δεν αποφεύγω την απάντηση, διότι δεν έχω να κρύψω ούτε να φοβηθώ κάτι. Δεν ανήκω σε καμιά οργάνωση, τουλάχιστον με την έννοια που αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος. Βέβαια δεν είμαι μόνος μου, ανήκω σε ενορία, έχω πνευματικό και φίλους που μοιράζομαι τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου. Με την έννοια δηλαδή ότι άρχισα να γράφω επειδή ανήκω κάπου σου απαντώ αρνητικά. Την ιστοσελίδα την ξεκίνησα καλώς ή κακώς χωρίς την ευλογία του πνευματικού μου, και χωρίς να ενημερώσω κανέναν φίλο μου ή συγγενή μου. Μόνον όταν προχώρησε αρκετά και με την βοήθεια του Θεού ήρθε η αυτοπεποίθηση, άρχισα να το λέω κι αυτό μόνο όταν το έφερνε η κουβέντα. Φυσικά αιτία για όλα αυτά ήταν το βιβλίο του πατρός Μαξίμου, το οποίο επιβεβαίωσε τις ανησυχίες, που με έτρωγαν τα τελευταία 11 έτη. Τον πατέρα Μάξιμο τον γνωρίζω και έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας καταρτισμένος και δίκαιος μοναχός που λόγω της εσωτερικής πληροφόρησης που είχε, θεώρησε χρέος του να ενημερώσει όλους εμάς, και ύστερα από τον πόλεμο που του έγινε, τον χλευασμό και ιδιαίτερα μετά από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία τόσα χρόνια δεν καταδίκασε κανέναν από όλους αυτούς οι οποίοι έριξαν την Πίστης πολύ χαμηλά, δεν καταδίκασε βιβλία που έχουν παραπλανήσει τόσους αδελφούς μας, δεν κατέκρινε βιβλία ως κακόδοξα και πλανημένα, που απεδείκνυαν ότι ο Χριστός είναι Έλληνας!!!! Δηλαδή είναι τρομερό, εάν ο Χριστός είναι Έλληνας σημαίνει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος δεν είναι αειπάρθενος, δηλαδή βλασφημία, κι όμως δεν έβγαλε καμιά ανακοίνωση τύπου. Πού ήταν όταν την είχαμε ανάγκη; Πού ήταν όταν ο Πάπας πάτησε τα ιερά χώματα της πατρίδας μας; Πού ήταν όταν η πολιτεία αποχριστιάνιζε την κοινωνία μας; Πού ήταν όταν τα κανάλια για μεγάλες περιόδους ξεφτίλιζαν τους ιερείς μας; ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!! Φτάνει πια είπα μέσα μου, και πιστεύω ότι ο Θεός με βοήθησε σε αυτό και μου έδειξε ότι όλες οι ανησυχίες μου ήταν ορθές. Δεν είχα άδικο που θεωρούσα τους πολιτικούς μου προδότες της ψήφου μου, δεν είχα άδικο που ήμουνα απογοητευμένος με τους ταγούς της Πίστεώς μου. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί με βοήθησε και βρήκα έναν σωστό πνευματικό, διότι υπάρχουν ακόμα σωστοί ιερείς, τον ευχαριστώ γιατί έχω καλούς πνευματικούς φίλους που μοιράζομαι τις ανησυχίες μου, αλλά και τις ελπίδες μου, διότι ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ. Και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μου επέτρεψε να επικοινωνήσω με όλoυς εσάς μέσω αυτού του blog.
Και για να μην είμαι άδικος, καταλαβαίνω ότι κι εσύ όπως κι εγώ ήθελα να ξέρω περισσότερα για τον άνθρωπο που με βοήθησε, σας απαντώ ότι δεν είμαι σπουδαίος ούτε καταξιωμένος, είμαι ένας απλώς άνθρωπος 39 ετών. Το επάγγελμά μου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είμαι δηλαδή ένας μέσος άνθρωπος όπως όλοι σας φαντάζομαι.
Τώρα όσον αφορά το βιβλίο του πατρός Μαξίμου, κι από όσα προσωπικά γνωρίζω, είναι γνωστό σε όλες τις ηπείρους και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δεν μπορώ να σου απαντήσω εάν υπάρχουν ιερείς που συμφωνούν, σίγουρα υπάρχουν, οι οποίοι ελπίζω να κάνουν το χρέος τους, δηλαδή να ενημερώνουν τον κόσμο. Είναι στο χέρι όλων μας να γίνει αυτό που στο τέλος του σχολίου σου ρωτάς. Δηλαδή η αποδοχή εξαρτάται πλέον από εμάς, κι όχι από τον πατέρα Μάξιμο. Αυτός έκανε το χρέος του και θα λάβει τον μισθό του, το θέμα δεν είναι να αναρωτιόμαστε αλλά να κάνουμε κι εμείς αυτό που πρέπει. Να οπλιστούμε πνευματικά και να ενημερώσουμε για το σύντομο μέλλον του κόσμου, όσο περισσότερους μπορούμε. Εάν κι εγώ είχα μείνει στο να αναρωτιέμαι, αυτήν την στιγμή δεν θα υπήρχε αυτό το blog, και όλοι μας θα είχαμε χάσει κάτι και περισσότερο από όλους εγώ.
Και πάλι σου ζητώ ταπεινά συγνώμη, καθώς και σε όλους εσάς εάν καμιά φορά το ύφος μου δεν είναι το πρέπον.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 27: Όταν αναφερόμαστε σε μια γενιά, εννοούμε όλην την διάρκειά της. Ο Κύριος στον στίχο 34 (Ματθαίος κδ΄), όπως με λεπτομέρεια αναφέρει το Ευαγγέλιο, λέει ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, και το λέει αμέσως μετά την παραβολή της ξηρανθείσας συκής όπως είδαμε και στην απάντηση του σχολίου 7-8, η ξηρανθείσα συκή συμβολίζει το γένος των Εβραίων. Δηλαδή η γενιά των Εβραίων που είδε το συγκεκριμένο θαύμα, δηλαδή η γενιά του Χριστού εφόσον Αυτός έκανε το θαύμα κι όχι η γενιά που γεννιότανε την χρονιά που σταυρώθηκε ο Κύριός μας.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, διότι κοιτώντας ξανά το κδ΄ του Ματθαίου, διάβασα κάτι που δεν του είχα δώσει σημασία ποτέ και είναι εξαίρετα σημαντικό. Εφόσον τα έσχατα χρόνια θα είναι δύσκολα με τέτοιο μάλιστα τρόπο, ώστε θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Είδαμε και στην προηγούμενη απάντηση ότι ο όρος εκλεκτός είναι πραγματικός κι όχι μεταφορικός . Δηλαδή τί σημαίνει ότι θα πλανηθούν οι εκλεκτοί; Για να πλανηθεί ο εκλεκτός, δηλαδή ο μυστηριακά συμμετέχον στο σώμα της Εκκλησίας, ο άξιος ιερέας, ο ορθός θεολόγος, και ο ταπεινώς Δεσπότης, πρέπει η πλάνη να είναι μέγιστη και τρομερή που θα τυφλώνει όχι μόνο τα υλικά αλλά και τα πνευματικά μας μάτια. Κι όμως ο Κύριός μας, μας συμβουλεύει στον στίχο 44, να είμαστε έτοιμοι. Πώς όμως θα είμαστε έτοιμοι, όταν θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί; Αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να γίνει, από την πληροφόρηση που ο Ίδιος θα μας στείλει, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο τρόπο. Όπως λέει και στον στίχο 33, να κοιτάμε τα σημάδια (απάντηση σχολίου 7-8), δηλαδή μας προτρέπει να μελετάμε τα εσχατολογικά κι όχι να τα παραβλέπουμε. Επομένως άλλη μια απόδειξη ότι ο Θεός μας, δεν θα μας αφήσει απροστάτευτους, αλλά εκτός από τα σημάδια που αναφέρει στο κεφάλαιο αυτό θα μας στείλει κι άλλα, και τα οποία πιστεύω ότι είναι αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 28: Η επικοινωνία με τον πατέρα Μάξιμο είναι πολύ εύκολη. Γράφτε στο google πατέρας Μάξιμος και θα βρείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου του Αγίου Κοσμά, σε αυτήν έχει το e-mail του και τα τηλέφωνά του. Βλέπετε το διαδίκτυο έχει και τα καλά του.
Και εφόσον μου το ζητάτε, θα σας πω το εξής. Δεν χρειάζεται να διαφωνούμε και να έχουμε αμφιβολίες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο από κάποιον, όσο κι αν φωνάξουν τα σημεία τω ν καιρών, να δεχτεί συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όμως συμβαίνουν απίστευτα πράγματα και δυστυχώς η σημερινή κοινωνία με την πληθώρα των πληροφοριών μας κάνει να αδιαφορούμε για σημαντικά θέματα, διότι μπερδευόμαστε και από τα πολλά που βλέπουμε και ακούμε δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση. Είδαμε και πιο πάνω ότι για αυτούς το 2012 τελειώνει η έκτη χιλιετία (σύμφωνα με θεολογημένους μελετητές τους) και ξεκινά η μεσσιανική χιλιετία. Είδαμε το ντοκιμαντέρ του bbc για την κιβωτό της διαθήκης και τον Σολομών Γκέρσον να λέει ότι πρέπει να βιαστούνε και να κτίσουνε τον Ναό τους, διότι έρχεται σύντομα ο Μεσσίας τους. Είδαμε την επιστολή που έστειλαν στον Πάπα για να επιστραφούν τα ιερά σκεύη του Ναού του Σολομόντα, διότι θα τον λειτουργήσουν σύντομα τώρα που σε λίγο θα έρθει ο Μεσσίας τους. Είδαμε ότι έχουν έτοιμους τους θεμέλιους λίθους του τρίτου Ναού του Σολομόντα, κι όχι συνωμοσιολογικά και φανταστικά, αλλά τους παρουσίασαν με επίσημη παρέλαση στο κέντρο των Ιεροσολύμων. Είδαμε τον Κάντουρι, τον πλέον αγαπητό και σεβάσμιο ραβίνο τους, που του αποδίδουν μέγα τιμές, και που στην κηδεία του ήταν 140.000 άτομα και μέρα πένθους για το Ισραήλ, να τους φανερώνει ότι συνάντησε και μίλησε με τον Μεσσία του Ισραήλ, το 2003 στις 4 του Νοέμβρη. Είδαμε ότι το Φεβρουάριο του 1999 ανέβασαν στο διαδίκτυο μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε Εβραίους και προσπαθεί να τους πείσει να πιστέψουν στον Μεσσία. Προσέχτε όλα αυτά δεν είναι συνωμοτικά, ούτε υποθετικά και φανταστικά, είναι επίσημα γραπτά και video που κάνουν τον γύρω του κόσμου. Δεν μας φτάνουν αυτά; Θέλουμε κι άλλα; Δηλαδή τί άλλο θέλουμε να δούμε και να ακούσουμε; Μήπως να βγούν στους δρόμους Εβραίοι με τα μπουκλάκια τους και τις στολές τους, να μοιράζουν φυλλάδια, να χορεύουν από την χαρά τους, να φωνάζουν από ντουντούκες και να ενημερώνουν τον κόσμο και μάλιστα όλων των κόσμο κι όχι μόνο Εβραίους ότι ήρθε ο Μεσσίας του Ισραήλ και ολόκληρου του κόσμου; Δηλαδή πρέπει να δούμε αυτό για να πιστέψουμε!!; Ε λοιπόν έγινε κι αυτό το Φεβρουάριο του 2009!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σας φαίνεται απίστευτο; Εγώ δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το είδα. Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Θυμάστε την προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης, που έλεγε μάτια έχουν και δεν βλέπουν, αυτιά και δεν ακούνε, που αναφέρεται στην επίγεια Παρουσία του Κυρίου μας, και στους Εβραίους που με τόσα θαύματα δεν πίστευαν; Ταιριάζει απόλυτα και για εμάς σήμερα που με τόσα που βλέπουμε και ακούμε είμαστε χειρότεροι από τους Εβραίους. Φαντάζομαι ότι το youtube το ξέρετε. Γράψτε στην αναζήτηση του youtube MOSHIACH IS HERE!!! Θα σας εμφανιστούν διάφορα βίντεο, εσείς επιλέξτε το πρώτο από αυτά με διάρκεια 5 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Μήπως έχετε να πείτε κάτι; Δείτε προσεχτικά πως τελειώνει το βιντεάκι αυτό, και γράψτε μου τι ακριβώς σημαίνει το τέλος αυτού του βίντεο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 29: Καλησπέρα σε όλους, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Άργησα να ασχοληθώ με το θέμα μας, διότι ήμουνα σε ταξίδι, και δεν είχα τον χρόνο.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πριν ανεβάσω κάτι στην ιστοσελίδα, το εξετάζω πολύ καλά και εάν δεν είμαι τελείως σίγουρος δεν το δημοσιοποιώ καθόλου. Έχω πάρα πολλές άλλες πληροφορίες και ενδείξεις, που ίσως κακώς να μην τις μοιράζομαι μαζί σας, αλλά πρώτα τις επεξεργάζομαι και μόλις τις τεκμηριώσω, τις ανεβάζω στο blog.
Οι άνθρωποι αυτοί που φαίνονται στο συγκεκριμένο βίντεο, όχι μόνο δεν ανήκουν σε Εβραϊκή παραθρησκευτική οργάνωση ή σε αίρεση, αλλά στην πιο επίσημη διεθνή τους οργάνωση στην λεγόμενη Chabad. Όσο για τον ραβίνο που απεικονίζεται στα οχήματά τους δεν είναι φυσικά ο Μεσσίας τους, αλλά ο διάσημος Rebbe. Ο Rebbe για τους Εβραίους είναι ανώτατος τίτλος και θρησκευτικό αξίωμα. Ο συγκεκριμένος ήταν ο έβδομος, και θεωρείται από τους Εβραίους ένας από τους σπουδαιότερους Εβραίους όλων των εποχών. Αναμόρφωσε την Εβραϊκή γλώσσα, τακτοποίησε τα θεολογικά τους ζητήματα, βοήθησε την εθνική τους συνείδηση, αλλά κυρίως ήταν αυτός που τους άναψε την φλόγα και την πίστη για τον Μεσσία τους. Ψάξτε στο youtube "The Rebbe's message to the world about Moshiach", θα δείτε κι άλλο αποκαλυπτικό video. Αποτελεί για αυτούς ένα είδος θρησκευτικού ηγέτη και εθνικού αναγεννητή. Αυτός είναι και ο λόγος που τον ταυτίζουν με την εμφάνιση του Μεσσία τους. Όπως είπαμε ο όρος Rebbe, δεν είναι όνομα αλλά τίτλος, όπως είναι ο πατριάρχης, ο φαραώ, ο δούκας. Όμως για τους Εβραίους όταν λες Rebbe, το μυαλό τους πάει μόνον στον
Rabbi Menachem M. Schneerson, όπως είναι το κανονικό του όνομα. Ένας τόσο σημαντικός θρησκευτικός ηγέτης, τους ενημερώνει ότι έφτασε η ώρα του Μεσσία. Εμείς δεν πρέπει να δώσουμε σημασία σε αυτό; Βλέπεται τώρα για ποιον λόγω δεν θέλουν να ασχολούμαστε με τους Εβραίους! Στην ορθόδοξη χριστιανική θεολογία, υπάρχει ένα ακλόνητο θεμελίωμα, επιβεβαιωμένο από όλους τους Πατέρες μας. Ο Μεσσίας των Εβραίων θα είναι ο Αντίχριστος. Αυτό είναι αναντίρρητο και αδιαμφισβήτητο θεμέλιο της Πίστεώς μας. Υπάρχει λογική λοιπόν στην θεωρία τους να μην κοιτάμε τους Εβραίους; Ποιον να κοιτάμε δηλαδή; Τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως; Εάν κοιτάμε τα έργα του και τα κηρύγματά του χαθήκαμε και Εθνικά και πνευματικά. Όταν οι Εβραίοι ετοιμάζουν τον κόσμο, τρανταχτά πλέον, για την υποδοχή του Μεσσία τους, δεν πρέπει αυτό να μας προβληματίσει; Εσείς τί λέτε;
Οι διάσημοι θεολόγοι και υψηλόβαθμοι ιερείς δεν γνωρίζουν την πίστη μας; Δεν κατέχουν όλα αυτά που γράφουμε στην ιστοσελίδα αυτή; Φυσικά και τα γνωρίζουν! Τότε δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή δεν τα πιστεύουν, οπότε δεν αξίζουν του αξιώματος, ή τα κρύβουν επίτηδες, είναι δηλαδή προδότες της Πίστεως μας. Συγνώμη εάν αυτό ακούγεται ακραίο, αλλά δυστυχώς είναι προφητευμένο, ότι στα έσχατα χρόνια οι ιερείς θα είναι ανάξιοι και εξαγορασμένοι.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 30: Αγαπητοί αδελφοί χαίρομαι πολύ που αρχίζετε και ψάχνεται.
'Οπως όλοι γνωρίζουμε η Παλαιά Διαθήκη είναι κοινή για τους Χριστιανούς και τους Εβραίους. Εμείς όμως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε ως αρχαιότερο κείμενο την μετάφραση των Εβδομήκοντα, ενώ οι Εβραίοι έχουν άλλη νεότερης ηλικίας από των Εβδομήκοντα. Συνεπώς προκύπτουν αρκετές διαφορές, μεταξύ της δικιάς μας Παλαιάς Διαθήκης και αυτής των Εβραίων. Μία από αυτές είναι και η χρονολόγηση. Εμείς σήμερα (2009) έχουμε σωτήριο έτος 7517 από Αδάμ, για αυτούς το έτος 2009 αντιστοιχεί σε 5769 έτη από Αδάμ. Έχουμε δηλαδή 1748 έτη διαφορά με βάση τις χρονολογίες της Παλαιάς Διαθήκης.
Είδαμε όμως πιο πάνω ότι σύγχρονοι μελετητές τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρονολόγηση αυτή είναι λάθος, διότι προκύπτουν άλλα θέματα, όπως το πόσα χρόνια έκανε ο Αδάμ στον Παράδεισο χωρίς την Εύα, και άλλοι δικοί τους υπολογισμοί που δεν μας αφορούν. Αυτό όμως που μας αφορά είναι το συμπέρασμα που βγάζουν. Και δεν είναι άλλο από το ότι το 2012 τελικά συμπληρώνονται 6000 έτη, και ξεκινά η Μεσσιανική χιλιετία. Πιο ψηλά στην ιστοσελίδα το αναφέρουμε αυτό μαζί και με την ηλεκτρονική διεύθυνση, την κάνω κόκκινη για να την βρεις πιο εύκολα. Σας είπα και πιο πάνω πως ότι γράφω δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, και σας παραθέτω και τις αποδείξεις.
Το ότι ο Αντίχριστος θα φέρει προσωρινά την παγκόσμια ειρήνη, δεν είναι πιστεύω τον Εβραίων, αλλά μια πληροφορία των Αγίων Πατέρων μας. Οι Άγιοί μας, μάς πληροφορούν για να μην πλανηθούμε, ότι ο Αντίχριστος θα παρουσιαστεί σαν πράος και φιλειρηνιστής. Αντίθετα οι Εβραίοι περιμένουν τον Μεσσία τους, ως ελευθερωτή τους, που θα νικήσει για πάντα τους εχθρούς τους. Μάλιστα έχουν και μια προφητεία για τον πόλεμο των Γκωγκ και των Μογκώγκ, που την αναφέρει ο Προφήτης Ιεζεκιήλ.
Το κανόνι στο τέλος ένας φίλος μου, είπε ότι είναι κανονιοβολισμός χαράς, όπως κάνει και ο στρατός μας σε εορταστικές εκδηλώσεις. Εγώ δίνω μια άλλη ερμηνεία. Όλο το video έχει μια χαρούμενη διάθεση, μια διάθεση αγάπης των Εβραίων στον υπόλοιπο κόσμο για την διάδοση του μηνύματος τη έλευσης του Μεσσία. Το κανόνι με την σημαία της βασιλεύουσας του Ισραήλ είναι απειλή. Δηλαδή σε όλο το video μας λένε ελάτε τώρα μαζί μας, σας καλούμε ειρηνικά, αλλά προσέξτε όποιος μας εναντιωθεί θα ....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 31: Για να πω την αμαρτία μου δεν έχω διαβάσει το καινούργιο βιβλίο του πατρός Μαξίμου, για το τέλος του Αγίου Όρους. Όμως η προφητεία του Αγίου Νείλου για τα έσχατα χρόνια αναφέρεται λεπτομερώς και με εξήγηση στο βιβλίο " ο Αντίχριστος ήλθεν" στις σελίδες 487-488.
Ο Άγιος Νείλος όταν αναφέρεται στα έσχατα χρόνια και στον Αντίχριστο, κάνει μια εισαγωγή και οριοθετεί προς τα κάτω τις εσχατολογικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα λέει, ότι το 1900 και πηγαίνοντας προς τον μεσασμό του 8ου αιώνα, ο κόσμος θα γίνει αγνώριστος, θα μεγαλώσει η ασέβεια, η ανομία κ.λ.π. και τελικά θα έρθει η πλάνη του Αντίχριστου σε όλον τον κόσμο. Δηλαδή τοποθετεί τα έσχατα χρόνια μετά το 1900 και πιο συγκεκριμένα μετά τα μέσα της όγδοης χιλιετίας. Και αναφέρει ότι τα μέσα της όγδοής χιλιετίας, δηλαδή το έτος 7500 από Αδάμ, ως την τελική ευθεία για τον Αντίχριστο. Το έτος 7500 από Αδάμ αντιστοιχεί στο έτος 1992. Δηλαδή σύμφωνα με τον Άγιο Νείλο ήδη από το 1992 έχουμε εισέλθει στα έσχατα χρόνια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 32: Αγαπητέ αδελφέ, χαίρομαι που διάβασες το βιβλίο. Σίγουρα αυτά που αναφέρει το βιβλίο για τα χρόνια του Αντίχριστου είναι φρικτά και τρομερά. Σήμερα όμως γίνονται φρικτότερα πράγματα και χωρίς να είμαστε ακριβώς στην εποχή του Αντίχριστου. Διότι το να συμβαίνουν φρικτά πράγματα στην εποχή του Αντίχριστου είναι φυσιολογικό, το να συμβαίνουν όμως τώρα είναι απαράδεκτο. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, όμως έχεις ακουστά τι συμβαίνει στα μπαρ της Μυκόνου; Μήπως έχεις ενημερωθεί για το τί γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες στην Χερσόνησο της Κρήτης, στον Κάβο της Κέρκυρας, στο νησί της Ρόδου, στην Ίο και δυστυχώς σε πολλά άλλα τουριστικά μέρη της Ελλάδας; Ενημερώσου από άλλους για το τί γίνεται σε αυτά τα μέρη κι όχι από εμένα, για να μην νομίζεις ότι μόνο εγώ έχω αυτήν την γνώμη.
Όσον αφορά τους κανιβαλισμούς, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, στις ειδήσεις ακούμε για τέτοια περίπτωση. Η πιο πρόσφατη είναι στην Ρωσία, που μάλιστα ο κανίβαλος φύλαγε τα γεύματά του, στο ψυγείο του σε μερίδες. Φρικιαστικές λεπτομέρειες που δυστυχώς είναι αληθινές.
Η εξήγηση των προφητειών τις περισσότερες φορές θέλει διάκριση. Όταν αναφέρει ότι θα γίνονται ανωμαλίες παντού στον κόσμο, εάν σε κάποια μέρη του κόσμου δεν συμβαίνουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η προφητεία δεν έχει εκπληρωθεί. Διότι όταν η διαστροφή επικρατεί σχεδόν παντού και μόνο σε λίγα μέρη δεν εμφανίζεται, αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν είναι διεστραμμένος. Εσύ τι λες είναι σήμερα η Ελληνική κοινωνία βουτηγμένη στην ανωμαλία; Μην σκέφτεσαι τι νομίζεις εσύ ή τι θα ήθελες να συμβαίνει, αλλά τί στην πραγματικότητα συμβαίνει. Η τηλεόραση κάθε μέρα προβάλει την σεξολαγνεία και δημιουργεί πρότυπα ανήθικα. Παντού υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, από τις εκπομπές εώς τις σειρές. Δεν παρακολουθείς καθόλου τηλεόραση; Έχεις πάει βόλτα τελευταία στο κολωνάκι, στο Θησείο, στου Ψυρρή; Πήγαινε μια βόλτα από περιέργεια εάν μένεις στο λεκανοπέδιο, εάν δεν μένεις στην Αθήνα, όποτε κατέβεις βγές ένα βράδυ στα μέρη αυτά, και μετά γράψε μου τα συμπεράσματά σου για την κοινωνία μας.
Είτε μας αρέσει είτε όχι δυστυχώς η Ελλάδα μας δεν αποτελεί εξαίρεση της σύγχρονης εποχής, αλλά ακόμα και να ήταν η εξαίρεση, αυτό δεν σημαίνει ότι η σύγχρονη ανθρωπότητα είναι ενάρετη. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η πορνεία θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, η επί πληρωμή πορνεία σου προσφέρει από άνδρες μέχρι παιδιά. Ή μήπως δεν ξέρετε τί συμβαίνει στην Ασία στις χώρες Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, κ.α. όπου η παιδική πορνεία είναι εθνικό προϊόν. Νομίζεται ότι τυχαία το τσουνάμι έπληξε αυτές τις χώρες; Σε αυτές τις χώρες υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για μορφωμένους και καταξιωμένους κοινωνικά δυτικοευρωπαίους και Αμερικανούς επισκέπτες που ο σκοπός του ταξιδιού τους ήταν η παιδοφιλία, φυσικά με την ανοχή των τοπικών αρχών.
Όσο για την αιμομιξία, μήπως ξέχασες πρόσφατα στην χώρα μας, την περίπτωση που ο πατέρας βίαζε την κόρη του και είχε και παιδιά μαζί της;
Συγνώμη για τις λεπτομέρειες της περιγραφής μου, όμως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα και να μην εθελοτυφλούμε.
Δεν σου αποδίδω μομφή, διότι πολλές φορές η άμυνά μας, μάς κάνει να ωραιοποιούμε τα πράγματα γύρω μας. Δυστυχώς η εποχή αυτή έχει άλλες απαιτήσεις. Να δούμε την αλήθεια και να την αντιμετωπίσουμε. Καλό αγώνα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 34: Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ενημέρωση και το εύστοχο σχόλιο που μας έστειλες, και σας παρακαλώ όλους να το διαβάσετε προσεχτικά.
Βέβαια το ότι ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι οικουμενιστής είναι πασίγνωστο. Φαίνεται επειδή έχει καθιερωθεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να ονομάζεται Οικουμενικό, αυτός νομίζει ότι πρέπει να γίνουμε όλοι οικουμενιστές. Εμείς όμως δεν τα έχουμε με τον πατριάρχη, διότι αυτός είναι προδότης της Ορθοδοξίας και όργανο των σκοτεινών δυνάμεων και κάνει την δουλειά του και μάλιστα πολύ καλά. Όμως που είναι η εκκλησία της Ελλάδος, η οποία οφείλει να τον συνετίσει; Που είναι η εκκλησία μας, η οποία οφείλει επίσης να προστατέψει το ποίμνιό της και να μας ενημερώσει, ότι η Αγία Εκκλησία είναι μόνο αυτή που έχει κεφαλή της τον Χριστό και κανέναν άλλον; Και εάν το τραβήξουμε ακόμα περισσότερο που είναι όλα τα άλλα Πατριαρχεία, να μιλήσουν και να υπερασπιστούν την Πίστη μας; Διότι όταν ο κόσμος βλέπει και ακούει τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Ιστορικής και Αγίας Κωνσταντινούπολης να ενεργεί έτσι, τί συμπέρασμα θα βγάλει; Και ειδικά όταν κανένας άλλος δεν μιλάει; Μα φυσικά ότι έχει δίκιο. Όταν εμείς επαναστατούμε και λέμε ότι μας οδηγούν στον Πάπα και στην αίρεση, μας απαντούν: " μα καλά μόνο εσείς ξέρετε την αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Δεσπότης, τα υπόλοιπα Πατριαρχεία δεν ξέρουν, δηλαδή εσείς ξέρετε καλύτερα από το Άγιο Όρος που ποτέ επίσημα δεν τα έβαλε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πώς είναι δυνατόν λαϊκοί να μιλούν και οι ιερείς να σωπαίνουν. Επομένως εσείς έχετε άδικο και αυτοί έχουν δίκιο". Που είναι οι διάσημοι πνευματικοί να βγούν και να πουν την αλήθεια, ώστε ν α βοηθηθούν και να σωθούν τόσες ψυχές; Μερικοί από αυτούς μόνο κρυφά και στα πολύ κοντινά πνευματικά τους παιδιά, λένε το σωστό, φοβούνται από άμβωνος να κρίνουν τους εχθρούς μας, διότι προτιμούν την θέση τους και την βολή τους από την αλήθεια του Χριστού.
Εάν φοβούνται τώρα τί θα κάνουν σε λίγα χρόνια που όλος ο κόσμος θα δοξάζει τον Αντίχριστο, θα έχουν τότε το κουράγιο να αντιδράσουν; Αλλά ακόμα κι αν το έχουν θα είναι πολύ αργά. Είναι σαν να περιμένουμε οι Τούρκοι να φτάσουν μέχρι την Αθήνα για να πάρουμε τα όπλα και να τους πολεμήσουμε. Όμως τότε θα είμαστε αβοήθητοι και χωρίς πολύ στρατό.
Προσέχτε αυτό είναι η μεγαλύτερη πλάνη του διαβόλου αυτήν την εποχή. Δεν πειράζει, αφού είναι προφητευμένα ότι θα συμβούν, όταν έλθει ο Αντίχριστος, τότε θα μιλήσουμε, τότε θα αντιδράσουμε και θα φύγουμε στα βουνά όπως μας είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας. Αυτό ακριβώς θέλει κι αυτός, να βρει ελεύθερο χώρο και πεδίο να δράσει τώρα την κρίσιμη στιγμή. Να έρθει ο συνεργάτης του και να τα βρει όλα έτοιμα, χωρίς αντιδράσεις και κυρίως χωρίς πνευματικότητα. Η αντίδρασή μας και η αύξηση της πνευματικότητάς μας, κωλυσιεργεί το έργο του Αντίχριστου και βοηθάει όλους μας να αντεπεξέλθουμε καλύτερα τα χρόνια που θα έλθουν. Εξάλλου κανένας Άγιος δεν είπε να περιμένουμε παθητικά το τέλος μας, αλλά όπως οι Άγιοι Μάρτυρες στο παρελθόν έπραξαν οφείλουμε κι εμείς τώρα να κάνουμε. Σκεφτείτε ότι τώρα δεν απειλεί κανείς την ζωή μας, ούτε τα παιδιά μας, ούτε μας εκβιάζει με την δουλειά μας και με την περιουσία μας και δεν αντιδρά κανένας, δηλαδή τότε που θα πρέπει να κάνουμε τεράστιες θυσίες πώς θα έχουμε το κουράγιο να αντιδράσουμε; Τότε μόνο οι δύο Μάρτυρες και "Προφήτες" που έχει επιλέξει ο Θεός θα μπορούν να τα βάλουν με το σύστημα του Αντίχριστου.
Γι' αυτό αδέλφια μου τώρα πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο για ότι πρόκειται να συμβεί σε δύο ή το πολύ σε τρία χρόνια. Το ξέρετε ότι μετά θα μας ζητηθεί ευθύνη την ώρα της απολογίας; Θα γυρίσει ο φίλος μας, ο συγγενής μας, η γυναίκα μας, το παιδί μας, ο συνάδελφος, ο σύζυγός μας και θα πουν δεν είμαστε ενημερωμένοι, αυτός ήξερε και δεν μας το είπε, τι θα απαντήσουμε εμείς τότε; Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε με ντουντούκες στους δρόμους, αυτό οφείλουν άλλοι να το κάνουν, που δυστυχώς δεν το πράττουν. Ας κάνουμε όμως εμείς αυτό που μπορούμε και που πρέπει, διότι τα χρονικά όρια στενεύουν, ενημερώστε όσους περισσότερους μπορείτε και που γνωρίζεται ότι εμπιστεύονται την κρίση σας και την λογική σας, σίγουρα θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τέσσερις, που κι αυτοί με την σειρά τους θα έχουν άλλους δυο τρεις, μήπως ο Θεός δει την προσπάθειά μας και μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο όταν θα έρθει αυτή η δύσκολη στιγμή που θα πρέπει να διαχωριστούμε από την κοινωνία του Αντίχριστου και να φύγουμε στα βουνά, να μας αξιώσει να μην ζήσουμε από κοντά τα χειρότερα χρόνια όλων των εποχών και τελικά να δούμε την Δευτέρα Παρουσία. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται σαν παραμύθια, όμως είναι η Πίστη μας, το λέει το Σύμβολο της Πίστεώς μας και όλοι οι Άγιοι, αλλά δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει, να ολιγοπιστούμε και ο σκοπός για τον οποίο μας έπλασε ο Θεός να μας μοιάζει σαν ψέμα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 35: Χαίρομαι που είσαι στην παρέα μας. Θα το ξαναπώ, αν και το συζητήσαμε λίγο πιο πάνω (απάντηση στο σχόλιο 30). Μπορεί να φαίνεται αντίθετο με την κανονική χρονολόγηση των Εβραίων, που τώρα έχουν 5770, δηλαδή 2010 (όπως είπαμε και πριν αρχίσουν τα σχόλια, οι Εβραίοι έχουν πρωτοχρονιά το Φθινόπωρο, μην το ξεχνάτε αυτό), αλλά οι μελετητές τους υποτίθεται ότι τοποθετούν με ακριβέστερες υψηλές δικές τους "θεολογικές" μελέτες, ότι υπήρξαν σφάλματα και το σωστό είναι ότι 6000 έτη από κτίσεως κόσμου συμπληρώνονται το 2012 (δείτε την ιστοσελίδα που αναφέρω ή εάν έχετε υπομονή γράψτε στο google search judaism and 2012 και ερευνήστε μόνοι σας). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι σωστό, ούτε ότι πρέπει οι Εβραίοι να αλλάξουν το ημερολόγιό τους, απλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που απευθύνεται κυρίως στους Εβραίους και τους προϊδεάζει για αυτά που πρόκειται να συμβούν. Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 36-38: Πραγματικά είμαι πολύ υπερήφανος που αναρτώνται στο blog σχόλια τόσο υψηλού επιπέδου. Νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να ευχαριστήσουμε τον Κύριο, που μας επέτρεψε μέσω αυτής της ιστοσελίδας να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά και να διαπιστώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον τρελό και παραστρατισμένο κόσμο. Υπάρχουν κι άλλοι σαν κι εμάς που διαπιστώνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, και ότι δυστυχώς ή ευτυχώς θα αναγκαστούμε να ζήσουμε τα έσχατα χρόνια. Δεν πρέπει όμως να φοβόμαστε ούτε να απελπιστούμε, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό.
Αδέλφια μου μπορούμε να σκεφτούμε και την άλλη πλευρά αυτής της κατάστασης. Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε σε αυτήν την αντίχριστη κοινωνία, και εδώ το αντίχριστη κοινωνία είναι κυριολεκτικό κι όχι μεταφορικό. Ας το δούμε σαν μια μεγάλη πνευματική πρόκληση, την μεγαλύτερη πνευματική πρόκληση όλων των εποχών. Ναι εμείς οι απλοί και αμαρτωλοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στην ζωή μας την πικρή αλήθεια. (Φυσικά έχουμε τονίσει ότι για τον σκοπό αυτό πρέπει να αυξήσουμε τον πνευματικό αγώνα). Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα φωτεινά παραδείγματα όπως του πατρός Μαξίμου, περιμένουμε και από άλλους κληρικούς να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να στηρίξουν το ποίμνιο τώρα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της αναμονής. Διότι προσωπικά για μένα, η αναμονή του Αντίχριστου είναι πιο ψυχοφθόρα από τα χρόνια της επίσημης παρουσίας του. Διότι τότε θα τον βλέπουμε και θα μπορούμε να μιλάμε χειροπιαστά, ενώ τώρα θεωρούμαστε συνομωσιολόγοι, γραφικοί και πλανεμένοι.
Σε ότι αφορά την ερώτηση για τα θαύματα εξ' αποστάσεως, θα μου επιτρέψετε να απαντήσω λακωνικά προς το παρόν, διότι δεν μπορώ προσωρινά να πω περισσότερα. Σκεφτείτε μόνο ότι σε κάθε σπίτι υπάρχουν οι καινούργιες τηλεοράσεις, που είπαμε και πιο πάνω ότι μπορούν να λειτουργήσουν και ως κάμερες παρακολούθησης (πρώτες παράγραφοι της ιστοσελίδας), υπάρχουν τα κινητά μας μέσω των οποίων δύναται να ακούν τι λέμε μεταξύ μας (επίσης κοιτάξτε στις πρώτες παραγράφους), και φυσικά οι υπολογιστές και το διαδίκτυο, το οποίο ακόμα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δυνατότητες έχει να επηρεάζει τα μηχανήματα μας. Σκεφτείτε ότι ανά πάσα στιγμή θα μας ακούνε και θα μας βλέπουνε μέσα στο σπίτι μας, και θα μπορούν να απαντάνε στις ερωτήσεις μας και να μας ελέγχουν όταν διαφωνούμε με τον Αντίχριστο. Παράδειγμα, βρίζουμε τον Αντίχριστο σε οικογενειακή συζήτηση και ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο ή έρχεται μήνυμα στο υπολογιστή, και δεχόμαστε επίπληξη ή το χειρότερο, μας κάνουν να πάθουμε κακό, μέσω του τσιπ με το οποίο θα μας έχουν εμφυτεύσει. Προσέχτε αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπαρκτής τεχνολογίας. Σκεφτείτε ότι τώρα βλέπουν ζωντανά στην γη την αρτηριακή πίεση και τους σφυγμούς των αστροναυτών, με ειδικό εξοπλισμό της στολής τους, για όσο διάστημα βρίσκονται στο διάστημα. Το τσιπάκι με το οποίο θα μας σφραγίσουν σε λίγα χρόνια θα είναι ακόμα ανώτερης τεχνολογίας.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, με κάνετε να νιώθω εσωτερική χαρά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 39: Ειλικρινά σου το λέω δε ξέρω εάν έχεις στείλει κι άλλο σχόλιο, αλλά πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ για ότι μας έγραψες. Όλα όσα αναφέρεις είναι πολύ σημαντικά και το καθένα έχει την δική του βαρύτητα. Στις αρχές της δεκαετίας του 90', κάτι μέσα μου άρχισε να με τρώει, και από τότε μέχρι σήμερα, μία σκέψη είναι συνέχεια στο μυαλό μου. Τί θα γίνει ο κόσμος αυτός, και πώς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έσχατα χρόνια που σίγουρα θα ζήσουμε. Περίπου γύρω στο 1993, άρχισα να διαβάζω συστηματικά ότι εσχατολογικό υπήρχε, την Αποκάλυψη, τον Προφήτη Δανιήλ, τον Προφήτη Μαλαχία, τον Προφήτη Ιεζεκιήλ, τα Ευαγγέλια και συγγραφείς που επεξηγούσαν τα παραπάνω. Κάποια στιγμή έφτασε στα χέρια μου ένα βιβλίο, ενός γέροντα που ανέλυε την Αποκάλυψη και ερμήνευε τα σημάδια που έδειχναν ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια. Ο συγγραφέας ήταν ένας ηγούμενος στην Ναύπακτο και ονομαζόταν Αρσένιος Κουμπούγιας. Από ότι ξέρω πρέπει να είναι ο πρώτος που τόλμησε να γράψει ότι ζούμε στα έσχατα χρόνια και ότι σύντομα θα έλθει ο Αντίχριστος. Το βιβλίο του μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που πίστεψα, δεν ξέρω γιατί, ότι είχε κοιμηθεί. Όταν με πληροφόρησαν ότι είναι ζωντανός, είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσω με αυτόν τον άνθρωπο. Έτσι πήρα τηλέφωνο στην μονή η οποία μάλιστα ήταν γυναικεία, και του έκλεισα συνάντηση. Όταν μάθανε ότι έρχομαι από μακριά προσφέρθηκαν και να με φιλοξενήσουν, κοιμήθηκα δηλαδή ένα βράδυ σε ξενώνα εκτός του χώρου της Μονής. (Τα χρόνια εκείνα δεν είχα δικό μου μεταφορικό μέσο και με πήγε γνωστό ενός φίλου μου, δηλαδή με έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν τον ήξερα καθόλου).
Η αγωνία για το πώς θα του άνοιγα μια τέτοια εσχατολογική συζήτηση ήταν μεγάλη, τελικά ξεκίνησε μόνος του την κουβέντα περί του θέματος. Είπαμε πάρα πολλά, μου εξήγησε αρκετά πράγματα που είχα παρανοήσει και γενικά ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Αυτό όμως που μου έκανε τρομερή εντύπωση, και που μας το είπε με τόσο σιγουριά ήταν το εξής (το οποίο δεν σας το έχω αναφέρει, διότι δεν είχα άλλη αναφορά από κάποιον άλλον δικό του άνθρωπο, και γιατί κανένας άλλος δεν μίλησε στα εσχατολογικά κάνοντας αναφορά στο όνομά του. Δηλαδή είχα ακούσει να λένε διάφορα γι' αυτόν όχι όμως για τις εσχατολογικές του θεωρίες, όπως π.χ. έγινε με τα πνευματικά παιδιά του πατέρα Βησσαρίωνα): Μας είπε, δεν θυμάμαι πόσο παλαιότερα από το 1994 που τον επισκέφτηκα, ότι κάποτε στο μοναστήρι ήρθε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Εβραίων. Τους φέρθηκε με φιλοξενία και πάνω στην συζήτηση του είπανε ότι, ότι και να λέμε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, λίγα είναι τα ψωμιά μας, διότι ο Μεσσίας τους είχε γεννηθεί και κανείς δεν θα μπορέσει να τα βάλει μαζί του. Φυσικά τα λόγια του αυτά με κέρωσαν, όμως αργότερα έδειξα επιφύλαξη, διότι από ότι κατάλαβα αυτοί δεν ήταν Έλληνες Εβραίοι, του μιλούσαν Αγγλικά δηλαδή, τα οποία υπήρχε περίπτωση να μην κατάλαβε καλά. Επίσης είχα επιφύλαξη στο τί γυρεύουνε δύο Εβραίοι σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό Μοναστήρι, η απάντηση του γέροντα σε αυτό ήταν, ότι τους άρεσε η βυζαντινή τεχνοτροπία διότι είχαν σπουδάσει ιστορία της τέχνης. Τελικά αφού το επεξεργάστηκα το τοποθέτησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου χωρίς όμως να το απορρίψω. Τώρα ήρθες εσύ και αναφέρεις ότι είχε κάνει μελέτη και όριζε στο περίπου χρονολογία γέννησης του Αντιχρίστου, η οποία συμπίπτει με αυτήν του πατρός Μαξίμου. Για εμένα αυτό είναι συγκλονιστικό, διότι τελικά αποκαλύπτεται ότι είναι τρεις αυτοί που μιλάνε για το 1983. Ο πατέρας Αρσένιος, ο πατέρας Βησαρρίωνας και ο πατέρας Μάξιμος, δηλαδή τελικά η θεωρία του 1983 δεν είναι μόνο θεωρία ενός, αλλά τριών. Πέραν του ότι, όπως και εσύ είπες, το βιβλίο του πατέρα Μάξιμου είναι άρτιο θεολογικά, επιβεβαιώνεται και από άλλους δύο πατέρες, που αν μη τι άλλο θεωρούνται υψηλοί πνευματικά πρόσωπα με πολλές αρετές. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και για εσένα πρέπει να είναι άκρως επιβεβαιωτικό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάσαι, ειδικά (εάν κατάλαβα καλά) εσύ που είχες πνευματικό σου έναν τέτοιο άνθρωπο. Για να μας τάξει ο Θεός να ζήσουμε τα χρόνια αυτά, για να μας αξιώσει να έχουμε τέτοιους πνευματικούς και για να ευδοκήσει όλοι μαζί να ενώσουμε τις πληροφορίες μας, σημαίνει ότι πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη και να φανούμε αντάξιοι της μέριμνάς του, διότι μέσα από όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, βρήκαμε κάτι για να αντλήσουμε δύναμη και πίστη. Γι' αυτό λοιπόν δεν πρέπει να φοβάσαι, αλλά να πιστέψεις στις πνευματικές σου αρετές και να τις καλλιεργήσεις, ώστε να μπορέσεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλά και τους άλλους γύρω σου. Τα λόγια αυτά της τελευταίας παραγράφου, μπορεί να απευθύνονται στο δεύτερο ενικό πρόσωπο, αλλά ουσιαστικά τα απευθύνω σε όλους μας, διότι όλοι μας ανησυχούμε, όλοι μας είμαστε ολιγόπιστοι και όλοι μας κάνουμε το λάθος, να μην προσπαθούμε αρκετά να καταπνίξουμε τα πάθη μας.
Σας χαιρετώ όλους και εύχομαι κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 40: Όταν κάποιοι μας προβάλουν επιχειρήματα που μπορεί στα μάτια μας να είναι αστεία ή να φαίνεται ότι είναι κακόβουλα, δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας ούτε να νευριάζουμε. Πρώτον διότι συνήθως αυτό επιθυμούνε, δεύτερον γινόμαστε αντιπαθείς και τρίτον συνήθως αυτά είναι τα επιχειρήματα που λένε στο κοινό για να το επηρεάσουν και να μην πιστέψει. Γι' αυτό πρέπει να μένουμε σε ισορροπία και να δίνουμε καίριες απαντήσεις, ώστε να καταρρίπτονται οι επικριτές μας χωρίς να γινόμαστε κακοί, αλλά και ο ακροατής να ωφελείται. Στο κάτω- κάτω είναι δικαίωμα του καθενός να μην δέχεται ούτε την πίστη μας ούτε τις ακριβείς ημερομηνίες. Δεν είναι όμως δικαίωμά του να μας κάνει θεολογικές υποδείξεις όταν είναι άσχετος από θεολογία, δεν είναι δικαιώματά του να έχει γνώμη και μάλιστα ισχυρή στα εσχατολογικά, όταν δεν έχει μελετήσει ποτέ ούτε την Αγία Γραφή ούτε και Αγίους Πατέρες.
Ένα πολύ μεγάλο σφάλμα που γίνεται εσκεμμένα φυσικά, είναι να μας παρουσιάζουν δήθεν μελετητές της Αποκάλυψης και των Ευαγγελίων. Εάν κάποιος μελετήσει την Αποκάλυψη, σημαίνει ότι είναι παντογνώστης στα εσχατολογικά; Ακόμα κι αν έχει μελετήσει τα Ευαγγέλια δεν παίρνει master στην εσχατολογία. Αν ήταν έτσι όλοι μας θα διαβάζαμε πέντε έξι φορές τα Ευαγγέλια και θα παίρναμε πτυχίο θεολογίας. Για να έχεις πλήρη άποψη των γραφομένων της Αποκαλύψεως πρέπει να μελετήσεις την γνώμη των Αγίων Πατέρων μας, για να κατανοήσεις πλήρως τα Ευαγγέλια πρέπει να εντρυφήσεις στην εξήγηση των μεγάλων Πατερικών κειμένων που τα αναλύουνε. Η Πίστη μας το έχουμε πει χιλιάδες φορές δεν στηρίζεται μόνο στην Αγία Γραφή αλλά και στην Πατρολογία. Δεν είμαστε μόνο μελετητές των Ευαγγελίων, αυτό το κάνουν και οι Πεντηκοστιανοί, εμείς στηριζόμαστε και στους Αγίους της Πίστεώς μας, σε όποιον αρέσει.
Αυτοί λοιπόν που έλεγαν για το τέλος του κόσμου το 2000 δεν ήταν ούτε θεολόγοι ούτε ορθόδοξοι κληρικοί, ούτε στηριζόντουσαν στην Αγία Γραφή και στους Αγίους Πατέρες μας, αλλά στον Νοστράδαμο και σε άλλους αιρετικούς. Οπότε το επιχείρημά σου, ότι τίποτα δεν έγινε το 2000, μας αφήνει παντελώς αδιάφορους. Δεν μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι, αλλά μόνο τι λέει η Πίστη μας. Αυτή την φορά λοιπόν μιλάνε ορθόδοξοι κληρικοί όπως ο πατέρας Αρσένιος, ο πατέρας Βησσαρίωνας και ο πατέρας Μάξιμος. Έχουμε πατερική προφητεία του Αγίου Νείλου ότι από το έτος 1992 έχουμε ήδη εισέλθει στα έσχατα χρόνια. Αυτό όμως που κάνει την διαφορά είναι η θεωρία του πατρός Μαξίμου, η οποία στηρίζεται όχι στον Νοστράδαμο, αλλά στην Αγία Γραφή και στους Αγίους της Πίστης μας και εάν θέλεις να διαφωνήσεις, με σοβαρά επιχειρήματα, πρέπει πρώτα να διαβάσεις το βιβλίο και ύστερα να το κρίνεις με γνώμονα όμως την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη κι όχι την προσωπική σου γνώμη.
Τώρα συγνώμη για αυτό που θα σου πώ, αλλά εάν νομίζεις ότι το κριτήριο για να πιστέψουμε στον Αντίχριστο, είναι να το πουν οι ειδήσεις, το CNN, το BBC, πρέπει να μας θεωρείς πολύ ανόητους. Είναι δυνατόν σήμερα το 2009 ο κόσμος να πιστεύει σε παγκόσμιους σωτήρες; Είναι δυνατόν να έρθει ένας άνθρωπος που να έχει τις δυνατότητες και τα προσόντα να τα βάλει με τα συμφέροντα των ισχυρών; Αυτό μόνο ένας το πιστεύει, ο Εβραϊκός λαός, και αυτό διότι το λέει η πίστη τους, διότι πλανήθηκαν και δεν αναγνώρισαν τον Θεάνθρωπο Χριστό, αλλά θα πιστέψουν ως σωτήρα τους τον συνεργάτη τού μισάνθρωπου διαβόλου. Εάν ο διάβολος είναι τόσο χαζός ώστε να μας παρουσιάσει έναν άνθρωπο ώς γεννημένο σωτήρα, τότε κρίμα που τόσα χρόνια τον ονομάζουμε πονηρό. Το κόλπο του διαβόλου και των οργάνων του, είναι να μας κάνουν να πιστέψουμε πως έχουμε την ανάγκη από κάποιον σωτήρα κι όχι ότι ένας σωτήρας τριγυρνά στην πιάτσα. Γι' αυτό και οδηγούν τα πάντα σε αδιέξοδο, ώστε μάταια να επιζητούμε λύσεις από τους υπάρχοντες, γι' αυτό και υπάρχει η τάση στην κοινωνία για νέα πρόσωπα. Εμείς σύμφωνα με τους Αγίους μας, περιμένουμε έναν άνθρωπο που μέσα σε τρεισήμισι χρόνια θα διαμορφώσει ένα προφίλ δικαίου, τιμίου με πολλά προσόντα που στο τέλος των τρεισήμισι ετών η παγκόσμια κοινωνία θα αναγκαστεί να τον παρακαλέσει να τους σώσει, διότι θα φαντάζει ως ο μόνος γνωστός και δίκαιος που ανακατεύεται με τα κοινά. Η Πίστη μας και οι Άγιοι και η Αγία Γραφή λέει ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Πώς είναι δυνατόν να πλανηθούν και οι εκλεκτοί, εάν τα ΜΜΕ μας ενημερώσουν ότι κάπου στον κόσμο ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν ένα σωτήρα;; Εάν ήταν έτσι οι Άγιοι θα λέγανε ότι θα πλανηθούν οι χαζοί.
Λοιπόν μην δίνεις συμβουλές για το πως θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος, διότι εμείς ακολουθούμε την Αγία Γραφή και έχουμε δασκάλους μας τα γραφόμενα των Αγίων της Πίστεώς μας.

72 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παντως κανεις δεν μπορει να φανταστει ενα κοσμο θρησκευτικης ανελευθεριας, μετα απο τοσους αγωνες που εχει κανει η ανθρωποτητα για τα δικαιωματα του καθε ανθρωπου...και ρωταω.. θα αφησουν οι πανισχυρες παγκοσμιες δυναμεις οπως η αμερικη, η ρωσια, η κινα η ιαπωνια και η αυστραλια να κυβερνησει το κοσμο ενα παλιοπαιδο;ειδικα στις μερες μας.. αυτο θα γινει μετα απο πολλα χρονια οταν η ζωη στη γη θα εχει φτασει στα ορια της απελπισιας. κι αν ειναι να εμφανιστει το 2012 γιατι ακομη τετοια παγκοσμια σιωπη; μαλλον θα αργησει πολυ ακομα..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με οσα γραφεις αδερφε μου, αλλα πως μπορουμε να ειμαστε σιγουροι με τις ημερομηνιες; πταν τοσες πλανες στο παρελθον εχουν να κανουν με σιγουρια στις ημερομηνιες...

Ανώνυμος είπε...

Αδερφε μου περιμενω να μου απαντησεις για τις ημερομηνιες αν θελεις.. Την ευλογια του Χριστου μας να εχεις.

Ανώνυμος είπε...

diavazo kai go to biblio toy patrow majimoy kai pragmatika sygklonistika
thelo na rotiso omos kati
oi profities pu anaferi o agios kosmas o aitolos kai alloi agioi gia ton polemo me tin turkia kai tin dialisi tis, pote tha prolavun na ekplirothun?

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστω αδελφε μου.. Πιστευω πως εισαι πολυ κατατοπιστικος για ολα οσα γραφεις.. οτι νεωτερο βρεις ενημερωσε μας σε παρακαλω.. Ο Χριστος μαζι σου... το ονομα μου ειναι Σπυρος Κυριτσης,εχω σπουδασει θεολογια και κατοικω στο Ηρακλειο Κρητης.

mixalis είπε...

καλα ολα αυτα αλλα υπαρχουν και οι προφητείες του αγιου Κοσμα του Αιτωλου που αναφερονται σε θερμο επεισοδειο με την τουρκια, τη διαλυση της τουρκιας και την παραδοση της Πολης απο τουε Ρωσους στους Ελληνες. Επισης για τον γενικο πολεμο οπου οπως λεει χαρακτηριστικα καλοτυχος θα ναι οποιος ζησει μετα απο αυτον και θα ζει ο λυκος με τ αρνι. ολα αυτα ποτε θα γινουν αν ο αντιχριστος ερθει τοσο συντομα. Παρακαλω απαντηστε μου, ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη αλλα οι προφητειες για τα ελληνοτουρκικα ειναι τραβηγμενες.. Αντιθετα πιστευω οτι ο π.Μαξιμος εχει απολυτο δικιο.. Κατα τη γνωμη μου το 2012 θα εκλεγει ο πρωτος προεδρος της ευρωπαικης ενωσης ο οποιος θα ειναι εβραικης καταγωγης.. με ενεργειες του και ισως εν μεσω καποιων αντιδρασεων θα εισαγαγει το ισραηλ στην Ε.Ε. Το 2014-15 θα παραδωσει τα ηνια του κοσμου στον Μεσσια των Εβραιων, ο οποιος θα ειναι πια παγκοσμιος κυριαρχος.. Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

www.imdleo.gr/diaf/files/2012/2012.pdf .Βρηκα απο μαρτυρια καποιου Π.Λεοντιου Μοναχου Αγιορειτου οτι ο Τονυ Μπλαιρ πρων πρωθυπουργος της Αγγλιας ειπε πως θα παρουσιασουν τον ανθρωπο τους στους ολυμπιακους αγωνες του 2012. αυτον που θα φερει τη λυση των προβληματων σε καθε ανθρωπο οπως χαρακτηριστικα ειπε... Δεν γνωριζω αν οντως εγινε αυτο, αλλα μαλλον ειναι πολυ πιθανο.. και σιγουρα ανησυχητικο... Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

πολύ σύγχυση πάντως για το όλο θέμα..ο π.Λεόντιος μοναχός αγιορείτης που ανέφερε ο προηγούμενος σχολιαστής αναφέρει στη σελίδα του ότι αυτός που θα έρθει το 2012 θα είναι πρόβα αντιχρίστου και όχι ο τελικός αντίχριστος που αναφέρει ο π. Μάξιμος γιατί μετά θα υπάρχει αναλαμπή της ορθοδοξίας και ότι ο π. Βησαρρίων δεν μίλησε για τον τελικό αντίχριστο

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως οσα λεγονται για αναλαμπη της Ορθοδοξιας ειναι πλανες.. παρερμηνευεται η αποκακυψη που μιλαει για χιλιετη βασιλεια... ομως ο Αγιος Ανδρεας επισκοπος Καισαρειας ερμηνευει σοφα πως η χιλιετης αυτη βασιλεια ειναι ο χρονος απο την Ανασταση του Κυριου μεχρι λιγο πριν την εμφανιση του αντιχριστου.. δυστυχως ακομη και συγχρονοι πατερες με αναντιρρητα μεγαλη Αγιοτητα εδω επεσαν εξω οταν μιλουν για αναλαμπη της ορθοδοξιας...Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

τι εχετε να πειτε για την διαψευση απο την Ο.Ο.Δ.Ε.(ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ)του σκεπτικου των υπολογισμων του π Μαξιμου για τις χρονολογιες που αναφερει για τον αντιχριστo;-συγκεκριμενα αναφερεται σε 14 σφαλματα στους ισχυρισμους του π Μαξιμου.
http://www.oodegr.com/oode/esxata/max_telos1.htm
ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Oι αμφισβητησεις της ΟΟΔΕ δεν εχουν σοβαρη υποσταση και ειναι εμπαθεις.Αντιθετα στο βιβλιο του π.Μαξιμου δεν βρηκα κατι κακοδοξο ειλικρινα.. Εσεις τι γνωμη εχετε κ.Νικολαε σχετικα με την ΟΟΔΕ;

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστω αδερφε μου για το κατατοπιστικο σου σχολιο.. Οι πλανες που εχουν κατακλυσει τον κοσμο ειναι απιστευτες..ο κοσμος πια δεν πιστευει στον Κυριο και Δεσποτη μας Ιησου Χριστο των Αγιων επτα Οικουμενικων Συνοδων της Μιας Αγιας καθολικης και Αποστολικης Εκκλησιας μας,της ποθεινοτατης Ορθοδοξιας μας..Οι αδελφοι της ΟΟΔΕ εχουν πλανηθει και χρησιμοποιουν επιχειρηματα απο καθε πλευρα ακομα κι απο κοσμικοτατες στηλες.Δυστυχως η ευτυχως ο π.Μαξιμος εχει δικιο!!!Σημερα ακομη και ορθοδοξοι αδελφοι μας κληρικοι και λαικοι εχουν στο μυαλο τους τραγικες πλανες.. Ευχομαι οι Αγιοι Προφητες που θα ελθουν Προφητης Ηλιας και Αγιος Αποστολος και Ευαγγελιστης Ιωαννης να ανακουφισουν τις ψυχες μας.Αδελφε Νικολαε ευχαριστουμε μεσα απο τη καρδια μας για τα οσα ορθοτατα αναφερεις σε καθε σου παραγραφο...Σ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Που μπορουμε να βρουμε το βιβλιο για τον π.Βησσαριωνα; Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

EINAI DYNATON NA EINAI ALHTHINA OLA AYTA; GIATI O KOSMOS DEN XEREI TIPOTA; EINAI SIGOYRO OTI THA EMFANISTEI TO 2013;

Ανώνυμος είπε...

εγω συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σας και εχω διαβασει το βιβλιο του πατρος Μαξιμου το οποιο θεωρω θεοπνευστο. Ασχετα με τους υπολογισμους ολες τις προφητειες πχ του Αγιου Νειλου που μιλαει για το οτι απο το 1913 μενουν ετη 79 για να γινουν οσα εχουν προφητευτει απο τον εσχατον αντιχριστο, το οραμα του Αγιου Νηφωνα, την προφητεια για την συκη και την εσχατη γενεα που αναφερει ο λογος του Θεου, ολα αυτα δεν τα γνωριζουν οι ιερεις και αρχιερεις και γενικα οι κυριοι της εκκλησιας για να ενημερωσουν τον κοσμο? γιατι σιωπουν και δεν το κανουν? δυστυχως αποκοιμιζουν τον κοσμο και τους λενε οτι δεν τρεχει τιποτε. τι λογο θα δωσουν ολοι αυτοι την ημερα της κρισεως?

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως η πλανη του εχθρου εχει καταλαβει σχεδον την πλειοψηφια του πληρωματος των χριστιανων... θα ξαναζησουμε τις ημερες του Νωε.. οσο για την ΟΟΔΕ πλαναται οικτρα..Δε νομιζω οτι υπαρχει τετοιου ειδους δογματικης ερευνας με τοσες παραπομπες σε ετεροδοξες αποψεις καθως και εντελως παρατιθεμενες αποψεις για ορθοδοξη δηθεν τεκμηριωση της εξελιξης των ειδων...

Ανώνυμος είπε...

Τι να πώ?? Μήπως τελικά οι πρώτοι που θα πλανηθούμε είμαστε κάπιοι από μας που ανήκουμε στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας?? Πότε, κανένας Προφήτης δεν μίλησε με ημερομηνίες!! Ούτε καν ο ίδιος ο Χριστός, όταν τον ρώτησαν οι μαθητές του, πότε θα γίνουν όλα αυτά, δεν τουσ το είπε. Ελεος πιά με τις εχατολογίες!!!

Ανώνυμος είπε...

ειδα στο utube καποια βιντεο που λενε οτι ο αντιχριστος θα ειναι ο πριγκηπας william της αγγλιας ο οπoιος το 2015 θα ειναι 33 ετων. Μαλιστα δειχνουν την μορφη του Ιησου απο την σινδονη του τορινο και συγκρινοντας τη με το προσωπο του William λενε οτι εχουν πολλα κοινα φυσιογνωμικα χαρακτηριστικα. Γνωρίζεται κατι σχετικα;

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες αυτές. Μια ερωτηση αν μου επιτρεπετε..κυριε Βλαχο αυτη την θεωρια την πρεσβευετε εσιες προσωπικα η ειστε μελος καποιασ ορθοδοξης χριστιανικης ομαδας η αδελφοτητας που την ενστερνιζεται και γενικα το βιβλιο του πατρος μαξιμου γνωριζετε αν το εχουν διαβασει πολλοι χριστιανοι, αν εχει γινει αποδεκτο απο ιερεις και αρχιερεις ασχετα με το τι αποφανθηκε η ιερα συνοδος για αυτο και εν τελει τι κινητοποιηση υπαρχει και τι αποδοχη ολης της θεωριας αυτης

Ανώνυμος είπε...

διαβαζοντας την απαντηση στο σχολιο 23 ειδα οτι μιλησατε αρνητικα για το σχολιο 25 που σας εστειλα. Πραγματικα το σχολιο ειναι τελειως καλοπροαιρετο και μπορω να πω οτι καθημερινα μπαινω στο βλογκ, εχω στειλει και αλλα σχολια στα οποια ευχαριστω που μου εχετε απαντησει, με ενδιαφερει το θεμα,εχω διαβασει το βιβλιο του πατρος Μαξιμου, συμφωνω με τα λεγομενα απλα με ενδιαφερει να ξερω οπως ολοι νομιζω ποιον εχω απεναντι μου γιατι στο προφιλ σας δεν αναφερετε κατι. Και παλι επαναλαμβανω εντελως καλοπροαιρετα και ομολογω με στενοχωρησε η αρνητικη αναφορα στο σχολιο αυτο
να ειστε καλα και να συνεχισετε τον αγωνα σας

Ανώνυμος είπε...

Εφοσον ισχυουν τα 70 χρονια τιμωριας του ισραηλ θα επρεπε η πρωτη τιμωρια τους να ερθει το 103 μ.Χ.γιατι τοσα ακριβως ειναι τα χρονια μετα τη θεοκτονια 33 μ.Χ.+ 70 = 103 μ.Χ. Γιατι το 70 μ.Χ. ;

Ανώνυμος είπε...

Nικο καλημερα.Ο Κυριος μαζι σου.Θελουμε οσο μπορεις να μας ενημερωνεις Ειμαι σιγουρος πως εχεις δικιο για ολα.Πως μπορει κανεις να επικοινωνησει με τον π.Μαξιμο; πηγαινει η συχναζει σε καποια εκκλησια οπου μπορει καποιος να συζητησει μαζι του; πως μπορουμε να τον βρουμε; Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι πραγματι το βιντεο αυτο ειναι αποκαλυπτικο. ισως ομως να πραγματοποιειται ολο αυτο απο καποια παραθρησκευτικη ιουδαικη οργανωση και να μην αφορα τη πλειοψηφια των εβραιων, γιατι η εικονα του μεσσια πανω στις αφισες ειναι ενος γερου το οποιο αντικειται στη μορφη ενος νεαρου 30χρονου και ομορφου μεσσια...

Ανώνυμος είπε...

λενε καθαρα σε ιστοσελιδα τους οτι η νεα εποχη του μεσσια τους αρχιζει το 2012; ποια ακριβως ειναι αυτη; η ιστοσελιδα εννοω γιατι εγω διαβασα σε ιστοσελιδες τους οτι η 6η χιλιετια τους τελειωνει μετα απο 200 χρονια.. τι να πρωτοπιστεψουμε απο τους εβραικους εθνικισμους πια...το κανονι που βγαζουν στο βιντεακι τι σημαινει; πολεμο; μα αυτοι λενε πως ο μεσσιας τους θα φερει παγκοσμια ειρηνη...

Ανώνυμος είπε...

Νικολαε μηπως εχεις υποψιν σου η εχεις διαβασει τις προφητειες του οσιου Νειλου του μυροβλητου για το τελος του Αγιου Ορους που συνελεξε και εξεδωσε σε βιβλιο ο π. Μαξιμος; καπου στα σχολια του εξωφυλλου αναφερει ο πατερας Μαξιμος οτι ο Αγιος Νειλος προφητευει και οριοθετει τη δευτερα Παρουσια του Κυριου γυρω στο 2000 μ. Χ. Απλα δεν μπορω να βρω στο βιβλιο το σχετικο λειμμα και ρωταω μηπως γνωριζεις που ειναι μεσα στο βιβλιο.. Ευχαριστω εκ των προτερων...

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα κι εγω με τη σειρα μου το βιβλιο του Αγιου Νειλου του Μυροβλυτη ο οποιος περιγραφει οτι στην εποχη του αντιχριστου θα γινονται φοβερα πραγματα.. οπως κανιβαλισμος, γαμοι μεταξυ αδελφων, και συνουσιες μεσα στους δρομους... Συγγνωμη αλλα μπορει να υπαρχει αποστασια αλλα τετοιο επιπεδο ακομη δεν εχει φτασει τουλαχιστον στην Ελλαδα μας, ωστε να παρατηρουμε τετοια πραγματα... Αν εχει δικιο ο Αγιος αυτο το πραγμα μαλλον αργει και πιστευω πως συμφωνειτε σ΄αυτο...

Ανώνυμος είπε...

τι γινεται; γιατι σιωπη τοσες μερες;

Ανώνυμος είπε...

Θελετε κατι οντως εσχατολογικο και απαραδεκτο για το στομα που το ελαλησε;.....Μετά τη διαχριστιανική τώρα και διαθρησκειακή σύγχυση από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο,
Το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea δημοσιεύει μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη λήξη του ραμαζανιού. Διαβάστε τι γράφει ο Πατριάρχης:

Μετ΄ αισθημάτων αγάπης και σεβασμού, απευθυνόμενος εις του απανταχού της γης μουσουλμάνους, τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τας καλλιτέρας ημών ευχάς επί τη ευκαιρία της λήξεως της νηστείας του Ραμαζανίου.
Μετά την μακράν ταύτην περίοδον της νηστείας, ούσης και περιόδου περισυλλογής, προσευχής και φιλανθρωπίας, ήλθεν η στιγμή δι΄ έκαστον μουσουλμάνων να εορτάση και να λάβη την άνωθεν δίκαιαν αντιμισθίαν........

Εν τω πνεύματι της ειρήνης, της αγάπης και της κατανοήσεως ευχόμεθα υμίν άπαξ έτι ευλογημένον, τον εορτασμόν, προσευχόμενοι όπως ο Παντοδύναμος Θεός χαρίζηται εις υμάς πάσαν πνευματικήν ευλογίαν άνωθεν, εν τη ελπίδι ότι ο κόσμος θα ζή ηνωμένος.
Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 17η Σεπτεμβρίου 2009,
Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης πάντων υμών,
+ Βαρθολομαίος,

Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης
και Οικουμενικός Πατριάρχης

Σχόλιο δικό μας
Δεν γνωρίζαμε ότι η νηστεία των μουσουλμάνων οδηγεί σε "άνωθεν δικαίαν αντιμισθίαν"! Τότε ας αρχίσουμε και εμείς να νηστεύουμε στο Ραμαζάνι και όχι τη Σαρακοστή για να λάβουμε την αντιμισθίαν από τον Αλλάχ! Ποιος "παντοδύναμος Θεός" θα χαρίσει την "άνωθεν ευλογίαν" Παναγιώτατε; Ο Αλλάχ ή ο Τριάδικός Θεός; Και πως θα "ζη ο κόσμος ηνωμένος"; Ποιος θα είναι ο σύνδεσμος της ενότητας; Η κοινή πίστη μας στον Τριαδικό Θεό; Η κοινή πίστη στον Αλλάχ; Ή μήπως η κοινή απιστία μας στους θεούς και η συγκρητιστική ένωσή μας στον μοναδικό θεό της πανθρησκείας που προωθεί η Νέα Τάξη;
____________________________________________

εκτο για το στομα που το ελαλησε;

Ανώνυμος είπε...

πως το 2012 κλεινει η 6η χιλιετια για τους εβραιους αφου για αυτους τωρα ειναι το 5769 απο αδαμ... αρα το 2012 θα ειναι5772 απο αδαμ... πολυ μπερδεμα παιδια...

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί εν Χριστώ νομίζω ότι σχεδόν το 99% από τα λεγόμενα και από τις απαντήσεις του αδελφού Νικολάου, βλέπω την αλήθεια, και όποιος δεν το βλέπει ή λέει ψέματα ‘η εθελοτυφλεί, ή όπως εύστοχα είπε ο Νικόλαος ολιγοπιστεί και δεν βλέπει το σκοπό που μας έπλασε ο Θεός. Βλέπετε το Άγιο πνεύμα πνέει από παντού. Ειλικρινά θα δώσουμε λόγο για πολλά πράγματα που μας έχει αξιώσει ο Θεός να μάθουμε, ενώ άλλοι έχουν άγνοια και ζούνε στον κόσμο τους. Άλλωστε στις έσχατες ημέρες η γνώσεις που θα έχουμε θα φτάσουν στο πιο υψηλό σημείο, άλλα θέλει διάκριση να μην πέσουμε σε πλάνη. Όσο μπορεί ο καθένας μας ας προσπαθήσει, με τον τρόπο του, να βοηθήσει έστω και μία ψυχή. Μην περιμένουμε πότε θα έρθει ακριβώς ο Αντίχριστος, ας κάνουμε τον αγώνα μας πάντα, μπορεί να φύγουμε νωρίτερα από τότε. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και είμαστε εν ζωή θα υπάρχει πραγματικά πολύ θλίψη, που δεν έχει ξαναγίνει. Και κάτι που ήθελα να ρωτήσω Νικόλαε ή αν κάποιος άλλος αδελφός ξέρει. Διάβασα κάπου ότι μόλις ο άνομος στεφθεί βασιλιάς, μέσω τηλεόρασης θα τον βλέπουν και θα γίνονται θαύματα, χωρίς να μιλάει καθόλου, και επειδή θα υπάρχει πολύ μαγεία, ίσως πραγματικά να παρασυρθούν και να πλανηθούν πολλοί. Ίσως από νωρίτερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Εύχομαι και πάλι εκ βάθους καρδίας στον Νικόλαο και σε όλους καλό αγώνα και καλό παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

To Αγιο Πνευμα πνεει μονο μεσα στη μια Αγια Καθολικη και Αποστολικη εκκλησια του Χριστου μας, την Πανσεβασμια Ορθοδοξη ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας των Αγιων επτα Οικουμενικων Συνοδων μεσα στο πληρωμα των Πρεσβυγενων Πατριαρχειων μας και των αυτοκεφαλων Ορθοδοξων Εκκλησιων μας.. Αυτο δεν ειναι ιδεολογημα αλλα ζωντανο απτο και αληθεστατο βιωμα των Αγιων μας... Οποιος θελει να σωθει θα πρεπει να ενσωματωθει στη σωζουσα χαρη, στο σωμα του Ζωντος Κυριου μας Ιησου Χριστου.. οτιδηποτε αλλο ειναι πλανη και δεν σωζει... αυτο ειναι που πρεπει να καταλαβουμε ψυχη τε και καρδια κυριως και οχι μονο νοητικα...Δυστυχως ο ανομος ερχεται και πολλα σημαδια το μαρτυρουν οπως πολυ σωστα γραφει ο αδελφος Νικολαος.. Οταν καποιος βιωσει την παρουσια του Κυριου εν Πνευματι Αγιω τοτε καταλαβαινει το μεγεθος της αποστασιας που υπαρχει σε καθε επιπεδο...Οντως πρεπει να ζουμε οσο πιο πνευματικα γινεται και χρειαζομαστε πνετματικους οδηγους.. Ελπιζω ο Κυριος να οδηγει τα βηματα μας σε αυτους.. η πλανες παντως εχουν ξεπερασει καθε οριο.. βγειτε μια βολτα εξω και ρωτηστε τι πιστευει ο κοσμος, οι λεγομενοι ορθοδοξοι αδελφοι μας και δεν θα πιστευετε στ'αυτια σας... οτιδηποτε..τρελο κι απιστο και σιγουρα οχι ορθοδοξο.. Δυστυχως ολα ειναι αληθεια περι εσχατων...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο αδελφέ, ευλόγησον δεν το διατύπωσα σωστά. Εννοούσα ότι και από έναν ασήμαντο άνθρωπο μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία μας μπορεί να μιλήσει το Άγιο πνεύμα.Καί μακάριοι πραγματικά όσοι έχουν βιώσει όπως είπες την παρουσία του Κυρίου μας.

Ανώνυμος είπε...

Nαι πραγματικα αδελφε μου κι απο τους πιο ασημαντους κατα κοσμον αδελφους μας μπορει να μιλησει το πνευμα το Αγιο, γι'αυτο πολυ προβληματιστηκα με το βιβλιο του π. Μαξιμου γιατι το μελετησα πολυ προσεκτικα κι επειδη γνωριζω πεντε πραγματα περι θεολογιας λογω σπουδων, δεν βρηκα το παραμικρο λαθος.. λυπαμαι δεν θελω ο π. Μαξιμος να σκανδαλιζει αδελφους γιατι-συγχωρεστε με- πιστευω πως εχει δικιο.. πριν 20 περιπου χρονια ισως και περισσοτερο γνωρισα εναν γεροντα στη Ναυπακτο που τωρα εχει συγχωρεθει πια και το ονομα του ειναι π.Αρσενιος Κομπουγιας.Αυτος ο γεροντας ειχε πληροφορια ανωθεν οτι πρεπει να αρχισει ερευνες για τον προφητευομενο Αντιχριστο..μετα απο πολλες ερευνες που εκανε κυριως στην αγια Γραφη και στους πατερες της Εκκλησιας μας διαπιστωσε οπως μου ειπε σε εξομολογηση οτι ο επερχομενος Αντιχριστος γεννηθηκε στις αρχες της δεκαετιας του 80 και κατα πασα πιθανοτητα το 1983.. Οπως καταλαβαινετε οταν διαβασα τις ερευνες του π. Μαξιμου συγκλονιστικα και θεωρησα εκπληκτικη τη συμπτωση αυτη..ελπιζω να μην επαληθευτουν γιατι πραγματικα ερχονται απιστευτα δυσκολα χρονια και να σασ πω την αληθεια φοβαμαι γιατι χρειαζομαστε μεγιστη ταπεινωση και δυνμη απο τον Κυριο...

Ανώνυμος είπε...

για το 2000 ξερετε ποσα λεγανε; παρα πολλα... οτι θα ερθει το τελος του κοσμου, οτι θα καταρευσει το συμπαν... οτι οτι...τιποτα δεν εγινε οπως και τωρα δεν θα γινει. και ο επερχομενος οπως λετε αντιχριστος που ειναι; θα κανει πολυ καιρο να ερθει.. οι πνευματικοι που αναφερετε μπορει να ειναι αγιοι αλλα μπορει να κανουν λαθος κιολας σωστα; αν ερχεται τωρα κοντα καποιος σωτηρας δεν θα διερεε στα ΜΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ... τα καθημερινα καναλια;

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται φόβος αδέλφια, πίστη και αγάπη μεγάλη χρειάζεται στον Χριστό. Όταν εννοώ πίστη κοιτάξτε ένα σημείο στην προφητεία του Αγίου Νείλου: Πείνα φοβερά θέλει γίνη οπού να μην χορταίνη ο άνθρωπος, διότι τότε θα τρώγη επτά φορές περισσότερον από ότι τρώγει τώρα και πάλιν να μην χορταίνη, και θα είναι πανταχού μεγάλη δυστυχία...
Τότε, όσοι σφραγισθούν με την σφραγίδα του αντιχρίστου πολλοί θα πεθάνουν εις τους δρόμους, και η καρδία τους περισσότερον θα λιγώνεται, και μη δυνάμενοι να βαστάσουν την πείναν και την λιγούραν, θα αρπάζουν να τρώγουν τους νεκρούς... και η σφραγίς του θα γράφη, εδικός μου είσαι, ναι εδικός σου είμαι, θεληματικώς μου έρχομαι και όχι δυναστικώς και αλλοίμονον εις όποιον σφραγισθή με αυτήν, τότε θα γίνη μεγάλη ταραχή εις τον κόσμον... και βλέποντας ο Θεός την ταραχήν των ανθρώπων, θέλει προστάξη την θάλασσαν να λάβη την πρώτην της ουσίαν οπού ήτον θερμοτάτη... και όταν καθίση ο αντίχριστος εις τον κατηραμένον του θρόνον, θέλει βράση η θάλασσα ωσάν χάλκωμα, και θέλει στειρεύση η γη τα βότανα και δένδρα από την θερμότητα της θαλάσσης και αι φλέβαι των πηγών θα ξηρανθούν και τα ζώα και πετεινά να αποθάνουν από τον χνώτον της θαλάσσης.
Και τότε θα γίνη η ημέρα ωσάν ώρα, η εβδομάδα ωσάν ημέρα, και ο μήνας ωσάν εβδομάδα, διότι από την πονηρίαν του ανθρώπου θα γίνουν τα στοιχεία βιαστικά, δια να τελειώση γρήγορα ο καιρός, οπού ελάλησεν ο Θεός...
Τότε θα έλθουν να κηρύττουν ο προφήτης Ηλίας και ο δίκαιος Ενώχ...και να λέγουν.
Όποιος κάμη υπομονήν και δεν σφραγισθή με την σφραγίδα του αντίχριστου, θέλει σωθή, και εξάπαντος θα τον δεχθή ο Θεός εις τον Παράδεισον, μόνον να μην σφραγισθή, αλλά να κάμνη τον σταυρόν του, διότι η σφραγίδα του σταυρού ελευθερώνει τον άνθρωπον από τα βάσανα του άδου, και η σφραγίδα του αντιχρίστου τον παραδίδει εις τα βάσανα του άδου. Και αν πεινούν, να μην ζητούν τροφήν, μόνον να έχουν υπομονήν, και βλέποντας ο Θεός την υπομονήν τους, θα στείλη εξ ύψους βοήθειαν... "
Αδέλφια ας κάνουμε το καθήκον μας σαν χριστιανοί, και ο σωτήρας Χριστός θα είναι κοντά μας. Άλλωστε τι είναι λίγα χρόνια δυστυχίας μπροστά στην αιωνιότητα.
Αμήν. Γένοιτο. Καλό Αγώνα και καλό παράδεισο. Ελπίζω να μας αξιώσει ο Θεός να τα πούμε από κοντά στη βασιλεία Του.

Ανώνυμος είπε...

σημερα διαβαζα στο ιντερνετ οτι στην αμερικη εχει ξεκινησει ενα ειδος σφραγισματος με ενα τσιπακι στο μεγεθος κοκκου ρυζιου στο δεξι χερι και στο μετωπο... κι οταν σπασει μεσα στο σωμα του ανθρωπου που το εχει προκαλει επωδυνα ελκη...πολυ τρομακτικο αυτο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν δινω συμβουλες αγαπητε αδελφε απλα εχω επιφυλαξεις. 8α πρεπει να ειμαστε σιγουροι για τις ημερομηνιες; η Εκκλησια ηταν παντα επιφυλακτικη με τις ημερομηνιες.τι θα πειτε οταν ερθει το 2013 και δεν θα εχει γινει τιποτα; ειμαι περιεργος τι θα πειτε τοτε. ειμαι κι εγω Ορθοδοξος Χριστιανος και πιστος στην Εκκλησια μας. και να σου πω και κατι? τα εχω στο πισω μερος του μυαλου μου οσα γραφεις, απλα περιμενω να τα δω για να τα πιστεψω οτι θα γινουν τις ημερομηνιες που λετε. οτι γενικα πιστευω οτι καποια στιγμη 8α ερ8ει ο αντιχριστος το πιστευω. ομως τα γρφομενα σας ειναι δυσκολο να γινουν πιστευτα απο το τιποτα γιατι προς το παρον δεν ξερουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ολοληρη η παραδοση και Αγιοι Πατερες της Εκκλησιας μας αναφερουν οτι τα εσχατα χρονια αρχισαν με την επιγεια παρουσια του Κυριου μας. Αρα ειναι λαθος να μιλατε για εσχατα χρονια απο το 1992 τη στιγμη που ως πιστοι ζουμε σε ενα διαρκες συμβαν τα εσχατα χρονια. ο αντιθεος μπορει να ερθει το 2012 η το 2025 η 2049 η το 3013.δεν Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε. Παρτε το χαμπαρι. οι πατερες που αναφερετε ειναι πολυ καλοι και αξιολογοι αλλα οχι αλαθητοι!!!Ο Αγιος Νειλος τα λεει ολα αυτα για να συνετισει τους μοναχους και λαικους της εποχης του. και ξερεις κατι? λεει οτι απο το 7500 απο αδαμ και μετα περιμενουμε τον αντιχριστο. ομως δεν λεει ποτε θα ερθει!! μετα το 1992 εχουμε μπει μαλλον στην τελικη ευθεια αλλα! δεν ξ ε ρ ο υ μ ε ποσο μηκος εχει αυτη η ευθεια.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ο Νίκος είμαι, λόγω σφάλματος του blog, η συνέχεια είναι από την κορυφή της ιστοσελίδας κι όχι από το τέλος της

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έβαλε ο πονηρός το χέρι του, και προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα, να μας παγώσει τις καρδιές....

spyridon είπε...

αν το σχολιο μου ειναι ορατο συνεχισε να γραφεις στην παλια σελιδα

Ανώνυμος είπε...

Aν γκρεμιστει το τεμενος του Ομαρ, που αποκλειεται γιατι θα ξεσπασει πολεμος σημαινει οτι οι μεγαλες Δυναμεις γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια το μουσουλμανικο κοσμο, πραγμα που δεν ισχυει ειδικα τωρα με τον Ομπαμα.. Νομιζω οτι ο ναος θα χτιστει διπλα στο τεμενος του ομαρ γιατι ετσι η εισοδος του θα ειναι ακριβως απεναντι απο την κεκλεισμενη πυλη του Ιεζεκιηλ και θα εξυπηρετησει τον Ανομο να μπει θριαμβευτικα απο εκει και να το παιξει βιβλικος Μεσσιας.. Αυτη την αποψη τη βρηκα και σε site των Εβραιων...

Ανώνυμος είπε...

Μετά από 4 σχεδόν ώρες ανάγνωση... Το συμπέρασμά μου είναι.. Πνευματική αφύπνιση, όχι σε κάθε είδους εμφύτευση ηλεκτρονικής τεχνολογίας στα σώματά μας & προειδοποίηση για όσα έρχονται στα άτομα που αγαπάμε.

Ευχαριστώ συνοδοιπόρε, τα γραφόμενά σου είναι ότι καλύτερο θυμάμαι να έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε γιατι τοση σιωπη

Ανώνυμος είπε...

πως μπορει ενας νεαρος να κυβερνησει ολοκληρο τον κοσμο;αυτη τη στιγμη η κινα και η κορεα -ασ μη παρουμε για παραδειγμα την αμερικη-εχουν τετοια επαρση αυτονομης υπαρξης στον κοσμο που δεν υπαρχει περιπτωση να υπακουσουν σε κανεναν.. κι ο ιδιος ο αδης να πεσει πανω τους... δεν ξερω,ολα οσα λες ειναι πιθανα σεναρια... αλλα σεναρια... θα δουμε.. εξαλλου το 2012-13 ειναι κοντα..

Ανώνυμος είπε...

Η 8η οικουμενική σύνοδος στην οποία αναφέρεται και ο 'Αγιος Νείλος πότε θα γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Η Ογδοοη οικουμενικη λεγομενη συνοδος μαλλον επικειται να γινει πολυ συντομα διοτι ο παγκοσμια κινηση ενωσης των θρησκειων του κοσμου, ζητουν να επικρατησει ειρηνη και συναδελφωση μεταξυ των λεγομενων διηρεμενων χριστιανων, μουσουλμανων, βουδιστων και αλλων.. οι εκπροσωποι αυτης της κινησης κατεχουν μεγιστα εκκλησιαστικα αξιωματα και ζητουν τους διαλογους και την κοινωνια με ολους αυτους πασει θυσια... ηδη οι πανορθοδοξες συνδιασκεψεις ονομαζονται προσυνοδικες!!! Τι σημαινει αυτο; οτι οι εξελιξεις ειναι αρκετα κοντα... η συνοδος αυτη θα θεσει επι ταπητος παραδεδομενα ηδη απο τους αγιους Πατερες θεματα οπως η αγιωτατη νηστεια μας και θεος φυλαξει τι αλλο...Λυπαμαι αλλα οι καταστασεις για το τελος εχουν ηδη δρομολογηθει!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ο αγιος Νειλος λεει οτι ο αντιχριστος θα καταργησει τη θεια λειτουργια... αν ερθει τωρα πως θα το κανει εν μεσω τοσων δεσποταδων και παπαδων που θελουν να αυτοθυμιατιζονται ατελειωτα και να πολυχρονιζονται στα εν πρωτοις;...ειναι δυνατον να υποκυψουν ολοι αυτοι; ο αντιχριστος μπορει να επιβληθει αλλα τη λατρεια του θεου δε θα μπορεσει να καταργησει με τιποτα...

Ανώνυμος είπε...

τι εγινε γιατι τετοια σιγη και απο σχόλια τον τελευταίο μήνα? τιποτε νεότερο?

Ανώνυμος είπε...

agapite mou yparxei se ola enas antilogos. opos leme oti to 2012 tha erthei o antichrist, mporoume na poume kai oti den tha erthei.giati na sas pistepsoume;ta stoixeia sas den mas peithoun.einai aneparki kai o antixristos tha erthei poly argotera.ta stoixeia pou anaferete peri fox den einai aksiopista.geia kai xara!

Ανώνυμος είπε...

otan lete oti fysika kai mporei na kanete lathos simainei oti mallon oute eseis eiste sigouros gia oti kraugaleo ypostirizet- deixte mas kraygalees opos lete apodeikseis kai tha sas pistepsoyme- oxi epeidi mas exete anagi- apla an sas endiaferei na exei apotelesmata stis xristianikes synidiseis.

spyridon είπε...

30 καὶ τότε φανήσεται τὸ σημεῖον τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῷ οὐρανῷ, καὶ τότε κόψονται πᾶσαι αἱ φυλαὶ τῆς γῆς καὶ ὄψονται τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου ἐρχόμενον ἐπὶ τῶν νεφελῶν τοῦ οὐρανοῦ μετὰ δυνάμεως καὶ δόξης πολλῆς. 31 καὶ ἀποστελεῖ τοὺς ἀγγέλους αὐτοῦ μετὰ σάλπιγγος φωνῆς μεγάλης, καὶ ἐπισυνάξουσι τοὺς ἐκλεκτοὺς αὐτοῦ ἐκ τῶν τεσσάρων ἀνέμων ἀπ' ἄκρων οὐρανῶν ἕως ἄκρων αὐτῶν. 32 Ἀπὸ δὲ τῆς συκῆς μάθετε τὴν παραβολήν. ὅταν ἤδη ὁ κλάδος αὐτῆς γένηται ἁπαλὸς καὶ τὰ φύλλα ἐκφύῃ, γινώσκετε ὅτι ἐγγὺς τὸ θέρος· 33 οὕτω καὶ ὑμεῖς ὅταν ἴδητε ταῦτα πάντα, γινώσκετε ὅτι ἐγγύς ἐστιν ἐπὶ θύραις. 34 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη ἕως ἂν πάντα ταῦτα γένηται.. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΤΑ GREEKLISH... ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΥΦΛΟΣ!!!

φιλικος αναγνωστης είπε...

Ετσι ρε φιλε πες το και μας εσκασες!!ετσι πες το οτι εισαι σιγουρος-ΣΙΓΟΥΡΟΣ- με κεφαλαια γραμματα. Ετσι παιρνουμε κι εμεις δυναμη. να'σαι παντα καλα κι ο Χριστος μας να σου δινει θαρρος να το ομολογεις.-

Ανώνυμος είπε...

Σωστα τα λες και εγω τα πιστευα ολα αυτα πριν ακομα τα διαβασω.κοιτα να δεις ο αν εισαι ιαχοβας και λες ψεματα πρεπει να ντρεπαισε.Οι πληροφοριες σου ςιναι ενδιαφεροντες ειναι πολυ καλες.Μπραβο σου!!!

Ανώνυμος είπε...

kati , kapio arthro gia osa simbenoun tora??? DNT xreokopia... kati grapse gia ola afta... exume anagi apo sizitisi

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε μια ματιά στα παρακατω,

http://aprogrammatista.blogspot.com/p/david-mayer-de-rothschild.html

http://astakotheories.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
ακουγα εχθές στο ραδιοφωνικό σταθμό της πειραϊκής εκκλησίας μια μαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου πάνω στο θέμα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας. Αναφέροντας τα σημεία που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας τα διέκρινε σε επαναλαμβανόμενα και αυτά που θα συμβούν εφ άπαξ. Ένα απο τα τελευταία ήταν η κήρυξη του Ευαγγελίου σ όλο τον κόσμο και σύμφωνα με τη γνώμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου χρειάζεται πολύς καιρός ακόμα για να κυρηχθεί το Ευαγγέλιο σε όλη τη γη. Ανέφερε βέβαια ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα σ αυτό τον τομέα μέσω της Ιεραποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ανέφερε όμως και την επιστροφή του Ισραήλ στην Ορθοδοξία ως ένα απ τα σημεία που θα δείχνουν ότι το τέλος εστίν εγγύς. Τελικά τι ισχύει μ αυτό το θέμα, υπάρχει πολλή σύγχηση. Θα μετανοήσουν οι Εβραίοι; Μήπως είναι και αυτό πλάνη όπως η λεγόμενη αναλαμπή της Ορθοδοξίας;

Ανώνυμος είπε...

όχι,το Ισραήλ δεν θα επιστρεψει ποτε
στην ορθοδοξια.Θα συμβει ομως αυτο που είπε ο προφητης Ησαιας:ο Ισραηλ θα επιστρέψει και θα σωθή.

Unknown είπε...

μια ερωτηση ο πατηρ παισιος εγραψε το εξης οτι την Πολη θα τν παρουμε για αυτο τι εχετε να πειτε δεν λεω οτι δεν εχω στον νου μου την θεωρια σας απλα αν μπορεσετε και μου δωσετε μια σαφη και λογικη απαντηση πανω στο σχολιο που παρεεσα θα το εκτιμουσα παρα πολυ

πατηρ-Αληθινος είπε...

Ολα καλα και συμφωνω σε ολα.Γιατι ομως λες... εαν εχουμε δικιο...η... εαν ερθει σε δυο χρονια ο αντιχριστος.Αυτο σιγουρα δεν δειχνει σιγουρια- πρεπει να εισαι σιγουρος για να ενημερωνεις σωστα και τους αδελφους-

Σπυρος είπε...

Πατερ αν ειστε κληρικος χαιρομαι πολυ που πιστευετε στην προνοια του Χριστου μας και στην ενημερωση που μας επεφυλαξε επ'εσχατων των χρονων.. ο αδελφος Νικολαος χρησιμοποιει ετσι το λογο ως σχημα λογου..προσωπικα πιστευω πως ειναι απολυτα σιγουρος γι ολα αυτα και το δειχνει αλλωστε με τοσα επιχειρημματα και αποδειξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

re mastora etsi opws ta parousiazeis ta pragmata einai san na prospatheis na mas dhmiourghseis to aisthima tou fovou wste na niwsoume anisxyroi kai apla na dextoume ayto pou tha erthei.
to idio kanoun kai oles oi thriskies mesa apo ta kurigmata tous wste na niwthoume anisxuroi eite ayti i thriskia legetai boudismos, indouismos i akoma kai orthodoxos xristianismos.
provata xypnate giati lykoi tha yparxoun oso yparxoyn prvata

Ευστάθιος είπε...

Ας είμαστε πάντα έτοιμοι με προσευχή, και αγάπη για τον Χριστό και τον πλησίον, με ενάρετο βίο για να μαρτυρήσουμε αν χρειαστεί για τον Χριστό όπως οι άγιοι μάρτυρες και ομολογητές της πίστεώς μας στα πρώτα χριστιανικά χρόνια που δεν έριξαν ούτε καν λιβάνι στον θεοποιημένο Νέρωνα και προτίμησαν να γίνουν τροφή για τα θηρία στις αρένες παρά να χάσουν την αιώνια ψυχή τους... Γιατί η Ανάσταση και Σωτηρία ξεκινάει από αυτή την Ζωή...

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ - ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666) ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ της προσωπικής ζωής όλων των πολιτών http://www.freevolition.gr/666.htm

Ανώνυμος είπε...

οι 2300 μέρες αντιστοιχούν μόνο στον Αντίχριστο,και όχι στον Αντίοχο τον Επιφανή.Θα 'θελα να 'ξερα,ποιός διαδίδει τέτοιες ανακρίβειες;

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που γραφεις φιλε μου ειναι απιστευτα και χαιρομαι πολυ για την μελετη που εχεις κανει .Ασ προσευχομαστε καθε μερα να μας ανοιγη τα πνευματικα ματια μας ο Θεος .
Ριξε μια ματια και σε αυτο το βιντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=1BCYj8C_aVc&feature=related

και σε αυτο το site,δεν μοιαζει αυτο το εβραικο υφασμα με το γραμμωτο barcode;
http://www.thejudaicastore.com/buy-tallit/200034-silk-tallit-chabad-100-percents-pure-wool-and-silk-no80-size-170-x-210-cm.html

εαν θελεις παρακολουθησε και το δικα μου ιστολογια:
http://kathos-prepei-zoi.blogspot.com/
http://ali8ino-noima-zois.blogspot.com/2010/12/2006.html#comments



na eisai kala

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι η αγαπη θα λυσει τα προβληματα μας...αν αγαπαμε αληθινα ο ενας τον αλλο ...θα ενωθουμε απολυτως εναντια στον εχθρο...

Ανώνυμος είπε...

Τι έχετε να πειτε για τον
Maitreya.......????

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο σου! Ελπίζω να βοηθήσει όσους περισσότερους γίνεται ώστε να είναι τουλάχιστον υποψιασμένοι γι' αυτά που θα έρθουν. Συνέχισε με θάρρος και πυγμή και μην σε απασχολούν αυτοί που σε αμφισβητούν.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητηρια για ολα αυτα που γραφεις...λιγοι εχουν το θαρρος να αναρτησουν κατι αναλογο στο διαδικτυο...συμφωνω απολυτως για ολα αυτα που γραφεις και μπορω να πω ειμαι τυχερη γιατι εχω πληροφορηθει καθως μεγαλωνω σε μια χριστιανικη οικογενεια...ειμαι 18 χρονων αλλα πιστευω παρα πολυ!κριμα σε αυτους που τα αμφισβητουν πραγματικα!!τα λεω σε πολλους ολα αυτα αλλα σε μια τετοια ηλικια ανταποκριση δεν παιρνω παρα μονο χλευασμους...θελω να σας πω οτι η θεια μου με πληροφορησε πως ο πάπας θα ειναι απο την πλευρα του αντιχριστου και θα τον υποστηριζει...επισης υπαρχουν στην αμερικη πολλοι ανθρωποι π εχουν σφραγιστει με τον αντιχριστο...ακομη με την καταστροφη των δυδιμων πυργων δε σκοτωθηκε ουτε ενας ευραιος..ειναι τυχαιο??φυσικα κ οχι...απο τον πυργο ελεγχου το ρανταρ εδειχνε την ωρα της καταστροφης των δυδιμων πυργων πως το αεροπλανο σχηματιζε το πενταλφα...υπαρχει τεραστια συνομωσια πισω απο ολα αυτα δυστυχως...ας κανουμε λοιπον κατι...πρεπει να κανουμε εχουμε την υποχρεωση..

Ανώνυμος είπε...

ο mavros poimenas einai o antixristos

Βαγγέλης Παπαδάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.